Ufa – Jekaterinburg 0:2 (kon.) | Dinamo Minsk – Novosibirsk 2:3 (kon.) | Jaroslavľ – D. Moskva 5:2 (kon.)
S.Moskva – Riga 5:1 (kon.) | Viťaz – Soči 3:2 (2:1 po s.n.)
koniec
HC Dinamo Minsk
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
HC Sibir Novosibirsk
cz Štvrtok 12.09.2019, 18:10 • Minsk Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč. (20:29:44)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 27:16.
    Zblokované střely – 8:14.
    Vyloučení – 6:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 2/6.
    Vhazování – 25:18.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Novosibirsku, který svého soupeře porazil poměrem 3:2. Třetí třetina nám opět nabídla celkem ofenzivní podívanou, avšak směrem dopředu byl výrazně nebezpečnější právě Sibir, který přidal třetí branku, díky které se hodně uklidnil. Dinamu se při hře bez brankáře podařilo snížit, avšak na vyrovnání nezbývalo moc času. Sibir tak bere z tohoto zápasu plný počet bodů.
     
    Konec zápasu.
    59:16 Marc-Andre GRAGNANI - 2:3
     
    59:16
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Domácí přeci jenom snižují na rozdíl jediné branky! Běloruský celek se totiž opět usadil v nebezpečné vzdálenosti od branky, načež to nenápadným nahozením zkoušel MARC ANDRÉ GRAGNANI, který poslal puk přesně pod břevno.
    Asistence: Drew Shore.
     
    59:10
    Timašov zůstal po jednom ze soubojů ležet na ledové ploše, avšak sudí hru nepřerušil. To se domácí celek snažil potrestat, avšak trefil pouze brankáře do ruky.
     
    58:20
    Domácí to zkoušejí bez brankáře!
     
    57:05
    Dinamu se jedna z posledních přesilových her vůbec nedaří. Soupeř zasáhl u levého kruhu, konkrétněji se jednalo o důrazného Jokipakku, který okamžitě vyhodil touš.
     
    56:23
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Alexandr Loginov – 2 min., držení).
     
    55:07
    Sibir podnikl bleskový protiútok, který přinesl velice pohotové zakončení od Šarova. S jeho ránou si Osipkov dokázal poradit, posléze touš schoval pod rukavicí.
     
    54:14
    Za volným pukem se jako první dostal hostující Milovzorov, který bekhendem zkoušel přihrát před brankáře Osipkova, avšak žádný ze spoluhráčů se k puku nedostal.
     
    53:03
    Jokipakka měl na modré čáře celkem dost času, avšak to ještě zkoušel střílenou nabídkou, která pouze prolétla vedle tyče. Dinamo je stále pod tlakem.
     
    52:11
    Jermakov si nebral servítky, naopak nekompromisním způsobem poslal puk přes všechny čáry. To znamená, že se hra bude stěhovat do pásma hostujícího celku.
     
    51:08
    V krátkém časovém sledu je hra opět přerušena, puk se totiž dostal na domácí střídačku. Před malým momentem proběhla poslední komerční přestávka.
     
    50:20
    Sledujeme vyrovnanou bitvu ve čtyřech na obou stranách. I tak to ránou od modré čáry zkoušel Ruohomaa, jehož tvrdá rána orazítkovala zadní mantinel.
     
    49:48
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Andrej Kosticyn – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jaroslav Chabarov – 2 min., držení).
    48:48 Jegor MILOVZOROV - 1:3
     
    48:48
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! Nahozením na branku soupeře to zkoušel Chabarov, jehož ránu Osipkov vyrazil pouze před sebe, kde se nacházel patřičně důrazný JEGOR MILOVZOROV, který zasunul puk za ležícího brankáře.
     
    48:44
    Elliot vybojoval zdánlivě ztracený kotouč, avšak proti sobě měl hned trojici protihráčů. I tak se Dinamu podařilo udržet v pásmu, Säteri tak musí být pozorný.
     
    48:33
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Andrej Kosticyn – 2 min., sekání).
     
    47:05
    Ani tentokráte se domácí hráči nedostali k ničemu nebezpečnému, což samé se dá říct také o Novosibirsku. Osipkov pouze protečoval puk za sebe.
     
    46:08
    Jevenko se pohodlným způsobem dostal za modrou čáru, odkud zkoušel pálit na branku. Jeho rána trefila protihráče, na druhou stranu se žene trojice hráčů.
     
    45:05
    Z mezikruží nepříjemně vypálil domácí Shore, jehož střela narazila do vyrážečky brankáře. Posléze Säteri raději přerušil hru, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    44:06
    Na malý moment se otevřela domácí obrana. Přihrávkou k přední tyči to zkoušel Peltola, kterému se povedlo najít Kazakova, jenž si na brankáře nepřišel.
     
    43:01
    Co scházelo! Osipkov se dostal ven z branky, kvůli čemuž nedokázal reagovat na zakončení v podání Pavloviče, který trefil pouze boční síť branky.
     
    42:05
    Puustinen místo zakončení ještě zkoušel zavést puk za branku, načež si na modré čáře vybral Sajustova. Novosibirsk se dostává k velice slušnému tlaku.
     
    41:07
    Přihrávka směřovala na pravou stranu, kam si najížděl domácí Demkov. Jeho okamžité nastřelení podél hrazení nebylo dobré, skončilo pouze u soupeře.
     
    40:47
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se ihned dostal do útočného pásma. Tam se dobře zorientoval pozorný Jermakov.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, která nám pro změnu nabídla jedinou branku, o kterou se postaral Sibir. Paradoxně to byl domácí celek, který si přichystal opravdu velký tlak, jenž přinesl celou řadu vyložených šancí, avšak prosadit se dokázal soupeř, který potrestal špatnou koncovku Dinama. Běloruský celek tak bude muset dotahovat jednobrankové manko.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Je tu necelá poslední minuta druhé periody. Sibir se drží daleko od své branky, naopak domácí celek se nedokáže dostat ke kloudnějšímu zakončení.
     
    38:30
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Konstantin Alexejev – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    38:06
    Jeden z domácích se sice ocitl na zemi, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. K puku se dostal také Osipkov, po jehož nahrávce přichází další zakázané uvolnění.
     
    37:07
    Po hodně dlouhé době přichází na řadu přerušení. Jednalo se o icing hostujícího celku, oba celky se tak přestěhují zpět před brankáře Säteriho.
     
    36:20
    Rozehrávající Gotovec se dostal pod menší tlak, přičemž trefil pouze brusli protihráče. Dinamu skřípe kombinace, naopak hosté se prezentují velice dobrým napadáním.
     
    35:12
    Derjabin si poradil s napadající smečkou protihráčů, načež bezmyšlenkovitě napálil puk za hostující branku, kam se jako první dostal Jermakov.
     
    34:06
    Kazakov neměl kolem sebe zrovna podporu spoluhráčů, proto s pukem počkal na hranici modré čáry. Následná nahrávka směřovala mimo dosah Česalina.
     
    33:08
    Na opačné straně si nebral servítky Pavlovič, který se z ostrého úhlu doslova snažil propálit Säteriho. To se nepovedlo, finský brankář byl velice těsně u tyče.
     
    32:21
    Obrovská šance Sibiru! Domácí obrana naprosto nezachytila nahrávku na Sajustova, který se dostal až před brankáře, avšak orazítkoval pouze brankovou konstrukci.
    30:56 Mikael RUOHOMAA - 1:2
     
    30:56
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně studená sprcha pro aktivněji hrající domácí hráče! Hodně prostoru měl kolem sebe MIKAEL RUOHOMAA, který pálil z vrcholku pravého kruhu. Jeho tvrdé zakončení bylo natolik přesné, že směřovalo vedle ruky běloruského brankáře Osipkova.
    Asistence: Juuso Puustinen, Ilja Morozov.
     
    30:20
    Kogaljov přihrával do tandemu na Kitarova, který zkoušel vypálit z levého kruhu. Säterimu se i tentokráte povedlo zasáhnout, Sibir se opět dostává pod tlak.
     
    29:01
    Säteri zasáhl hodně zvláštním způsobem, neboť ho puk spíše jen trefil. Minsk má opravdu drtivý nápor, přičemž soupeř raději vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    28:15
    Další rána od modré čáry, která ještě nabízela teč pro Kitarova. Domácí forvard tvrdou ránu nestihl tečovat, Minsk i přesto obléhá brankoviště soupeře.
     
    27:04
    Za obranu se dokázal dostat Ruohomaa, který to zkoušel bleskovým zakončením, se kterým si Osipkov dokázal poradit. Hraje se hodně ofenzivně, a to z obou stran.
     
    26:02
    Hodně nebezpečně střílel Pavlovič, jehož ránu finský brankář celou dobu viděl. Puk nakonec skončil v lapačce, na řadu tak přichází další přerušení hry.
     
    25:11
    Je pískán icing hostujícího celku, o který se postaral obránce Jermakov, jehož rozehrávka nebyla nejpřesnější. Hra se tak stěhuje před brankáře Säteriho.
     
    24:22
    Alexejevovi se nepodařilo udržet puk před čárou, logicky by se tak jednalo o úmyslná ofsajd. Místo toho útočilo Dinamo, avšak Pulkkinen narazil do protihráče.
     
    23:09
    Naopak se do protiútoku řítil domácí Prince, který to zkoušel vzít sám na sebe. Jeho zakončení zápěstím nebylo špatné, avšak Säteri byl tentokráte pozorný.
     
    22:07
    Kostrbatá kombinace Novosibirsku nakonec přinesla zisk útočné třetiny. Posléze na modré čáře dokázal zasáhnout Alexejev, jeho celek se konečně usadil.
     
    21:02
    K pravému kruhu si sjel hostující Puustinen, kterému v nejméně vhodnou dobu sjel puk z hokejky. Toho využil pozorný Gragnani, který poslal hrací předmět do bezpečí.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se s pukem dostal za vlastní brankou. V tuto chvíli se za vlastní svatyní nachází Jermakov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla hned dva přesné zásahy. Do vedení se dostal běloruský celek, který dlouho dobu vedl, avšak přeci jenom inkasoval, což vydrželo až do konce první třetiny. Sledujeme ale celkem vyrovnanou podívanou, která nabízí celou řadu osobních soubojů a také přesilových her.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:12
    Nástřel podél pravého hrazení nakonec dolétl až na hokejku Puustinena. Poté přes všechny čáry vyhazoval puk Derjabin, který našel až brankáře Säteriho.
     
    17:57
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Oleg Jevenko – 5 min. + osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    17:14
    Krátce po vhazování se hostující hráči dostali za branku, kde moc dlouho nevydrželi. Na opačné straně si před brankáře sjel Martynov, který mířil do betonu.
    16:31 Mikael RUOHOMAA - 1:1
     
    16:31
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hosté využívají klasickou přesilovou hru! Soupeř sice dokázal vyhodit puk na druhou stranu, avšak hráči Sibiru se bleskovým způsobem dostali zpět. Za modrou čárou navíc dostal nabito MIKAEL RUOHOMAA, jehož přízemní rána proletěla pod betonem Osipkova.
    Asistence: Jyrki Jokipakka.
     
    15:44
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Alexandr Kitarov – 2 min., podrážení).
     
    14:01
    Jenomže běloruskému celku se ani další přesilová hra moc nedaří. Soupeř během krátké chvíle podruhé vyhodil přes všechny čáry, k puku se dostal Elliot.
     
    13:05
    Dinamo muselo rozjíždět další útočnou akci až od své branky. Postaral se o to člen první formace Stěpanov, kterému se povedlo zamířit za modrou čáru.
     
    12:25
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Alexandr Torčeňuk – 2 min., sekání).
     
    11:11
    Po hodně dlouhé době se hra přerušila, zároveň na řadu přichází druhá komerční přestávka zápasu. Po ní se hra opět přestěhuje do středního pásma.
     
    10:02
    Domácí hráči dokázali načasovat najetí za modrou čáru, načež to bekhendovým pokusem zkoušel jeden z obránců. Do rány vložil nohu Jokipakka.
     
    09:09
    Před brankou číhal na nahrávku Morozov, který prudkou nabídku nedokázal přetavit v zakončení. Sibir se ale po delší době dostal do náznaku příležitosti.
     
    08:01
    Celkem dlouho s pukem operoval Gragnani, který ještě nahrával na vedle stojícího Derjabina. Druhý jmenovaný v tísni přeci jenom našel volného Elliota.
     
    07:12
    Do ideální pozice si nabruslil domácí Stefanovič, který trefil pouze dobře postaveného brankáře. Domácí se dostali k náporu, další nahození skončilo na betonu Säteriho.
     
    06:03
    Úvodní branku měl na hokejce domácí Stěpanov, který zakončoval z bezprostřední blízkosti. Säteri dokázal zakročit, posléze si poradil s řadou dorážek.
     
    05:50
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Konstantin Alexejev – 2 min., sekání).
     
    05:04
    Kitarov dokázal u levého mantinelu přetlačit soupeře, nicméně jeho celek se k ničemu vážnějšímu nedostal. Na druhé straně nabral pořádnou rychlost Puustinen.
    04:34 Shane PRINCE - 1:0
     
    04:34
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, do vedení se dostává domácí celek! Sibir se dostal do pásma soupeře, kde u pravého kruhu zkoušel zakončit Paré. Jeho střílenou nabídku ještě dokonale tečoval SHANE PRINCE, který zamířil za brankáře Säteriho.
    Asistence: Francis Paré, Andrej Kosticyn.
     
    03:03
    O rozehrávku se pro změnu staral Gotovec, který podél hrazení našel kolegu Pulkkinena, jenž se ocitl na zemi. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    02:08
    Säteri musel poprvé zasahovat, z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí obránce Jevenko. Finský brankář si s tímto pokusem poradil, puk vyrazil do strany.
     
    01:05
    První formace Sibiru Novosibirsk se na malý moment dostala do pásma, avšak Puustinen si nedokázal poradit s obráncem. Na led naskákaly druhé formace obou celků.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned zavezl puk do svého pásma. Sledujeme rozehrávku z obranné třetiny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Osipkov (Enroth) – Gragnani (A), Děrjabin, Elliott, Znacharenko, Gotovec, Jevenko, Stefanovič, Ustiněnko – An. Stěpanov, Děmkov, Pavlovič – Pulkkinen, Shore, Martynov – Prince, Paré, A. Kosticyn (A) – Kogaljov, Kitarov (C), Pavlenko.

    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasikov) – Jermakov, Jokipakka, K. Alexejev, Demidov, Timašov, Chabarov, Jefremov (C), Ilja Morozov – J. Peltola (A), Ruohomaa, Puustinen – Milovzorov, Sajustov, Kazakov – Michajlov, Torčeňuk, Česalin – Šarov, Romancev, Pervušin.

    Rozhodčí: Beljajev, Sergejev – Zacharenkov, Šeljanin.
     
    HC Sibir Novosibirsk

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelný Novosibirsk, který si v úvodu sezony vede o něco lépe. Sibir v tuto chvíli okupuje osmou pozici východní konference, přičemž na svém kontě má čtyři body. Novosibirsk vstoupil do tohoto ročníku správnou nohou, hned v prvních dvou zápasech pokaždé naplno bodoval. Až poté přišla série dvou porážek, Novosibirsk nejprve nestačil na na Ufu, které podlehl poměrem 1:3, posléze pak prohrál také proti favorizovanému Petrohradu, tentokráte výsledkem 2:4. I tak má Novosibirsk příznivé skóre, ze čtyř odehraných zápasů vstřelil deset branek a devět inkasoval.
     
    HC Dinamo Minsk

    Hokejisté Dinama se po čtyřech kolech nacházejí na jedenácté pozici západní konference, hůř je na tom už jen Jaroslavl. Běloruský celek doposud nasbíral pouze dva body, což se mu povedlo až v posledním kole. Do té doby přišly na řadu tři porážky, Minsk postupně nestačil na Nižněkamsk (2:4), Dynamo Moskva (2:3) a Soči (4:5). Až v minulém kole tedy přišla první výhra, která se zrodila po divoké přestřelce proti moskevskému Spartaku. Utkání nakonec nabídlo hned devět branek, přičemž ta rozhodující padla necelé dvě minuty před koncem zápasu, postaral se o ní forvard Stefanovič.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu úvodní kolo nové sezony, my budeme společně sledovat souboj mezi HC Dinamo Minsk a HC Sibir Novosibirsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:10.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 5. Prince (Paré, A. Kosticyn), 60. Gragnani (Shore) – 17. Ruohomaa (Jokipakka), 31. Ruohomaa (Puustinen, Ilja Morozov), 49. Milovzorov (Kazakov, Loginov)


    HC Dinamo Minsk: Osipkov (Enroth) – Gragnani (A), Derjabin, Elliott, Znacharenko, Gotovec, Jevenko, Stefanovič, Ustinenko – Stepanov, Demkov, Pavlovič – Pulkkinen, Shore, Martynov – Prince, Paré, A. Kosticyn (A) – Kogaljov, Kitarov (C), Pavlenko.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasikov) – Jermakov, Jokipakka, K. Alexejev, Demidov, Timašov, Chabarov, Jefremov (C), Ilja Morozov, Loginov (A) – J. Peltola, Ruohomaa, Puustinen – Milovzorov, Sajustov, Kazakov – Michajlov, Torčeňuk, Česalin – Šarov, Romancev, Pervušin.

    Rozhodca: Beljajev, Sergejev – Zacharenkov, Šeljanin