Tisková konference k BARUM CZECH RALLY ZLÍN 2019 (kon.) | Tisková konference J. Forejtka a J. Lehečky (kon.)
Tisková konference Barbory Strýcové (kon.) | Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
Tisková konference MFK Chrudim (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Barbory Strýcové

cz Utorok 16.07.2019, 12:30Tlačové konferencie
     
    Tím také končí oficiální část tiskové konference, děkuji za pozornost! (12:48:01)
     
    Strýcová o české dominanci: Jsem z toho stále v úžase. Na to, jaká jsme malá země, tak je to něco neuvěřitelného. Měly bychom na sebe být všechny holky pyšné. Je to příjemné poslouchat. Kolikrát se nás ptají novináři z Francie, co bychom měly dělat, proč se nám tak daří. Nemám jim na to co odpovědět.
     
    Strýcová o Fed Cupu a LOH: Reprezentace pro mě vždycky byla strašně moc a pokud by se účast určovala i podle olympiády, určitě bych o tom začala uvažovat.
     
    Strýcová o regeneraci: Musím si ještě zařídit nějaké věci na poště a tak dále. Nebyla jsem tu měsíc a půl. Pak bych ráda někam na pár dnů jela a odpočinula si. Tělo aktuálně nemám v ideálním stavu a to bych ráda zregenerovala.
     
    Strýcová o případném startu v Tokiu: Každá olympiáda je významná, ale je to strašně daleko a takto daleko ještě nedokážu přemýšlet. Jestli se rozhodnu dál hrát tenis i v roce 2020, tak to pro mě bude jeden z cílů, abych se tam dostala.
     
    Strýcová o konci kariéry: Cítím, že konec kariéry se blíží a to já moc dobře vím. Jestli to ale bude po této sezoně nebo později, to zatím nejsem schopna říci. Další rozhodnutí ale určitě udělám až po konci této sezony.
     
    Strýcová o inspirací Vondroušovou: Jsme obě moc dobré kamarádky. Markéta je o hodně mladší než jsem já. Psala jsem jí v Paříži a ona mi naopak fandila během Wimbledonu. Je hezké, že se nám oběma tolik zadařilo. Obě si dáváme i tipy na soupeřky. V Paříži také hrála Maky s Kontou a já s ní hrála teď na trávě. Nějak moc to ale nepřeháníme.
     
    Strýcová o dalších cílech: Ten cíl se mi splnil. Nikdy jsem si nepředstavovala, co vše se může stát během jednoho turnaje. Cíle si kladu dál, bez nich bych vůbec nemohla žít. Další metou tedy pro mě bude Masters.
     
    Strýcová během přestávky: Spaly jsme, koukali jsme na poslední set Federera s Djokovičem, povídaly si a obě koukaly do telefonu.
     
    Strýcová o čekání na finálový zápas debla: Mně spíš vadila ta sobota. Tam bylo naplánováno, že se bude hrát na sto procent. Mužský debl byl sice dlouhý, ale i tak jsme zůstaly nastaveny na to, že budeme hrát v sobotu. Vysvětlovali jsme všem, že mají střechu, mají světla. Pak za námi přišla slečna s tím, že když bude pátý set, tak se zápas odkládá. To samé nás vlastně potkalo i druhý den, kdy jsme také čekaly hodně dlouho.
     
    Strýcová o reakcích na sociálních sítích: Chtěla jsem odepisovat všem mým blízkým, ale některé reakce na twitteru nebo na instagramu se ke mně donesly. Chtěla bych ale poděkovat za všechny gratulace a reakce, které se ke mně za celý turnaj donesly. Bylo hrozně důležité, že jsem si mohla připít s blízkými a rodinou.
     
    Strýcová: Když jdu spát, tak se mi hlavou honí všech posledních čtrnáct dnů. Některé momenty nebyly vůbec jednoduché a dokázala jsem je překonat. Přemýšlela jsem i o tom, jak tam byla moje rodina a tak dále.
     
    Strýcová: Moje parťačka potřebuje průběžně jíst každé dvě hodiny. Na bále jsme si toho moc společně k jídlu nedali.
     
    Strýcová o rozlučce šampionů: My jsme nastupovali na kurt v půl osmé a bál začínal už v půl deváté. Čekali jsme ještě na Novaka a my tam vlastně dorazili až v půl jedenácté. Dali jsme si dezert. Sedět mezi tolika hvězdami na bále bylo něco neskutečného a nepopsatelného. Měli jsme také na výběr z velkého množství šatů a s parťačkou jsme věděli, po kterých sáhneme.
     
    Strýcová o konci kariéry: Když se vám podaří takový úspěch jako mně ve Wimbleodnu, tak je motivace pokračovat obrovská. Vidím, že pořád hraju dost dobrý tenis na to udržet se ve špičce. Teď budu regenerovat a pak zkusím naskočit do sezony tvrdých površích v Americe.
     
    Strýcová: Takový pocit jsem asi zažila také v Rio de Janeiru. I tady ty dny byly hodně emotivní a myslím si, že je to úplně normální, protože toho za dva a půl týdne v Londýně bylo opravdu hodně moc. Mám to vše v sobě a vstřebat to, bude hodně těžké.
     
    Strýcová: Nespala jsem zatím vůbec. Mám v sobě spoustu emocí, jsem plná energie, i když to může být možná trochu zvláštní.
     
    Strýcová: Vstřebávám to hodně pomalu, stále si to ještě moc neuvědomuju, ale určitě to přijde. Žebříček jsem si našla dnes a ráda jsem se na něj podívala.
     
    Ještě probíhá společné focení všech wimbledonských vítězů.

    Radek Barkman