Švajčiarsko – Česko 3:5 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
Česko
cz Streda 14.08.2019, 15:00 • BLZ Arena Füssen • Turnaj piatich krajín (U17)
Partner:
     
    58:40
    Švýcaři riskují hru bez brankáře, ale v oslabení je to jen situace pět na pět!
     
    57:47
    Krásně to náš tým vykombinoval na volného hráče před brankou, jenže tomu sjel kotouč z hokejky a v gólové šanci selhal.
     
    57:16
    Švýcaři už příliš riskovali a unikajícího českého hráče zastavil Nathan Cantin (SUI) nedovoleně. Absolutně nechápu, čemu se diví. Češi jdou hrát čtyři na tři.
     
    56:33
    Z následné tlačenice vyplynulo po menším trestu na každé straně, bude se hrát čtyři na čtyři. Za Česko je vyloučen Marek Chvátal, za Švýcarsko Joel Marchon, oba za hrubost.
     
    56:33
    Češi jsou kompletní, ve finiši oslabení ještě Král lapačkou parádně zastavil švihovku Kevina Nicoleta.
     
    55:32
    Švýcarský forvard dorážel střelu od modré a Daniel Král musel vytáhnout zákrok večera. Tygřím skokem přes brankoviště zabránil jistému snížení!
     
    54:30
    Útočný faul Jiřího Ticháčka (CZE) nám přidělá vrásky na čele, Švýcaři ještě vidí světlo na konci tunelu. Dvě minuty za držení.
     
    53:16
    Už to zase mohlo být jen o gól. Švýcaři ujeli do přečíslení tři na dva, první střelu trochu uspěchali, a Král si poradil jak s ní, tak i s nebezpečnou dorážkou!
    50:29 REMEŠ - 3:5
     
    50:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    V pravý čas se Češi vracejí zpět do dvoubrankového vedení, jenom musí takhle aktivně zase pokračovat! Marek Slavík nejdřív schytal ve středním pásmu čistý hit, ale pak vypíchl Švýcarům rozehrávku a rozehrál puk na ALEXANDRA REMEŠE, který po rychlém vpádu zakončoval z levé strany. Pasche se po jeho výtečné střele na druhou tyčku natahoval marně a je to 3:5! Asistence: Dominik Soukup, Marek Slavík.
     
    47:58
    Konečně dojeli naši mladíci dva kotouče jako první, a hned to vedlo k nebezpečné akci. První útok se založil přečíslení, našemu hráči ale před odkrytou brankou kousek chyběl.
     
    46:37
    Šílenou pasáž české reprezentace teď přerušuje Václav Eismann oddechovým časem.
    43:32 BIASCA - 3:4
     
    43:32
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Trenérům přibyl materiál na videoporadu, protože český tým si v prvním oslabení absolutně nevěděl rady a nemůže se divit, že inkasuje kontaktní gól. Mats Alge našel z úrovně brankové čáry ATTILA BIASCU, jenž výtečnou kombinaci zakončil přesně – 3:4. Asistence: Mats Alge, Brian Zanetti.
     
    42:18
    Přichází první české vyloučení v zápase. Alexandr Remeš (CZE) odchází pykat za vyseknutí soupeřovy hokejky při návratu do obrany.
    39:30 RYŠAVÝ - 2:4
     
    39:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi střílejí před sirénou moc důležitý a taky parádní gól! Do vyhraného vhazování Gabriela Szturce se opřel MARTIN RYŠAVÝ a i když střílel ze vzdálenějšího vrcholu kruhu, jeho rána nádherně zaplula do růžku branky – 2:4! Asistence: Gabriel Szturc.
     
    36:58
    Brian Zanetti (SUI) úplně nesmyslně vysekl protivníkovi hokejku z ruky, takže nás čeká čtvrtá početní výhoda. Soupeři jsme zatím nenabídli ani jedinou.
     
    34:52
    Na unikajícím českém forvardovi visel Švýcar jako ozdoba na vánočním stromečku, i proto tahle šance gólem nekončí.
    31:05 SZTURC - 2:3
     
    31:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naštěstí ale český tým pokračující přesilovku opět využívá a splácí předešlé hříchy. Petr Moravec se tentokrát ujal role asistenta a zpoza branky našel GABRIELA SZTURCE, jenž po své střele chvilku myslel, že gólman puk udržel. Jenže neudržel a pak už mohl Szturc zvednout ruce nad hlavu – 2:3! Asistence: Petr Moravec, Ondřej Cubo.
    29:51 NICOLET - 2:2
     
    29:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Jenže nepomohla, opak je pravdou! Naši hráči trestuhodně propadli na útočné modré čáře a druhý bek nestihl dobruslit švýcarské přečíslení dva na jednoho. Benjamin Bougro v něm poslal nádherný pas před Krále na hokejku KEVINA NICOLETA, který nezaváhal a vyrovnal – 2:2! Asistence: Benjamin Bougro.
     
    29:33
    Výrazně nám může pomoci třetí početní výhoda. Joel Marchon (SUI) je vyloučen za hákování.
    23:48 MORAVEC - 1:2
     
    23:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhou možnost už naše reprezentace využívá a otáčí skóre utkání! Ondřej Cubo nezvládl vykroužit do středu hřiště, ale puk ještě na modré čáře zastavil Jiří Ticháček. Ten si všiml, že Švýcaři nechali před brankou naprosto volného PETRA MORAVCE, jenž puk zasunul bekhendem za bezmocného gólmana – 1:2! Asistence: Jiří Ticháček, Ondřej Cubo.
     
    22:55
    Český tým si zahraje druhou přesilovou hru, Livio Azevedo (SUI) se totiž provinil hrou vysokou holí.
     
    21:50
    Byl to tuším Jakub Šedivý, jehož schované nahození od modré čáry cinklo o tyčku švýcarské branky!
     
    16:41
    Česká obrana vzápětí propadla a na Krále se řítil osamocený útočník, náš vychladlý gólman ho však zastavil!
     
    16:20
    Zpátky je Menšíkův útok, a už zase hrozí. Nejprve sahal po prudkém pasu Gabriel Szturc, ten potom vybídl mezi kruhy Menšíka, ale českému kapitánovi zblokoval střelu obránce.
    14:15 RYŠAVÝ - 1:1
     
    14:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Co se nepovedlo elitní formaci, to zvládla druhá, a česká sedmnáctka využívá zlepšený výkon k zaslouženému vyrovnání! Jakub Brabenec nabil zpoza branky MARTINU RYŠAVÉMU, který se z první nemýlil a střílí druhý gól ve druhém utkání – 1:1! Asistence. Jakub Brabenec, Matouš Menšík.
     
    13:14
    Jen jsem to dopsal, a už přidal velkou šanci. Elitní útok se vydal do přečíslení, ale tu jeden z našich hráčů tváří v tvář brankáři bekhendovým blafákem neproměnil!
     
    07:13
    Teď už Češi konečně dostali puk před branku a Gabriel Szturc měl na holi vyrovnání, ale v rychlosti nedokázal seřídit mířidla!
     
    05:40
    Pokračující výborný pohyb české sestavy vede k první přesilovce. Mats Alge (SUI) je vyloučen za podrážení.
     
    04:58
    Třetí formace přitlačila Švýcary do jejich brankoviště a měla několik šancí na vyrovnání. Přihrávku zpoza brány dostal Remeš, potom dorážel Soukup, jenže ani jedna možnost se neujala.
    03:36 JABOLA - 1:0
     
    03:36
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Národní tým vstoupil do utkání hodně špatně, nechal se od Švýcarů zatlačit a stejně jako včera inkasuje první gól! Hráči si špatně rozebrali protivníky a na středu nechali volného JEREMYHO JABOLU, jenž velmi snadno zamířil do odkrytého koutu brány – 1:0! Asistence: Tiziano Pauchard, Brian Zanetti.
     
    03:16
    Král už má výstroj v pořádku a po minutě se vrací do branky.
     
    02:06
    Daniel Král má zřejmě nějaký problém s výstrojí, odjel tak na střídačku a do hry pouští Tomáše Suchánka!
     
    01:58
    Teď už vznikla před Králem mnohem nebezpečnější situace. Střelu Schweingrubera od modré čáry zkoušela dorazit snad trojice útočníků, ale český tým se s vypětim všech sil ubránil.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 4. Jabola (Pauchard, Zanetti), 30. Nicolet (Bougro), 44. Biasca (Alge, Zanetti) – 15. Ryšavý (Brabenec, Menšík), 24. Moravec (Ticháček, Cubo), 32. Szturc (Moravec, Cubo), 40. Ryšavý (Szturc), 51. Remeš (Soukup, Slavík)


    Švajčiarsko: Pasche (Groce) – Pauchard, Zanetti, Cantin, Perrenoud, Wüthrich, Schweingruber, Hausherr, Despont – Biasca, Jabola, Canonica – Nicolet, Bougro, Marchon – Kosik, Ramel, Azevedo – Karrer, Garessus, Alge. Trenér: Patrick Schöb.
    Česko: Král (3.–4. Suchánek) – Jiříček, Chvátal, Šedivý (A), Ticháček, Cubo, Pinkas, Špaček – Ramik, Szturc, Menšík (C) – Ryšavý, P. Moravec (A), Brabenec – Půček, Soukup, Remeš – Slavík, Měchura, Pajer – Gajda. Trenér: Václav Eismann.

    Rozhodca: Flad – Rudolph, Schusser (všichni GER).