Vladivostok – Barys 3:0 (kon.) | Novgorod – Helsinki 6:5 (po pr.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (kon.)
Petrohrad – CSKA Moskva 0:3 (kon.)
koniec po predl.
HC Torpedo Nižnij Novgorod
6:5 (0:2, 2:2, 3:1 - 1:0)
Jokerit Helsinki
cz Piatok 13.09.2019, 18:05 • Nagorny Arena, Nižnij Novgorod • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (20:52:49)
     
    Uff, to byl zápas! Jokerit dvakrát v utkání vedl o tři branky a ještě osm minut před koncem se mohl těšit z dvougólového vedení, hokejisté Torpeda ale nehodlali složit zbraně a nakonec se mohou radovat z výhry! Helsinky tak ztratily slušně rozehraný zápas a odjíždí domů s pouhým jedním bodem.
     
    Československá stopa
    Do utkání nezasáhl ani jeden český či slovenský hráč.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 48 – 28.
    Zblokované střely: 11 – 12.
    Vhazování: 25 – 46.
    Vyloučení: 4 – 12.
    Využití přesilovek: 2/6 – 0/2.
     
    Konec zápasu.
     
    63:03
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    A je vymalováno! Torpedo, které ještě osm minut před koncem prohrávalo o dvě branky, nakonec bere dva body za výhru po prodloužení! Zkraje čtvrté minuty prodloužení se úniku dostal DENIS BARANCEV, který z bezprostřední blízkosti brankoviště uklidil kotouč do branky! Sečteno, podtrženo – 6:5! Asistence: Kirill Urakov.
     
    62:45
    Jensen byl okamžitě po překročení modré čáry zneškodněn, Torpedo má v nastavení jasně navrch. Přetaví svou převahu v rozhodující gól?
     
    61:43
    Varnakov zamířil dopředu a chtěl přihrát jednomu spoluhráči, místo toho ovšem naservíroval kotouč na hokejku hráče Jokeritu. Velká škoda pro domácí.
     
    60:52
    V prodloužení jsou zatím aktivnější hráči Torpeda, kterým se už dvakrát podařilo ohrozit soupeřovu klec. Jokerit se na druhou stranu ještě se střele nedostal.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začne za pár sekund.
     
    Přiznám se, že jsem si po pátém gólu Jokeritu myslel, že je hotovo. Jistě jsem nebyl sám. Hráči Torpeda nás ale vyvedli z omylu a dvěma brankami v posledních deseti minutách zápasu si vynutili prodloužení!
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 44 – 24.
    Zblokované střely: 11 – 12.
    Vhazování: 25 – 45.
    Trestné minuty: 4 – 12.
    Využití přesilovek: 2/6 – 0/2.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:32
    Za domácí klecí se bojuje o kotouč, jeden hráč Jokeritu se brání proti dvěma protihráčům. Uvidíme, kdo si nakonec pryž odveze na své holi.
    59:02 Michail VARNAKOV - 5:5
     
    59:02
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Trenérská výzva Jokeritu nevyšla, Nagorny Arena je na nohou – domácí osmapadesát sekund před koncem vyrovnávají stav zápasu! Obrana Jokeritu teď selhala a před Niemiho klec se nastěhovali snad všichni hráči Novgorodu na ledě, přičemž kotouč do sítě dopravil MICHAIL VARNAKOV – 5:5, půjdeme do prodloužení! Bez asistence.
     
    57:46
    Do konce základní hrací doby zbývá už jen něco málo přes dvě minuty, po krátké pauze se bude vhazovat před svatyní Torpeda. To si teď vybralo time-out.
     
    56:51
    Z kruhu zkusil štěstí Barancev, který ale branku Jokeritu úplně minul. Antti Niemi si tak mohl oddechnout, tentokrát vůbec zasahovat nemusel.

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 32. Aliajev (Q. Howden, Barancev), 40. Orlov (Q. Howden, Urakov), 49. Žafiarov (Ch. Genoway, Schroeder), 53. Belevič (Varnakov, Mišarin), 60. Varnakov, 64. Barancev (Urakov) – 7. Kontiola (Haapala), 16. Lehtonen, 22. Lehtonen (A. Grant), 34. H. Ikonen (Oksanen, Regin), 51. A. Grant (Lehtonen, Regin)


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Lindbäck (34. Tichomirov) – Barancev (C), Orlov, Ch. Genoway, Mišarin, Volčenkov (A), Aliajev, Zborovskij – Schroeder, Varfolomejev, Žafiarov – Šenfeld, Bočarov, Belevič – Q. Howden, Varnakov (A), Urakov – Szczechura, Gončaruk, Smolin.
    Jokerit Helsinki: Niemi (Kalniņš) – Lepistö (A), Lehtonen, Eronen, A. Grant, Kivistö, O. Lauridsen, Lööv, E. Räsänen – Haapala, Kontiola, Nicklas Jensen – Joensuu, Moses, Norman – Oksanen, H. Ikonen, Regin (C) – Anttila (A), Hirvonen, Pihlström.

    Rozhodca: Ansons, Judakov – Parikov, Stroganov.

    Diváci: 5 270