Plzeň – Hämeenlinna 5:4 (po pr.) | Färjestad – B. Bystrica sk 6:1 (kon.) | Luleå – Augsburg 2:3 (1:2 po s.n.)
Mníchov – Ambri-Piotta 3:0 (kon.) | EC-KAC – Tappara 3:2 (kon.) | Zug – Rungsted Seier Capital 5:2 (kon.)
Biel – Frisk Asker 2:1 (kon.) | Belfast Giants – Liberec 5:4 (kon.)
koniec
EV Zug
5:2 (2:0, 1:2, 2:0)
Rungsted Seier Capital
cz Štvrtok 29.08.2019, 19:45 • Bossard Arena • Liga majstrov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:00
    Jan Kovář ujížděl v oslabení sám na gólmana, v zakončení mu ale zabránil jeden z hostujících obránců, který se výborně vrátil.
     
    57:32
    Rungsted zbytek zápasu dohraje v početní výhodě. Santeri Alatalo to zbytečně přehnal s agresivitou a vyfasoval čtyřminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku.
    55:07 SENTELER - 5:2
     
    55:07
    Zug právě vstřelil branku!
    Tenhle gól už ale platí, domácí přidávají pátou branku! Jan Kovář to udělal opět krásně, při přečíslení 2 na 1 vybídl žabkou ke skórování SVENA SENTELERA, před nímž už byla jen prázdná branka. Asistence: Jan Kovář.
     
    54:00
    Po střele jednoho z domácích obránců se k dorážce dostal Klingberg, rozhodčí situaci dlouho konzultoval u videa, ale nakonec rozpažil, protože kotouč nepřešel brankovou čáru.
     
    53:31
    Přesilovku si zahrají i domácí, na trestnou lavici usedl Gustav Green (RSC).
     
    51:26
    Dánský celek si zahraje přesilovku, na trestnou lavici míří Jerome Bachofner (ZUG). Podaří se hostům snížit?
     
    47:03
    Eric Thorell se zčistajasna zjevil úplně osamocen před Lilliem, jenže z bezprostřední blízkosti minul prostor mezi třemi tyčemi!
    42:55 ALBRECHT - 4:2
     
    42:55
    Zug právě vstřelil branku!
    Domácí opět vedou o dvě branky! YANNICK-LENNART ALBRECHT převzal kotouč od Morenta, najel s ním do útočného pásma a tvrdou střelou z pravého kruhu nedal Lilliemu šanci. Asistence: Johann Morent.
     
    41:31
    Dobrá šance na druhé straně, Rosenthal dostal pěknou přihrávku a z pravého kruhu nebezpečně vypálil, ale Genoni se skvěle přesunul a kotouč vyrazil!
     
    40:40
    Už to mohlo být opět o dvě branky! Schlumpf krásně našel Daria Simiona, jenž ujížděl sám na Lillieho, ten ale jeho střelu skvěle zastavil svým betonem!
     
    37:08
    Vyloučení v týmu Rungsted Seier Capital (Poulsen – 2 min., držení).
    36:55 MARTSCHINI - 3:2
     
    36:55
    Zug právě vstřelil branku!
    Domácí si berou vedení zpět na svou stranu! Thorell zpoza branky krásně našel volného LINA MARTSCHINIHO před brankou, jenž přihrávkou nepohrdl a střelou zápěstím nedal Lilliemu šanci. Asistence: Erik Thorell, Dominik Schlumpf.
     
    35:11
    Yannick Zehnder se zčistajasna objevil sám před brankou, jenže Lillie proti jeho střele předvedl skvělý zákrok betonem!
    31:38 OLSSON - 2:2
     
    31:38
    Rungsted právě vstřelil branku!
    Podívejme se na to, hosté využívají přesilovku a vyrovnávají! Persson poslal kotouč od pravého mantinelu před branku, kde ho za záda Genoniho tečoval MARCUS OLSSON. Asistence: Mattias Persson, Shane Hanna.
     
    30:35
    Obrovská minela hostujícího gólmana! Lilie rozehrával za brankou, jenže kotouč mu utekl k Gregorymu Hofmannovi, který se obtočil kolem branky, ale nepodařilo se mu protlačit kotouč za brankovou čáru!
     
    30:01
    Vyloučení v týmu EV Zug (Schnyder – 2 min., podrážení).
     
    26:12
    Domácí se tlačí za dalším gólem a ten teď byl opravdu hodně blízko. Pobídku Jana Kováře na teče skvěle před brankou využil Dominik Schlumpf, Lillie ale předvedl skvělý zákrok betonem a s trochou štěstí teď drží svůj tým!
     
    25:00
    Druhá formace Zugu teď nadělala svým soupeřům velké problémy. Nejdříve Martschini nebezpečně tečoval letící kotouč, jenže těsně minul. Vzápětí stejný hráč vybruslil zpoza brány a nebezpečně vypálil z levé strany, ani tentokrát však netrefil prostor mezi třemi tyčemi!
    20:54 LUCIA - 2:1
     
    20:54
    Rungsted právě vstřelil branku!
    Hosté na začátku druhé třetiny snižují! MARIO LUCIA předvedl krásnou individuální akci, nakonec se prokličkoval až před Genoniho, jehož střelou mezi betony překonal! Asistence Lucas Andersen.
     
    19:20
    Před první sirénou mohli hosté snížit! T. J. Moore se po návratu z trestné lavice dostal k dorážce, Genoniho už překonal, jenže Dominik Schlumpf těsně před brankou odpálil kotouč snášející se do sítě. Skvělý obranný zákrok domácího obránce!
     
    16:23
    Vyloučení v týmu Rungsted Seier Capital (Moore – 2 min., nedovolené bránění).
    14:22 KOVÁŘ - 2:0
     
    14:22
    Zug právě vstřelil branku!
    Domácí vedou už o dvě branky! JAN KOVÁŘ to udělal geniálně. V samostatném úniku sice Lillieho nepřekonal, jenže následně zpoza branky odrazil kotouč o záda gólmana hostí do branky. Bez asistence
    11:06 HOFMANN - 1:0
     
    11:06
    Zug právě vstřelil branku!
    Zug jde zaslouženě do vedení! Morant nahodil od modré čáry, jeho střela byla zblokována, ale puk se s trochou štěstí dostal k volnému GREGORYMU HOFMANNOVI, který z bezprostřední blízkosti překonal Lillieho. Asistence: Johann Morant.
     
    08:01
    Domácí teď mají převahu. Erik Thorell si vyjel až na vrcholek pravého kruhu, odkud vypálil. Lillie měl zakrytý výhled a měl velké štěstí, že puk jen těsně minul levou tyčku jeho branky!

    Vladimír Vykoukal

    Góly a asistencie: 12. Hofmann (Morant), 15. Kovář, 37. Martschini (Thorell, Schlumpf), 43. Albrecht (Morant), 56. Senteler (Kovář) – 21. Lucia (Andersen), 32. Olsson (Hanna, Persson)


    EV Zug: Genoni (Hollenstein) – Diaz, Morant, Zgraggen, Schlumpf, Alatalo, Thiry, Zryd, Leuenberger – Simion, Kovář, Hofmann – Martschini, McIntyre, Thorell – Klingberg, Senteler, Bachofner – Zehnder, Albrecht, Schnyder.
    Rungsted Seier Capital: Lillie (Lee-Olsen) – Raskob, Fredriksson, Hanna, Schulze, Möler, Jelert, Harries Andersen, Nistrup – Lucia, Moore, Rosenthal – Andersson, Olsson, Persson – Boysen, Poulsen, Höeg-Jörgensen – Gade, Green, Andersen.

    Rozhodca: Raming, Stricker – Kovacs, Ambrosetti