Hamburger – Bochum 1:0 (kon.) | Sandhausen – Norimberk 3:2 (kon.)
koniec
Hamburger SV
1:0 (0:0)
VfL Bochum
cz Piatok 16.08.2019, 18:30 • Volksparkstadion, Hamburg • 2. nemecká Bundesliga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Máme za sebou předehrávku třetího kola německé 2. Bundesligy, v níž Hamburg zdolal na domácím hřišti Bohcum nejtěsnějším možným rozdílem. V první půli jsme na gól čekali marně. Nejblíže mu byl krajní bek Leibold, avšak s jeho tečovaným pokusem si poradil Riemann. Skóre se poprvé a naposledy měnilo po hodině hry, kdy přízemní pas Leibolda našel Lukase Hinterseera, jenž nekompromisně napálil balón pod břevno. Bochumi se v útočné fázi nedařilo, za celý zápas nelze vypíchnout žádnou její větší šanci. Hamburg po zásluze vyhrál a alespoň na chvíli se dostal do úplného čela soutěže, Bochum se s jedním bodem krčí na šestnácté příčce.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:39:29)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Opět velmi nejistý zákrok Fernandese, načež Jatta odkopl balón pouze k Losillovi, ten zřejmě v poslední šanci na vyrovnání těsně přestřelil.
     
    90+3
    Daniel Heuer Fernandes zaváhal při sbírání centru z pravé strany, míč mu totiž vypadl. Naštěstí pro něj se v místě dopadu balónu nacházeli jen dva jeho spoluhráči.
     
    90+2
    Těsně za polovinou hřiště se zbytečného faulu dopustil Christoph Moritz. Do vápna Hamburgu jdou všichni hráči hostí, včetně Riemanna.
     
    90+1
    Na kopačky Bochumi se při kombinační hře vkrádá viditelná nervozita, jíž soupeř využívá k rychlým brejkům. Jeden taková táhl středem hřiště Jeremy Dudziak, jenž opět vypálil, brankář tentokráte udržel míč v rukavicích.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Dudziakova prudká rána nadělala Riemannovi velké problémy, gólman vyrazil míč pouze za cenu dalšího rohu.
     
    88
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Jan Gyamerah, přichází Josha Vagnoman.
     
    87
    Samperio si parádně zpracoval balón a poté se rychle musel vyhýbat bránícímu Losillovi. To se mu rovněž povedlo, navíc budeme sledovat už třináctý rohový kop Hamburgu.
     
    86
    Danny Blum během krátké chvíle dvakrát nacentroval do pokutového území protivníka, avšak v obou případech našel pouze hlavu některého z obránců.
     
    85
    Po zbytečné ztrátě soupeře se domácí vydali do rychlého brejku, který ale zbrzdil Moritz. Celá akce skončila nepřesnou přihrávkou za paty po pravé straně nabíhajícímu Samperiovi.
     
    84
    Pěkný signál, kdy na zadní tyči čekal na dlouhý pas Lukas Hinterseer. Maier ale v poslední chvíli nečekaně přizvedl balón, forvard tak kulatý nesmysl vůbec netrefil.
     
    83
    Opět velmi aktivní středopolař Jatta, jenž se znovu uvolnil po levé straně. Následný přízemní centr zblokoval Soares pouze za cenu rohového kopu.
     
    82
    Bakery Jatta se pěknou stahovačkou zbavil Losilly, vzápětí se však míč dokutálel za brankovou čáru. Podle rozhodčího ale hostující hráč míč ještě tečoval.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základí hrací doby. Fotbalisté Hamburgu vedou o jednu branku a jsou blízko k zisku tří bodů.
     
    80
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Sonny Kittel, přichází Jairo Samperio.
     
    79
    Rozehrávka na vlastní polovině domácím fotbalistům nevyšla. Blum pěkným lobem za obranu okamžitě hledal Bapoha, i gólman Hamburgu ale ukázal výborné reakce, k míči doběhl jako první.

    Milan Huppert

    Góly: 60. Hinterseer

    Karty:   63. Jatta (HAM) – 40. Lorenz (BOC)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 5:5. Rohy: 14:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:16.
    Hamburger SV: Heuer Fernandes – Leibold, van Drongelen (C), G. Jung, Gyamerah (88. Vagnoman) – Fein, Kinsombi (66. Moritz), Dudziak, Kittel (80. Samperio) – Hinterseer, Jatta.
    Náhradníci: Mickel – Amaechi, Moritz, Özcan, Papadopoulos, Samperio, Vagnoman, Wintzheimer, Wood.

    VfL Bochum: Riemann – Bella-Kotchap, Lorenz, Decarli, Soares – Losilla (C), Janelt (68. Bapoh) – Lee Čung-Jong (75. Osei-Tutu), Maier, Weilandt (54. Blum) – Ganvoula.
    Náhradníci: Drewes – Baumgartner, Bapoh, Blum, Eisfeld, Osei-Tutu, Pantovič, Saglam, Tesche.

    Rozhodca: C. Dingert

    Diváci: 41 737