Opava – Ostrava 0:2 (kon.)
koniec
Slezský FC Opava
0:2 (0:1)
FC Baník Ostrava
cz Piatok 02.08.2019, 18:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • Česká FORTUNA:LIGA • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky nejvyšší fotbalové soutěže. Otevírákem a bezpochyby největším šlágrem 4. kola letošního ročníku FORTUNA:LIGY je slezské derby, v němž se utkají dva nesmiřitelní rivalové – SFC Opava přivítá na svém stadionu FC Baník Ostrava.
     
    SFC Opava

    Opavští do nového ročníku soutěže vstoupili velmi dobře, když úvodní dva duely vyhráli shodně 1:0. První zádrhel přišel až před týdnem v Mladé Boleslavi, kde sice Slezský fotbalový vedl, ale nakonec prohrál 1:4. I přesto po třech odehraných kolech patří Opavě v tabulce solidní páté místo, které je na startu sezónu určitě pozitivním výsledkem. Tým v létě opustil elitní kanonýr Tomáš Smola, jenž zamířil právě do Baníku, ale žezla v útoku se zatím zdatně chopil slovenský forvard René Dedič, který už se trefil letos dvakrát.

    „Bodově jsme na tom dobře. V Boleslavi nám to nevyšlo, ale bylo to slušné. První dvě výhry se nám podařilo uhrát dobrou defenzivou s kapičkou štěstí. Na tom chceme stavět. „Už cestou z Boleslavi jsme přepnuli na Baník. Uděláme všechno pro to, abychom uspěli. Potřebujeme k tomu i velkou podporu našich fanoušků. Věřím, že budou tradičně dvanáctým hráčem,“ říká před slezským derby kapitán Opavy Jan Žídek. (zdroj: sfc.cz)
     
    FC Baník Ostrava

    To v Ostravě tolik optimismu v nové sezóně nezavládlo. Tým má na svém kontě sice "povinnou" výhru z Karviné ze druhého kola, většími kaňkami jsou však nezvládnutá obě domácí utkání, kdy Ostravští prohráli jak s Libercem (1:2), tak s Teplicemi (0:1). Fanoušci čekají od týmu a vedení změnu, tou první a hlavní by měl být žádaný odchod trenéra Pánika. V tabulce je Baník po třech kolech na 12. příčce a vyhrocené derby potřebuje nutně zvládnout za tři body.

    „Neustále pracujeme na koncových situacích. Přidali jsme tam ještě další cvičení, která koncipujeme podle hry a stylu soupeře. Bude plný stadion, výborná atmosféra. Věřím, že i výborný fotbal. Opava hraje doma, my jsme body ztratili doma s Teplicemi a chceme je přivézt zpátky,“ tvrdí před páteční bitvou Bohumil Pánik. (zdroj: fcb.cz)
     
    V obou loňských vzájemných měření sil platilo "Můj dům, můj hrad". Podzimní bitvu v domácím prostředí po brankách Kuzmanoviče (dnes už hráče Baníku) a Smoly Opava, stejným výsledkem pak na konci dubna doma oplácel Baník, jemuž tříbodovou výhru trefili Diop s Hrubým.
     
    Úvodní sestavy:

    SFC Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Schaffartzik, Žídek (C) – Zavadil, Jursa – Mondek, Jurečka, Zapalač – Dedič.
    Náhradníci: Šrom – Helebrand, Jan Řezníček, Souček, Stáňa, Bernadina, Šulc.

    FC Baník Ostrava: Budinský – Fillo, Šindelář, Stronati, Fleišman (C) – Reiter, R. Hrubý, Jánoš, Kuzmanović, de Azevedo – Smola.
    Náhradníci: Číž – Granečný, Procházka, Holzer, Jirásek, Baroš, Diop.

    Rozhodčí: Pavel Julínek – Ivo Nádvorník, Marek Podaný.
     
    Velký náboj bude mít dnešní duel pro Tomáše Smolu a Nemanju Kuzmanoviče, kteří v Opavě dlouho hráli a ještě na podzim pomohli svými góly SFC právě k výhře nad Baníkem. Dnes však stojí na opačné straně barikády.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše, derby bude bezpochyby vyprodáno. Domácí nastoupí v tradiční žluto-modré pruhované kombinaci dresů, hosté v černém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí uvedli míč do hry a odstartovali zápas! První nákop Simerského byl odvrácen, ale i přesto může SFC pokračovat v kombinaci.
     
    2
    Do útoku se tak nakonec poprvé vydali hosté, Fillův pas však byl zblokován do autu. Baník v kombinaci může pokračovat směle dál.
     
    2
    Kuzmanovič doběhl zdánlivě ztracený míč a pod tlakem skvěle nasadil housličky Schaffartzikovi. Poté centroval, ale balón byl sražen na úvodní rohový kop.
     
    3
    Exekuce se ujal Hrubý, jehož centr našel hlavu nabíhajícího Stronatiho, ale ten hlavičkoval mimo tři tyče domácí branky.
     
    4
    Hosté byli v tlaku, ale o míč přišli a rázem se rodil brejk Opavy. Jurečka rozdal míč doleva na Dediče, ale ten v akci jeden na jednoho neuspěl a míč si kličkou na střed ukopl až příliš.
     
    5
    Předchozí rohový kop má ještě dohru pro Stronatiho, který si při pádu narazil rameno a nyní musel vyrazit na střídačku pro drobné ošetření. Pro Baník by to byla velká ztráta, pokud by pilíř obrany musel střídat.
     
    6
    Zpět ale na hřiště. Kuzmanovič se vyhnul Žídkovi a kolmici vyslal vpřed Hrubého, který však v pádu centroval nepřesně. Hostující záložník ještě signalizoval, že se má kopat roh, ale rozhodčí jeho prosby nevyslyšel.
     
    7
    V další akci byli domácí, ale Dedič míč nezpracoval a navíc byl už v těžké pozici. Hosté si pomohli kombinací s brankářem Budínským a mohou jít vpřed.
     
    8
    Znovu v centru dění Hrubý, který zkoušel přejít přes Simerského. Nakonec sice tvrdě narazil, ale vybojoval pro své barvy alespoň druhý rohový kop.
     
    9
    Také s ním si ale domácí fotbalisté poradili a posléze byl právě Hrubým při vzdušném souboji faulován Zapalač.
     
    10
    Opavští fotbalisté nyní uklidňují hru s míčem na svých kopačkách a drží se v poklidu na útočné polovině.
     
    11
    Rázem ale opět vzplály emoce. Mondek se na pravé straně v pohybu parádně s míčem obtočil a odcentroval do vápna, kde si pro jeho pas došel Budínský. Ten pokryl míč, ale do souboje s ním vlétl Jurečka a když Budínskému míč vypadl, mohl domácí hráč dorážet do prázdné branky. Radost z branky byla ale zbytečná, je pískán faul.
     
    12
    Další dvě akce domácí družiny směřovaly po pravé straně, jenže obě skončily nepřesnými přihrávkami. Nyní jsou ale rozhodně aktivnější domácí.
     
    13
    Smola převzal míč na středu hřiště a za pískotu tribun mohl načít brejk Baníku. Balón poslal do běhu Reiterovi, ale toho ve skluzu hladce odzbrojil Zavadil.
     
    14
    Nemanja Kuzmanović na středu hřiště zbytečně ve skluzu dojel Simerského, který byl u míče dříve, a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu.
     
    15
    K rozehrávce standardní situace se postavil tradičně Zavadil, jenž našel hlavu Dediče, ale jeho prodloužení do ohně odvrátil jeden z hostů na rohový kop.
     
    16
    Také rohového kopu se chopil Zavadil, hosté opět zasáhli. Do voleje se chtěl následně opřít z otočky na hranici vápna Mondek, ve složité pozici mířil několik metrů nad.
     
    17
    Dedič nyní vyhrál dva důležité souboje, kdy ustál tlak soupeře a podržel míč. Ten poté rozdal doprava na Hrabinu, jenž mohl prudce centrovat, nalezl však jen hlavu Šindeláře. Celou akci završil tvrdou ranou z dálky Zavadil, ale i on mířil vysoko nad branku.
     
    18
    Aktivita domácích ale pokračuje, znovu šli fotbalisté SFC dopředu zprava. Tentokrát se do centru opřel Mondek, Stronati na přední tyči odvrátil míč na rohový kop.
     
    19
    Standardní situace ale mají hráči Baníku zatím dobře pokryté, Šindelář si našel míč a nekompromisně jej odvrátil.
     
    19
    Podobně jako před chvílí Mondek centroval nyní zprava na opačné straně Reiter, ale ani on nenalezl žádného ze svých spoluhráčů.
     
    20
    Právě Reiter poté dostal na pravé straně šanci na reparát, udělal kličku Žídkovi, který jej fauloval a hosté budou zahrávat přímý kop.
     
    20
    Baník právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! Hrubý rozehrál přímý kop zprava skvěle a opět našel hlavu Stronatiho. Ten trkl do míče a jeho pokus sice vytáhl Fendrich konečky prstů na břevno, jenže u dorážky byl jako první TOMÁŠ SMOLA, který proti svému bývalému klubu otevírá skóre dnešního derby – 0:1!
     
    22
    Domácí se vydali dopředu a nebyli daleko od vyrovnání. Centr Zapalače přistál na hlavě Jurečky, který ustál souboj a mířil k tyči, ovšem Budínský se natáhl a vytasil parádní zákrok!
     
    23
    V útoku už jsou nyní opět fotbalisté Baníku, zejména Reiter na pravé straně pořádné zatápí Žídkovi, který musí neustále v pozoru.
     
    24
    Hraje se nahoru dolů, opět mohlo být srovnáno! Dedič se rozběhl po levé straně, udělal kličku na střed a vypálil mezi nohama Stronatiho na zadní tyč, ovšem Budínský vytáhl další senzační zákrok a míč odrazil na rohový kop!
     
    25
    Rohový kop nebezpečí nepřinesl, dobře zasáhl Smola. Hosté poté šli dopředu, ovšem Reiter na pravé straně akci zbrzdil a nic z ní nevytěžil.
     
    26
    Po dlouhém výkopu Fendricha se domácí opět natlačili dopředu a vybojovali rohový kop. Ten se rozehrával nakonec dvakrát, ale opět pas Zavadila hosté pokryli.
     
    27
    Nyní následovaly dvě situace, při nichž mohlo jít do akce video. Nejprve domácí chtěli penaltu po zákroku ve vápně na Jurečku, následně se Kuzmanovič ohnal po Žídkovi, ale i tuto situaci nechal rozhodčí být.
     
    28
    Situace se nyní trochu uklidnila, hosté se drží v kombinaci, ale Opavští opět napadají hodně vysoko. Zatím sledujeme parádní duel.
     
    29
    Dedič a Šindelář se srazili na polovině hřiště, nakonec rozhodčí ale přisoudil míč Ostravě, která bude znovu rozehrávat.
     
    30
    Půlhodina hracího času za námi, u míče stále svěřenci Bohumila Pánika, kteří se snaží najít prostor projít vpřed na pravé straně.
     
    31
    De Azevedo nyní chyboval na obranné polovině a namazal Mondekovi, ten však nevyhodnotil situaci dobře a přihrávka na Dediče neprošla.
     
    32
    Hned z protiakce byl opět v centru dění Reiter, jemuž první centr na Smolu nevyšel, ale míč se k němu vrátil. Poté doputoval přes Filla na Jánoše, tomu ovšem technická rána nesedla.
     
    33
    V tlaku se opět představili na útočné polovině domácí, ale oba centry zprava hosté pokryli. Nakonec po několika ztrátách šel vpřed Zapalač, ale proti Jánošovi si počínal nedovoleně.
     
    35
    Další zajímavá akce domácích. Žídkův dlouhý aut prodloužil Jurečka na Dediče, který si míč přiklepl a střílel z otočky, ovšem i když míč trefil dobře, mířil nad.
     
    36
    Opět to na tribunách jen zahučelo. Zapalač opět parádně odcentroval a do jeho pobídky trkl na přední tyči Jurečka. Míč mířil k tyči, ale nakonec skončil o pár čísel vedle ní.
     
    37
    Domácí tlačí a chtějí vyrovnat. S dalším centrem, tentokrát zprava, přispěchal Jursa, jenže našel jen rukavice Budínského, který byl při startu na míč nejrychlejší.
     
    38
    Jakmile má Baník možnost, snaží se co nejvíce podržet míč. To se nyní povedlo De Azevedovi, ale ten se poté taky dostal pod tlak a nakonec o něj přišel.
     
    39
    Dedič je neskutečně aktivní a trápí obranu soupeře. Nyní opět prohnal Šindeláře a jeho přízemní centr byl sražen na roh.
     
    40
    Po rohu se domácí dočkali vyrovnání! Zapalačův centr prodloužil jeden z domácích na zadní tyč, kde zakončoval Jurečka do prázdné branky, ovšem radost z branky stopl ofsajd!
     
    41
    Tak pozor! Celou situaci kontroluje ještě VAR, rozhodčí Julínek přerušil hru a kolegové u videa prověřují situaci, které byla dle opakovaných záběrů neskutečně hraniční.
     
    42
    Výrok platí, branka pro ofsajd nemůže být uznána.
     
    43
    Tak po dobrých třech minutách můžeme pokračovat ve hře. Dopředu šli hosté, Hrubého rána byla zablokována.
     
    44
    A šance také na druhé straně! Reiter se zbavil soupeře a vysunul kolmicí mezi beky Smolu, ten ale nakonec na přihrávku nedosáhl! Ostravský útočník mohl jít sám na branku...
     
    45
    Nastavuje se pět minut.
     
    45+1
    A začínáme odpískaným ofsajdem, v němž se vyskytoval Tomáš Smola.
     
    45+2
    Baník se v závěru půle drží na míči a využívá své momentum, kdy je Opava lehce opařena po neuznané vyrovnávací brance.
     
    45+3
    Závěr půle ale zároveň provází hodně nepřesností, hráči už se nejspíš vidí v kabinách.
     
    45+4
    Další akce Ostravy začala u De Azeveda, který rozdal míč doprava, ale centroval tak, že všichni jeho spoluhráči balón přeběhli.
     
    45+5
    Hosté zahrávali ještě jeden přímý kop, ale ten skončil nepřesným centrem a více toho už v první půli asi neuvidíme.
     
    45+5
    Po skončení první půle obdržel ještě žlutou kartu Pavel Zavadil, který si neodpustil několik ostrých slov na adresu sudího Julínka.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Skvělá první půle je za námi, hosté zatím po brance Smoly vedou 1:0. Více šancí ale měli domácí, ovšem ani jedna z nich vyrovnávací trefou neskončila. Nejprve Budínský vychytal Jurečku, poté Dediče a následně Baníku pomohl praporek čárového, který neuznal gól SFC kvůli ofsajdu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Dame Diop.
     
    46
    Smola se hned po rozehrávce vydal dopředu a měl prostor ve vápně, křižný pokus byl ale sražen na roh.
     
    47
    Rohový kop opět před brankou SFC nebezpečí nepřinesl, domácí mohou jít kupředu po pravé straně.
     
    48
    Zavadil přišel o míč, když ho vyvážel, ale z akce Baníku už nic nebylo. Z další však může být. Hosté zahrávají přímý kop ze zajímavé pozice na levé straně.
     
    49
    Nakonec se exekuce chopil Hrubý, jehož centr přizvedl hlavou nebezpečně jeden z domácích, ale Fendrich byl u své tyče připraven a míč lapil.
     
    50
    Baník je však v úvodu druhé půle aktivnější. S dalším centrem přispěchal napravo Reiter, ale Zavadil byl připraven ve vlastním vápně.
     
    51
    Napravo poté kooperoval právě Reiter s Fillem, druhý jmenovaný zkoušel pálit šajtlí, nicméně domácí pokus zablokovali. Následně byl navíc faulován Žídek, a tak akce Ostravy rychle skončila.
     
    52
    Dobrý centr na druhé straně vyslal zprava Jurečka. Jeho nabídka proletěla skrz vápnem až na zadní tyč, ale Zapalač ve skluzu nezakončil.
     
    53
    Sám Jurečka si poté našel ve vápně průnikovou přihrávku a mohl se vřítit do velké šance, jenže Fleišman mu včas zakřižoval cestu a zamezil nejhoršímu.
     
    55
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Karol Mondek, přichází Pavel Šulc.
     
    55
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Petr Zapalač, přichází Bronislav Stáňa.
     
    56
    Domácí museli sáhnout k oživení hry, uvidíme, jak pomohou příchody Šulce a Stáni. Každopádně se jedná o další ofenzivní posílení.
     
    57
    Diop si na středu zpracoval míč a z otočky vyslal vpřed Reitera, ale ten běžecký souboj se Schaffartzikem nezvládl a domácí obránce v klidu zasáhl.
     
    58
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Patrizio Stronati, přichází Václav Procházka.
     
    58
    Také hosté sáhli ke střídání, ale zde se jedná spíše o nucenou změnu, protože rameno Stronatiho nebylo viditelně v pohodě.
     
    59
    Jursa musel v souboji s Hrubým zatáhnout za záchrannou brzdu, po zcela jasném faulu přichází žlutá karta.
     
    60
    Centru se nakonec chopil Fleišman, ale míč byl odvrácen a domácí mohou jít opět dopředu.
     
    61
    Po další dobré akci se k míči dostal Jurečka, míč ale netrefil ideálně a Budínský si jej sebral do své moci.
     
    62
    Po práci De Azeveda získali hosté další rohový kop. Přetažený centr hledal vzadu na hranici vápna Filla, ale ten nezpracoval dobře.
     
    63
    Také Opava na levé straně vybojovala přímý kop, kterého se chopil Zavadil. Centr to nebyl vůbec špatný, přesto na něj nikdo z domácích nedosáhl.
     
    64
    A série přímých kopů bude pokračovat opět tím hostujícím, když Šulc poslal k zemi De Azeveda.
     
    65
    Jenže znovu bez vážnějšího ohrožení soupeřovy branky, centr Hrubého si domácí pohlídali. Baník ale s míčem na útočné polovině zůstane.
     
    66
    Po tečovaném centru skončil míč v zámezí, je z toho roh pro Baník. Přijde ohrožení branky nyní?
     
    67
    Nepřijde. Centr byl výrazně přetažený, a tak měla akce Ostravských jen jepičí život.
     
    68
    Ani domácí ale v útoku moc dlouho nevydrželi. Mladík Šulc se zbavil dvou soupeřů a poté se vyhnul i Fleišmanovi, ale před Hrubým mu míč utekl.
     
    69
    Hrubý musel být navíc poté lehce ošetřen, ale je v pořádku. Do konce zbývá už jen něco málo přes 20 minut, a tak se Opavští budou muset stále více tlačit dopředu.
     
    70
    A domácí začínají opět tlakem, Zavadil zabojoval o míč a získal pro svůj celek rohový kop. Ten také sám rozehraje.
     
    71
    Centr opět nebyl vůbec špatný, ale Procházka byl připraven. Akce pokračovala pasem na Jursu, jehož ve skluzu odzbrojil Fleišman a je z toho další roh.
     
    72
    I další míč z dílny Pavla Zavadila byl nesmírně nebezpečný, zakončení ale znovu nepřišlo. Tlak nicméně síly a Jánoš musel centr opět odvracet do autu.
     
    73
    Nakonec to byl Šulc, který vyslal parádní kroucený směrem v brance, jenž propadl až k Simerskému. Ten to však tolik nečekal a míč netrefil vůbec ideálně.
     
    73
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Tomáš Jursa, přichází Endy Opoku Bernadina.
     
    74
    Jan Schaffartzik při snaze odehrát míč nešťastně trefil Diopa, ale o faul se jednalo. Navíc navrch přichází žlutá karta pro domácího stopera.
     
    75
    Tak pozor, rozhodčí na pověření VARu se jde podívat na video a jde o to, zdali domácímu obránci neudělí červenou kartu!
     
    76
    Rozhodčí určitě řeší i počínaní Diopa, který zároveň adresoval Schaffartzikovi šlapák.
     
    77
    Vše zůstává tak, jak bylo, rozhodčí nechává ve hře pokračovat.
     
    78
    A po delší době, co se nehrálo, přišla velká šance Baníku! Diop šel zleva sám na branku, ale Fendrich skvěle vyběhl a nenechal se obstřelit.
     
    79
    Na opačné straně výtečně střílel z dálky Šulc, ale Budínský zasáhl a Procházka míč odpravil na roh.
     
    80
    Rohový kop sice znovu nebezpečí ani nadvakrát nepřinesl, jenže po dalším centru zahrál rukou Hrubý a domácím se na levé straně skýtá další šance v podobě přímého kopu.
     
    81
    Ten však hosté znovu odvrátili dlouhým odkopem, ale Opavští přešli opět dopředu. Poslední desetiminutovku načnou dalším rohovým kopem.
     
    82
    Baník právě vstřelil branku!
    Hosté se přibližují výhře. Rohový kop domácím nevyšel, stejně tak další dva centry Zavadila a rázem se narodil rychlý brejk Ostravy. Nejprve to vypadlo, že akce 5 na 2 skončí fiaskem, ale Bernadina srazil míč jen na Hrubého. Ten poté vysunul Reitera, který si položil beka a také brankáře Fendricha, aby míč naservíroval DYJANU DE AZEVEDOVI, který zakončil do prázdné branky – 0:2.
     
    83
    Domácí chtěli rychle kontrovat a nic ještě nezabalit. K ráně z dálky se dostal Žídek, ale jeho pokus skončil nad brankou.
     
    84
    V další akci centroval zprava obránce Hrabina, přízemní pas ale hosté odvrátili na další rohový kop. Teď už musí SFC vrhnout všechny své síly do útoku.
     
    85
    Zavadilovi ale tentokrát centr tolik nevyšel, na přední tyči nepřekvapil dnes skvěle chytajícího brankáře Budínského.
     
    86
    Šulc pro svou družinu vybojoval na levé straně další přímý kop, jenže Zavadilovi nesedl druhý centr v řadě a skončil v autu.
     
    87
    Domácí už tlačí všechny míče do vápna, ale obrana Ostravy je dobře zformovaná a situaci má relativně pod kontrolou.
     
    88
    Smola se nyní provinil na hrotu faulem, ale mrzet jej to nemusí, protože dokázal opět ušetřit cenné vteřiny.
     
    89
    A další přerušení hry, kdy se Šulc postavil do hry Diopovi a Baník s rozehrávkou pospíchat nebude.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+1
    Ostravští už se s míčem rozhodně nemažou a kdykoliv jej mají, tak jej pošlou daleko od své branky. Opava se do tlaku nemůže dostat.
     
    90+2
    Ještě jeden rohový kop pro SFC po dobré práci kapitána Žídka.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dyjan Carlos de Azevedo, přichází Daniel Holzer.
     
    90+4
    Zřejmě poslední standardní situace pro Opavu, a to po faulu Procházky. U míče opět tradičně Zavadil.
     
    90+5
    Zavadil to nakonec zkusil přímou střelou, ale Budínský byl připraven a míč schoval v náručí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dnešní duel je u konce, Baník ovládl slezské derby poměrem 2:0 a připisuje si druhou výhru v sezóně, zatímco domácí druhou porážku v sezóně.

    Ve druhé půli se domácí hnali za vyrovnání a byli aktivnější, ale dnes jim zkrátka nebylo přáno. To hosté naopak chvíli před koncem využili rychlý brejk, na jehož konci byl de Azevedo, který zakončil pohlednou akci do prázdné branky. Ostrava tedy bere tři body, s nimiž se bude chtít odrazit do příštích zápasů.
     
    Viktor Budínský: "Jsem rád, že se mi zápas takhle povedl a že jsem vychytal čisté konto. Poděkování patří ale celému týmu. Nejtěžší zákrok byl proti hlavičce Jurečky."
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 12:5.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, pěkný zbytek večera. (20:02:23)

    Daniel Kinc

    Góly: 20. Smola, 82. de Azevedo (Reiter)

    Karty:   45+5. Zavadil (OPA), 59. Jursa (OPA), 74. Schaffartzik (OPA) – 14. Kuzmanović (OVA)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 12:5.
    Slezský FC Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Schaffartzik, Žídek (C) – Zavadil, Jursa (73. Bernadina) – Mondek (55. Šulc), Jurečka, Zapalač (55. Stáňa) – Dedič.
    Náhradníci: Šrom – Helebrand, Jan Řezníček, Souček, Stáňa, Bernadina, Šulc.

    FC Baník Ostrava: Budinský – Fillo, Šindelář, Stronati (58. Procházka), Fleišman (C) – Reiter, R. Hrubý, Jánoš, Kuzmanović (46. Diop), de Azevedo (90+3. Holzer) – Smola.
    Náhradníci: Číž – Granečný, Procházka, Holzer, Jirásek, Baroš, Diop.

    Rozhodca: Pavel Julínek – Ivo Nádvorník, Marek Podaný