Senica – Slovan Bratislava 0:3 (kon.) | Ružomberok – Pohronie 0:1 (kon.) | Žilina – Trenčín 2:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Michalovce 1:0 (kon.)
koniec
FK Senica
0:3 (0:2)
ŠK Slovan Bratislava
Sobota 03.08.2019, 18:00Niké liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Taborda – Krč, Košút, Dias (C), Otrísal – Klapan, Cvek – Yenne, El Moudane, Castaňeda – Sulley.
    Náhradníci: Vorel – Addo, Didiba, Baumgartner, Totka, Ramirez.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – De Marco, Božikov (C), Abena, Apau – Dražić, Rabiu, Ljubicić, Ratão – Nono, Čavrić.
    Náhradníci: Šulla – de Kamps, Moha, Strelec, Medvěděv, Daniel, Holman..
     
    Senica nastúpi na tento duel v červených dresoch. Slovan je už na trávniku taktiež a hráči majú na sebe belasé dresy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodným výkopom odštartovali stretnutie futbalisti Senice, ktorí v dnešnom stretnutí hrajú sprava doľava. Slovan sa už zmocnil lopty a skúša kombinovať.
     
    2
    Senica získava svoj prvý rohový kop. Odchádza ho zahrať Lovro Cvek.
     
    3
    Cvek poslal loptu smerom pred malé vápno. Do zakončenia sa dostal Roberto Dias, jeho hlavička však smerovala vysoko ponad bránku.
     
    4
    Rozohrávka Slovana je zatiaľ veľmi opatrná a sledujeme niekoľko nepresností. Teraz sa však faulom previnil Košút a Slovan je opäť pri lopte.
     
    5
    Slovan dal gól!
    Bratislavský Slovan sa dostáva do vedenia. Ljubičić sa zmocnil lopty pred šestnástkou, posunul loptu na NONA, ktorý napriahol svoju pravačku a perfektne trafil do odkrytého priestoru brány.
     
    6
    Slovan predviedol dobrú kombináciu. Ratao sa uvoľnil na hrote útoku, dostal sa k lopte a následne aj zakončil, no brankár Taborda dokázal včas zasiahnuť.
     
    8
    Sulley dokázal presunúť loptu na Castaňedu, ktorý sa ocitol už v pokutovom území, no už nedokázal zakončiť.
     
    9
    Čavrić chcel z prvej dávať prihrávku na Apaua, no veľmi kombinácia bratislavským hráčom nevyšla. S loptou na kopačkách pokračuje Senica.
     
    10
    Nebezpečne teraz vyzerala situácia pred Dominikom Greifom. Pekne popred šestnástku prenikol Cvek, ktorý dokázal nájsť oblúčikom Franka Castaňedu a ten zakončil. Greif však bol pozorný.
     
    12
    Aj napriek tomu, že Slovan vedie, Senica rozhodne nepoľavuje a aj pred chvíľou ukázala, že v tomto zápase rozhodne nebude chcieť byť iba do počtu.
     
    13
    Hlavný rozhodca teraz dáva loptu Slovanu, ktorý môže rozohrávať približne z polovice ihriska.
     
    15
    Jose Villar alebo ak chcete Nono zahral prvý rohový kop Slovana. Seničania prehustili priestor a spred Tabordu odkopol loptu Tenton Yenne.
     
    17
    Lovro Cvek zahrával ďalší rohový kop Senice. Tentokrát to mierilo nebezpečne pred Greifa, ktorý však nemusel reagovať, keďže sme zakončenie od Seničanov nevideli.
     
    18
    Z ľavej strane to chcel vyskúšať Vernon De Marco, no proti nemu v súboji vystúpil Erik Otrísal a vôbec ho ďaleko nepustil.
     
    20
    Jakub Krč to teraz myslel dobre na nabehnutého Franka Castaňedu, ktorý dobiedzal pred bratislavským brankárom Dominikom Greifom. Greif si s ním poradil.
     
    21
    Brankár Greif teraz môže v pokoji rozohrať, nemal už pred sebou Castaňedu ako v predchádzajúcom prípade.
     
    22
    Dopredu vybiehal po ľavej strane Sofian El Moudane, ale jasne a poctivo ho zastavil Marin Ljubičić.
     
    23
    Cvek zahrával štandardku po predchádzajúcom Ljubičićovom faule. Jeho center však vhodného adresáta v červenom drese nenašiel.
     
    24
    Hlavný rozhodca Filip Glova chvíľu počkal a až potom odpískal faul na Čavrića. Nedovolene proti nemu zasiahol Roberto Dias.
     
    27
    Faulom sa teraz previnil v strede poľa Ibrahim Rabiu. Hlavný rozhodca Glova to odpískal ihneď a prenechal rozohrávku Seničanom.
     
    28
    Dopredu sa už vysúvala senická dvojica Yenne spoločne s El Moudanem. Ale ešte predtým sa pískal faul Krča, ktorý fauloval Rafaela Rataa. Glova je naozaj ostražitý a všíma si každý vzájomný kontakt hráčov.
     
    30
    Tak toto bola naozaj fantastická akcia a ešte aj fantastickejší brankársky zákrok. Slovan sa dostal na absolútny dostrel na bránku, vo veľkej šanci sa ocitol spred bránky Nono, Taborda vytiahol svoju pravačku a rukou vymazal bratislavského hráča.
     
    31
    Slovan už mohol viesť s prehľadom 0:2, ale vynikajúci Taborda udržal Senicu na dostrel. Domáci musia byť naozaj aj aktívnejší a zrejme sa budú spoliehať na chyby Slovana, ktoré sa zatiaľ rodia iba zriedkavo.
     
    33
    Slovan dal gól!
    Slovan v priebehu 33. minúty zvyšuje svoj náskok. Videli sme naozaj zvláštny gól. Za Slovan najprv pálil Dražić, ktorý nastrelil protihráča. Lopta sa odrazila k Ljubičićovi. Ten vypálil, RAFAEL RATAO v podstate aj nechcene tečoval Ljubičićovu strelu, oklamal Tabordu a lopta zapadla do bránky.
     
    34
    V predchádzajúcej gólovej situácii sme mohli vidieť zlyhávajúcu defenzívu Senice. Obrancovia domáceho mužstva dovolili až tri po sebe idúce strely, a to by sa rozhodne stávať nemalo.
     
    35
    Senica je momentálne s loptou na útočnej polovici a snaží sa o akúsi aktivitu. Slovan je však dobre rozostavený a ukážkovo si preberá hráčov.
     
    36
    Tenton Yenne bol po dlhšom čase v individuálnej akcii, no podarilo sa mu dostať dopredu len po ľavej strane a potom prihral.
     
    37
    Tentokrát výborne číhal tesne za pokutovým územím Tenton Yenne, ktorý napriahol svoju pravačku. Greif mal prvý vážnejší zákrok, rukou musel odtlačiť letiaci projektil.
     
    39
    Slovan aj naďalej viac-menej koriguje dianie na trávniku, pracuje dobre s priestorom, hráči sa navzájom ponúkajú a reagujú na dané ponuky či už o prihrávku alebo center.
     
    40
    Tenton Yenne zabojoval proti Apauovi a napokon sa musel hráč Slovana previniť nedovoleným zákrokom. Už bol síce na zemi, ale jasne fauloval Mitch Apau.
     
    42
    Lovro Cvek je už tradičným exekútorom štandardiek Senice v tomto zápase. Lopta letela do nebezpečného priestoru, k hlavičke sa dostal jeden zo Seničanov a Greif musel zakročiť a bolo to pre neho celkom ľahké sústo.
     
    44
    Ljubičić sa pošmykol na lopte v strede poľa a rozhodne to nedovolený zákrok na neho nebol. Slovan však udržal loptu na svojich kopačkách.
     
    45
    Slovan dohráva prvý polčas v pokoji a rozhodcovia zároveň pridávajú jednu minútu.
     
    45+1
    Ešte vznikala jedna príležitosť pre Seničanov z krídelného priestoru. Útočil Castaňeda, Slovan odstránil loptu za postrannú čiaru a Glova už aut nedovolil zahrať.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou úvodný polčas stretnutia medzi Senicou a Slovanom. Slovan zatiaľ na trávniku dominoval, Senica len občas vystrčila rožky. Nono otvoril skóre v 5. minúte, v 33. minúte pridal gól Ratao. V oboch prípadoch asistoval Ljubičić.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov neodhodlal k zmenám v zostavách. Oba tímy teda pokračujú v pôvodných zloženiach.
     
    47
    El Moudane to teraz urobil šikovne, zbavil sa Rabia a pokračoval smerom dopredu. Veľmi sa mu však nepodarilo prekvapiť defenzívu Slovana.
     
    48
    Sympatické od Senice je, že vôbec neskladá zbrane a pokúša sa stále ohrozovať bránku súpera.
     
    49
    Senica si v tejto chvíli vypracovala aj zaujímavú streleckú pozíciu. V hlavičkovom postavení sa ocitol kapitán Roberto Dias. Jeho pokus smeroval na Dominika Greifa.
     
    50
    Pri aktuálnom dianí na trávniku, kedy Slovan kontroluje väčšinu zápasu, by bolo určite zaujímavé, ak by sa podarilo Senici skórovať. Zápas by dostal ešte väčší náboj.
     
    51
    Rafael Ratao si našiel priestor na prihrávku Dejana Dražića, výborne si nabehol do pokutového územia, zakončoval, ale mieril iba do protihráča.
     
    52
    Senica získala štandardku, ktorú rozohrával znovu Lovro Cvek. Do súboja šiel naplno brankár Dominik Greif, ktorý však nešťastne spadol na rameno a vyzeralo to zle-nedobre. Dokázal sa však rýchlo postaviť na vlastné a ukázať, že je v poriadku.
     
    54
    Teraz to zaujímavo vyzeralo s prienikom Franka Castaňedu. Našiel voľného Sadama Sulleyho, ktorý sa dostal do streleckej pozície, no nebol presný.
     
    55
    V útočnej fáze možno cítiť miernu indispozíciu z pohľadu Senice, ktorá nemá vpredu takých významných hráčov ako má Slovan. Zatiaľ však dokáže hrať pomerne vyrovnanú partiu, ale to sme už spomínali dávnejšie.
     
    58
    Marin Ljubičić dvihol hlavu a videl na ľavom krídle absolútne voľného Dejana Dražića, ktorý vykúpal dvoch senických hráčov. Ľavačkou zakončoval, no veľmi prestrelil bránku.
     
    59
    Čavrić zachytil loptu na útočnej polovici, no veľmi sa mu nepodarilo vyjsť z rohu trávnika, odkiaľ už nedokázal nájsť voľných spoluhráčov.
     
    62
    Senica si hľadá stále voľné priestory. Bratislavskí hráči si však dávajú stále veľký pozor na nečakaných Seničanov.
     
    63
    Slovan dal gól!
    S najväčšou pravdepodobnosťou je asi o osude stretnutia rozhodnuté. Výborne to urobil po ľavom krídle Dražić, ktorý prenikol poľahky popri obrancovi a perfektnou prihrávkou do malého vápna uvoľniť ALEKSANDRA ČAVRIĆA a ten zakončil už len do odkrytej bránky.
     
    65
    Na útočnej polovici sa vpredu vysúval Sadam Sulley, no počas súboja sám spadol a nepodarilo sa mu pokračovať ďalej v akcii.
     
    67
    Divácky kotol fanúšikov Slovana už naplno rozbehol oslavy očakávaného triumfu Slovana v tomto stretnutí. Belasí pôsobia sebavedomo a hrajú si svoj futbal.
     
    68
    Castaňeda sa ocitol na chvíľu pri lopte, no bolo to naozaj len na pár sekúnd. Vernon De Marco sa ocitol na obrannej polovici a výrazne pomohol defenzíve.
     
    69
    Slovan je aj naďalej veľmi trpezlivý a kvalitný na lopte. Senica v týchto chvíľach rozhodne nestačí, nedokáže hrať ani pressing a Slovan to má aj naďalej veľmi dobre rozbehnuté.
     
    70
    Šikovne však teraz unikol Frank Castaňeda, ktorý už možno očami hľadal Sadama Sulleyho. Otočil sa okolo Božikova, prihrával, ale iba nepresne.
     
    70
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Mihovil Klapan, prichádza Joss Didiba.
     
    71
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Aleksandar Čavrić, prichádza Erik Daniel.
     
    72
    Posledných pätnásť minút sú naozaj belasí stále kvalitní a držia loptu väčšinu svojho času. Hovorí tak aj ukazovateľ, belasí 73 % na lopte, Senica zvýšných 27 %.
     
    72
    Prvú žltú kartu v stretnutí inkasuje Lovro Cvek, ktorý fauloval zrejme Rafaela Rataa.
     
    73
    Frank Castaňeda dokázal bežecky prejsť cez Rabia, dostal sa k zakončeniu spoza šestnástky, ale vypálil vysoko ponad bránku.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 760 divákov.
     
    74
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Frank Castaňeda, prichádza Luis Ramirez.
     
    75
    Ján Kozák mladší sťahuje z trávnika aj svojho ďalšieho strelca. Nono sa presadil v priebehu piatej minúty a odchádza v 75.. Na jeho miesta prichádza Joeri de Kamps.
     
    77
    Po pravom krídle šikovne prebehol Sofian El Moudane, posunul prihrávku smerom na Luisa Ramireza, ktorý zakončoval okamžite z hranice malého vápna a Greif si po dlhšej dobe zachytal.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Jakub Krč (FK Senica).
     
    78
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Dejan Dražić, prichádza Rharsalla Moha.
     
    80
    Ramirez je tretím žltou kartou potrestaným hráčom v zápase. Vo vzduchu lakťom nepríjemne odrel Vernona de Marca.
     
    82
    Teraz sme videli trenice medzi Sofianom El Moudanem a Joerim de Kampsom. Slovan teraz bude musieť brániť štandardku Senice.
     
    84
    Išlo o štandardku z miesta pri rohovej zástavke, ktorú centroval El Moudane. Lopta smerujúca na bližšiu žrď bola odhlavičkovaná Abenom.
     
    85
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Tenton Yenne, prichádza Marko Totka.
     
    86
    Senica bude zahrávať už svoj deviaty rohový kop v stretnutí. Slovan do týchto chvíľ ma za sebou len jeden jediný rohový kop. V tomto ukazovateli domáci dominujú.
     
    88
    Moha sa zapojil do útočnej akcie, Erik Daniel zabehol za Mohu a následne prihrával pred bránku. Senický hráč však zblokoval loptu na druhý bratislavský rohový kop.
     
    89
    Veľmi nepríjemnou strelou zamotal Rafael Ratao brankára Tabordu. Lopta zvláštne zaplávala zo stredu bránky k žrdi a senický gólman sa musel rýchlo obracať.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú len jednu minútu, je už definitívne rozhodnuté o víťazovi.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Napriek tomu, že v druhom polčase Senica dokázala sem-tam podkúriť defenzíve Slovana, belasí dominovali herne aj v druhom polčase, držali loptu viac-menej na svojich kopačkách a aj zvýšili svoje vedenie. V 63. minúte sa presadil Čavrić a uzavrel na konečných 0:3 pre Slovan. Bratislavský Slovan sa teda pozitívne naladil na ďalšieho predkolo Európskej ligy, v ktorom sa stretne v priebehu budúceho týždňa s írskym Dundalkom.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:50:57)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 5. Nono (Ljubicić), 33. Ratão (Ljubicić), 63. Čavrić (Dražić)

    Karty:   72. Cvek (SEN), 78. Krč (SEN), 80. Ramirez (SEN)


    FK Senica: Taborda – Krč, Košút, Dias (C), Otrísal – Klapan (70. Didiba), Cvek – Yenne (85. Totka), El Moudane, Castaňeda (74. Ramirez) – Sulley.
    Náhradníci: Vorel – Addo, Didiba, Baumgartner, Totka, Ramirez.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – De Marco, Božikov (C), Abena, Apau – Dražić (78. Moha), Rabiu, Ljubicić, Ratão – Nono (75. de Kamps), Čavrić (71. Daniel).
    Náhradníci: Šulla – de Kamps, Moha, Strelec, Medvěděv, Daniel, Holman.

    Rozhodca: Glova – Vorel, Vitko

    Diváci: 1 760