Kazachstan – Izrael 1:2 (kon.) | S. Macedónsko – Faerské ostrovy 7:1 (kon.) | Grécko – Litva 1:0 (kon.)
Ukrajina – Malta 4:0 (kon.) | Poľsko – Estónsko 4:0 (kon.) | Fínsko – Sev. Írsko 1:1 (kon.)
Švédsko – Írsko 1:3 (kon.) | Taliansko – Luxembursko 5:0 (kon.) | Azerbajdžan – Gruzínsko 0:3 (kon.)
Lichtenštajnsko – Švajčiarsko 0:5 (kon.) | Dánsko – Rumunsko 2:1 (kon.) | Srbsko – Lotyšsko 1:1 (kon.)
Bielorusko – Portugalsko 0:2 (kon.) | Holandsko – Cyprus 5:1 (kon.) | Bulharsko – Rusko 0:0 (kon.)
Španielsko – Čierna Hora 2:0 (kon.) | Chorvátsko – Škótsko 1:2 (kon.) | Wales – Nemecko 1:5 (kon.)
Belgicko – Bosna 0:0 (kon.)
koniec
Španielsko
2:0 (2:0)
Čierna Hora
cz Utorok 10.09.2019, 19:45 • Castalia, Castellon • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 6
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Španělsko

    Španělé už, jako všichni ostatní, rozehráli své boje o mistrovství Evropy do jednadvaceti let. A že zrovna tým z Pyrenejského poloostrova má co obhajovat, však na minulém šampionátu vystoupal na nejvyšší vrchol! V prvním zápase se ale Španělsko celkem trápilo. Většina lidí čekala celkem pohodovou výhru nad Kazachstánem, ovšem Španělé museli bojovat až do posledního momentu. O jejich výhře nakonec rozhodl Dani Olmo, který se zachoval jako pravý kapitán a ve dvacáté osmé minutě proměnil penaltu, čímž určil skóre 1:0.

    Základní jedenáctka z posledního utkání: D. Martín – Porro, Amo, Cuenca, Cucu – Aleñá, Busquets, Óscar – Pérez, Olmo (C), Puado.
     
    Černá Hora

    To Černá Hora už má na svém kontě dvě utkání. Na svém kontě má zatím počet tří bodů. Své první utkání odehrála už v červnu, když na svém hřišti hostila Kazachstán. A vstup to pro Černohorce nebyl úspěšný, jelikož doma padli 1:2. To druhý zápas už se povedl mnohem lépe a Černá Hora hrála znovu na domácím hřišti, kde hostila Faerské Ostrovy. Na výhře se nejvíce podílel Krstović, jenž vstřelil dvě ze tří branek svého týmu, čímž zajistil svému týmu výhru a zisk tří bodů, jelikož Černá Hora vyhrála 3:0.

    Sestava Černé Hory z posledního utkání: Dukić – Malešević, Milić, Banović, Ščekić – Krnić (46. Sekulić), Eraković (69. Krstović), Vukotić (C), Skenderović (46. Marušić) – Krstović (61. Grubac), Kordić (81. Zečević).
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: Martín – Miranda, Cuenca, García, Buñuel – Peinado, Lozano – Cucu, Olmo (C), Torres – Garcia.
    Náhradníci: Llorente, Amo, Aleñá, Pozo, Ruiz, óscar, Morlanes, Pérez, Busquets.

    Černá Hora: Đukić – Malešević, Banović, Milić, Šćekić – Krstović, Marković – Kordić, Vukotić, Sekulic – Krstović.
    Náhradníci: Popović, Obradović, Krnić, Erakovic, Drinčić, Marušić, Skenderović, Grubac, Ceklić.

    Rozhodčí: Matjunin (RUS) – Voroncov (RUS), Nazarov (RUS).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A utkání v rámci kvalifikace na Euro do jednadvaceti let nám právě začalo. O úvodní výkop se postarali Španělé, kteří mají klasicky červené dresy. Černá Hora v bílém.
     
    1
    A hned první minuta přinesla zajímavý náznak! Cucu dostal dlouhou přihrávku a měl na straně dost místa. Proto poslal míč do vápna, kde si ho našel kapitán Španělů, ale jeho rána nezamířila do brány.
     
    2
    Černá Hora se na druhé straně pokoušela o rychlý útok, ale ten jí nevyšel. Míč se dostal mimo hrací plochu a Martín vykopával od své svatyně.
     
    3
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Další pěkná akce v podání Španělska, která končí výstavní trefou! Cucu znovu dostal přihrávku a udržel balón před svými soupeři. Poté se k němu znovu dostal DANI OLMO, který nádhernou ranou rozvlnil síť. Đukić plachtil vzduchem marně.
    3. OLMO - 1:0
     
    5
    A tým z Pyrenejského poloostrova nemá stále dost. Znovu útočí a Černá Hora je ze začátku utkání pod obrovským tlakem, to není vůbec dobrý strat.
     
    6
    Hostující fotbalisté ještě směrem dopředu nepředvedli vůbec nic. Znovu se však dostal míč až ke gólmanovi španělské reprezentace, který se zapojil do hry.
     
    7
    Jenže přišla nepřesnost na španělských kopačkách, takže Černá Hora zahrávala rohový kop. K hlavičce se dostal hostující hráč, ale jeho pokus nebyl přesný.
     
    8
    Domácí fotbalisté se snažili dostat do dalšího rychlého útoku, ovšem zradila je velmi nepřesná přihrávka.
     
    9
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    A už je to o dvě branky! Španělsko zatím naprosto vládnou tomuto utkání. Milić předvedl obrovskou chybu, když posílal malou domů. K míči byl totiž nejblíže DANI OLMO, jenž chladnokrevně zakončil mezi nohy gólmana.
    9. OLMO - 2:0
     
    10
    No, Černá Hora rozhodně nemůže být se vstupem do utkání spokojená. Již po deseti minutách prohrává o dvě branky a bude to mít dnes velmi těžké.
     
    11
    Domácí hráč se zkoušel dostat rychle přes střed hřiště, ale byl sražen na zem. Píská se tedy faul a Španělsko drží míč i nadále na svých kopačkách.
     
    13
    Martín ve španělské bráně se zatím moc nezapotil. Nečelil ještě ani jedné střele. Jediné vzrušení byl rohový kop, který navíc nebyl dobře vyřešen.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Šćekić (Černá Hora).
     
    15
    Velmi aktivní je dnes domácí hráč s číslem 17 – Cucu. Ten si neúnavně nabíhá na pasy svých spoluhráčů, díky čemuž asistoval u první branky.
     
    16
    Aitor Buñuel si dobře odvedl své obranné povinnosti, když před sebe nepustil svého soupeře. Ten ho navíc ještě fauloval, takže Španělé mohou rozehrávat.
     
    17
    Černá Hora zvýšila napadání na útočné polovině a vybojovala díky tomu vhazování nedaleko brány. Dobrou práci znovu odvedl Cucu, jenž srazil pas na roh.
     
    18
    Ten už byl kopnutý o něco lépe než ten první. Přesto nakonec balón jen proskákal celým pokutovým územím až do zámezí. Odkop od brány.
     
    19
    Španělsko drží míč na svých kopačkách na útočné polovině. Zkoušelo to postupným útokem, ale o míč přišlo. Černou Horu na druhé straně zastavil ofsajd.
     
    20
    Jorge Cuenca posílal krásno přihrávku za obranu na Daniho Olmu. Ten si ale nedokázal zpracovat míč, takže na třetí branku v utkání si ještě musí počkat.
     
    21
    Hostující fotbalisté se už začali v posledních minutách přece jen trochu osmělovat. Teď se však sami zbytečně připravili o míč, když faulovali mimo hru.
     
    22
    V posledních minutách vidíme ve hře časté nepřesnosti, které hodně fotbalu ubraly na kvalitě. Nevidíme tak pěkné utkání jako v prvních deseti minutách.
     
    23
    Cucu znovu v akci! Znovu si zpracoval celkem těžkou přihrávku a nahrával do vápna. míč se znovu odrazil na Daniho Olmu, ale jeho pokus neprošel až do brány.
     
    24
    Peinado schytal ostrý šlapák na obranné polovině a zatím se mu na nohy nechce. Jsou k němu voláni i zdravotníci a uvidíme, jestli bude schopen pokračovat.
     
    25
    Ale vypadá to, že nakonec ano. Domácí hráč sice trochu kulhá, ale už se pomalu hlásí o návrat do hry, který mu bude každou chvilku umožněn.
     
    26
    Španělsko mělo k dispozici celkem dobrou standardní situaci, ale v současné době se nikam dopředu moc nežene. Má míč na své obranné polovině.
     
    27
    Miranda nyní absolvoval sprintový souboj se svým soupeřem. Ze začátku měl navrch, ale nakonec začal trochu ztrácet, načež se ještě provinil faulem.
     
    28
    Černá Hora se pokoušela o další útok, ovšem ještě nepředvedla ani jeden pořádný. Nyní však bude mít velmi dobrou možnost standardní situace.
     
    29
    Žlutou kartu dostává García (Španělsko).
     
    30
    Nakonec z toho byla přímá střela na branku. Byl to celkem solidní projektil, jenže Martín nemusel zasahovat. Střela šla hodně mimo tři tyče.
     
    31
    Dani Olmo při nějakém souboji utrpěl tržnou ránu na hlavě, jelikož několik posledních minut hraje s obvazem na hlavě. Pokračuje však nadále v utkání.
     
    32
    Dani Olmo navíc schytal další ostrý faul, ale okamžitě se zvedl. Standardní situaci zahrával Peinado, jenže jeho centr nepatřil mezi ty nejpřesnější.
     
    33
    Domácí obránce si nyní splnil své obranné povinnosti na jedničku. Založil tím navíc rychlý protiútok svého týmu, ale Martinu Garciovi chyběl k zakončení krok.
     
    34
    Krstović předvedl dobrou práci na polovině hřiště, když sebral míč. Sám si to namířil až k zakončení, které mířil na zadní tyč. Nebyl ovšem ani trochu přesný.
     
    35
    Na hřišti v současné době probíhá ošetřování hostujícího hráče po předchozím souboji na polovině hřiště. I k němu jsou voláni zdravotníci.
     
    36
    Ošetřovaným hráčem byl kapitán Černí hory Vukotić, jenž kulhá za postranní lajnu. Bude však pokračovat ve hře, jelikož se už hlásí o návrat.
     
    37
    V posledních minutách se hra hodně kouskuje. To rozhodně nepřispívá k dobré hře. Další přerušení zde máme po již několikátém faulu na Daniho Olmu.
     
    38
    Španělsko drží míč znovu na svých kopačkách a předvedlo další rychlý přechod do úroku. Cucu znovu centroval do šestnáctky, kde byl Dani Olmo. Ten si zpracoval těžký pas, ale nepropálil obránce před sebou!
     
    39
    Další nepřesnost v podání Černé Hory. Nakonec se míč dostal až k Martínovi, který si může v poklidu odkopnout balón od své brány.
     
    40
    Jenže odkop se mu tedy zrovna moc nepovedl. Míč šel jen do hlavičkového souboje u postranní lajny, takže hosté mají možnost autového vhazování.
     
    41
    Martin Garcia se snažil napadat rozehrávku svého soupeře. Moc toho však sám nenadělal, jelikož měl proti sobě několikanásobnou přesilu.
     
    42
    Dani Olmo je dnes opravdu nezastavitelný! Vybojoval míč, načež se mu povedlo přehrát ještě tři soupeře! Nakonec byl ale zastaven čtvrtým hráčem na hranici pravidel. Faul se však tentokrát nepíská.
     
    43
    Lozano dostal přihrávku na polovinu hřiště, načež poslal míč na svého gólmana. Ten předvedl mnohem lepší nákop než předtím, ale jeho tým o míč přišel.
     
    44
    Vukotić udržel míč v těžké pozici na hranici šestnáctky. Poté ještě poslal míč spoluhráči do běhu, ale jeho střelu Martín chytil bez problémů. Přesto to byla největší šance Černé Hory.
     
    45
    Nastavovat se budou dvě minuty!
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Krstović (Černá Hora).
     
    45+2
    Už nám běží druhá minuta z nastaveného času a míč létá z jedné strany na druhou. Nakonec však zakotvil na kopačkách Španělska, které míří dopředu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas dnešního kvalifikačního utkání mezi Španělskem a Černou Horou, po kterém vede velký favorit 2:0. Španělsko vstoupilo do utkání v parádním stylu, kdy již v desáté minutě vedlo o dvě branky. O obě se postaral Dani Olmo. Ten nejprve využil přihrávky Cucy, načež nádhernou ranou rozvlnil síť v bráně. Následně navíc potrestal obrovskou chybu hostující obrany. Od té doby se toho moc zajímavého nestalo. Dani Olmo však mohl zkompletovat hattrick.

    Další poločas začne přibližně v 20:49.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Šćekić, přichází Ceklić.

    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Kordić, přichází Krnić.
     
    46
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Martin Garcia, přichází Ruiz.
     
    47
    Černá Hora zahrávala standardní situaci z dobré pozice, ale nijak toho nevyužila. přišel totiž hodně dlouhý centr, na který nikdo na hřišti nedosáhl.
     
    48
    Hostující fotbalisté začali celkem aktivně druhý poločas, rozhodně lépe než ten první. V současné době se nachází míč na jejich kopačkách na obranné polovině.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Marković (Černá Hora).
     
    50
    Nyní jsou však už na míči zase fotbalisté Španělska, kteří s ním zatím kombinují okolo poloviny hřiště. Černá Hora však rozehrávku zatím nijak nenapadá.
     
    51
    Đukić si nyní nemusel připsat žádný zákrok, jelikož pokus vůbec nemířil mezi tři tyče. Následný odkop od branky pro sebe ale sebrali jen domácí hráči.
     
    52
    Nyní se Španělé přehnali až do velkého vápna. Následoval tam také centr, ale ten byl sražen na roh.
     
    53
    Z toho žádné větší nebezpečí pro obranu Černí Hory nevzniklo. K míči se totiž dostal hned první hostující hráč, jenž poslal balón mimo nebezpečí.
     
    55
    Španělsko zahrávalo další rohový kop a zatím Černou Horu nepouští k ničemu. Navíc si stejnou standardní situaci zase rychle zopakuje.
     
    56
    Střely na bránu: 3 – 3
     
    57
    Černá Hora to zkusila rychlým nákopem, ovšem tudy cesta nevede. Španělé se znovu dostali bez problémů k míči a kombinují na vlastní obranné polovině.
     
    58
    Dano Olmo už hraje bez obvazu na hlavě a znovu nám ukázal kus ze svého umění. Přehnal se rychle přes trojici soupeřů a vybojoval rohový kop.
     
    60
    Fotbal nám ve druhém poločase nepřináší tolik zajímavou podívanou jako v tom prvním. Hra se často přerušuje. Lepší jsou však stále Španělé.
     
    61
    Španělsko drží míč na svých kopačkách a kombinuje nedaleko své brány. Černá Hora zatím jen chodí okolo a vůbec nenapadá rozehrávku svého soupeře.
     
    62
    Nyní se Španělsko dostalo až do zakončení. Đukić se musel mít na pozoru a připsat si úspěšný zákrok. Po delší době jsme viděli pokus mezi tři tyče.
     
    63
    Dani Olmo se zatím nemůže trefit do toho hattricku! Nyní dostal dobrou přihrávku na hranici šestnáctky, ovšem jeho pokus nebyl vůbec přesný.
     
    64
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Sekulic, přichází Skenderović.
     
    65
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází García, přichází Amo.
     
    66
    No, kdo jiný by mohl pálit než Dani Olmo. Znovu pálil kousek za hranicí šestnáctky, jenže jeho rána se znovu nevešla mezi tři tyče černohorské brány.
     
    67
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Marković, přichází Erakovic.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Malešević (Černá Hora).
     
    69
    Teď se nějakou dobu nehrálo, jelikož přišel faul za žlutou v podání Černé Hory. Španělům se už zákroky soupeřů nelíbí a řešili to s hlavním rozhodčím.
     
    70
    Nyní se však už hraje na plno. Přišla střela v podání domácího hráče a hostující gólman musel velmi rychle na zem. Míč však dostal pod kontrolu.
     
    71
    Střely na bránu: 4 – 4
     
    73
    Španělsko znovu ve velmi rychlém protiútoku! Míč šel ze strany na hranici šestnáctky, kam si znovu seběhl Dani Olmo. Ani tato jeho rána není gólová, jelikož jí zastavil obránce!
     
    74
    Nyní jsme viděli spíše takovou šermovačku, kdy se hned několik nohou snažilo zasáhnout míč, který poskakoval na polovině hřiště. Vítězně vyšli Španělé.
     
    75
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Peinado, přichází Óscar.

    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Torres, přichází Morlanes.
     
    76
    Domácí fotbalisté zahrávali rohový kop, ovšem z něj si ještě dnes žádné nebezpečí nepřipsali. To se nezměnilo ani teď, jelikož míč ze vzduchu sebral Đukić.
     
    77
    Černohorci zahrávali autové vhazování na útočné polovině, ale jak rychle míč získali, tak o něj také přišli. V současné době ho má u své nohy Martín.
     
    78
    Španělsko zatím hraje stále na plno. Nyní přišla zajímavá akce domácího hráče, kterému byl míč odkopnut. Přesto nebudou Španělé zahrávat ani roh.
     
    79
    Hostující hráči se již hnali dopředu, ale jejich přechod byl zastaven velmi rychle. Dostali se totiž kousek za polovinu, kde už míč zase sebralo Španělsko.
     
    80
    No, dneska to vypadá, že je o třech bodech rozhodnuto. Španělsko je znovu usazeno na útočné polovině, kde navíc bude zahrávat další rohový kop.
     
    81
    A rohový kop si domácí dali rovnou dvakrát. Pokaždé přišel centr na přední tyč, jenže pokaždé si to obrana Černé Hory bez větších problémů pohlídala.
     
    82
    Dnes je nejlepším hráčem na hřišti jasně Dani Olmo. Ten totiž vstřelil obě branky svého týmu, navíc musel absolvovat celou řadu tvrdých zákroků.
     
    83
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Dani Olmo, přichází Pozo.

    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Krstović, přichází Marušić.
     
    84
    Hostující hráč byl nyní tvrdě sražen zezadu, čehož si lajnový sudí nemohl nevšimnout. Píská se tedy faul a Černá Hora ještě může vymyslet nějaký útok.
     
    85
    Jenže Černohorci směrem dopředu znovu nevymysleli vůbec nic. Jeden z nich se totiž provinil úplně zbytečným faulem nedaleko šestnáctky...
     
    87
    Tento výkop Martínovi se znovu nepovedl, dnes to rozhodně není jeho první chyba. Černohorci se díky tomu vydali do rychlé protiakce, ale ta nebyla úspěšná.
     
    88
    Na druhé straně měl přijít rychlý centr do šestnáctky, ale ten byl sražen. Španělsko však zůstalo u míče. Přišel další centr a nepřesná hlavička domácího borce.
     
    89
    Cucu mohl korunovat svůj dnešní parádní výkon brankou! Dostal totiž krásnou přihrávku za obranu, jenže hostující obránce se stihl vrátit a dostat míč alespoň na rohový kop.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minuty!
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Cucu (Španělsko).
     
    90+1
    Morlanes se dostal k odraženému míči kousek za šestnáctkou. Vůbec se s tím nepáral, vyslal obrovskou ránu, jenže ta šla nakonec těsně vedle brány.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Španělsko si ve druhém poločase už zkušeně pohlídalo výsledek a přidává další tři body do tabulky. O své výhře rozhodli hráči z Pyrenejského poloostrova již v prvních devíti minutách dnešního zápasu, když se dvakrát trefil Dani Olmo. I ve druhé půli měli domácí jasnou převahu, ovšem v branku jí využít nedokázali. Vyhráli tedy 2.0 a v tabulce mají šest bodů.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 6:13.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (21:42:03)

    Denisa Józsová

    Góly: 3. Olmo, 9. Olmo

    Karty:   29. García (ESP), 90+1. Cucu (ESP) – 15. Šćekić (CHO), 45+1. Krstović (CHO), 49. Marković (CHO), 68. Malešević (CHO)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 6:13.
    Španielsko: Martín – Miranda, Cuenca, García (65. Amo), Buñuel – Peinado (75. Óscar), Lozano – Cucu, Olmo (C) (83. Pozo), Torres (75. Morlanes) – Garcia (46. Ruiz).
    Náhradníci: Llorente, Amo, Aleñá, Pozo, Ruiz, Óscar, Morlanes, Pérez, Busquets.

    Čierna Hora: Đukić – Malešević, Banović, Milić, Šćekić (46. Ceklić) – Krstović, Marković (67. Erakovic) – Kordić (46. Krnić), Vukotić, Sekulic (64. Skenderović) – Krstović (83. Marušić).
    Náhradníci: Popović, Obradović, Krnić, Erakovic, Drinčić, Marušić, Skenderović, Grubac, Ceklić.

    Rozhodca: Matjunin (RUS) – Voroncov (RUS), Nazarov (RUS)