West Ham – Manchester City 0:5 (kon.) | Bournemouth – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Burnley – Southampton 3:0 (kon.)
Crystal Palace – Everton 0:0 (kon.) | Watford – Brighton 0:3 (kon.) | Tottenham – Aston Villa 3:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:0 (0:0)
Everton FC
cz Sobota 10.08.2019, 16:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tímto se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek sobotního dne. (17:58:01)
     
    Zajímavé utkání mezi Crystal Palace a Evertonem je u konce. Ačkoliv jsme se nedočkali ani jedné vstřelené branky, tak se hrál zajímavý duel, kterému nechybělo nasazení a ani velké šance. Více šancí měli podle očekávání hosté, nicméně nakonec i oni budou s remízou spokojeni, protože od 76. po vyloučení Schneiderlina dohrávali v deseti hráčích.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Crystal Palace mohl jít do rychlého protiútoku, Mina ale takticky správně fauloval Zahu a přerušil hru.
     
    90+3
    Evertonu dneska pravděpodobně remíza stačí, hosté kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam nespěchají.
     
    90+3
    Fotbalistům už evidentně chybí síly, i tak ale jedou naplno. Dočkáme se ještě gólu, a nebo tento zápas skončí bezbrankovou remízou?
     
    90+2
    Everton kombinoval s míčem na útočné polovině. Coleman se pokusil prodrat až k centru do vápna, výborně se ale vrátil Meyer a získal míč.
     
    90
    Nad rámec utkání budou nastaveny čtyři minuty.
     
    90
    Prudký přízemní centr z kopačky Zahy se dostal až do málého vápna, kde ho se štěstím dokázal před Wickhamem zablokoval Keane. Skvělá práce anglického stopera.
     
    89
    Po následném rohovém kopu se nikdo z domácích k zakončení nedostal, Crystal Palace však nadále drží míč u pokutového území.
     
    88
    Tentokrát to Zaha zkusil z pravé strany a nacentroval míč do vápna, Mina se k němu dostal jako první a raději ho zahrál do zámezí.
     
    87
    Zaha se rozběhl a natlačil se do vápna. Davies ho však s vypětím všech sil připravil o míč, i když si domácí fotbalista pomohl drobným faulem.
     
    86
    No, pomalu to vypadá, že červená karta Schneiderlina ublížila spíše Crystal Palace. Domácí se vůbec nedostávají do hry, zatímco Everton kombinuje na útočné polovině a dostává se do zajímavých situací.
     
    85
    Coleman se na pravé straně dostal k míči a poslal do vápna přízemní centr, který skončil v rukavicích Guaity, jenž dobře přečetl celou situaci.
     
    84
    Bernard a Kean zabojovali na útočné polovině a vybojovali míč na útočné polovině. Brazilský fotbalista ale šel následně do kliček a o míč přišel, velká zbytečnost.
     
    83
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Christian Benteke, přichází Connor Wickham.
     
    81
    Everton po vyloučení Schneiderlina překvapivě často drží míč a pokouší se ohrozit branku Guaity i v deseti hráčích. Crystal Palace ale hraje velmi pozorně a připravuje se na závěrečný tlak.
     
    80
    Richarlison to vzal na sebe a pokusil se prosadit po pravé straně, výborný van Aanholt ho dokázal snadno zastavit a vybojovat míč.
     
    79
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Gylfi Sigurdsson, přichází Tom Davies.
     
    78
    Crystal Palace rozehrál volný kop centrem do vápna na Bentekeho, který si ale nepohlídal ofsajdové postavení. Hra je přerušena a hosté mohou vystřídat.
     
    77
    Na straně Evertonu se okamžitě začíná chystat střídání.
    76. Červená karta po 2. žluté - Schneiderlin
     
    76
    Školácký faul a Schneiderlin míří po druhé žluté kartě pod sprchy. Na středu hřiště dohrál zbytečně souboj s Milivojevićem.
     
    76
    Nicméně rozehrávka rohového kopu se domácím vůbec nevydařila, Townsend poslal do vápna takový míč, který vyletěl do zámezí.
     
    75
    No, Crystal Palace znovu začíná mačkat svého soka. Van Aanholt poslal do malého vápna střílený centr, který Keane raději odkopl na rohový kop.
     
    74
    Meyer centrem z levé strany hledal ve vápně Bentekeho, míč se však zajímavě zatočil a dostal se k Zahovi, který střelou levou nohou trefil pouze Keanea.
     
    73
    Milivojević se dopustil na středu hřiště zbytečného faulu a může být hodně rád, že rozhodčí nevytáhl druhou žlutou kartu. Kapitán Crystal Palace si musí dávat hodně velký pozor...
     
    72
    Richarlisona začíná být plné hřiště. Tentokrát si elegantně obhodil van Aanholta a chyběl kousek, aby stihl míč na hrací ploše a dostal se do vápna.
     
    71
    Zaha nabral rychlost na levé straně, nicméně velmi dobře k němu přistoupil Richarlison a vybojoval míč pro Everton.
     
    70
    Coleman zahrál nyní hodně sobecky a na pravé straně zbytečně přišel o míč. Z této akce se dalo vytěžit daleko víc.
     
    69
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Dominic Calvert-Lewin, přichází Moise Kean.
    68. Richarlison těsně minul...
     
    68
    Gól byl ve vzduchu. Po několika odrazech se míč šťastně dostal na velké vápno na nohu Richarlisona, který střelou z první těsně minul pravou tyčku.
     
    67
    Evertonu se přestává dařit i jednoduchá kombinace na útočné polovině. Nyní Coleman u pravé lajny nezpracoval míč a útok hostí velmi rychle skončil.
     
    66
    Útočník Wilfried Zaha byl od fanoušků vřele přivítán, uvidíme, jestli se dokáže zapsat na listinu střelců.
     
    65
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Jordan Ayew, přichází Wilfried Zaha.
     
    63
    Richarlison se hnal do vápna za centrovaným míčem a pomohl si faulem. Hra je přerušena, k míči se dostanou znovu domácí.
     
    62
    Sigurdsson nyní ukázal fanouškům, že se nebojí vystřelil z větší vzdálenosti. Z pětadvaceti metrů se opřel do míče a protáhl Guaitu, který udržel míč ve své moci.
     
    60
    Do hry Evertonu se v posledních chvílích vneslo hodně nejistoty, hosté nejsou nyní lepším týmem a musí se soustředit hodně na bránění.
     
    59
    Van Aanholt z levé strany hledal prudkým centrem hlavu Benteke, Pickford ale vyběhl ze své klece a dostal se k míči jako první.
     
    58
    Crystal Palace nepolevuje a nadále hraje na útočné polovině. Everton je pod velkým tlakem.
     
    57
    Další důležitý zákrok anglického brankáře! Meyer si z levé strany naběhl do vápna, dostal míč a pohotovou střelou poslal míč přímo do míst, kde stál Pickford.
    56. Ayew neproměnil svůj únik...
     
    56
    Super šance Crystal Palace gólem nekončí! Benteke pěkným pasem vyslal do brejku Ayewa, který ale technickou střelou nevyzrál na Pickforda.
     
    55
    Žlutými kartami se rozhodně nešetří. Tentokrát se držením provinil na středu držením Milivojević a i on vidí žlutý kartónek.
     
    54
    Za faul na útočné polovině si žlutou kartu vykoledoval Schneiderlin.
     
    53
    Richarlison si šikovně seběhl z pravé strany do středu hřiště a pokusil se vypálit z dvaceti metrů. Ani tento pokus ale v brance neskončil, protože dobře zasáhl Dann a ránu zablokoval svým tělem.
     
    52
    Bernard trošku frustrovaný zatáhl za dres jednoho z domácích hráčů a vidí žlutou kartu.
     
    52
    Zajímavá situace před brankou Guaity! Po centru Bernarda a pár odrazech se do šance dostal Sigurdsson, jehož následné zakončení vykopl z brankové čáry jeden z obránců.
     
    50
    Townsend na pravém křídle zabojoval a dokázal nacentrovat míč před branku Pickforda. Benteke ale i tentokrát špatně odhadl náběh a míč netrefil. Belgický útočník nehraje dobrý zápas...
     
    49
    Crystal Palace odstoupil od své aktivní hry z konce prvního poločasu a nyní opět vyčkává na protiútoky.
     
    48
    Richarlison se skvělou kličkou na středu hřiště uvolnil a vynutil si faul Milivojeviće. Brazilský fotbalista se hodně zlobí, že kapitán Crystal Palace neobdržel žlutou kartu.
     
    47
    Centr Colemana z pravé strany nedokázal v pokutovém území najít nikoho z jeho spoluhráčů, domácí se prvnímu útoku hostí ve druhém poločase ubránili.
     
    46
    Crystal Palace hnedka po rozehrávce přišel o míč a Everton se přesouvá na útočnou polovinu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:04.
     
    První poločas vstřelenou branku nepřinesl, ačkoliv pár zajímavých situací k vidění bylo. Nejblíže ke vstřelení gólu byl ve 31. první minutě Coleman, z velké blízkosti ale nedokázal propálit Guaitu. Everton byl mírně lepším týmem, domácí ale také dokáží hrozit z rychlých protiútoků.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Meyer si udělal na levém křídle hodně prostoru a zajímavým centrem se pokusil najít Bentekeho, jenž ale míč těsně podběhl.
     
    45+1
    V prvním poločase budou nastaveny dvě minuty.
     
    45+1
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází André Gomes, přichází Jean-Philippe Gbamin.
     
    45
    Na trávník si při přerušené hře sedl Gomes a vypadá to, že v dnešním utkání kvůli zranění skončil.
     
    44
    Everton je nadále pod tlakem a tribuny žerou své oblíbence do útoku. Rýsovala se i zajímavá situace, jenomže Townsend špatně odcentroval a míč proletěl do zámezí.
     
    43
    Tlak Crystal Palace však pokračoval a přišel na řadu další rohový kop. Tentokrát už obrana Everton zvládla všechno bez problémů a bude se kopat od branky anglického reprezentačního brankáře.
     
    42
    Crystal Palace nakonec zahrával rohové kopy dva, ale ani po jednom nemusel Pickford zasahovat, ačkoliv pokaždé se domácí dostali k zakončení.
     
    41
    Zajímavá situace. Meyer se z levé strany dostal do vápna a šikovně vystřelil. Kdyby jeden z obránců střelu netečoval, možná by i skončila v brance. Rohový kop.
     
    40
    Domácí v závěru prvního poločasu přidali na aktivitě a pokouší se překvapit obranu Evertonu rychlým pohybem.
     
    38
    Meyer na útočné polovině ztratil při individuální akci míč a následně zbytečně fauloval. Za tento prohřešek vidí žlutou kartu!
     
    38
    Sigurdsson si zkušeně počíhal před pokutovým územím na přihrávku z levé strany a pohotově vypálil. Proti této střele vystoupil Kelly a srazil míč do bezpečí.
     
    36
    Bernard zůstal po tvrdším zákroku na trávníku a rozhodčí si nechal poradit od videorozhodčí, jestli má udělit kartu. Nakonec nikdo z domácího celku potrestán nebyl.
     
    35
    Tak ne. Hosté okamžitě po rozehrávce vybojovali míč zpátky a již znovu kombinují na útočné polovině.
     
    34
    Tlak Evertonu bude na krátký čas přerušen, protože Schneiderlin se dopustil útočného faulu a domácí budou rozehrávat.
     
    32
    Domácí začínají dělat směrem dozadu drobné chyby a Everton se více a více dostává do nebezpečných pozic.
    31. Obrovská šance Colemana!
     
    31
    Obrovská šance Evertonu gólem neskončila! K střílenému pasu z levé strany se ve vápně nakonec dostal Coleman, jehož tvrdou střelu dokázal Guiata vyrazit. Skvělý zákrok!
     
    30
    Richarlison udělal na pravém křídle pár kliček a pokusil se najít ve vápně Bernarda, což se mu i povedlo. Vzrůstem malý fotbalista ale ze situace nic nevytěžil.
     
    29
    Chyba v hostující obraně a první zajímavá akce na straně Crystal Palace. Benteke na levém křídle oslovil Meyera, jehož střela byla zablokovaná jedním z obránců.
     
    28
    Bernard znovu ukázal své individuální kvality a šikovně se prokličkoval do vápna. Následně ale celou akci pokazil nepřesným pasem na Digneho, míč proletěl do zámezí.
     
    27
    Dlouhá přihrávka na Bentekeho byla zachycena Keanem, který míč hlavou prodloužil do náruče Pickforda.
     
    26
    Troška nepřesností na hostující straně. Coleman si na pravé straně nabíhal do volného prostoru, nedostal však přesnou přihrávku.
     
    25
    Richarlison se to pokouší na útočné polovině brát na sebe, ale zatím nemá potřebné štěstí.
     
    23
    Centr do vápna nebyl ze série vydařených a hosté se bez sebemenších problémů ubránili.
     
    22
    Crystal Palace se dokázal vymanit z tlaku soupeře a na chvíli se usadil na útočné polovině. Townsend nyní dokonce vybojoval volný kop ze zajímavé pozice.
     
    21
    Bernard se krásnou kličkou dokázal z levé strany protlačit do vápna, než si ale následně míč urovnal pro střelu, tak o něj přišel.
     
    20
    Výborný obranný zákrok si na své konto připsal Dann, který na poslední chvíli zablokoval ve vápně centr Colemana.
     
    19
    Sigurdsson tentokrát poslal do vápna tradiční centr, nicméně obrana Crystal Palace byla připravena. Everton však stupňuje svůj tlak.
     
    18
    Everton začíná vystrkovat růžky. Digne si výborně naběhl do vápna a z levé strany cpal míč na malé vápno, kde ovšem nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. Bude z toho rohový kop.
     
    17
    Coleman běžel s míčem kolem pravé lajny téměř až k pokutovému území, tam ale dobře zasáhl van Aanholt a dostal míč za postranní lajnu.
     
    15
    O rychlý protiútok se po ubráněném rohovém kopu pokusili domácí, žádná střela na branku z toho ale nebyla.
     
    14
    Zajímavá situace před brankou Evertonu. Sigurdsson rozehrál míč do vápna nečekaně po zemi a k zakončení se v něm dostal Richarlison. Bohužel pro hosty trefil pouze hráče před sebou.
     
    13
    Coleman chtěl narazit míč do běhu Richarlisonovi, nicméně nedokázal procpat míč přes aktivního van Aanholta, který tento pas vystihl.
     
    12
    Pickford málem dostal svůj tým do problémů, co nečekaně rozehrál nakrátko na Keanea. Mladý obránce si však dokázal poradit a zachránil situaci.
     
    11
    Domácí se začínají dostávat více do kontaktu s míčem a i oni se pokouší vymyslet něco směrem dopředu.
     
    9
    Crystal Palace podle očekávání velmi aktivně brání a Everton to má na útočné polovině složité. Uvidíme, jak si s tím hostující družina poradí.
     
    8
    Calvert-Lewin si naběhl mezi dva obránce a řekl si o přihrávku, Digne však poslal hodně dlouhý míč a ten skončil v zámezí.
     
    7
    Everton rozehrál předchozí situaci nakrátko a pokračuje v poklidné kombinaci na středu hřiště, míč létá ze strany na stranu.
     
    6
    Gomes si na středu šikovně pokryl míč a byl faulován. Hosté budou zahrávat volný kop, ovšem z dosti nevýhodné pozice.
     
    5
    Vzrušení na útočné polovině domácího celku bylo zbytečné. Benteke se sice dostával do úniku, pomezní rozhodčí ho ale zastavil svým praporkem.
     
    4
    Útočná akce Crystal Palace k ničemu nevedla, Coleman dokázal vybojovat svým obranným zákrokem pro Everton vhazování.
     
    3
    Poprvé v zápase se k míči dokázali dostat i domácí a přesunuli se s ním na útočnou polovinu.
     
    2
    Everton začal ve vysokém tempu a byla z toho první zajímavá akce. Centr Digneho propadl na hranici velkého vápna na nohu Sigurdssona, jenž však netrefil ideálně a míč skončil vedle levé tyče.
     
    1
    Kombinace mezi obránci a rychlý přesun na útočnou polovinu. Střílený centr do vápna z pravé strany vyslal Richarlison, obrana Crystal Palace dokázala míč odkopnout do bezpečí.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté Evertonu, dnešní duel byl zahájen!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté obou celků pomalu přichází na zelený pažit, utkání za malou chvíli začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Kelly, Dann, van Aanholt – Townsend, Milivojević (C), McArthur, Meyer – Ch. Benteke, J. Ayew.
    Náhradníci: Hennessey – Camarasa, Cahill, James McCarthy, Kouyaté, Zaha, Wickham.

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Y. Mina, Digne – Schneiderlin, A. Gomes – Richarlison, G. Sigurdsson, Bernard – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Lössl – Holgate, Walcott, Tosun, Gbamin, Davies, Kean.

    Rozhodčí: Moss – Perry, Smart.
    Od letošní sezóny bude v Premier League k dispozici VAR!
     
    Everton FC

    Everton dal během letního přestupového období jasně najevo, že se pokusí o návrat do bojů o evropské poháry a penězmi rozhodně nešetřil. Na hostování přišel z Monaka obránce Djibril Sidibé, jehož v obraně doplní i Jean-Philippe Gbamin, jenž dorazil z Mainzu. Zkušenosti by měl do týmu přinést i Fabian Delph, který poslední sezóny působil v Manchesteru City.

    Největší naděje ale klub vkládá do útočníka Moise Keana, který přišel z Juventusu za třicet milionů euro a měl by se stát hlavní útočnou hvězdou Evertonu. Pomoci by mu v tom měl i Alex Iwobi, kterého Karamelky získaly včera před uzávěrkou přestupů.
     
    Crystal Palace

    Londýnskému celku se v létě podařila neuvěřitelná věc. Crystal Palace ve svém kádru dokázal udržet Wilfrieda Zahu, kolem kterého kroužilo hned několik klubů. Otázkou však zůstává, jak se tahle letní sága podepíše na výkonech rodáka z Pobřeží Slonoviny, který se nijak netajil tím, že by rád šel do většího klubu.

    Největší posilou Crystal Palace se stal zkušený stoper Gary Cahill, který přišel do klubu zadarmo poté, co mu v Chelsea na konci června vypršela smlouva. Zkušenosti, které Cahill přinese, se mohou v průběhu sezóny hodně hodit.
     
    Přeji krásné sobotní odpoledne! Fanoušci anglického fotbalu se dočkali a dneska dostanou pořádnou dávku toho nejlepšího fotbalu na světě. V tomto textovém přenose se zaměříme na duel mezi Crystal Palace a Evertonem a budeme se těšit, co nám tyto kluby předvedou.

    Zápasem Vás provede komentátor Jan Šlapáček.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Jan Šlapáček

    Góly:

    Karty:   38. Meyer (CRP), 55. Milivojević (CRP) – 52. Bernard (EVE), 54. Schneiderlin (EVE)   76. Schneiderlin (EVE)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:13.
    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Kelly, Dann, van Aanholt – Townsend, Milivojević (C), McArthur, Meyer – Ch. Benteke (83. Wickham), J. Ayew (65. Zaha).
    Náhradníci: Hennessey – Camarasa, Cahill, James McCarthy, Kouyaté, Zaha, Wickham.

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Y. Mina, Digne – Schneiderlin, A. Gomes (45+1. Gbamin) – Richarlison, G. Sigurdsson (79. Davies), Bernard – Calvert-Lewin (69. Kean).
    Náhradníci: Lössl – Holgate, Walcott, Tosun, Gbamin, Davies, Kean.

    Rozhodca: Moss – Perry, Smart