Košice – HC Slovan 1:2 (kon.)
koniec
HC Košice
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Štvrtok 12.09.2019, 18:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa zápas predohrávaného 1. kola Tipsport ligy v sezóne 2019/2020, v ktorom si sily merali odvekí rivali — HC Košice a HC Slovan Bratislava. Po výsledku 1:2 môžu byť spokojnejší hostia, ktorí si do tabuľky pripisujú prvé tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 33:29

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (20:35:55)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Oddychový čas domácich.
     
    59:47
    Toto bol pravdepodobne najdôležitejší zákrok zápasu. Nie som si istý, či pálil z bezprostrednej blízkosti Růžička, alebo to bolo Belluš, každopádne, Habal mu vystavil parádny semafór.
     
    59:06
    Košický tlak. Habal dvakrát vykopával, prakticky reflexívne. Puk je teraz už ďaleko od bratislavskej bránky.
     
    58:46
    Marcel Haščák si zanadával, po ofsajdovom verdikte totiž nemohol pokračovať v útočení. Posledné dve minúty prinášajú ešte pomerne časté prerušenia hry.
     
    58:41
    Sersen vystrelil, puk je v strednom pásme.
     
    58:23
    Slovan sa previnil zakázaným uvoľnením, Košarišťan smeruje na košickú striedačku. Domáci to ešte skúsia hrou bez brankára.
     
    58:01
    Posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    57:16
    Michal Sersen s kapitánskym "Céčkom" štartoval spoza bránky Vladislava Habala. Vymyslel napokon peknú akciu, ale Košice sa znova oslobodzujú.
     
    56:40
    Slovan zatvoril súpera v obrannom pásme a chce rozhodnúť, no chýba tomu početnejšia streľba. Hostia sa zatiaľ do vyložených streleckých pozícií nedostávajú.
     
    55:46
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    Vedeli ste?

    V historických rebríčkoch patrí Košiciam viacero zaujímavých prvenstiev. Medzi inými platí tiež fakt, že sa Oceliari prebojovali do semifinále najvyššej hokejovej súťaže Slovenska 20-krát, čo je najviac spomedzi všetkých ligových tímov. Patrí im tiež najvyšší počet účastí vo finále — 15.
     
    55:37
    Steel Aréna si pýta "ešte jeden", Bratislavčania sú proti. Nasleduje komerčná prestávka, tímy to využijú a rozdajú si najnutnejšie pokyny.
     
    55:01
    Košice dali gól!
    Tak kontaktný gól napokon predsa len prichádza — a rovnako prekvapivo, ako ten druhý bratislavský. MICHAL CHOVAN zaviezol puk do pásma a nenápadnou strelou prepálil VIadislava Habala. Asistencia: Tomáš Slovák.
     
    53:36
    Nepresností je v ostatných minútach viac než dosť. Potvrdili to aj Bratislavčania, ktorí si sami zamotali hlavy a nedostali sa cez útočnú modrú čiaru.
     
    52:57
    Nešťastne to teraz zahral domáci celok priamo na hokejku Štajnocha, ktorý puk po ľade vyviezol do stredného pásma. Oba tímy následne prestriedali počas hry.
     
    51:58
    Oceliari ešte dohrávali presilovú hru. Snahu im uprieť nemožno, no chýbala tomu koncepčnejšia práca. Ďalšia minútka k dobru pre bratislavský Slovan.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 56. Chovan (Slovák) – 11. Štajnoch (Meszároš, Abdul), 30. Bondra (Petráš, Urbánek)


    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Slovák, Koch (A), Čížek (A), Repe, Růžička, Zeleňák, Bučko — Majdan, Chovan, Haščák — Klhůfek, Skokan (C), Bezúch — Rapáč, Bortňák, Belluš — Milý, Suja, Jokeľ
    HC Slovan Bratislava: Habal (Sabo) — Bačík, Sersen (C), Štajnoch, Meszároš (A), Šedivý, Podlipnik, Hudec — Vandas, Zigo, Abdul — Puliš, Kytnár, Sloboda — Miklík, Kukumberg (A), Matoušek — Petráš, Urbánek, Bondra — Žitný

    Rozhodca: Stano, Snášel — Gegáň, Stanzel