koniec zavodu
VC Veľkej Británie

Víťaz: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)

Nedeľa 14.07.2019, 15:10 • Trať: Silverstone, Velká Británia • Formula 1
     
    To je už z toho prenosu všetko, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu, takisto úspešný štart do nového pracovného týždňa. Pri ďalších športových prenosoch sa na vás bude tešiť Miroslav Revaj. (16:43:11)
     
    Lewis Hamilton sa stáva víťazom tohtoročnej VC Veľkej Británie! Druhé miesto vybojoval jeho tímový kolega Valtteri Bottas a tak Mercedes môže oslavovať double. Tretie miesto si dnes vyslúžil Charles Leclerc a tak sa pódium ušlo aj Sauberu. Určite sme boli svedkami veľmi zaujímavého preteku, v úvode to bol veľký súboj tímových kolegov o prvé miesto, ktoré napokon vybojoval Hamilton. K videniu boli aj dve zrážky, jedna malá hneď v úvode, ale väčšiu pozornosť upútala tá medzi Vettelom a Verstappenom. Vettel bol za spôsobenie kolízie penalizovaný desiatimi sekundami a z pódiového umiestnenia sa napokon prepadol až úplne dole.

    Konečné poradie VC Veľkej Británie:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Gasly (Red Bull), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Sainz (McLaren), 7. Ricciardo (Renault), 8. Räikkönen (Alfa Romeo), 9. Kvjat (Toro Rosso), 10. Hülkenberg (Renault). Závod nedokončili Magnussen (Haas), Grosjean (Haas) a Giovinazzi (Alfa Romeo).
     
    Koniec závodu.
     
    52
    Je tu posledné kolo tohto preteku! Vyzerá to bez prekvapenia, Hamilton si pohodlne ide po svoje prvé miesto v tejto zaujímavej VC!
     
    51
    Tohtoročná VC Veľkej Británie sa blížli k svojmu koncu! O jej víťazovi už pochýb nie je, ale sme ešte zvedaví, či sa v samom závere zrodí nejaké to prekvapenie.
     
    50
    Priebežné poradie po 50 kolách:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Gasly (Red Bull), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Sainz (McLaren), 7. Ricciardo (Renault), 8. Räikkönen (Alfa Romeo), 9. Kvjat (Toro Rosso), 10. Albon (Toro Rosso).
     
    50
    O jedno miesto vyššie sa dostal Vettel, ktorý je dnes určite smoliarom týchto pretekov. Vyzeralo to na pódium a napokon bude rád, keď neskončí úplne posledný.
     
    49
    Vyzeralo to na ďalšiu zástavku v boxoch v tíme Mercedesu ohľadom pit stopu. Lewis Hamilton však trať neopustil a tak k spomínanej výmene nedošlo.
     
    48
    Pomaly, ale isto sa tohtoročná VC Veľkej Británie blíži k svojmu koncu. Predpovedal sa hlavne zaujímavý záver a veľký boj o bodové umiestnenia. Tak uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
     
    47
    Valtteri Bottas absolvoval zástavku v boxoch, pit stop prebehol bez problémov. Pretekár Mercedesu ostáva aj po tejto zástavke na druhom mieste.
     
    46
    To, že víťazom VC Británie sa stale Lewis Hamilton sa pomaly stáva byť istotou. O zvyšných umiestneniach však ešte môže byť pochýb, hlavne je ešte otázne, kto obsadí zvyšné dve pódiové umiestnenia.
     
    45
    Priebežné poradie po 45 kolách:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Gasly (Red Bull), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Sainz (Renault), 7. Ricciardo (Renault), 8. Räikkönen (Alfa Romeo), 9. Albon (Toro Rosso), 10. Kvjat (Toro Rosso).
     
    45
    Nedávno sme spomínali Räikkönenena. Teraz dokázal pretekár Alfa Romeo predviesť úspešný obiehací manéver a dostáva sa na predbežné ôsme miesto. Hülkenberg tam mal však problémy a prepadá sa na 11. miesto.
     
    44
    Sebastian Vettel získava od traťových komisárov 10 sekúnd penalizácie za spôsobenie kolizie s Verstappenom!
     
    43
    Taký svoj typický nenápadný pretek ide Räikkönen. Zatiaľ sa drží na deviatom mieste a ak sa nič zlého nestane, body by dnes získať mal.
     
    42
    Verstappen sa drží na piatom mieste a aj v rádiu mu tímoví mechanici oznámili, že je všetko v poriadku a má šancu zabojovať aj o pódium. Nuž, tento pretek zrejme môže priniesť čokoľvek.

    Miroslav Revaj

    141 000
    Konečné poradie VC Veľkej Británie:
    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Gasly (Red Bull), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Sainz (McLaren), 7. Ricciardo (Renault), 8. Räikkönen (Alfa Romeo), 9. Kvjat (Toro Rosso), 10. Hülkenberg (Renault). Závod nedokončili Magnussen (Haas), Grosjean (Haas) a Giovinazzi (Alfa Romeo).
    Štartovný rošt VC Veľkej Británie:
    1. rad: Valtteri Bottas (FIN/Mercedes), Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
    2. rad: Charles Leclerc (MON/Sauber), Max Verstappen (NED/Red Bull)
    3. rad: Pierre Gasly (FRA/Red Bull), Sebastian Vettel (GER/Ferrari)
    4. rad: Daniel Ricciardo (AUS/Renault), Lando Norris (GBR/McLaren)
    5. rad: Alexander Albon (THA/Toro Rosso), Nico Hülkenberg (GER/Renault)
    6. rad: Antonio Giovinazzi (ITA/Sauber), Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo)
    7. rad: Carlos Sainz (ESP/McLaren), Romain Grosjean (FRA/Haas)
    8. rad: Sergio Pérez (MEX/Racing Point), Kevin Magnussen (DEN/Haas)
    9. rad: Daniel Kvyat (RUS/Toro Rosso), Lance Stroll (CAN/Racing Point)
    10. rad: George Russell (GBR/Williams), Robert Kubica (POL/Williams)