Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference FK Pardubice (kon.)
Tisková konference FK Dukla Praha (kon.) | Tisková konference FC Slavoj Vyšehrad (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FK Dukla Praha

cz Streda 17.07.2019, 11:05Tlačové konferencie
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, díky za pozornost. (11:39:03)
     
    Daniel Tetour: S trenérem a vedením klubu jsme se dohodli na tom, že když přijde dobrá nabídka, nebudou mi bránit. Já jsem nebyl hráčem, který by říkal, že za žádnou cenu nechci hrát druhou ligu. Dokud budu mít smlouvu, budu se chtít rvát o to, abychom se co nejrychleji vrátili. Nějaké nabídky se sice naskytly, ale nic se nepotvrdilo a vše bylo jen v rovině spekulací.
     
    Vandas: Přál bych si, aby ta přestávka mezi sezonami trvala aspoň půl roku, abychom z Dukly udělali profesionální klub.
     
    Vandas: Finanční nastavení tady nefungovalo dobře. Jednal jsem individuálně s každým hráčem a muselo docházet k redukcím platu. Ty probíhaly zhruba ve výši padesáti procent.
     
    Vandas: Dukla nehledá žádného spoluvlastníka. Složení akciového rozdělení zůstává stejné a nikoho nehledáme. My musíme klub především stabilizovat ekonomicky a finančně, což se v minulosti moc nedělo. Byl jsem u několika jednání s potenciálními zájemci o koupi klubu. Jednání jsou o tom, že si nový subjekt dobře mapuje klub od složení mužstvo přes podmínky k tréninku a tak dále. Když jsou výsledky, sami přichází noví sponzoři, noví lidé, které může klub začít zajímat.
     
    Skuhravý o postupovém modelu: Když jsem byl v Opavě, plně jsem rozuměl našemu vedení, které bylo jedno z mála proti této změně. Teď si to vyzkoušíme i na vlastní triko. Obě dvě baráže letos ukázaly, že tam není téměř žádný rozdíl. Věřím, že se ty nůžky nebudou rozevírat a bude to takto pořád. Přepnout v baráži je pro ligové týmy těžké. Předloni Opava a loni České Budějovice byly odskočeny od ostatních, letos to vidím úplně jinak a očekávám řežbu.
     
    Vandas o změnách ve vedení: Odešel výkonný ředitel pan Šrámek, skončil i pan Hynek, pan Ginter přešel k mládeži. Sportovní ředitel jsem od této sezony já.
     
    Skuhravý o favoritech soutěže: Jsem na to sám hodně zvědavý. Brno loni z devátého místa posílilo a na jaře málem vybojovali návrat zpátky. Jednoznačně ho proto beru jako favorita a sám jsem zvědav jak se s tím poperou. Černými koni jsou pro mě Hradec Králové a Jihlava. Rádi bychom mezi těmito týmy byli my. Když se podívám na přípravu Líšně nebo Vyšehradu, tak tam letos nebude vysloveně slabý soupeř.
     
    Vandas o výkopu v 10:15: Měli jsme původně hrací den pátek, kdy jsme však museli svítit. Proto jsme si vyhodnotili, že hrací den sobota 10:15 je optimální. Při pohledu na celou druhou ligu mi však přijde, že to je dopolední liga.
     
    Skuhravý o odchodech a příchodech: Mrzí mě Míša Bezpalec, protože to byl člověk spojený s Duklou. Nezazlívám mu to, rozhodl se jinak, ale myslím si, že by u nás mohl vyrůst. Nadšený jsem z výkonů Jiřího Pirocha a největší posilou pro nás bude podle mě návrat Daniela Kozmy. Musíte vždy pracovat s tím, co máte a jak nejlépe umíte.
     
    Skuhravý pokračuje: Je to nová sezona plná změny. Došlo k radikální změně věkové struktury kádru a čeká nás úplně jiná liga. Máme problémy se souboji a druhá liga je především o nich. Celá řada prvoligových kádrů měla po sestupu s tímto hodně velké problémy. Já bych se rád vrátil a věřím tomu, že se budou chtít vrátit i hráči. Řeknu vám ale po prvním kole, kdy se poměříme s týmem, který hraje druhou ligu už léta. Favorité tam jsou, ale tato soutěž se každým rokem postupně vyrovnává. Los máme těžký, ale po pěti kolech si aspoň můžeme říci, jestli jsme konkurenceschopní.
     
    Vandas o návratu: Chceme koukat dopředu a bojovat ve špičce. Výrazně jsme sice omladili kádr, ale osa zůstala. Z tohoto pohledu si myslím, že bychom na špici hrát měli. Pokud se vyskytne příležitost, tak bychom ji rádi využili. Že bychom si však exaktně nastavili cíl návratu, takto to není.
     
    Vandas o udržení hráčů: První schůzku jsem měl s trenérem. Vše jsme si vyhodnotili a seděli jsme nad tím několik hodin. Někteří hráči tu byli smluvně vázaní, ty nebyl problém udržet. Jinak bych chtěl říci, že Dukla je pořád jméno, které přitahuje. Vzhledem k historii tohoto klubu bude pro některé nové hráče ctí hrát za Duklu. Je to klub, kterým prošla celá řada vynikajících hráčů, trenérů i funkcionářů. V některých jednáních ale hráči dali přednost první lize.
     
    Skuhravý: Soustředíme se hodně na první kolo. Máme velmi mladý tým a podpora dobrým výsledkem by pro nás byla nejlepší vzpruha. Máme tu hodně zajímavé hráče a sám jsem zvědav, kam se budou posouvat. Důležité je, aby hráči měli hlavu nastavenou pouze na vlastní sportovní výkony. Chci věřit tomu, že se naše mužstvo bude prát o každý bod. Nemáme jednoduché rozlosování, ale aspoň nám to ukáže krásné zrcadlo naší formy.
     
    Roman Skuhravý: Pracujeme pět týdnů s celou řadou změn. Těch bylo opravdu hodně, ale Dukla je na startu něčeho jiného. Až čas ukáže, jestli myšlenka abnormálního omlazení kádru byla správná. Prvních pět šest kol tak bude odpovědí na to, jakým způsobem jsme na to vše připraveni. Věřím, že v kádru je hlad po úspěchu a i když se nám příprava moc nepovedla výsledkově, tak to byl spíš důsledkem prostřídání ve druhém poločase. Jinak to ale vypadalo velmi dobře. Věřím tomu, že kluci mají velkou vnitřní motivaci. Situace nebyla úplně jednoduchá pro všechny. Z hráčů cítím obrovskou touhu uspět.
     
    Vandas o cílech: Chceme se primárně stabilizovat. Nebudu říkat, že chceme plout v klidných vodách druhé ligy, ale pokud to jen trochu bude vypadat na postup, pokusíme se o to.
     
    Pavel Vandas: Vstupujeme do ročníku, v němž budeme chtít především ekonomicky i sportovně stabilizovat klub. Museli jsme redukovat rozpočet o více než polovinu. Máme za sebou asi nejhorší sezonu v historii Dukly. Spadly nám dorosty, A mužstvo i žáci.
     
    Přítomni jsou také generální a sportovní ředitel Pavel Vandas a hráč Daniel Tetour.
     
    Mezi novináře dorazil trenér Roman Skuhravý a tisková konference tak brzy začne.

    Radek Barkman