Mönchengladbach – Lipsko 1:3 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
1:3 (0:1)
RB Lipsko
Piatok 30.08.2019, 20:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:40:15)
     
    Držanie lopty: 49 % : 51 %.
    Strely na bránu: 3:6.
    Strely mimo: 6:5.
    Rohy: 9:5.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 17:19.
     
    Lipsko v druhom polčase nepustilo domácich prakticky do ničoho a zaslúžene si z Mönchengladbachu odvezie všetky tri body. Hlavným hrdinom večera bol Timo Werner, ktorý strelil hetrik a svojim spoluhráčom pripravil niekoľko ďalších nádejných príležitostí. Domáci sa dostávali do nebezpečných situácií len sporadicky a paradoxne najväčšiu im pripravil Orban, ktorý zrazil center do brvna vlastnej brány. Domáci ožili až v závere, keď najprv po asistencii Lászla Bénesa znížil Embolo a následne mal ten istý hráč na hlave vyrovnanie, svoju príležitosť však nepremenil. Z posledného útoku potom po chybe Gintera potvrdil výhru Lipska práve strelec hetriku Timo Werner. Lipsko tak vstúpilo do sezóny tromi výhrami a dostáva sa na čelo tabuľky. Mönchengladbach prvýkrát v sezóne prehral a má na konte štyri body.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+4. Timo Werner (RBL) - 1:3
     
    90+4
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Hotovo, Lipsko dnes vyhrá! Odkop Gulácsiho od brány nešťastne predĺžil hlavou za seba Ginter priamo do behu voľného TIMA WERNERA, ktorý zakončil samostatný únik strelou po zemi k ľavej tyči Sommerovej brány. Werner tak završuje svoj dnešný hetrik!
     
    90+3
    Už mohlo byť vyrovnané! Lainer našiel výborným centrom z pravej strany hlavu nabiehajúceho Embola, ktorý tiesnený obrancom Lipska poslal loptu tesne nad bránu Gulácsiho.
     
    90+2
    Gulácsimu sa nevydaril odkop a loptu po malej domov v podstate prihral domácim. Tí chceli jeho chybu hneď využiť, nákop na Embola však chytil práve vybiehajúci Gulácsi.
    90+1. Breel Embolo (MNC) - 1:2
     
    90+1
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci ešte dramatizujú záver! Bénesov center z priameho kopu z pravej strany útočnej polovice letel na zadnú tyč, kde nezachytil striedajúci Mukiele nábeh BREELA EMBOLA a ten hlavou poslal loptu k ľavej tyči Gulácsiho brány.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Kramer podrazil Haidaru a daroval hosťom možnosť priameho kopu, ktorú však hostia nevyužili. Loptu rýchlo rozohrali po zemi do strany a namiesto toho kombinujú na pravom krídle.
     
    88
    Po Raffaelovom centri hlavičkoval Elvedi, ktorý úplne evidentne trafil brániaceho hráča Lipska a od neho sa lopta odrazila mimo bránu hostí. Rozhodcovia však chybne nariadili odkop od Gulácsiho brány.
     
    87
    Embolo si nabehol na peknú prienikovú prihrávku Raffaela, i jeho center ale bol zablokovaný.
     
    86
    Bénes najprv centroval z rohu a po tom, čo hostia nákop odhlavičkovali, i z hry, ani jeden pas ale nepriniesol nebezpečenstvo pred bránu Lipska.
     
    85
    Pléa je napokon v poriadku a pokračuje v hre. Wendt vybojoval loptu na ľavej strane a zablokovaným centrom získal pre domácich rohový kop.
     
    84
    Hostia zatiaľ s prehľadom kontrolujú druhý polčas a smerujú za tromi bodmi. Na trávniku sa medzitým po súboji s Konatém ocitol Pléa, ktorého zasiahol obranca Lipska vo vzdušnom súboji.
     
    82
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Marcel Halstenberg, prichádza Nordi Mukiele.
     
    82
    Bez cudzieho zavinenia sedí teraz na trávniku Halstenberg a musí byť ošetrený. Domáci dávajú najavo hlasným piskotom, čo si o tomto myslia.

    Michal Sadlek

    Góly: 90+1. Embolo – 38. Werner, 47. Werner, 90+4. Werner

    Karty:   2. Embolo (MNC), 42. Zakaria (MNC), 81. Wendt (MNC) – 18. Laimer (RBL), 68. Konaté (RBL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 17:19.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – Zakaria – Johnson (74. Raffael), Neuhaus (77. Kramer) – Thuram (66. Bénes), Embolo, Pléa.
    Náhradníci: Sippel – Kramer, Herrmann, Raffael, Beyer, Bénes, Jantschke, Binsibajní, Traoré.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Konaté, Orban (C), Halstenberg (82. Mukiele) – Sabitzer, Kampl (70. Demme), Laimer, Forsberg (63. Haidara) – Werner, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Haidara, Ilsanker, Lookman, Nkunku, Cunha, Mukiele, Ampadu, Demme.

    Rozhodca: Jablonski – Henschel, Grudzinski