Helsinki – Riga FC 2:2 (kon.) | Dinamo Tbilisi – Feyenoord 1:1 (kon.) | S. Moskva – Thun 2:1 (kon.)
Štokholm – Tiraspol 1:1 (kon.) | Borisov – FK Sarajevo 0:0 (kon.) | FK Sūduva – Tel Aviv 2:1 (kon.)
Bnei Yehuda – Neftçi Baku 2:1 (kon.) | Zorja Luhansk – CSKA Sofia 1:0 (kon.) | Yeni Malatyaspor – Partizan 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – FCSB 0:1 (kon.) | Limassol – Austria 3:1 (kon.) | Salihorsk – Turín 1:1 (kon.)
Zrinjski Mostar – Malmö 1:0 (kon.) | New Saints – Razgrad 0:4 (kon.) | Trabzonspor – Sparta Praha 2:1 (kon.)
Be'er Sheva – Norrköping 3:1 (kon.) | Valletta – Astana 0:4 (kon.) | AEK Atény – Universitatea Craiova 1:1 (kon.)
Plzeň – Antverpy 2:1 (po pr.) | Frankfurt – Vaduz 1:0 (kon.) | Eindhoven – Haugesund 0:0 (kon.)
Gent – Larnaca 3:0 (kon.) | Alkmaar – Mariupol 4:0 (kon.) | Štrasburg – Lokomotiv Plovdiv 1:0 (kon.)
Aris Soluň – Molde 3:1 (po pr.) | Aberdeen – Rijeka 0:2 (kon.) | Rangers – Midtjylland 3:1 (kon.)
Wolverhampton – Pjunik 4:0 (kon.) | Braga – Brøndby 3:1 (kon.) | Espanyol – Luzern 3:0 (kon.)
koniec
Hapoel Be'er Sheva
3:1 (0:0)
IFK Norrköping
cz Štvrtok 15.08.2019, 19:30 • Turner Stadium, Be'er Sheva • Európska liga (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Úvodní sestavy:

    Hapoel Be'er Sheva FC: Šetkus – B. Bitton (C), Taha, A. Bitton, Goldberg – Keltjens, Shamir, Kabha – Ramzi, Sahar, Hasselbaink
    Náhradníci: Levita – Biton, Carrillo, Levi, Marin, Sabag, Zrihan

    IFK Norrköping: Pettersson – Dagerstal, Larsen, Lauritsen – Gerson, Fransson (C), Them, Thorarinsson – Skrabb, Nyman, Haksbanović
    Náhradníci: Vaikla – Álvarez, Binaku, Blomqvist, Castegren, Holmberg, Smith

    Rozhodčí: Papapetrou – Aptosoglou, Petropoulos (všichni Řecko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání přišel na řadu nedovolený zákrok, o který se postaral domácí Kabha, který kousek od středového kruhu poslal k zemi Franssona.
     
    4
    Vůbec poprvé se k míči dostal hostující brankář Pettersson, kterému se podařilo rozehrát do strany. Na opačné straně hrací plochy zasahoval Taha.
     
    5
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, o který se postaral švédský celek. Centr se snášel k hranici malého vápna, kde se nejvýše do vzduchu dostal Shamir.
     
    6
    Posléze se po pravém křídle vydal hostující Gerson, který poté centroval do pokutového území, kde se jako první dostal k míči pozorný zadák Goldberg.
     
    7
    Goldberg se rozhodl spolupracovat s brankářem Šetkusem, který pro změnu našel naběhnuvšího Bittona, jenž se stará o rozehrávku na vlastní polovině.
     
    8
    Útočným faulem si pomohl domácí Ramzi, který v šestnáctce tělem zavadil o jednoho z protihráčů. O rozehrávku volného kopu se nakonec postaral Larsen.
     
    9
    Hodně prostoru měl na pravém křídle Ramzi, který se ještě akci snažil vyšperkovat přihrávkou pod sebe, kterou si ale dokázal najít obránce Lauritsen.
     
    10
    Hapoel si rovněž vyzkoušel úvodní rohový kop. Ten se nakonec nebezpečně stáčel do malého vápna, kde si pozorně počínal hostující Thern.
     
    11
    Ve středu hrací plochy se v hlavičkovém souboji podařilo uspět Saharovi, který ještě zkoušel prodloužit na Hasselbainka, jenž se k míči nakonec nedostal.
     
    12
    Pettersson odkopával ze své poloviny, přičemž se na pravém křídle snažil oslovit obsazeného Skrabba, avšak v souboji byl nakonec důraznější protihráč.
     
    13
    K pohotovému střeleckému pokusu se dostal domácí Kabha, který si navedl míč na pravou nohu, avšak Pettersson si s tímto projektilem poradil.
     
    14
    Izraelský celek si tak vyzkoušel další rohový kop, který se snášel k zadní tyči. Tam to vypadalo na další zakončení, avšak nakonec zasáhl Thorarinsson.
     
    15
    V krátkém časovém sledu přišel další nedovolený zákrok. Domácí tak rozehrávali z vlastní poloviny, přičemž Bitton roztáhl hru na volného Tahu.
     
    16
    Norrköping kombinoval u svého pokutového území. Brankář Pettersson nakonec odkopl míč k půlící čáře, avšak tam se nacházel pouze záložník Shamir.
     
    21
    Sahar si dobrým pohybem řekl o další nedovolený zákrok, tentokráte se o něj postaral hostující Thern, který si nakonec vyslechl domluvu od sudího.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, avšak na první branku stále čekáme. Hapoel je aktivnějším celkem, avšak stále se nedokáže výrazněji prosadit.
     
    23
    U postranní lajny se ještě povedlo zakročit Goldbergovi, který poté předával míč na vedle stojícího Hasselbainka, kterému se podařilo vybojovat vhazování.
     
    24
    Hlavní sudí nyní nařídil krátkou přestávku na doplnění tekutin. Ta potrvá zhruba jednu minutu, následně se bude opět pokračovat ve hře.
     
    25
    Skutečně se nehrálo zhruba minutu. Posléze přišla na řadu standardní situace, Larsen centroval do pokutového území, kde se nacházel pouze Taha.
     
    26
    Tady se zřejmě mohlo žlutit. Hasselbaink se u postranní lajny snažil dostat kolem Gersona, což se mu nakonec nepovedlo, neboť druhý jmenovaný fauloval.
     
    27
    Na vlastní polovině hrací plochy se staral o rozehrávku obránce Bitton, který nakonec vyprodukoval zpětnou nahrávku, po které Šetkus vykopával.
     
    28
    To nebylo vůbec špatné! Do pokutového území si seběhl hostující Skrabb, který se snažil zakončovat z první, avšak branku přeci jenom o něco minul.
    28. Norrköping mohl jít do vedení.
     
    29
    Celkem dost prostoru měl kolem sebe Kabha, který se snažil poslat centr napříč pokutovým územím, avšak nakonec dopadl do náruče Petterssona.
     
    30
    Goldberg si u postranní lajny dokázal poradit s padajícím míčem, avšak poté ho velice nepřesně přenášel na Ramziho, jenž se k přihrávce nedostal.
     
    31
    Za volným míčem se ještě hnal hostující Nyman, který si nakonec sám pomohl nedovoleným způsobem. Hapoel bude rozehrávat od vlastní šestnáctky.
     
    36
    Bitton se snažil přihrát podél autové čáry, avšak do přihrávky vložil kopačku hostující Thorarinsson. To znamená, že Hapoel bude moci vhazovat zprava.
     
    37
    Přenesení hry našlo na pravém křídle Keltjense, jenž ještě centroval do pokutového území, kde se Sahar do žádného většího zakončení nedostal.
     
    38
    Po delší době se k míči dostal brankář Šetkus, který v poklidu rozehrával po zemi na obránce Bittona. Ten mu okamžitě vracel, načež jsme sledovali odkop.
     
    39
    Šetkus byl dokonce přinucen k dalšímu zákroku. Na levé straně měl hodně prostoru Thorarinsson, jehož prudké zakončení směřovalo pouze doprostřed.
     
    40
    O přihrávku si u postranní lajny řekl obránce Lauritsen, který se snažil projít kolem domácího Bittona, avšak ten zasáhl velice zodpovědným způsobem.
     
    41
    Obrana Hapoelu nyní zapomněla na náběh Thorarinssona, který v dobré pozici ještě vracel před brankáře, avšak do přihrávky vložil kopačku Taha.
     
    42
    Zakončení v podání Franssona nakonec bylo zbytečné, neboť ještě předtím byl pískán útočný faul švédskému celku. Šetkus tak bude rozehrávat od branky.
     
    44
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem čtyř minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Centrovaná nabídka se snášela ke vzdálenější konstrukci, avšak Skrabb na nic neměl šanci dosáhnout. Nakonec nezasahoval ani brankář Šetkus.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou. Hapoel měl sice více vyložených šancí, avšak ani soupeř nezůstal pozadu. Rovněž sledujeme celkem dost nedovolených zákroků, jedná se ale spíše o taktické zákroky, přičemž hlavní sudí zatím nemusel tasit žádnou žlutou kartu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost hosté, jenž budou tentokráte hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali autové vhazování pro hostující celek. Thorarnsson si nakonec dokázal najít volného kolegu Therna.
     
    49
    U vlastního pokutového území se podařilo zasáhnout domácímu Bittonovi, který hlavičkou poslal míč ven z pokutového území, načež si ho našel Kabha.
     
    50
    Na pravém křídle se ještě dostal k míči Gerson, který ho okamžitě vracel pod sebe, kde se nacházel Dagerstal, který pro změnu raději uklidnil hru.
     
    51
    Sledovali jsme rychlý protiútok, přičemž se Goldberg dostal až k centru, který zablokoval protihráč na rohový kop. Ten ale nepřinesl nic moc nebezpečného.
     
    52
    Čtvrtý rohový kop domácích opět rozehrával Ramzi. Jeho vzdušná nabídka nakonec doplachtila přesně na hlavu Franssona, který pouze prodlužoval za sebe.
     
    53
    Následně se na vlastní polovině podařilo zakročit domácímu Keltjensovi, kolem kterého se seběhla početná přesila protihráčů, jenž míč nakonec nevydolovala.
     
    54
    Následovalo další autové vhazování, i tentokráte z levé strany. Lauritsen si počkal na náběh jednoho ze svých spoluhráčů, který ihned přenášel hru křížem.
     
    55
    Haksabanović se v pokutovém území dokázal dostat k zakončení, avšak to mu nakonec zablokoval protihráč. Norrköping nakonec bude zahrávat rohový kop.
     
    56
    Domácí celkem pohodlným způsobem přešli na útočnou polovinu, kde moc dlouho nevydrželi. Zasahoval totiž pozorný Larsen, který míč odkopl do bezpečí.
     
    57
    I na opačné straně jsme se dočkali zakončení Nyman, který si seběhl do zajímavé pozice, avšak nakonec se mu nepodařilo vůbec trefit svatyni.
     
    58
    Šetkus tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž to zkoušel přihrávkou na pravou stranu, kde se nacházel Bitton, který se dostal na druhou polovinu hřiště.
     
    59
    Krátce poté dokázal čistým způsobem zasáhnout pozorný Thern, který rozjel kombinaci ve středu hrací plochy, jenž zatím nic nebezpečného nepřináší.
     
    60
    Střídání v týmu Hapoel Be'er Sheva FC: ze hřiště odchází Ben Sahar, přichází Niv Zrihan.
     
    61
    Norrköping nakonec zahrával další rohový kop, avšak ani tento centr nepřinesl žádné zakončení. To nemusí vadit, Gerson bude vhazovat z pravé strany.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Kasper Larsen (IFK Norrköping).
     
    66
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Také ve druhém dějství sledujeme hodně vyrovnanou podívanou.
     
    67
    Hapoel Sheva právě vstřelil branku! Domácí se dostávají do kýženého vedení! K pokutovému území se snesla vzdušná nabídka, kterou pod sebe dokázal sklepnout domácí Hasselbaink, jenž našel střídající NIVA ZRIHANA, jehož nádherná rána levačkou směřovala mimo dosah brankáře.
    67. ZRIHAN - 1:0
     
    68
    Posléze se ve středu hrací plochy dostal k míči domácí Keltjens, jenž si na levém křídle dokázal najít Goldberga, který pro změnu ještě přihrával pod sebe.
     
    69
    Hapoel se už celkem dlouhou dobu nachází na polovině soupeře, což mu maximálně vyhovuje. Před malým momentem se do kombinace zapojil Bitton.
     
    70
    Norrköping to nyní bude mít hodně složité, musí totiž vstřelit minimálně dvě branky. Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času, zhruba něco málo přes dvacet minut.
     
    71
    Švédský celek to opětovně zkoušel až od vlastního pokutového území. Brankář Pettersson rozehrával do strany na Lauritsena, který vyváží balón.
     
    72
    Hapoel Sheva právě vstřelil branku! Najednou tu máme druhou branku domácích! Sledovali jsme pokus z velké vzdálenosti, se kterým si brankář Pettersson dokázal poradit, avšak míč vyrazil pouze před sebe, kam jako první přispěchal NIGEL HASSELBAINK, jenž dorazil míč do branky.
    72. HASSELBAINK - 2:0
     
    73
    U středového kruhu měl hodně prostoru hostující Thern, který nakonec přenášel hru na pravou stranu, kde ve vzdušném souboji prodlužoval za sebe Kabha.
     
    74
    O provedení autového vhazování se tak postaral obránce Gerson, který přihrával míč pod sebe na Skrabba. Hapoel se velice zodpovědně brání.
     
    75
    Norrköping si skutečně hodně zahrává, v krátkém časovém sledu inkasoval už podruhé, což znamená, že k jistotě postupu musí vstřelit další tři branky.
     
    76
    O snížení se pokoušel hostující Fransson, který to zkoušel z velké vzdálenosti, avšak jeho střela se nakonec snesla do náruče brankáře Šetkuse.
     
    78
    Střídání v týmu IFK Norrköping: ze hřiště odchází Sead Haksabanovic, přichází Egzon Binaku.
    Střídání v týmu Hapoel Be'er Sheva FC: ze hřiště odchází Nigel Hasselbaink, přichází Carrillo.
    Střídání v týmu IFK Norrköping: ze hřiště odchází Simon Skrabb, přichází Henrik Castegren.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Hapoel i nadále vede o dvě branky, navíc se v posledních minutách neděje nic moc zajímavého.
     
    82
    Norrköping právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tady máme kontaktní branku! Domácí totiž chybovali u svého pokutového území, poté k hranici malého vápna přiletěl centr, na který si dokázal naskočit RASMUS LAURITSEN, který hlavičkou o břevno překonal brankáře.
    82. LAURITSEN - 2:1
     
    83
    Nyman se zapojil do kombinace svého celku, přičemž se mu podařilo uspět ve vzdušném souboji, avšak k volnému míči se jako první dostal pozorný protihráč.
     
    84
    Střídání v týmu Hapoel Be'er Sheva FC: ze hřiště odchází Safouri Ramzi, přichází Jimmy Marin.
     
    84
    Nakonec se k sympatickému zakončení prodral hostující Thorarinsson, avšak brankář Šetkus nakonec nemusel zasahovat, naopak bude vykopávat.
     
    85
    Kontaktní branka nám slibuje, že koncovka zápasu bude ještě hodně zajímavá. Norrköping stále potřebuje zabrat, avšak další branka by přinesla postup.
     
    88
    Střídání v týmu IFK Norrköping: ze hřiště odchází Christoffer Nyma, přichází Kalle Holmberg.
     
    88
    Až nyní se hosté dostali na dostřel branky soupeře, přičemž to z velké vzdálenosti zkoušel Thern, který svému celku vybojoval jeden z posledních rohů.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Hapoel i nadále vede o jednu branku, avšak musíme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+1
    Hapoel si v koncovce utkání vybojoval rohový kop, díky kterému nasbíral cenné vteřinky. Posléze se k míči dostal Laurtisen, jenž odkopl na druhou stranu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Ernestas Šetkus (Hapoel Be'er Sheva FC).
     
    90+3
    Do konce zápasu už nezbývá zrovna moc času. Domácím se podařilo odrazit další akci soupeře, posléze se v ofsajdu zjevil hostující zadák Lauritsen.
     
    90+4
    Švédský celek se opět snadným způsobem dostal na druhou polovinu, avšak tam se zatím nedostává k ničemu nebezpečnému, což domácím vyhovuje.
     
    90+4
    Hapoel Sheva právě vstřelil branku! O postupujícím je rozhodnuto! NIV ZRIHAN si u pokutového území dokázal narazit s jedním ze spoluhráčů, poté se mu podařilo obejít brankáře, načež z velkého úhlu nakonec velice přesně zamířil do prázdné branky.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Hapoelu, který svého soupeře porazil poměrem 3:1, což plně stačilo k postupu. Druhý poločas nám přinesl hned čtyři přesné zásahy, přičemž se domácí dostali do dvoubrankového vedení, avšak poté soupeř dokázal reagovat kontaktní brankou. Norrköping se ještě pokoušel o vyrovnání výsledku, nakonec ale sám inkasoval.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:12. (21:33:44)

    David Suchý

    Góly: 67. Zrihan, 72. Hasselbaink, 90+4. Zrihan – 82. Lauritsen

    Karty:   90+2. Šetkus (HBE) – 65. Larsen (NRR)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:12.
    Hapoel Be'er Sheva: Šetkus – B. Bitton (C), Taha, A. Bitton, Goldberg – Keltjens, Shamir, Kabha – Ramzi (84. Marin), Sahar (60. Zrihan), Hasselbaink (78. Carrillo)
    Náhradníci: Levita – Biton, Carrillo, Levi, Marin, Sabag, Zrihan

    IFK Norrköping: Pettersson – Dagerstal, Larsen, Lauritsen – Gerson, Fransson (C), Thern, Thorarinsson – Skrabb (78. Castegren), Nyman (88. Holmberg), Haksbanović (78. Binaku)
    Náhradníci: Vaikla – Álvarez, Binaku, Blomqvist, Castegren, Holmberg, Smith

    Rozhodca: Papapetrou – Aptosoglou, Petropoulos (všichni Řecko)
    08.08.2019
    Norrköping - Be'er Sheva 1:1

    Góly: 51. Sema – 55. Šamir

    Karty:   59. Taha (HBE)

    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:14.