Gençlerbirliği – Rizespor 0:1 (kon.) | Kayserispor – Alanyaspor 0:1 (kon.) | Sivasspor – Besiktas 3:0 (kon.)
koniec
Kayserispor
0:1 (0:0)
Alanyaspor
cz Sobota 17.08.2019, 20:45Turecká Superliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u tureckého fotbalu na počtěnou. (22:50:29)
     
    Tak to bylo utkání. Dalo by se říct, že prvních pětaosmdesát minut moc krásného fotbalu nenabídlo, ale pak se začaly dít věci. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby totiž otevřel skóre Papiss Cissé. Domácím se povedlo odpovědět v nastavení, ale gól Pedra Henriquea byl nakonec pro ofsajd odvolán. Už podruhé v utkání. Tři body si tak odváží Alanyaspor!

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 1:5. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:9.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    90+9
    Marafona nyní musel z branky a před napadajícími hráči míč odkopl do zámezí. Poslední sekundy, vhazovat se bude na pravé straně. Kayserispor se stále snaží vstřelit branku.
     
    90+8
    Neskutečné věci se dějí v posledních sekundách! Domácí se u pravé tyčky a v malém brankovišti dostávali do dalšího nebezpečného zakončení, ale míč byl na čáře odhlavičkován a navíc tam byl další ofsajd!
     
    90+6
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Efecan Karaca, přichází Yacine Bammou.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Bernard Mensah (Kayserispor).
     
    90+4
    No, to jsou neskutečné věci! Sudí pískají ofsajd a i druhá branka Henriquea v utkání byla z ofsajdu. Alanyaspor tak nadále vede o jeden gól a nejspíše vyhraje!
    90+3. Další neuznaný gól Henriquea
     
    90+3
    Rozhodčí utkání ovšem ještě debatuje s videem. To by bylo něco, kdyby stejnému hráči odvolal již druhou branku v utkání.
     
    90
    Marafona nyní předvedl výborný zákrok v posledních minutách! Kayseri následně vybojovalo standardní situaci od levé lajny.
     
    89
    Pro domácí hráče i fanoušky je to sice šok, ale k tomuto lehce směřovalo. Alanyaspor byl v posledních minutách mnohem aktivnějším celkem.
     
    88
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Ben Rienstra, přichází Emre Demir.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Papiss Cissé (Alanyaspor).
    85. Papiss CISSÉ - 0:1
     
    85
    Alanyaspor právě vstřelil branku!
    Z následného rohového kopu ale již přichází branka a hosté jdou v posledních minutách do trháku! PAPISS CISSÉ si na zadní tyče dobře počkal a nakonec se k němu dostal míč. Ten se do branky dostal od jeho kolenou s nutnou dávkou štěstí! Velkou práci odvedl v brankovišti Djalma, který míč lehce prodloužil.
     
    84
    Nyní už branka visela ve vzduchu, ale nedočkáme se ani nyní. Papiss Cissé dostal totiž parádní přihrávku do vápna, kde zakončoval. Na poslední chvíli se ale do rány vložil obětavý obránce, který míč odehrál na roh.
     
    83
    Pomalu a jistě se utkání blíží ke svému konci. Oba celky se snaží nějakým způsobem hrát, ale jejich kvalita směrem dopředu není nejlepší. Branky se nejspíše nedočkáme.
     
    82
    Celkem pěkná kombinace domácích. Po centru z pravé strany se pokoušel jeden z hráčů prosadit na vzdálenější tyčce, ale balon byl pouze odehrán na roh.
     
    81
    Jeden z hostujících hráčů čistě získal míč a z levé strany odcentroval do vápna, kde byl ale míč obranou odvrácen. Hra pokračuje aktivitou Alanyasporu.
     
    80
    Pedro Henrique nedal před chvilkou branku a poslední chvilky se točí hlavně kolem něj. Nyní uviděl žlutou kartu, nejspíše za nějakou poznámku k sudímu.
     
    79
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Ceyhun Gülselam, přichází Salih Uçan.
     
    78
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Ziya Alkurt, přichází Bilal Basaçikoglu.
     
    77
    Aymen Abdennour na druhé straně pak jasně fauloval ve středu hřiště. Sudí akci ponechali a poté se k ní vrátili. Domácí obránce dostává žlutou kartu.
     
    76
    Pokračuje se tedy za nerozhodnutého stavu a bez branky. Do konce základní hrací doby navíc zbývá posledních patnáct minutek.
    74. Ofsajd domácího celku, branka neplatí
     
    74
    Domácí publiku se nyní již radovalo, ale gólová radost byla hned utnuta! Pedro Henrique dostal míč za obranu a po kličce se trefil do odkryté branky. Ta ale není uznána pro ofsajd!
     
    73
    Ve hře se tedy pokračuje v devíti hráčích na obou stranách v poli. Uvidíme, zda se hráči do utkání vrátí, ale menší zranění by je limitovat neměla.
     
    71
    Ve středu hřiště nyní došlo k zákroku Rienstri a Gülselama. Oba se střetli hlavami a dokonce tam jsou tržné rány. Oba hráči jsou tak ošetřováni.
     
    70
    Domácí celek se po nepovedeném rohovému kopu soupeře hnali do přečíslení. Hráč na pravém křídle to ale vzal na sebe a jeho centr odvrátila obrana.
     
    69
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Junior Fernándes, přichází Djalma.
     
    68
    Hosté připravují první střídání, které se uděje co nevidět. Nejspíše tomu tak bude ale až po vhození autu ze středu hřiště.
     
    67
    Žlutočervení ale nic světoborného nevymysleli a míč na začátek vápna byl odvrácen. Alanya se tak pokouší něco vymyslet protiakcí, ale jde tam v malém počtu hráčů.
     
    66
    Po akci středem hřiště přišel faul na domácího hráče a po delší době uvidíme také snažení Kayserisporu. To zkusí štěstí standardní situací před vápnem.
     
    65
    Opět akce bez nápadu... Sice to zprvu vypadalo od hostů celkem slušně, ale nakonec vše pokazil takový dloubák do vápna, který nikdo nemohl nějak zakončit.
     
    63
    Po delší kombinaci na útočné polovině nakonec hosté vymysleli centr. Míč šel z dálky do šestnáctky, ale tam nikdo v podobné pozici nezakončil. Balon skončil v rukavicích brankáře.
     
    62
    Hostující celek dostává celkem dosti prostoru před brankou, ale žádné zakončení, které by domácí obranu ohrozilo nepřichází. Nadále čekáme na nějakou parádu.
     
    61
    Následně se domácí jednička dvakrát zapotila. Střelecké pokusy zpoza vápna ale nebezpečné nebyly, zkoušel to Junior Fernándes i Papiss Cissé. Oba míče ale šly do středu branky.
     
    60
    Hodina základní hrací doby je za námi a stále čekáme na první branku. Çipe si nyní poradil s centrem z pravé strany, ale směrem dopředu hned nerozehrál. Nevěděl totiž, komu nahrát.
     
    59
    Domácí zahájili kombinační hru na útočné polovině, ale po nepřesné rozehrávce se museli bránit protiakci. Hráči v bílém se ale nedomluvili a míč skončil na kopačkách domácích.
     
    57
    Žlutočervení se pak dostávali po levé straně do vápna, ale finální přihrávka byla dlouhá a Bulut tak nemohl jít do přímého zakončení.
     
    56
    Na pozoru se následně musela mít obrana hostů. Kayserispor se totiž rval po pravé straně do zakončení, ale bránící hráči Alanye míč nakonec odehráli.
     
    55
    Alanyaspor ovšem cítí šanci a pokračuje v aktivní hře. Nyní šel do šestnáctky míč od pravé lajny, ale pokus po zemi byl odkopnut. Poté se ke střele zpoza vápna dostal Cissé, ale Ismail Çipe jeho ránu k tyčce parádně zachytil.
     
    54
    Nyní přišla celkem povedená akce, kterou hosté zakončovali centrem do pokutového území. Před číhajícím útokem ovšem odhlavičkoval míč jeden z domácích beků.
     
    53
    Hostujícímu celku se povedlo poprvé ve druhé polovině projít do útoku a na pravé straně dokonce vybojovat vhazování. Dočkáme se nějakého rozruchu před brankou?
     
    52
    Do vápna hostující Alanye šel další centrovaný míč z levé strany, ale ani nyní se Bulut k hlavičce nedostal. Hosté jsou u míče a jdou s ním do útoku.
     
    51
    Od startu druhé poloviny duelu se na hřišti neustále ovšem někdo válí, nyní to je hostující Manolis Siopis, jenž se na zem svalil po zákroku u levé postranní čáry.
     
    50
    Aktéři posledního střetu opustili hřiště po svých a hra bude pokračovat odkopem od branky Marafony. I po padesáti minutách hrajeme bez branek.
     
    48
    Domácí se dostali k centrovanému míči z levé strany, jenž mířil ke vzdálenější tyčce. Zde byli ve výskoku dva hráči, kteří se střetli a nyní jsou ve vápně ošetřováni.
     
    48
    Alanya se pokouší kombinovat a hrát tak s míčem na kopačkách. Jejich akce byla přerušena zachycením Lopese, kterému byla nakonec písknuta hra vysokou nohou.
     
    47
    O výkop druhého poločasu se postarali hosté, kteří byli v prvním poločase aktivnějším celkem. Hned se ale do akce dostával domácí Miguel Lopes, který byl ovšem povalen k zemi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Oba celky se vrací na hrací plochu a druhý poločas utkání mezi Kayserisporem a Alanyasporem brzy začne.
     
    Omlouváme se za prvopoločasové problémy. Vše by mělo být vyřešeno a za stavu 0:0 budeme pokračovat ve druhém poločase.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    19
    Žlutou kartu dostává Atila Turan (Kayserispor).
     
    5
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Alpay Celebi, přichází Ziya Alkurt.
     
    Omlouváme se za technické potíže. Na odstranění pracujeme.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kayserispor: Çipe – Miguel Lopes, Abdennour, Poulain, Atila Turan – Celebi – Dja Djedjé, B. Rienstra, B. Mensah, Henrique – Bulut.
    Náhradníci: Alemdar – Aktas, Aytaç, Korkmaz, Kula, Subaşı, Alkurt, Basaçikoglu, Demir, Civelek.

    Alanyaspor: Marafona – Juanfran, Welinton, Caulker, N´Sakala – Siopis, Gülselam – Karaca, Fernándes, Bakasetas – P. Cissé.
    Náhradníci: Yılmaz – Tzavellas, Ayaroğlu, Bammou, Djalma, Uçan, Yalçıner, Bingöl, Bulut, Kanak.
     
    KAYSERISPOR

    Kayseri skončilo v minulém ročníku tři body a jedno místo za svým dnešním soupeřem, takže o motivaci je určitě postaráno. V přípravě se utkali s německým Freiburgem (prohry 0:2 a 1:9), Eibarem (2:5) či Salcburkem (0:3). Naposledy Kayseri remizovalo s Demirsporem díky brance v nastavení 1:1. Také v tomto týmu došlo k velké hráčské obměně.

    Fanoušci by mohli znát Bena Rienstru, který působil v nizozemské lize a letos poprvé svou rodnou vlast opustil. V Anglii hrál Brice Dja Djédjé, Umut Bulut reprezentoval Turecko.
     
    ALANYASPOR

    Alanya skončila v posledním ročníku na devátém fleku celé soutěže, což by letos ráda potvrdila či zlepšila. V přípravě se celku solidně dařilo a utkala se spíše s tureckými soupeři. V posledním utkání zdolali Brescii 2:0, stejný výsledkem dříve padli se Schalke. Kádr se nicméně v létě výrazně změnil. Došlo tedy k velkému počtu odchodů i příchodů.

    Fanoušci světového i českého fotbalu by mohli znát obránce Stevena Caulkera, Isaaka Sackeyho či snajpra Papisse Cissého.
     
    Krásný den všem fanouškům tureckého fotbalu. V rámci prvního kola Superligy budeme sledovat utkání mezi Kayserisporem a Alanyasporem. Duel startuje ve 20:45!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Panuška

    Góly: 85. P. Cissé (Djalma)

    Karty:   19. Atila Turan (KAY), 77. Abdennour (KAY), 80. Henrique (KAY), 90+5. B. Mensah (KAY) – 86. P. Cissé (ALN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 1:5. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:9.
    Kayserispor: Çipe – Miguel Lopes, Abdennour, Poulain, Atila Turan – Celebi (5. Alkurt, 78. Basaçikoglu) – Dja Djedjé, B. Rienstra (88. Demir), B. Mensah, Henrique – Bulut.
    Náhradníci: Alemdar – Aktas, Aytaç, Korkmaz, Kula, Subaşı, Alkurt, Basaçikoglu, Demir, Civelek.

    Alanyaspor: Marafona – Juanfran, Welinton, Caulker, N´Sakala – Siopis, Gülselam (79. Uçan) – Karaca (90+6. Bammou), Fernándes (69. Djalma), Bakasetas – P. Cissé.
    Náhradníci: Yılmaz – Tzavellas, Ayaroğlu, Bammou, Djalma, Uçan, Yalçıner, Bingöl, Bulut, Kanak.

    Rozhodca: Numanoğlu – Sönmez, Mazlum