Kosovo – Česko 2:1 (kon.) | Anglicko – Bulharsko 4:0 (kon.) | Litva – Ukrajina 0:3 (kon.)
Island – Moldavsko 3:0 (kon.) | Srbsko – Portugalsko 2:4 (kon.) | Francúzsko – Albánsko 4:1 (kon.)
Turecko – Andorra 1:0 (kon.)
koniec
Kosovo
2:1 (1:1)
Česko
Sobota 07.09.2019, 15:00 • Stadiumi Fadil Vokrri, Priština • Kvalifikácia ME • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:36:08)
     
    Držanie lopty: 44 % : 56 %.
    Strely na bránu: 4:4.
    Strely mimo: 4:6.
    Rohy: 10:3.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 16:15.
     
    Kosovčania na trávniku oslavujú, po výhre 2:1 nad Českom totiž získavajú veľmi dôležité tri body. O ich triumfe rozhodol po obrovskej chybe českej obrany Vojvoda. Česi sa dostali k tlaku až v zhruba posledných 15 minútach, svoje šance však pozahadzovali a nadstavený čas Kosovčania umne rozkúskovali. Vďaka dnešnej výhre sa tak Kosovo dostáva v priebežnej tabuľke pred Česko a keďže Anglicko hrá s Bulharskom až od 18:00, tak priebežne i na prvé miesto. Česko je tretie a postup sa mu výrazne skomplikoval. V ďalšom zápase v Čiernej Hore budú musieť naši západní susedia zabodovať naplno, aby sa udržali reálne v hre o postup.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Janktov center stiahol z Krmenčíkovej hlavy brankár Muric. Loptu na chvíľu podržal a potom ju vykopol priamo do autu.
     
    90+5
    Valon Beriša a Muriqi si ale tentokrát pri rohovej zástavke neporozumeli a lopta skončila za bránkovou čiarou. Vaclík okamžite nakopáva loptu ku kosovskej šestnástke.
     
    90+4
    Domácim sa darí kúskovať záver zápasu a po Doležalovom faule navyše získali priamy kop. Nákop z neho poslal brankár Muric na Muriqi, ktorého center zablokoval Kadeřábek na rohový kop.
     
    90+3
    Po rýchlom prechode na polovicu Kosova vystrelil zo strednej vzdialenosti Jankto, loptu však poslal na tribúnu za Muricovou bránou.
     
    90+2
    Vaclíkov nákop letel do kosovskej šestnástky na dvojicu Čelůstka – Krmenčík a prvý menovaný fauloval v hlavičkovom súboji Alitiho. Kosovčania sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    90+1
    Česi sa teraz ani nemôžu dostať k záverečnému tlaku, domáci totiž držia loptu na vlastnej polovici a nútia hostí, aby za nimi behali po celej polovici.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Celina s Muriqim podržali loptu niekoľko desiatok sekúnd pri rohovej zástavke a zobrali Čechom ďalší čas na vyrovnanie. Muriqiho nákop napokon skončil mimo českú bránu.
     
    89
    Valon Beriša vypichol v strede poľa loptu Čelůstkovi a vyrazil k českej šestnástke. Jeho strelu zrazil v sklze na rohový kop český kapitán Suchý.
     
    88
    Kadeřábkov vysoký center chytil Muric, ktorý ešte naťahuje trochu čas ležaním na zemi s loptou. Jeho spoluhráči loptu znovu nedokázali udržať a Česi okamžite prechádzajú do útoku.
     
    87
    Striedanie v tíme Kosovo: z ihriska odchádza Besar Halimi, prichádza Anel Raškaj.
     
    86
    Bořil sa pretlačil cez dvoch brániacich Kosovčanov na ľavej strane a už takmer z bránkovej čiary nacentroval na Součka, ktorého hlavička končí nad domácou bránou.
     
    85
    Česi majú teraz obrovský tlak a hráčom Kosova už evidentne dochádzajú sily. Doležal sa dostal k lopte po tom, čo Suchý predĺžil za seba hlavou autové vhadzovanie Bořila, a z voleja poslal loptu na bránu. Muric skvelým zákrokom jeho zakončenie vyrazil nad svoju bránu.
    84. Michael Krmenčík (CZE)
     
    84
    Hušbauerov nákop poslal z prvej do šestnástky z ľavej strany Jankto, úplne voľný Krmenčík však loptu v skvelej streleckej pozícii vôbec netrafil. To bola obrovská šanca...

    Michal Sadlek

    Góly: 20. Muriqi, 67. Vojvoda – 16. Schick

    Karty:   15. Muriqi (KSV) – 18. Čelůstka (CZE), 77. Masopust (CZE)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:15.
    Kosovo: Muric – Vojvoda, Rrahmani (C), Aliti, Hadergjonaj – Voca, Halimi (87. Raškaj) – Žegrova (56. Muslija), Celina, Rašani (51. Valon Beriša) – Muriqi.
    Náhradníci: Ujkani, Bekaj – Drešević, Raškaj, Hasani, Muslija, Valon Beriša, Paqarada, H. Kryeziu, Nuhiu, Bernard Beriša.

    Česko: Vaclík – Kadeřábek, Čelůstka, Suchý (C), Bořil – Darida, T. Souček – Masopust (81. Doležal), Král (72. Hušbauer), Jankto – Schick (61. Krmenčík).
    Náhradníci: Koubek, Pavlenka – Brabec, Coufal, Simič, Krejčí, Kalvach, Novák, J. Kopic, Krmenčík, Doležal, Hušbauer.

    Rozhodca: Makkelie – Diks, Steegstra (všetci Holandsko)