Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference FK Pardubice (kon.)
Tisková konference FK Dukla Praha (kon.) | Tisková konference FC Slavoj Vyšehrad (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FC Slavoj Vyšehrad

cz Streda 17.07.2019, 13:30Tlačové konferencie
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, díky za pozornost. (13:48:55)
     
    Jaroslav Klíma o B týmu a případném postupu do divize: Sám nevím, jestli je dobře kopat pražský přebor nebo divizi. Pražský přebor má totiž velkou kvalitu. Některé týmy, které vykopou postup, pak často zůstávají v přeboru a přenechávají svůj postup dál. Pražský přebor má své webové stránky, časopisy a svým způsobem přeskakuje i divize. Myslím si, že pražský přebor je na stejné úrovni třeba s divizí A. Potvrdil mi to i majitel Čížové, který mi řekl, že půlka týmů zde nedosahuje ani kvality pražského přeboru. Pro mladé hráče tak je podle mého názoru soutěž tak akorát.
     
    Roman Veselý o výrazné změně kádru: Přechod do profesionálního fotbalu je těžký. Hráči, kteří mají naplno zaměstnání, se nemohou naplno věnovat fotbalu. Musíme pracovat profesionálně a být konkurenceschopní ostatním týmům. Fotbalový tým je jako živý organismus, kde se vždy něco změní. Věřím, že náš tým bude hrát důstojnou roli ve druhé lize.
     
    Ondřej Švejdík: Uvědomuje si, že druhá liga je na vyšší úrovni než ta třetí. Docela zajímavě jsme posílili, pokud to dáme dohromady na hřišti i v kabině, tak to může platit a můžeme být zajímavým mužstvem i ve druhé lize. Umístění nechci tipovat, ale preferuji, abychom byli v horní polovině tabulky.
     
    Roman Veselý o stylu hry a podobnosti z ČFL: Myslím si, že to bylo vidět už ve třetí lize. Typologicky jsme skládali mužstvo tak, aby bylo pohyblivé a rychlé. Věřím, že tyto atributy budou platit i ve druhé lize.
     
    Klíma pokračuje: Bylo by hezké hrát druhou ligu tady, ale když si vezmete Bayern Mnichov, ten se odstěhuje dvacet kilometrů od města a ti lidé tam stejně jedou. Na Strahově se cítíme dobře, řekl bych dokonce, že se tu cítíme jako doma. Chtěli bychom však, aby si lidé našli cestu i na Strahov.
     
    Jaroslav Klíma: Jsem Vyšehraďák každým coulem. Chodil jsem tu do sportovní školy, která snad byla vůbec první v republice nebo v Evropě. Zdejší hřiště na Vyšehradě bohužel nesplňuje kritéria velikosti stadionu pro druhou ligu. Máme z obou stran silnice, takže nějakých šest sedm metrů na délku, které bychom potřebovali, už nemáme šanci dostavět.
     
    Roman Veselý o Strahově: Vyšehrad je tradiční pražské mužstvo a má stálou a početnou diváckou základnu. Věříme, že ti si najdou svou cestu i na Strahov.
     
    Roman Veselý o změnách v kádru: Pauza byla hodně krátká. Přechod z výkonnostního fotbalu do profesionálního je totiž velkým skokem. Měli jsme na to snad jen 14 dnů. Bohužel museli odejít i ti, kteří ten postup vykopali a přišli noví mladí kluci. Máme de facto jediného zkušeného hráče Ondru Švejdíka a věřím, že to mužstvo bude konkurenceschopné. Měli jsme k dispozici čtyři přípravné zápasy na to, abychom mužstvo poznali. Pokaždé jsme navíc hráli vlastně jen poločas.
     
    Švejdík o kariérních postupech: V kariéře jsem snad nepostoupil ani jednou, naopak jsem na začátku kariéry spíše třikrát spadl a jsem rád, že jsem to konečně zažil.
     
    Ondřej Švejdík (hráč A týmu): Díky Vyšehradu ještě mohu pokračovat v kariéře. Přišel jsem tu do třetí ligy s tím, že se chce postoupit. Na druhou ligu se těším a potřebuju pro sebe i trochu tlaku a napětí k tomu, abych se zlepšoval a posouval se dál. Rád bych svými zkušenostmi přišel k tomu, abychom ve druhé lize uspěli.
     
    Filip Drobílek je jediným hráčem, který zde zažil FNL už v sezoně 2015/2016. Ke svému angažmá říká: Těším se moc, je to další výzva posunout se o úroveň výše. Ve třetí lize tu byli vždy kvalitní hráči, ale nikdy se to předtím nepovedlo dotáhnout.
     
    Roman Veselý: Jsem rád, že jsme to loni nakonec i přes ztrátu 11 bodů zvládli. Jsem rád, že jsme na jaře mohli brát o postupové mety. Věříme především v to, že se Vyšehrad stane stálým týmem druhé ligy. Kádr se postupně zkvalitňoval a nakonec zaslouženě postoupil.
     
    Jaroslav Klíma: Na druhou ligu se těším hodně moc a očekávám od toho, že nebudeme mít starosti se záchranou. Chci hrát hezký fotbal tak, aby to diváky bavilo a byli jsme atraktivní. A chceme v pohodě bodovat. Bude to ale hodně těžké, protože soutěž je náročná s kvalitními týmy.
     
    Přítomni budou Ondřej Švejdík (hráč A mužstva), Jaroslav Klíma (předseda představenstva), Roman Veselý (hlavní trenér), Filip Drobílek (kapitán A mužstva).
     
    Odchody z týmu: David Beňo, Daniel Krejdl, Ladislav Krobot (ukončené hostování Slavia), David Čapek (ukončené hostování Sparta), Jiří Michalec (ukončené hostování Liberec), Jan Zákostelský a Pavel Čapek (Zbuzany), Jiří Heřman (Český Brod), Petr Šlegl (B tým), Tadeáš Madej (ukončil činnost).
     
    Příchody do týmu před sezonou: Drozda, Žežulka, Freit, Veselý (všichni Slavia Praha), Adam Alexandr (Sparta Praha), Vojtěch Gebert, Lukáš Pouček (Dynamo ČB), Miroslav Verner (Litoměřicko), Tomáš Čvančara (Jablonec nad Nisou).
     
    Jedním ze dvou postupujících do druhé české nejvyšší soutěže byl i vyšehradský Slavoj. Přesvědčivý vítěz ČFL bude své zápasy hrát na Strahově.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

    Radek Barkman