Azerbajdžan – Chorvátsko 1:1 (kon.) | Estónsko – Holandsko 0:4 (kon.) | Sev. Írsko – Nemecko 0:2 (kon.)
Maďarsko – Slovensko sk 1:2 (kon.) | Lotyšsko – S. Macedónsko 0:2 (kon.) | Poľsko – Rakúsko 0:0 (kon.)
Slovinsko – Izrael 3:2 (kon.) | Rusko – Kazachstan 1:0 (kon.) | San Maríno – Cyprus 0:4 (kon.)
Škótsko – Belgicko 0:4 (kon.)
koniec
Azerbajdžan
1:1 (0:1)
Chorvátsko
Pondelok 09.09.2019, 18:00 • Bakcell Arena, Baku • Kvalifikácia ME • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:17:38)
     
    Držanie lopty: 41 % : 59 %.
    Strely na bránu: 3:7.
    Strely mimo: 2:8.
    Rohy: 1:9.
    Ofsajdy: 4:2.
    Fauly: 11:9.
     
    Chorváti nedokázali dobre rozbehnutý zápas doviesť do úspešného konca a z Azerbajdžanu si odvezú len bod. Domáci predviedli v druhom polčase výborný výkon a aj keď mali Chorváti prevahu v držaní lopty, v počte streleckých pokusov i rohových kopov, tak sa svojim profesorským výkonom k veľkému množstvu nebezpečných gólových príležitostí nedostali. Azerbajdžanci tak zaslúžene vyrovnali a mohli pokojne i vyhrať, keďže dva góly im neboli kvôli ofsajdom uznané. Chorváti sa tak dostávajú priebežné prvé miesto v skupine E, dva body z tohto zápasu im ale môžu v konečnom zúčtovaní chýbať. Azerbajdžan získal svoj prvý bod v tejto kvalifikácii.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Chorváti sa ešte zúfalo snažia dostať k strele, domáca obrana ale funguje skvele a nepúšťa ich do bezprostrednej blízkosti vlastnej šestnástky.
     
    90+3
    Žltú kartu za zdržovanie hry dostáva Maxim Medveděv (Azerbajdžan).
     
    90+2
    Odkop brankára Balajeva odhlavičkoval Brozović do autu. Domáci naťahujú čas pri autovom vhadzovaní.
     
    90+1
    Na Brozovićov center od rohovej zástavky si najlepšie nabehol Vida, ktorý tiesnený obrancom poslal loptu tesne nad bránu Azerbajdžanu.
     
    90
    Ńadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Azerbajdžan: z ihriska odchádza Dimitrij Nazarov, prichádza Rašad Ejubov.
     
    89
    Barišićovu prihrávku opäť zachytil Medveděv, ktorý okamžite chcel vysunúť Šejdajeva. Vida bol pripravený a loptu zastavil.
     
    88
    Loptu ale rýchlo získali naspäť po faule Garajeva na striedajúceho Oršića. Chorváti nakopli loptu na Brekala, ktorý ju podržal pri šestnástke Azerbajdžanu.
     
    87
    Barišićovu prihrávku na Modrića zastavil Medveděv a ľavý obranca Chorvátov musel kapitána domácich následne taktickým faulom zadržať. Hostia rýchlo bežia dozadu.
     
    86
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Ante Rebić, prichádza Mislav Oršić.
     
    85
    Hostia sa nemôžu dostať k záverečnému tlaku. Domáci ich výborným napádaním donútili až k malej domov na brankára Livakovića a od neho sa začína ďalší chorvátsky útok.
     
    84
    Domáci cítia šancu na historickú výhru a sú zrazu všade. Po veľmi kostrbatej rozohrávke strieľal z hranice pokutového územia Brekalo, i on ale namieril nad bránu svojho protivníka.
     
    83
    Šejdajevovu hlavičku odhlavičkoval Lovren k Chalilzademu, ktorý z dobrej pozície poslal loptu vysoko nad chorvátsku bránu.
     
    82
    Chorváti sú veľmi nervózni a majú obrovský problém s prechodovou fázou. Nazarov si navyše vypýtal ďalší faul od Barišića.
     
    81
    Signál sa domácim nevydaril, lopta sa ale odrazila k Nazarovovi. Ten si loptu naviedol na stred a cez nohy Barišića vystrelil. namieril ale len priamo na brankára Livakovića.

    Michal Sadlek

    Góly: 72. Chalilzade – 11. Modrić (pen.)

    Karty:   62. Krivocjuk (AZE), 67. Nazarov (AZE), 69. Chalilzade (AZE), 90+3. Medveděv (AZE) – 21. Brozović (CRO), 70. Barišić (CRO)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:9.
    Azerbajdžan: Balajev – Pašajev (46. Chalilzade), Medveděv (C), Mustafazade, Krivocjuk – Garajev, D. Husejnov (60. E. Mahmudov) – Emreli, Nazarov (90. Ejubov), Rahimov – Šejdajev.
    Náhradníci: S. Agajev, Mahammadalijev – Abdullajev, E. Mahmudov, Ramazanov, Ejubov, Buludov, Ru. Dadašov, Re. Dadašov, Chalilzade, R. Almeida.

    Chorvátsko: Livaković – Bartolec (76. Brekalo), Lovren, D. Vida, Barišić – Modrić (C), Brozović – Rebić (86. Oršić), Vlašić, Perišić – Petković.
    Náhradníci: L. Kalinić, Sluga – Caktaš, Mitrović, Brekalo, Rog, Oršić, Škorić, Pašalić, Melnjak, Badelj, Juranović.

    Rozhodca: Schärer – De Almeida, Heiniger (všetci Švajčiarsko)