Bilbao – Sociedad 2:0 (kon.) | Osasuna – Barcelona 2:2 (kon.) | Getafe – Alavés 1:1 (kon.)
Levante – Valladolid 2:0 (kon.) | Real Betis – Leganés 2:1 (kon.)
koniec
Real Betis
2:1 (0:0)
CD Leganés
Sobota 31.08.2019, 21:00 • Estadio Benito Villamarín, Sevilla • Španielska LaLiga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:11:23)
     
    Držanie lopty: 68 % : 32 %.
    Strely na bránu: 5:7.
    Strely mimo: 8:6.
    Rohy: 11:8.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 14:15.
     
    Druhý polčas ponúkol výrazne lepší futbal v porovnaní s prvým a z výhry sa napokon raduje domáci Betis. Inkasoval však ako prvý, keď z prvej väčšej šance udrel Braithwaite a strelil vôbec prvý gól Leganés v tejto sezóne. Prakticky okamžite však vyrovnal Morón a o výhre Betisu rozhodol Fékir. Oba tímy potom mali šance na strelenie ďalších gólov, ani jeden sme však už (hlavne kvôli výborným zákrokom oboch brankárov) nevideli. Betis si tak pripisuje na svoje konto prvú výhru, naopak Leganés je jediným tímom LaLigy, ktorý v prvých troch kolách nezískal ani jeden bod.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Žltú kartu za podrazenie protihráča v strede poľa dostáva William Carvalho (Real Betis).
     
    90+6
    Záver nadstaveného času sa odohráva na polovici Leganés, kde domáci držia loptu a nútia hostí, aby za nimi behali bez lopty.
     
    90+5
    Fékir vysunul za obranu Leganés Moróna, ktorého čisto vytlačil Siovas s loptou za bránkovú čiaru. Cuéllar sa snaží čo najrýchlejšie vrátiť loptu do hry.
     
    90+4
    Žltú kartu za zásah Silvu do tváre dostáva Nabil Fékir (Real Betis).
     
    90+2
    Arnaiz sa pretlačil k zakončeniu z ľavej strany a jeho pokus z ostrého uhla musel ďalším výborným zákrokom vyraziť gólman Betisu Joel Robles.
     
    90+1
    Zápas vrcholí vo vysokom tempe! Braithwaite dostal výbornú prihrávku do druhej vlny a z prvej tesne minul bránu Roblesa.
     
    90
    Bude sa hrať ešte šesť minút.
     
    90
    Iglesias dostal loptu pred šestnástkou Leganés a nádhernou strelou pravačkou trafil cez obrancu hostí ľavú žrď Cuéllarovej brány.
     
    90
    Borja Iglesias podržal loptu pred pokutovým územím Leganés a prihrávkou do ľavej strany vysunul Pedrazu, ktorý zakončil z prvej mimo Cuéllarovu bránu.
     
    89
    Držanie lopty: 67 % : 33 %
     
    88
    Hostia sa stále tlačia do útoku. Ani Silvov prienik, ani Merinova prihrávka však úspech nepriniesli a práve po Merinovom nepresnom pase končí lopta za bránkovou čiarou.
     
    87
    Na center z rohu si najvyššie vyskočil striedajúci Javi García, tiesnený obrancami Leganés ale poslal loptu mimo bránu Cuéllara.
     
    86
    Fékir sa presadil na pravom krídle, pretlačil sa do šestnástky Betisu a zablokovaným centrom získal pre Betis rohový kop. Hneď potom mu jeho spoluhráči pomáhajú zbaviť sa kŕča.
     
    85
    Silva vystrelil z priameho kopu tesne nad bránu Roblesa.
     
    84
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Sergio Canales, prichádza Javi García.
     
    83
    Žltú kartu za hru rukou dostáva Sergio Canales (Real Betis). Leganés bude mať priamy kop z výbornej streleckej pozície.
     
    82
    Hostia pokračujú v tlaku. Domáca obrana zablokovala tri strely za sebou a poslednú Pérezovu zablokoval rukou tesne pred vlastnou šestnástkou Canales.
     
    81
    Center z rohu nezasiahol Nasjrí, lopta sa ale dostala k striedajúceho Arnaizovi, ktorého strelu do ľavého horného rohu musel vyraziť Robles.
     
    79
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Roque Mesa, prichádza Sabin Merino.
     
    79
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Óscar Rodríguez, prichádza Aitor Ruibal.
     
    78
    Nasleduje ďalšia občerstvovacia prestávka.
     
    77
    Emerson zakončoval nožničkami z hranice pokutového územia, Cuéllar však bol pripravený a loptu vyrazil.
     
    76
    Canalesov center z rohu odhlavičkoval Nasjrí, ktorý stál na prednej žrdi. Emersonov následný center zrazil na ďalší rohový kop Siovas.
     
    75
    Fékir pripravil pozíciu pre Guardada, ktorý strelou z ľavej strany donútil brankára Cuéllara k ďalšiemu zákroku.
     
    74
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Unai Bustinza, prichádza José Arnaiz.
     
    74
    Canales takým polocentrom, polostrelou poslal loptu priamo na bránu Leganés, Nasjrí ale nosom odstrelil loptu mimo pokutové územie.
     
    73
    Iglesias prvým dotykom s loptou sklepol nákop na rozbehnutého Moróna, ktorého fauloval na pravom krídle Siovasa. Priamy kop pre Betis.
     
    72
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Borja Iglesias.
     
    72
    Mesov center skúšal zakončiť akrobaticky nožničkami Óscar Rodríguez, loptu však netrafil a Pérez potom strieľal spoza šestnástky, avšak vysoko nad Roblesovu bránu.
     
    71
    Hostia sa naďalej tlačia do útoku a po bloku Pedrazu získava Bustinza rohový kop pre Leganés.
     
    70
    Navarro si dobre nabehol za nákopom Siovasa, jeho center však zablokoval striedajúci Bartra do autu.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Jonathan Silva (CD Leganés). Rozhodca mu zjavne spočítal všetky predošlé drobné fauly, pretože mu ich na prstoch vypočítaval.
     
    67
    Strelu Óscara Rodrígueza k pravej tyči vyrazil výborným zákrokom brankár Robles a následná dorážka Braithwaitea bola zrazená mimo domácu bránu.
     
    66
    Leganés ešte pred necelou štvrťhodinou viedlo, teraz sú to ale hostia, kto sa musí tlačiť do útoku. Emerson im pomáha faulom na Mesu, po ktorom získavajú priamy kop.
     
    65
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Sidnei, prichádza Marc Bartra.
     
    64
    Sidnei zostáva sedieť bez cudzieho zavinenia na trávniku a už je v opatere lekárov. Vypadá to na svalové zranenie.
    61. Nabil Fékir (RBE) - 2:1
     
    61
    Real Betis dal gól!
    Domáci otáčajú skóre a dostávajú sa do vedenia! Guardado našiel v pokutovom území Canalesa, ktorý loptu okamžite posunul na dôrazného NABILA FÉKIRA a ten ju napriek sklzu obrancu Leganés dostal za chrbát brankára Cuéllara.
     
    60
    Betis sa snaží hru trochu upokojiť a kombinuje okolo stredového kruhu.
     
    59
    Braithwaite vysunul do nábehu Nasjrího, ktorého center musel vyraziť reflexívne brankár Betisu Robles. Následná prízemná dorážka Silvu z ostrého uhla preletela mimo domácu bránu.
     
    58
    Hostia zostali pri šestnástke Betisu i po ďalšom rohovom kope, domáca obrana si ale tentokrát so všetkými centrami poradila a loptu napokon získala.
     
    57
    Center Rodrígueza doletel na hlavu Braithwaitea, ktorý i v ťažkej pozícii namieril na bránu. Robles loptu vyrazil nad svoju bránu.
     
    56
    Hra je v druhom polčase omnoho otvorenejšia. Do otvorenej obrany Betisu vletel z pravej strany Nasjrí a Sidnei mu musel loptu odkopnúť na rohový kop.
    54. Lorenzo Morón (RBE) - 1:1
     
    54
    Real Betis dal gól!
    Domáci rýchlo vyrovnávajú! Emerson si na pravej strane nabehol na výbornú Fékirovu prihrávku a posunul loptu do bránkoviska. Tam sa pred obrancu Leganés pretlačil LORENZO MORÓN a loptu i v páde poslal za chrbát brankára Cuéllara.
     
    52
    Domáci sú po inkasovanom góle zjavne v šoku a hostí ani len nenapádajú. Hráči Leganés tak majú pri rozohrávke absolútnu voľnosť.
     
    51
    Pre Leganés je Braithwaiteov gól vôbec prvým gólom v sezóne.
    50. Martin Braithwaite (LGS) - 0:1
     
    50
    Tím Leganés práve strelil gól!
    Hostia otvárajú skóre! Navarrov center odhlavičkoval Morón len k Óscarovi Rodríguezovi, ktorého strelu ešte brankár Robles dokázal vyraziť. Lopta sa ale ocitla priamo pred MARTINOM BRAITHWAITEOM, ktorý ju bez problémov dorazil do odkrytej brány.
     
    49
    Žltú kartu za držanie Nasjrího dostáva Ajsa Mándí (Real Betis). Priamy kop pre Leganés z ľavej strany útočnej polovice.
     
    48
    Fékir výbornoou prihrávkou z pravej strany našiel pred bránou úplne voľného Moróna, ktorý však loptu netrafil. Vzrušenie bolo napokon zbytočné, Morón bol totiž v momente prihrávky v ofsajde.
     
    47
    Prvý útok domácich skončil po nepresnom nákope na Moróna. Hostia ale akoby ani nejavili záujem o útok a loptu rýchlo vrátili na kopačky domáceho tímu.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:05.
     
    Prvý polčas neponúkol futbal, ktorý by dvíhal divákov zo sedadiel a ukázal, prečo nemajú oba tímy na konte ani jeden bod. Betis mal jasnú prevahu v držaní lopty, takmer celý polčas si ale nevypracoval žiadnu nebezpečnú príležitosť. Až v závere trafili Joaquín a potom hlavou Mándí konštrukciu brány. Hostia nepredviedli v útoku vôbec nič a budú musieť zareagovať na hru domácich, ktorí ich v niektorých momentoch dostali pod drvivý tlak.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Betis má i naďalej kontrolu nad loptou a i v nadstavenom čase tlačí hostí do obrany. Po Fékirovej zablokovanej strele navyše získava ešte jeden rohový kop.
     
    45+1
    Fékir našiel centrom od rohovej zástavky hlavu Mándího, ktorý predskočil brankára Cuéllara a trafil svojou hlavičkou brvno.
     
    45
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    45
    Canalesov center odhlavičkoval Bustinza pred nabiehajúcim Canalesom na rohový kop.
     
    44
    I hostia získali rohový kop, center z neho bol ale privysoký pre všetkých hráčov v pokutovom území. Následne zastavil Pérez taktickým faulom prenikajúceho Guardada.
    43. Joaquín (RBE)
     
    43
    Joaquín trafil z priameho kopu z ľavej strany, nariadeného po faule Bustinzu na Pedrazu, trafil pravú žrď Cuéllarovej brány!
     
    43
    Tentokrát ho rozohral Fékir, jeho center však pre zmenu preletel celou šestnástkou Leganés bez toho, aby ho ktokoľvek z oboch tímov zasiahol.
     
    42
    Cuéllar vyboxoval Joaquínov center z rohu, Siovas ale zablokoval opakovaný Joaquínov opakovaný nákop na ďalší rohový kop.
     
    41
    Morón dostal skvelú prihrávku do otvorenej obrany Leganés, loptu si ale nechal odskočiť až príliš do strany a strelu mu napokon zablokoval v sklze Omeruo.
     
    40
    Držanie lopty: 70 % : 30 %
     
    39
    Carvalho našiel oblúčikom za obranu Leganés na pravom krídle Emersona, ktorého center z prvej skončil na tribúne za Cuéllarovou bránou.
     
    38
    Silva vletel do Emersona, ktorý sa len veľmi ťažko dvíha zo zeme. I za tento zákrok mohla prísť karta, ktorými ale navzdory obrovskému počtu tvrdých zákrokov hlavný rozhodca zatiaľ šetrí.
     
    37
    Braithwaite trafil z priameho kopu múr a potom trafil vlastného spoluhráča, od ktorého sa lopta odrazila za bránkovú čiaru.
     
    36
    Braithwaite chcel prejsť stredom obrany Betisu individuálne, Sidnei ho ale fauloval pred vlastnou šestnástkou. Priamy kop pre Leganés.
     
    35
    Ani táto štandardka ale nepriniesla nič nebezpečného a hostia center od rohovej zástavky bez problémov odvrátili do bezpečia.
     
    34
    Hra pokračuje ďalšou útočnou kombináciou Betisu, na konci ktorej odvrátil Fékirov center na rohový kop Siovas.
     
    31
    Nasleduje občerstvovacia prestávka.
     
    30
    Domáci po odkope Cuéllara znovu získali loptu a obranná štvorica Betisu si ju posúva na vlastnej polovici.
     
    29
    Na opačnej strane zastavil kolmicu na Braithwaitea Sidnei a hneď otočil hru na opačnú stranu. Tam si chcel naraziť loptu na pravej strane Joaquín s Emersonom, kapitán domácich ale spätnú prihrávku nestihol spracovať na hracej ploche.
     
    28
    Fékir bol faulovaný, loptu ale udržal a pretlačil ju cez protihráčov na Moróna, ktorý strelou z hranice šestnástky po zemi tesne minul bránu Leganés.
     
    27
    Domáci sú každopádne smerom do útoku aktívnejší a sú to oni, kto diktuje tempo zápasu.
     
    25
    Morón sa snažil otočiť okolo obrancov Leganés a vystreliť, pri tom sa ale pošmykol a trafil jedného z nich do nohy. Domáci sa divia, verdikt hlavného rozhodcu je ale správny.
     
    24
    A ďalší faul. Vinníkom bol tentokrát Fékir, ktorý trafil v súboji rukou do tváre Silvu.
     
    23
    Braithwaite však o loptu prišiel a následne fauloval Pedrazu, ktorý ho o hrací predmet pripravil.
     
    22
    Tak Mándí i Omeruo sú napokon v poriadku a vrátia sa zrejme do hry. Tá pokračovala zablokovaným centrom Fékira, po ktorom vyrazili hostia do rýchleho protiútoku.
     
    21
    Obaja sú okamžite v opatere lekárov a ani jeden z nich sa zatiaľ nezdvihol.
     
    20
    Joaquínov center odhlavičkoval pripravený Omeruo a lopta sa následne po ďalšom centri Joaquína dostala znovu do šestnástky, kde sa v hlavičkovom súboji zrazili Mándí a Omeruo.
     
    19
    Žltú kartu za podkopnutie Fékira dostáva Roque Mesa (CD Leganés). Priamy kop pre Betis z pravej strany útočnej polovice.
     
    18
    Žiadnu vyloženú príležitosť sme ešte nevideli, za to sme videli veľké množstvo faulov. Zápas je skutočne zatiaľ skôr bojom.
     
    16
    Canalesovi napokon vypichol loptu čistým sklzom Mesa do autu. Krídelník domácich sa ťažko dvíha z trávniku, bude ale v hre pokračovať.
     
    15
    Kombinácia Betisu pokračuje, stále ale len v úctivej vzdialenosti od brány Cuéllara. Hostia sú učebnicovo zoradení v obranných šíkoch a nenechávajú domácim priestor na prienik.
     
    14
    Betis začína postupne preberať iniciatívu a znovu je natlačený pri šestnástke Leganés. Ani tentokrát ale neprišla strela či nebezpečný center.
     
    13
    Silvov center z ľavej strany chytil pripravený brankár Robles. Ten chcel okamžite rozohrať loptu dopredu, jeho spoluhráči ale na to neboli pripravení, a tak Roblesov odkop skončil v aute.
     
    12
    Domáci sa usadili k prvej dlhšej kombinácii na polovicu Leganés, po nepresnej Fékirovej prihrávke ale o loptu prišli a musia sa rýchlo vrátiť.
     
    11
    Hostia majú v úvode zápasu viac z hry a sú častejšie na polovici súpera. Ich ďalší útok ale ukončuje ruka Navarra, ktorý si ňou spracovával Braithwaiteovu prihrávku.
     
    9
    Pedraza zablokoval Bustinzov center z pravej strany a chcel rozohrať po zemi, jeho spoluhráči ho ale nepochopili. K lopte sa tak dostali hostia a Nasjrího útok musel hasiť Sidnei.
     
    8
    Mesov center odvrátila obrana Betisu k Rodríguezovi, ktorý strelou zo strednej vzdialenosti poslal loptu vysoko nad Roblesovu bránu.
     
    7
    Pedrazovi sa nákop na Canalesa nepodaril a lopty sa zmocnili hráči Leganés.
     
    6
    Domáci držia loptu pod kontrolou na svojej polovici a hľadajú priestor na rozohrávku. Hostia ich napádajú len symbolicky.
     
    5
    Morón dostal prihrávku za obranu Leganés od Joaquína a namieril k bližšej tyči, brankár Cuéllar bol však pripravený a strelu chytil. Útočníkovi Betisu bol navyše odpískaný ofsajd.
     
    4
    Nasjrí bránil brankárovi Roblesovi rozohrať a gólman Betisu musel loptu napokon pod tlakom odkopnúť len do autu.
     
    3
    Pedraza zablokoval rukou loptu pri prieniku Péreza. Priamy kop hostia rozohrali len po zemi do strany a po nepresnom prenesení na druhú stranu o loptu napokon prišli.
     
    2
    Ich prvá postupná kombinácia sa však skončila neúspechom a podobne skončil i prvý útok domácich. Fékirova kolmica za obranu Leganés na Moróna nebola presná a loptu získal brankár Cuéllar.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí okamžite prešli k šestnástke Betisu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáci Betis bude hrať v zelenobielych dresoch, hostia v modrých.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Betis: Robles – Emerson, Mándí, Sidnei, Pedraza – W. Carvalho, Guardado – Canales, Fékir, Joaquín (C) – Morón.
    Náhradníci: D. Martín – Bartra, Javi García, Kaptoum, Juanmi, Iglesias, Moreno.

    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza (C), Omeruo, Siovas – Navarro, Mesa, R. Pérez, J. Silva – Óscar Rodríguez – Nasjrí, Braithwaite.
    Náhradníci: Soriano – Merino, Arnaiz, Eraso, Recio, Ruibal, Awaziem.

    Rozhodca: Fernández – Martínez, García.
     
    Vzájomné zápasy

    Dnes sa odohrá siedmy vzájomný zápas medzi týmito dvomi tímami v LaLige. V predošlých šiestich zápasoch vždy vyhral domáci tím, čo znamená, že Betis vyhral trikrát a Leganés tiež trikrát. V minulej sezóne vyhral Betis doma 1:0 a Leganés zase na vlastnom ihrisku 3:0.
     
    CD Leganés

    Leganés sa už etablovalo v LaLige a hrá v nej štvrtú sezónu za sebou. V príprave pred touto sezónou neprehrali hostia ani raz a za celú prípravu inkasovali len tri góly. Ich úspešnosť z prípravy však ostro kontrastuje s výsledkami v lige. V prvých dvoch kolách prehralo Leganés oba svoje domáce zápasy zhodným výsledkom 0:1, a to s nováčikom Osasunou Pamplonou a Atléticom Madrid. Dnes je tak cieľom určite konečne skórovať a zabodovať.
     
    Real Betis

    Betis po príprave, v ktorej v jeho zápasoch nepadalo veľa gólov, vstúpil do novej sezóny LaLigy katastrofálne. V prvom kole podľahol doma Valladolidu 1:2, keď hral takmer v celom zápase v oslabení kvôli vylúčení brankára Roblesa. V druhom kole potom Betis prehral v Barcelone 2:5, keď po jeho sľubnom začiatku otočil duel v prospech domácich Antoine Griezmann. Dnes čaká Betis na domácej pôde tím, proti ktorému sa mu na vlastnom štadióne historicky veľmi darí.
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Real Betis – CD Leganés, ktorý sa odohrá v rámci tretieho kola španielskej LaLigy. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 54. Morón, 61. Fékir – 50. Braithwaite

    Karty:   49. Mándí (RBE), 83. Canales (RBE), 90+4. Fékir (RBE), 90+7. W. Carvalho (RBE) – 19. Mesa (LGS), 68. J. Silva (LGS)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 8:6. Rohy: 11:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:15.
    Real Betis: Robles – Emerson, Mándí, Sidnei (65. Bartra), Pedraza – W. Carvalho, Guardado – Canales (84. Javi García), Fékir, Joaquín (C) (72. Iglesias) – Morón.
    Náhradníci: D. Martín – Bartra, Javi García, Kaptoum, Juanmi, Iglesias, Moreno.

    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza (74. Arnaiz), Omeruo, Siovas (C) – Navarro, Mesa (79. Merino), R. Pérez, J. Silva – Óscar Rodríguez (79. Ruibal) – Nasjrí, Braithwaite.
    Náhradníci: Soriano – Merino, Arnaiz, Eraso, Recio, Ruibal, Awaziem.

    Rozhodca: Fernández – Martínez, García

    Diváci: 47 819