Columbus – Montreal 2:1 (kon.) | Philadelphia – Chicago Fire 2:0 (kon.) | Toronto – Houston 1:3 (kon.)
Kansas City – Dallas 0:2 (kon.) | Colorado Rapids – New York City 1:2 (kon.) | Real Salt Lake – Minnesota 1:1 (kon.)
Vancouver – San Jose 1:3 (kon.) | Atlanta United – DC United 2:0 (kon.)
koniec
Colorado Rapids
1:2 (1:1)
New York City FC
cz Nedeľa 21.07.2019, 03:38 • Dick's Sporting Goods Park • MLS
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zajímavého utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (05:37:44)
     
    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 4:14. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:8.
     
    Je dobojováno! Celek z New Yorku po celý zápas na hřišti vládl, ale ani tak to při cestě za vítězstvím neměl vůbec jednoduché. V šesté minutě si totiž nepohlídal rychlý brejk a nechal z něj skórovat teprve šestnáctiletého Sebastiana Andersona. Ten byl i u druhé důležité situace, na kterou už v dobrém vzpomínat nebude, protože se po půlhodině hry nechal zbytečně vyloučit. To samozřejmě nahrálo do karet favorizovaným City, kteří nabídnutou přesilovku po sedmi minutách využili zásluhou Hébera. Po změně stran to rovněž byla naprosto jednostranná záležitost. Rapids dlouho odolávali, leč v 83. tlaku přeci jen podlehli. Rozhodující gól dal povedenou střelou ze střední vzdálenosti střídající Alexandru Mitriță.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu New York City FC: ze hřiště odchází Ebenezer Ofori, přichází Tony Rocha.
     
    90+2
    Ve druhé ze tří nastavených minut rozehrál důležitou standardku Nicolás Mezquida. Jemně tečovaný centr letěl za vzdálenější tyč, kde z rohu malého vápna vypálil z voleje Rosenberry, jenže balón proletěl pouze vedle brány.
     
    90+1
    Znovu skončil Nicholson na kolenou poté, co jej vedle pokutového území fauoval Rónald Matarrita. Tento skluz už si hvizd zasloužil, navíc i se žlutou kartou.
     
    90
    James Sands si vynutil faul Sama Nicholsona. Johnson poté milimetrově přesným nákopem našel své spoluhráče a započal jejich postupnou kombinaci.
     
    89
    Callens si ve zmíněném souboji počínal hodně neohrabaně. Měl ale štěstí, že Nicholsona nesrazil uvnitř vápna, takže se do hry nemůže vložit video.
     
    88
    Sam Nicholson byl na hranici pokutového území hodně důrazně sražen k zemi, zatímco spěchal za propadlým míčem. Hvizd označující faul se každopádně neozval.
     
    87
    Hráči Rapids přeci jen ještě našli poslední zbytky fyzických i morálních sil! Zpoza šestnáctky napřáhl Mezquida a Johnson měl co dělat, aby povedený pokus vytěsnil na roh.
     
    86
    Po faulu Matarrity na Mezquidu letěl před Johnsona dlouhatánský nákop, za kterým se řítil Abubakar, jenomže na balón o kousek nedosáhl.
     
    85
    Parks zpomalil rodící se protiútok. City se několika kratšími přihrávkami přesunuli na levou stranu k Mitrițovi, který to znovu zkusil, ale z hranice vápna branku netrefil.
    83. Alexandru MITRIȚĂ - 1:2
     
    83
    New York City právě vstřelilo branku!
    Nějakých deset minut před koncem je zřejmě rozhodnuto! Abubakar během couvání odehrál vysoký balón jen před sebe, kde byl ALEXANDRU MITRIȚĂ a krásně umístěnou ranou z dvaceti metrů nedal Irwinovi šanci zareagovat.
     
    82
    Rumun Mitriță tentokrát centroval z hloubi pole. Keaton Parks vysoký balón sklepl pod sebe, ale tam se zjevil jenom domácí obránce.
     
    81
    Alexandru Mitriță si naváděl míč na osu hřiště. Úmysl vystřelit však byl snadno čitelný a jeden z protihráčů jeho projektil okamžitě zablokoval.
     
    80
    Střídání v týmu New York City FC: ze hřiště odchází Valentín Castellanos, přichází Jesús Medina.
     
    80
    Znovu se hosté zmohli jen na unáhlenou střelu z dálky. Tentokrát to byl Anton Tinnerholm, který pouze daroval Irwinovi odkop od branky.

    Michal Břuchanský

    Góly: 6. Anderson (Lewis) – 40. Héber (Moralez), 83. Mitriță

    Karty:   36. Howard (COL) – 90+1. Matarrita (NYC)   33. Anderson (COL)


    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 4:14. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:8.
    Colorado Rapids: Howard (45+1. Irwin) – Rosenberry, Abubakar, Smith, Vines – Price, Wilson – Anderson, Bassett (46. Mezquida), Lewis (69. Nicholson) – Shinyashiki.
    Náhradníci: Irwin – Sjöberg, Opare, Serna, Blomberg, Mezquida, Nicholson.

    New York City FC: Johnson – Ibeagha (63. Mitriță), Sands, Callens – Tinnerholm, Matarrita, Ofori (90+3. Rocha), Parks – Castelllanos (80. Medina), Moralez, Héber.
    Náhradníci: Stuver – Sweat, Rocha, Torres, Medina, Mackay-Steven, Mitriță.

    Rozhodca: Penso – Mitchell-Carvalho, Zablocki