Tisková konference AZ RESIDOMO Havířov (kon.) | Tisková konference HC Kometa Brno (kon.)
Tisková konference ke startu Tipsport extraligy (kon.) | Mediální brífink k MSLH 20 IIHF 2020 (kon.)
TK Českého florbalu ke startu sezony 19/20 (kon.) | Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Kometa Brno

cz Streda 11.09.2019, 11:15Tlačové konferencie
     
    Tisková konference končí. (11:53:51)
     
    Zaťovič: Tým byl silný i loni, ale naší lajně to tam padalo, byli jsme v laufu a dařilo se nám. Měli jsme prostor, ale letos je tu i Pleky a věřím, že nám hodně pomůže.
     
    Petr Fiala o Plekancově lajně: S Horkým a Hruškou mu to sedí. Je to ideální složení, ale opakuji, opět můžou přijít zranění. Momentálně ji necháváme tak, jak je, ale sezóna je dlouhá. Určitě ale v průběhu může dojít ke změně, nicméně máme natolik zkušený tým, že si s tím poradí.
     
    Petr Fiala o Litvínovu: Mají hodně nových a staronových hráčů. Mají kvalitní mužstvo. Litvínov vždy začal sezónu dobře, určitě budou dobře bruslit a já věřím, že se jim vyrovnané. Doufám, že vše bude fungovat i po hokejové stránce.
     
    Petr Fiala o rychlosti týmu: Přišli hráči, kteří jsou hodně rychlí, takže toho budeme chtít využít, a hrát rychlejší hokej.
     
    Petr Fiala o Martinu Eratovi: Minulý týden jsem s ním mluvil, odlétá do Ameriky a dál se uvidí. Čeká ho zákrok.
     
    Zaťovič o pozici kapitána: Nějaké postavení jsme my starší hráči měli už poslední roky, pět šest hráčů starších to společně řešilo. Respekt si člověk nevykřičí, to si musí vydobýt. Buď ho mít budu, nebo ne. Je pro mě důležitý výsledek, protože písmeno na dresu je mi celkem k ničemu (úsměv). Chceme výsledky.
     
    Zaťovič: Máme skvělou dvojici, dokonec trojici na extralize. Je pro nás jedno, kdo bude chytat, protože jsou výborní. Určí to trenéři, je to na nich, ale brankáře máme skvěle pokryté.
     
    Fiala o brankářích: Brankář, který na tom bude lépe, bude chytat samozřejmě. Budeme se snažit brankáře střídat a budeme je nasazovat podle formy a podle toho, jak se komu proti jednotlivým soupeřům dařilo. Výhled už máme, rozhodnutí jsme a víme, kdo začne v pátek v brance.
     
    Zaťovič: Vše důležité bylo řečeno. Chceme dobře začít, držet si zdraví, protože tělo si musí zvyknout na to, že hrajeme dvakrát týdně. Chceme se také v klidu dostat do play-off.
     
    Fiala o cílech pro sezónu: Chceme co nejlepší umístění, abychom byli spokojeni my i diváci, protože chtějí vidět kvalitní hru. Samozřejmě chceme získat titul, ale tohle přání má pět šest klubů. Šance jsou vyrovnané, ale za mě je největší favorit Třinec. Stát se však může cokoliv, mohou přijít zranění. Před třemi týdny Kladno vypadalo, že bude za otloukánka, a najednou je všechno jinak. Nikde to nebude procházka, nikdy si nebude člověk jistý, že se mu nemůže nic stát. K tomu tak musíme přistoupit.
     
    Martin Zaťovič: Vyzkoušeli jsme si spoustu věcí, hlavně nebyla žádná zranění, jak říkal trenér. Hrálo hodně mladých hráčů, což je dobře. Nikdy jsme tolik mladých hráčů neměli a věřím, že svou šanci chytí za pačesy a že budou hrát střídavě v první lize a extralize. Ukázali se ve velmi dobrém světle a Kometa v nich má super budoucnost.
     
    Petr Fiala o přípravě: Nebyla žádná vážnější zranění, i když několik problémů bylo, ale to k hokeji patří. Hráče to však nevyřadilo. Sestava se samozřejmě měnila, v posledních dvou zápasech jsme chtěli dopadnout lépe, ale je to jen příprava. Věřím, že od pátku už hráči budou podávat výkony, které mají v sobě a budou dělat čest svým jménům. Nemáme zranění jako Zlín, kterému vypadl útočník Fořt.
     
    Tiskový mluvčí Michal Chylík přivítal všechny přítomné a jdeme na věc.
     
    Tisková konference začala.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům. Start nového ročníku Tipsport extraligy se nezadržeitelně blíží, tuzemská nejvyšší soutěž odstartuje již ve čtvrtek 12.9. Dnes se budeme společně věnovat předsezónní tiskové konference týmu HC Kometa Brno, které se zůčastní kapitán Martin Zaťovič a nový hlavní trenér Petr Fiala.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:15.

    Daniel Kinc