Kosovo – Česko 2:1 (kon.) | Anglicko – Bulharsko 4:0 (kon.) | Litva – Ukrajina 0:3 (kon.)
Island – Moldavsko 3:0 (kon.) | Srbsko – Portugalsko 2:4 (kon.) | Francúzsko – Albánsko 4:1 (kon.)
Turecko – Andorra 1:0 (kon.)
koniec
Litva
0:3 (0:2)
Ukrajina
cz Sobota 07.09.2019, 18:00 • LFF stadionas, Vilnius • Kvalifikácia ME • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:57:25)
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 7:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:9.
     
    Je dobojováno! Ve velké formě hrající Ukrajina zaznamenala ve Vilniusu naprosto jednoduché vítězství, díky kterému má na čele kvalifikační skupiny B už devítibodový náskok na druhé Lucembursko a třetí Srbsko. Litevci zejména v první půli nestíhali a po gólech Zinčenka s Marlosem prohrávali 0:2. Po změně stran přidal poslední gól Malinovskyj a až potom začali hrát také domácí, kteří v závěru neúspěšně usilovali o čestný úspěch. Litva zůstává na úplném chvostu tabulky, v kvalifikacích je bez výhry už devatenáct zápasů v řadě.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Ovidijus Verbickas (LIT)
     
    90+2
    Na hraně ofsajdu stojící Laukžemis z prvního doteku prodloužil míč do vápna na úplně volného Verbickase. Ten měl na noze gól, který by si domácí asi zasloužili, jenže zasahující Pjatov jim gólovou radost nedopřál.
     
    90+1
    V koutu hřiště, který je zahalen v husté mlze, si Bezus s Mykolenkem tak dlouho vyměňovali krátké přihrávky, až se první z nich dostal do ofsajdu.
     
    90
    Bosenští rozhodčí nastavují nad rámec druhého poločasu tři minuty.
     
    89
    Mikoliūnas přes sebe nepustil Cygankova a navrch se nechal faulovat. Hned po výkopu Zubase se provinil také Laužkemis.
     
    88
    Ukrajinci i za rozhodnutého stavu vysoko napadali a donutili domácí fotbalisty zakopnout míč do prostoru nikoho. V hledišti zaplněném ukrajinskými fanoušky se to mezitím začíná hemžit pyrotechnikou
     
    87
    A znovu v akci Vitalij Mykolenko, kterého Marlosova přihrávka zahnala až ke koncové čáře. Nepřipraveným centrem ale nenašel žádného spoluhráče.
     
    86
    Mykolenko je v posledních minutách hodně aktivní směrem do útoku. Teď mu jedna ze střel ale vůbec nesedla a Zubas může z klidu vykopávat.
    84. Karolis Laukžemis (LIT)
     
    84
    Dost možná největší šance Litvy! Karolis Laukžemis nabral dobrou rychlost, ale pak už se dostal do hodně ostrého úhlu, z něhož netrefil ani boční síť za bližší tyčkou.
     
    83
    Mykolenkův centr z levé strany nebezpečně prosvištěl předbrankovým prostorem, ve kterém ale chyběl jakýkoliv další fotbalista v ukrajinském dresu.
     
    82
    Na opačném konci hřiště rozehrál Mantas Kuklys hned dva rohové kopy. Ani jeden z nich ale hostující obranu nepotrápil.
     
    81
    Olexandr Zinčenko viděl vysunutého Cygankova. Únik se ale nekonal, protože pomezní rozhodčí viděl snadno odhalitelný ofsajd.
     
    80
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Ruslan Malinovskyj, přichází Roman Bezus.
     
    78
    Bolbatův centr spadl přesně na nohu Marlose. Toho doplnil Mykolenko, jenže naturalizovaný Brazilec krátkou přihrávku pokazil.

    Michal Břuchanský

    Góly: 7. Zinčenko (Marlos), 27. Marlos, 62. Malinovskyj (Jaremčuk)

    Karty:   73. Mykolenko (UKR)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 7:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:9.
    Litva: Zubas – Vorobjovas, Palionis, Girdvainis, Mikoliūnas – Golubickas (52. Slivka), Matulevičius (63. Kuklys), Šimkus, Žulpa, Verbickas – Černych (C) (68. Laukžemis).
    Náhradníci: Černiauskas, Šetkus – L. Klimavičius, D. Kazlauskas, Vaitkūnas, Laukžemis, Slivka, Kuklys, Andriuškevičius, Petravičius, Baravykas, Jankauskas.

    Ukrajina: Pjatov (C) – Bolbat, Kryvcov, Matvijenko, Mykolenko – Malinovskyj (80. Bezus), Stepanenko, Zinčenko – Jarmolenko (60. Cygankov), Jaremčuk (65. Júnior Moraes), Marlos.
    Náhradníci: Pankiv, Lunin – Sobol, Burda, Bezus, Konopljanka, Plastun, Bujalskij, Cygankov, Júnior Moraes, Kovalenko, O. Karavajev.

    Rozhodca: Peljto – Ibrisimbegović, Beljo (všichni BIH)