Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference FK Pardubice (kon.)
Tisková konference FK Dukla Praha (kon.) | Tisková konference FC Slavoj Vyšehrad (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FC Slavoj Vyšehrad

cz Streda 17.07.2019, 13:30Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.
     
    Jedním ze dvou postupujících do druhé české nejvyšší soutěže byl i vyšehradský Slavoj. Přesvědčivý vítěz ČFL bude své zápasy hrát na Strahově.
     
    Příchody do týmu před sezonou: Drozda, Žežulka, Freit, Veselý (všichni Slavia Praha), Adam Alexandr (Sparta Praha), Vojtěch Gebert, Lukáš Pouček (Dynamo ČB), Miroslav Verner (Litoměřicko), Tomáš Čvančara (Jablonec nad Nisou).
     
    Odchody z týmu: David Beňo, Daniel Krejdl, Ladislav Krobot (ukončené hostování Slavia), David Čapek (ukončené hostování Sparta), Jiří Michalec (ukončené hostování Liberec), Jan Zákostelský a Pavel Čapek (Zbuzany), Jiří Heřman (Český Brod), Petr Šlegl (B tým), Tadeáš Madej (ukončil činnost).
     
    Přítomni budou Ondřej Švejdík (hráč A mužstva), Jaroslav Klíma (předseda představenstva), Roman Veselý (hlavní trenér), Filip Drobílek (kapitán A mužstva).
     
    Jaroslav Klíma: Na druhou ligu se těším hodně moc a očekávám od toho, že nebudeme mít starosti se záchranou. Chci hrát hezký fotbal tak, aby to diváky bavilo a byli jsme atraktivní. A chceme v pohodě bodovat. Bude to ale hodně těžké, protože soutěž je náročná s kvalitními týmy.
     
    Roman Veselý: Jsem rád, že jsme to loni nakonec i přes ztrátu 11 bodů zvládli. Jsem rád, že jsme na jaře mohli brát o postupové mety. Věříme především v to, že se Vyšehrad stane stálým týmem druhé ligy. Kádr se postupně zkvalitňoval a nakonec zaslouženě postoupil.
     
    Filip Drobílek je jediným hráčem, který zde zažil FNL už v sezoně 2015/2016. Ke svému angažmá říká: Těším se moc, je to další výzva posunout se o úroveň výše. Ve třetí lize tu byli vždy kvalitní hráči, ale nikdy se to předtím nepovedlo dotáhnout.
     
    Ondřej Švejdík (hráč A týmu): Díky Vyšehradu ještě mohu pokračovat v kariéře. Přišel jsem tu do třetí ligy s tím, že se chce postoupit. Na druhou ligu se těším a potřebuju pro sebe i trochu tlaku a napětí k tomu, abych se zlepšoval a posouval se dál. Rád bych svými zkušenostmi přišel k tomu, abychom ve druhé lize uspěli.
     
    Švejdík o kariérních postupech: V kariéře jsem snad nepostoupil ani jednou, naopak jsem na začátku kariéry spíše třikrát spadl a jsem rád, že jsem to konečně zažil.
     
    Roman Veselý o změnách v kádru: Pauza byla hodně krátká. Přechod z výkonnostního fotbalu do profesionálního je totiž velkým skokem. Měli jsme na to snad jen 14 dnů. Bohužel museli odejít i ti, kteří ten postup vykopali a přišli noví mladí kluci. Máme de facto jediného zkušeného hráče Ondru Švejdíka a věřím, že to mužstvo bude konkurenceschopné. Měli jsme k dispozici čtyři přípravné zápasy na to, abychom mužstvo poznali. Pokaždé jsme navíc hráli vlastně jen poločas.
     
    Roman Veselý o Strahově: Vyšehrad je tradiční pražské mužstvo a má stálou a početnou diváckou základnu. Věříme, že ti si najdou svou cestu i na Strahov.
     
    Jaroslav Klíma: Jsem Vyšehraďák každým coulem. Chodil jsem tu do sportovní školy, která snad byla vůbec první v republice nebo v Evropě. Zdejší hřiště na Vyšehradě bohužel nesplňuje kritéria velikosti stadionu pro druhou ligu. Máme z obou stran silnice, takže nějakých šest sedm metrů na délku, které bychom potřebovali, už nemáme šanci dostavět.
     
    Klíma pokračuje: Bylo by hezké hrát druhou ligu tady, ale když si vezmete Bayern Mnichov, ten se odstěhuje dvacet kilometrů od města a ti lidé tam stejně jedou. Na Strahově se cítíme dobře, řekl bych dokonce, že se tu cítíme jako doma. Chtěli bychom však, aby si lidé našli cestu i na Strahov.
     
    Roman Veselý o stylu hry a podobnosti z ČFL: Myslím si, že to bylo vidět už ve třetí lize. Typologicky jsme skládali mužstvo tak, aby bylo pohyblivé a rychlé. Věřím, že tyto atributy budou platit i ve druhé lize.
     
    Ondřej Švejdík: Uvědomuje si, že druhá liga je na vyšší úrovni než ta třetí. Docela zajímavě jsme posílili, pokud to dáme dohromady na hřišti i v kabině, tak to může platit a můžeme být zajímavým mužstvem i ve druhé lize. Umístění nechci tipovat, ale preferuji, abychom byli v horní polovině tabulky.
     
    Roman Veselý o výrazné změně kádru: Přechod do profesionálního fotbalu je těžký. Hráči, kteří mají naplno zaměstnání, se nemohou naplno věnovat fotbalu. Musíme pracovat profesionálně a být konkurenceschopní ostatním týmům. Fotbalový tým je jako živý organismus, kde se vždy něco změní. Věřím, že náš tým bude hrát důstojnou roli ve druhé lize.
     
    Jaroslav Klíma o B týmu a případném postupu do divize: Sám nevím, jestli je dobře kopat pražský přebor nebo divizi. Pražský přebor má totiž velkou kvalitu. Některé týmy, které vykopou postup, pak často zůstávají v přeboru a přenechávají svůj postup dál. Pražský přebor má své webové stránky, časopisy a svým způsobem přeskakuje i divize. Myslím si, že pražský přebor je na stejné úrovni třeba s divizí A. Potvrdil mi to i majitel Čížové, který mi řekl, že půlka týmů zde nedosahuje ani kvality pražského přeboru. Pro mladé hráče tak je podle mého názoru soutěž tak akorát.
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, díky za pozornost. (13:48:55)

    Radek Barkman