Tisková konference HC Olomouc (kon.) | Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.)
Tisková konference PSG Berani Zlín (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference PSG Berani Zlín

cz Utorok 10.09.2019, 11:30Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.
     
    Dobrý den u tiskové konference týmu PSG Berani Zlín před novou sezónou 2019/20. Liga se rozjíždí již za tři dny, kdy Zlín zavítá na led Karlových Varů. Loni Zlín skončil na devátém místě s bilancí 25 výher a 27 proher a ziskem 77 bodů.

    To jej dostalo do předkola play-off, kde narazil na Mladou Boleslav. Přes tu se nakonec nedostal poté, co prohrál v rozhodujícím zápase.
     
    Zlín změnil trenéra, místo Roberta Svobody vede mužstvo Antonín Stavjaňa. Ten moc změn v kádru neudělal, ale přeci jen k některým přesunům došlo. Jde například o návrat Bedřicha Köhlera, či o příchod Lukáše Buchty, švédského snajpra Rickarda Palmberga nebo zkušeného Romana Szturce z Vítkovic.

    Za klub již v nové sezóně nebude nastupovat Tomáš Štůrala, Tomáš Valenta, Nocilas Werbik, Jiří Karafiát, Edgars Kulda či Jan Václavek.
     
    Generální manažer Martin Hosták se nechal slyšet, že Zlín chce i nadále hrát aktivní hokej a skončit třeba i o něco lépe v následující sezóně. Uvidíme, co řekne dnes na tiskové konferenci.

    Zlín se totiž musí vyrovnat i se ztrátou klíčového hráče Tomáše Fořta, který se zranil v posledním přípravném zápase s Kometou a mimo bude několik měsíců. Zranění Bedřicha Köhlera by nemělo být dlouhého charakteru. Do sestavy se naopak po zdravotních patáliích vrací Jakub Herman.
     
    Tiskové konference se zúčastní:

    Martin Hosták, generální manažer a jednatel PSG Berani Zlín
    Antonin Stavjaňa, hlavní trenér extraligového týmu PSG Berani Zlín
    Tomáš Žižka, kapitán extraligového týmu PSG Berani Zlín
     
    Martin Hosták, generální manažer a jednatel PSG Berani Zlín: „Jsem rád, že jsme kádr posunuli kvalitativně i finančně. Podařilo se nám posílit a do další sezóny si přejeme zlepšit výsledek z minulé sezóny. Rádi bychom se dostali do čtvrtfinále. Úspěšná sezóna bude, pokud budeme bavit fanoušky. Můžeme konstatovat, že permanentek jsme prodali zatím daleko více než loni. Pomalu, ale jistě jsme atraktivní i pro sponzory. Cítím, že jsme se jako klub opět posunuli dále."
     
    Antonín Stavjaňa, hlavní trenér extraligového týmu PSG Berani Zlín:
    „Dva měsíce jsme měli přípravu na suchu, následně jsme po přestávce začali na ledě na tréninkové hale. Nechtěli jsme hrát více zápasu i kvůli úzkosti kádru, nebylo tedy potřeba hrát více zápasů. Pavel Sedláček se podrobil operaci, stejně tak Tomáš Fořt, jehož absence bude zhruba dva měsíce. Bedřich Köhler by měl být připraven na start ligy. Vypadli i další hráči jako Kubiš či Herman, kteří nemohli být k dispozici pro všechny přípravné zápasy."
     
    Tomáš Žižka, kapitán extraligového týmu PSG Berani Zlín:
    „Věci, které fungovaly vloni jsme si zachovali, ale hodně pracujeme i na ostatních herních situacích. Myslím, že se v tom zlepšujeme a to je dobře. Hodně se bavíme o hokeji i v kabině a všichni se těšíme na sezónu."
     
    Tomáš Žižka, kapitán extraligového týmu PSG Berani Zlín:
    „Na začátek nás čekají Karlovy Vary a Vítkovice. Do Varů jedeme již ve čtvrtek, takže nic nepodceňujeme. Očekáváme letos dlouhé cesty, ale jsme profesionálové a jsme na to připraveni. Je dobře, že tlak bude v prvním zápase na domácích, proto nám vyhovuje začít venku."
     
    Martin Hosták, generální manažer a jednatel PSG Berani Zlín:
    (Na otázku o rozpočtu) „Mohu potvrdit, že rozpočet je celkem výrazně vyšší oproti minulému roku."
     
    Antonín Stavjaňa, hlavní trenér extraligového týmu PSG Berani Zlín:
    „Šimon Kratochvíl bude mít střídavé starty do Přerova, stejně tak Dufek. Je to o spolupráci obou klubů. Bude záležet i na tom, jak se bude hráčům dařit."
     
    Antonín Stavjaňa, hlavní trenér extraligového týmu PSG Berani Zlín:
    „S Palmbergem občas něco švédsky prohodíme, ale je to spíše oživení, jinak komunikujeme v angličtině, stejně jako s Freibergsem. Na tréninku se Palmberg jeví velmi dobře, ale občas si příliš hraje s pukem. V Brně mu svědčilo, že měl kolem sebe zkušené spoluhráče, kteří mu hodně pomohli."
     
    Martin Hosták, generální manažer a jednatel PSG Berani Zlín: „Náhradu za Tomáše Fořt zatím nehledáme. Poohlížíme se, ale nahradit Tomáše je téměř nemožné. Uvidíme, jak se bude soutěž vyvíjet a podle toho budeme dále řešit možný postup."
     
    Antonín Stavjaňa, hlavní trenér extraligového týmu PSG Berani Zlín:
    „Zranění Tomáše Fořta je nepříjemné, ale to k hokeji patří. Otevírá se prostor pro další hráče, kteří mohou zazářit. Uvidíme, jak se s tím tým popere, jednoznačně je to výzva. Místo něj nastoupí Jakub Herman, na tréninku vypadá dobře. Doufáme, že to přenese i do zápasu."
     
    Antonín Stavjaňa, hlavní trenér extraligového týmu PSG Berani Zlín:
    „První zápasy ukážou jak na tom jsme, čekají nás týmy, které na tom budou zhruba stejně jako my. Do Varů se těším, byl jsem tam i v létě na festivalu, ale od té doby jsem tam nebyl."
     
    Antonín Stavjaňa, hlavní trenér extraligového týmu PSG Berani Zlín:
    „Na Ondráčkovi jde cítit, že mu chybí zápasová praxe, ale rozhodně je použitelný a zvažujeme i možnost, že by zasáhl do prvního zápasu. Potřebujeme ale vědět, že bude stoprocentně připravený."
     
    Antonín Stavjaňa, hlavní trenér extraligového týmu PSG Berani Zlín:
    „Góly z posledních zápasů nás potěšily, ale očekáváme, že se zapojí i další formace a pomůžou týmu."
     
    Tomáš Žižka, kapitán extraligového týmu PSG Berani Zlín: „Jaroslav Balaštík je v kabině přes útočníky a hodně nám jeho prezence pomáhá. Myslím, že nepomáhá i tomu, aby se mezi hráči více bavilo o hokeji. Je to velká legenda, uznávaný střelec a za mě je velmi dobře, že nám pomáhá. Hlavně se baví s útočníky a je vidět, že jim to pomáhá."
     
    Antonín Stavjaňa, hlavní trenér extraligového týmu PSG Berani Zlín: „Člověk chce vždy uspět a doma o to víc. Rád se sem vracím. Je to práce, která mě baví a těším se na tuto sezónu, ve které věřím, že budeme úspěšní. Důležitý nebude jen start. Začátek neznamená hned úspěch, stejně jako z minulosti. Tato sezóna bez baráže bude velmi zajímavá a určitě to dodá na zajímavosti."
     
    Tisková konference je u konce. Přejeme vám hezký zbytek dne. (11:52:20)

    Michal Janoštík

    Tiskové konference se zúčastní:
    Martin Hosták, generální manažer a jednatel PSG Berani Zlín
    Antonín Stavjaňa, hlavní trenér extraligového týmu PSG Berani Zlín
    Tomáš Žižka, kapitán extraligového týmu PSG Berani Zlín