Real Madrid – Levante 3:2 (kon.) | Leganés – Villarreal 0:3 (kon.) | Sociedad – Atlético Madrid 2:0 (kon.)
Barcelona – Valencia 5:2 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:2 (3:0)
Levante UD
cz Sobota 14.09.2019, 13:00 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španielska LaLiga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž La Liga pokračuje po reprezentační přestávce čtvrtým kolem a my se společně zaměříme na utkání Realu Madrid, který před domácím publikem přivítá Levante.
     
    Levante UD

    Levante se v předcházejícím ročníku LaLigy pohybovalo v sestupovém pásmu. Až v samém závěru i díky zdařilým výkonům si Levante zachovalo příslušnost mezi španělskou elitou. V posledním kole dokonce obralo Levante o body Atlético Madrid, když na domácím stadionu uhrálo remízu 2:2, Madrid přitom musel dotahovat dvoubrankové manko.

    V přípravném období Levante prohrálo pouze ve dvou duelech z osmi. Překvapivá byla především porážka 0:1 s Cartagenou, tedy týmem ze třetí nejvyšší soutěže. V generálce poté ale Levante zdolalo 2:1 Mallorcu. Úvodní gól ostrovního týmu dokázali otočit Leon s Mayoralem.

    Po záchranářských bojích v minulé sezoně vstoupilo Levante do aktuálního ročníku překvapivým bodovým ziskem. Po těsných výhrách s Villarrealem a Valladolidem se drží na vynikající čtvrté pozici. Jen samý úvod Levante nezvládlo, když nedokázalo na trávníku Alavés vstřelit branku, naopak samo jednou inkasovalo.
     
    Real Madrid CF

    Madridští fotbalisté prožili mizernou sezonu. V domácí soutěži Real hned dvanáctkrát prohrál, i tak si ale v LaLize připsal konečné třetí místo. V prestižní Lize mistrů usiloval Real Madrid o čtvrtý titul v řadě. Po odchodu hlavní hvězdy Cristiana Ronalda se Real probojoval ze základní skupiny do osmifinále. V něm nejprve vyhrál v Amsterdamu proti místnímu Ajaxu, ale v domácí odvetě padl 1:4 a s milionářskou soutěží se musel předčasně rozloučit.

    Po zpackané sezoně Real mohutně posiloval. Z londýnské Chelsea přišel do Madridu Eden Hazard. Za Bílý balet budou nově nastupovat také Ferland Mendy, Éder Militao, Takefusa Kubo, Rodrygo nebo Luka Jović. Naopak dres Realu už letos nebudou oblékat Sergio Reguilon, Theo Hernandez, Luca Zidane a Daniel Ceballos nebo Jesus Vallejo. Těsně před startem nového ročníku poté Madridští vyměnili brankáře, z PSG přišel Aplhonse Aréola, opačným směrem poté zamířil Keylor Navas.

    Ani v přípravě se Real příliš nepředvedl. V rámci International Cupu nejprve madridský tým prohrál 1:3 s Bayernem, poté sice zvítězil po penaltovém rozstřelu nad Arsenalem, ale na závěr padl s městským rivalem Atléticem. Ani Audi Cup Realu příliš nevyšel. V semifinále prohrál 0:1 s Tottenhamem, následně v utkání o třetí místo přestřílel 5:3 Fenerbahce. V generálce poté Real nestačil 2:3 na AS Řím.

    Do nového ročníku vkročil Real vítězstvím 3:1 na půdě Celty Vigo, další dvě duely ale poté skončily nerozhodně. Nejprve Real v domácím prostředí nedokázal porazit Valladolid. Před reprezentační pauzou poté madridský celek remizoval i s Villarrealem, když na branky Garethea Balea zareagovali Moreno s Gomezem.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    24.02. 2019 Levante – Real Madrid 1:2
    20.10. 2018 Real Madrid – Levante 1:2
    03.02. 2018 Levante – Real Madrid 2:2
    09.09. 2017 Real Madrid – Levante 1:1
    02.03. 2016 Levante – Real Madrid 1:3
     
    Úvodní sestavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – James Rodríguez, Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Aréola – Jović, Nacho Fernández, E. Hazard, Militao, F. Mendy.

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Vezo, Ó. Duarte, Postigo, C. Clerc – Rochina, N. Vukčević, Campaña, Morales – B. Mayoral.
    Náhradníci: Olazábal – E. Bardhi, Coke, León, Martí, Cabaco, Melero.

    Rozhodčí: De Burgos – Díaz, Núňez.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas čtvrtého kola nejvyšší španělské soutěže LaLigy může za několik málo okamžiků odstartovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postaral hostující útočník Borja Mayoral. Levante se s balonem vydalo do útoku podél levé postranní lajny, ale přízemní centr dokázal snadno odkopnout Ramos.
     
    3
    Levante vkročilo do zápasu s velkým nasazením. Clerc si narazil s Moralesem, ten poté hledal v pokutovém území Mayorala, ale hrotový útočník hostů byl obsazen hned dvojicí soupeřů.
     
    4
    Clerc byl opět v nadějném náběhu, ale čistým skluzem ho připravil o míč Casemiro. Na druhou stranu poté mířil Rodríguez, který ještě našel na hranici vápna Benzemu. Lehce zblokovaná rána skončila jen u Fernándeze.
     
    5
    Vinícius marně naháněl Marcelovu přihrávku. Stále jen devatenáctiletý útočník Realu byl zablokován bránícím Miramónem.
     
    6
    Domácí tým měl potíže s napadajícímu soupeři. Campaňa i Vukčević se ze středu zálohy vrhli napadat a donutili Varana jen k dalekému odkopu, který sebral Postigo.
     
    7
    Ramos teď lehce zavařil Courtoisovi. Belgický gólman musel rychle z branky pro pomalejší přihrávku a jen na poslední chvíli odkopl balon před dotírajícím Mayoralem.
     
    8
    Realu se nedaří kombinovat. Toni Kroos si vůbec nerozuměl s Rodríguezem, následně mohl na druhé straně postupovat kupředu Rochina, ale ten byl faulován Ramosem.
     
    9
    Domácí zapomněli po volném přímém kopu na zadní tyči na Mayorala, který ale ve slibné příležitosti netrefil branku Thibauta Courtoise. Velké štěstí pro Real.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nepřineslo. Marcelo musel rychle spěchat do obrany, skluzem však dokázal zblokovat prudký centr Miramóna alespoň na autové vhazování.
     
    11
    Už už to vypadalo, že by se mohl do šance dostat Karim Benzema. Kroosova parádní kolmice však byla o něco rychlejší, než by francouzský útočník potřeboval. Balon tak skončil až u Fernándeze.
     
    12
    Také Marcelo se pokoušel oslovit Benzemu. Krajní obránce brazilské reprezentace však poslal míč až za branku hostujícího celku.
     
    13
    Real se pomalu dostává do tlaku. Na pravém kraji spolupracoval Carvajal s Rodríguezem. Navrátilec z Bayernu Mnichov poté přetáhl míč přes celou šířku až na chybujícího Marcela.
     
    14
    Zdlouhavá kombinace madridského týmu pokračuje. Casemiro si ve středu pole několikrát vyměnil míč s Kroosem, následně byl u ve hře i Vinícius, ale jeho průnik skončil jen nepřesnou ránou Kroose.
     
    15
    Madridští fotbalisté se dostávají do tempa. Rodríguezova přihrávka měla najít Vázqueze, ale osmadvacetiletý útočník se zamotal do kliček a už nedokázal lépe přihrát Benzemovi.
     
    16
    Nečekaný Vukčevićův pokus byl Carvajalem sražen na rohový kop. Levante se přesunulo před Courtoise, který ale zasahoval nemusel. O obranný zákrok se postaral Varane.
     
    17
    Akce Levante ještě pokračovala. Spoustu místa měl na levém kraji Morales, ale pořádně prudká přihrávka Rochiny nabíhajícího záložníka nenašla.
     
    18
    Vinícius si na levé straně narazil s Marcelem, poté se dostal do pokutového území, ale i jeho pas byl zblokován. Po následném rohovém kopu pálil z úhlu Toni Kroos do připraveného Fernándeze.
     
    18
    Real měl k dispozici ještě jeden rohový kop. Míč ale pouze tečoval Rodríguez a na zadní tyči už se marně natahoval Benzema.
     
    19
    Rodríguezův pas sice neprošel až do pokutového území, ale Real se ještě udržel u balonu. Ne však na dlouho. Kroos si dal míč daleko od kopačky a poté musel faulovat Moralese.
     
    20
    Ani dvacet minut šanci nepřineslo. Real sice zvýšil ofenzivní snahu, ale do vyložené pozice se nedostal Karim Benzema ani jeho spoluhráči v útoku.
     
    21
    V pokutovém území se skácel k zemi James Rodríguez. Hlavní rozhodčí na moment pozdržel následnou rozehrávku, ale nakonec penaltu nenařídil.
    21. Rodríguezův pád v pokutovém území
     
    22
    Tlak Realu pokračuje. Zpoza pokutového území se rozhodl pro střelu Benzema, ale Fernández předvedl vynikající zákrok u své tyče. Levante v obraně v posledních minutách nestíhá.
     
    23
    Také Lucas Vázquez pálil v nadějné pozici. Po přiťuknutí od Casemira se dostal do střelecké pozice, ale Fernández byl u své tyče opět připraven.
     
    25
    Opět byl v akci James Rodríguez. Tentokrát spolupracoval s Viníciusem, ten poté zkoušel ve vápně posunout míč Benzemovi, ale proti byl bránící Duarte.
     
    26
    Nápor Realu se i nadále zvyšuje. Po dlouhém nákopu Sergia Ramose se u balonu udržel Vázquez. Hostující obrana se ale dokázala okamžitě zformovat před vápnem.
     
    27
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real Madrid jde zaslouženě do vedení! Posledních několik minut patřilo jednoznačně domácím. Na pravém kraji se uvolnil k centru Carvajal, KARIM BENZEMA si našel místo mezi stopery a parádní hlavičkou překonal Fernándeze, který zůstal stát na brankové čáře.
    27. Karim BENZEMA - 1:0
     
    28
    Domácí jsou i po vstřelené brance stále při chuti. Právě Carvajal vhodil míč do hry zpoza postranní lajny, následně byl v náběhu Kroos, ale do už byla hostující pětice u své šestnáctky.
     
    29
    Duarte byl pod ohromným tlakem napadajících hráčů. Už to vypadalo, že přijde o míč a Vázquez bude v zajímavé pozici, ale nakonec hlavní sudí odpískal faul.
     
    30
    Po půlhodině hry i nadále vede Real nad Levante o jednu branku. Nyní byl ale potrestán žlutou kartou Casemiro, který ve středovém kruhu sestřelil skluzem Vukčeviće.
     
    31
    A domácí fanoušci se opět zlobí. Nyní byl nečistě přidržel Sergio Ramos, ale faulující Morales kartou potrestán nebyl. Real však může pokračovat v kombinaci.
     
    32
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Domácí se radují z druhého zásahu! KARIM BENZEMA sice prohrál hlavičkový souboj s Postigem, ale míč se odrazil k Rodríguezovi, který vybídl francouzského snajpra k postupu do vápna a Benzema si už věděl rady se situací jeden na jednoho.
    32. Karim BENZEMA - 2:0
     
    34
    Až od Courtiose musela začít akce Realu. Hostující obrana byla opět v problémech, Real se okamžitě přenesl až těsně před vápno. Marcelo skončil na zemi, ale faul se nepískal.
     
    35
    Faul na Marcela se sice nepískal, ale hra musela být přerušena. Brazilský bek se totiž z trávníku nezvedal. Po příchodu lékařů to však vypadá, že Marcelo bude pokračovat v zápase.
     
    36
    Jednatřicetiletý Brazilec je zpět na nohou a zápas může pokračovat. Levante se také s míčem usadilo na útočné polovině, ale až před Courtoise se ne a ne probojovat.
     
    37
    Také Benzemovi skončil míč při zpracování na ruku. Levante se tak téměř zadarmo dostalo k rozehrávce z nadějné pozice na útočném území.
     
    38
    Balon se odrážel v pokutovém území od Ramose, Marcela i Casemira, ale nakonec skončil v moci belgického gólmana. Real lehce polevil v ofenzivním snažení po druhém gólu.
     
    39
    Rodríguez si zpracoval vysoký pas parádně do pohybu, následně mohl postupovat do útoku i Marcelo, ale do cesty se mu postavil Miramón. Real však bude vhazovat.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Real Madrid před domácím publikem i nadále vede nad Levante o dva zásahy Karima Benzemy.
     
    41
    Také Sergio Ramos si chtěl zaútočit. Středem si to namířil kolem dvou protihráčů, poté přihrával Vázquezovi, který je ale za svou hru rukou odměněn žlutou kartou.
     
    42
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real přidává ještě v prvním poločase třetí branku! Po souhře na pravé straně Carvajala s Viníciusem se dostal do netradičního náběhu do pokutového území zcela osamocený CASEMIRO. I defenzivní záložník ale ukázal, že umí proměnit stoprocentní šanci a snadno překonal Fernándeze.
    42. CASEMIRO - 3:0
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu hostující Jorge Miramón. Třicetiletý hráč si však nedokázal v rychlostním souboji poradit ještě s o rok starším Marcelem.
     
    45
    I Levante se snaží v závěru první půle útočit. Po ztrátě Rochiny se ale do kontru hnal Marcelo. Vypadalo to, že byl nabíhající Marcelo faulován před vápnem, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    Marcelo se po odraženém míči po rohovém kopu opřel do voleje, ale těsně před malým pokutovým územím se do pokusu vložil Rúbez Vezo.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Hráči Realu jsou vyprovázení z trávníku hlasitým potleskem, v polovině zápasu totiž vedou nad Levante 3:0!

    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla, ale následně se domácí favorité dostali do tempa. Na pravé straně se uvolnil k centru Daniel Carvajal, našel nadýchaným pasem Karima Benzemu a ten prudkou hlavičkou uklidil míč do sítě. Benzema se za několik málo minut radoval podruhé, když tentokrát překonal Fernándeze po přihrávce Rodrígueze střelou po zemi. V závěru první půle ještě přidal třetí zásah Casemiro, který zužitkoval pobídka Viníciuse.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 14:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vkročil rozehrávkou ze středového kruhu Karim Benzema. Domácí se ihned usadili v kombinaci na útočné polovině trávníku.
     
    48
    Po faulu na Vázqueze nechal hlavní rozhodčí hru pokračovat. Rodríguez ale následně nedokázal posunout míč na Benzemu a tak výhoda Realu neměla dlouhého trvání.
     
    49
    Vinícius Júnior si skvěle pokryl míč na levé straně a byl faulován Clercem. Po bleskové rozehrávce byl ve vápně Rodríguez, ale jeho pas tentokrát Benzemu nenašel.
     
    50
    Levante právě vstřelilo branku!
    Levante zničehonic snižuje ztrátu! Z levé strany přilétl přízemní centr do pokutového území Realu, Campaňa ještě na míč nedosáhl, ale následně osamocený BORJA MAYORAL už dokázal z prvního doteku překonal Courtoise.
    50. Borja MAYORAL - 3:1
     
    52
    Druhý poločas začal pořádně zostra. Vinícius byl v náběhu na levé straně, poté cpal balon do šestnáctky, kde ho ale ani skluzem nedokázal zasáhnout Vázquez.
     
    53
    Real bude muset myslet i na obranu. Rochina pláchl defenzivě domácího celku, následně ještě chtěl vylepšit pozici do druhé vlny Vukčevićovi, ale přihrávku nedal přesně.
     
    54
    Vynikajícím skluzem získal míč Marcelo, poté až příliš dlouho čekal Karim Benzema s přihrávkou na Vázqueze, který se mezitím dostal do ofsajdu.
     
    55
    Levante se rozhodně nevzdává. Clercův centru byl sice sražen na rohový kop, ale právě od rohového praporku dokázal zahrozit Rochina. Před Courtoisem musel hasit nebezpečnou situaci Varane.
     
    56
    Thibaut Courtois skvěle rozehrál na Carvajala. Krajní obránce Realu poté mohl spěchat do útoku, ale souhře s Kroosem chyběla potřebná přesnost.
     
    57
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Nikola Vukčević, přichází Enis Bardhi.
     
    58
    James Rodríguez už mohl pálit ze střední vzdálenosti, ale ještě rozehrál akci na pravou stranu, odkud se ale Vázquez k centru neprosadil.
     
    60
    Po hodině hry vede Real nad Levante už pouze o dva zásahy. O snížení se po poločase postaral bývalý útočník Bílého baletu Borja Mayoral.
     
    61
    Karim Benzema by centimetry od hattricku! Tělem si udělal prostor v souboji s Duartem a poté schoval střelu ke vzdálenější tyči. Balon se ale právě od brankové konstrukce odrazil mimo.
    61. Benzemovu ránu zastavila tyč
     
    62
    Za postranní lajnou už se chystá do hry Eden Hazard. Čerstvá posila z londýnské Chelsea by měla vběhnout na trávník za malý moment.
     
    62
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Casemiro, přichází Eden Hazard.
     
    63
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Sergio Ramos, přichází Éder Militao.
     
    64
    Obrovský tlak Realu! Vinícius Júnior sice dopravil míč do sítě, ale gól není uznán. Po střele Benzemy se totiž dostal do ofsajdu při dorážce Eden Hazard.
    64. Neuznaný gól Viníciuse pro ofsajd Edena Hazarda
     
    65
    Celá situace se ještě zkoumá u videa. Hra je zastavena až příliš dlouho a to se nelíbí především fanouškům.
     
    66
    Je to tak! Branka neplatí a může se pokračovat v zápase. Rozehrávat bude od své branky Aitor Fernández.
     
    67
    A Fernández musel být opět v pohotovostí. Míč si totiž navedl na pravačku Karim Benzema, ale prudkým pokusem k pravé tyči hostujícího gólmana nepřekonal.
     
    68
    Real tlačí soupeře, co to jen jde. Také Eden Hazard se zapojil do kombinace, s Benzemou se dostal až do vápna, kde ale byl proti bránící Óscar Duarte.
     
    69
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Rubén Rochina, přichází Roger Martí.
     
    69
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Óscar Duarte, přichází Gonzalo Melero.
     
    70
    Také Borja Mayoral se dostal do ofsajdu. Bardhi až příliš dlouho otálel s přihrávkou na hrotového útočníka, až střelec zatím jediného gólu Levante přeběhl za posledního obránce.
     
    71
    Benzema pustil míč k Marcelovi, ten poté kroutil balon do šestnáctky, kam si nabíhal Lucas Vázquez. Nakonec zakončoval Vinícius, který ale hlavou branku netrefil.
     
    72
    V další šanci byl Vinícius Júnior. Po geniálním pasu za obranu si brazilský mladík zpracoval míč do pohybu, ale poté z blízkosti již Fernándeze nepřekonal.
    72. Viníciuse vychytal skvěle postavení Aitor Fernández
     
    73
    Vinícius je stále při chuti. Nyní kličkoval u koncové lajny, ale sám proti dvojici obránců se neprosadil. Balon si navíc odkopl až do zámezí.
     
    74
    Eden Hazard zkoušel přihrávat skrz střed trávníku na Benzemu. Francouzský útočník byl ale pokrytý a k míči se nedostal.
     
    76
    Na druhou stranu poté spěchal s míčem u nohy José Morales. Hostující kapitán nabral solidní rychlost, ale pohotový zákrok předvedl v obraně Rodríguez.
     
    77
    Levante právě vstřelilo branku!
    Real sice i ve druhém poločase útočí, ale branka padají do sítě Thibauta Courtoise. Po rozehrávce rohového kopu se dostal do zakončení na zadní tyči střídající GONZALO MELERO, který už neměl problém z blízkosti překonat belgického gólmana.
    77. Gonzalo MELERO - 3:2
     
    78
    Levante je najednou ve hře alespoň o remízu. Na pravé straně vyplaval za obranou Roger Martí, ale než se rozhodl, co bude s balonem dělat, tak se k němu stáhl Marcelo.
     
    79
    Real je zaskočen dalším snížením. Do útoku se sice cpal Hazard, ale jeho souhra s Benzemou nebyla z nejpřesnějších. Následná rána Rodrígueze skončila vysoko nad.
     
    80
    Marcelo rozběhl přihrávkou na levou stranu Hazarda. Ten skončil po tvrdém souboji s Vezem až v reklamách. Obránce Levante je po právu potrestán žlutou kartou.
     
    81
    Levante myslí na vyrovnání. Po rychlém sprintu přes polovinu trávníku se dostal do vápna Morales. Jeho pokus z úhlu byl ale zablokován na další rohový kop.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Real se musel bránit, ale po zisku míče rychle vystartoval do protiútoku. Hazard ve vápně přiťukl míč Benzemovi, který ale branku opět netrefil.
     
    84
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Luka Jović.
     
    85
    Luka Jović okamžitě po svém příchodu na trávník vybojoval rohový kop. Od rohového praporku kroutil mí do šestnáctky James Rodríguez, ale spoluhráče nenašel.
     
    86
    Fotbalistům Realu se daří držet míč daleko od své branky. Éder Militao se také vysunul do útoku, ale s Kroosem si příliš nerozuměl a o balon rychle přišel.
     
    87
    Po přetaženém centru Carvajala se dostal k míči Rodríguez. Kolumbijský hráč si ještě navedl balon více k ose trávníku, ale pravačkou následně umístil střelu jen vedle tyče.
     
    88
    Marcelo spolupracoval na levé straně s Viníciusem. Také Hazard se zapojil do kombinace, ale další přihrávka do pokutového území nevyšla podle představ.
     
    89
    Levante už nemá síly na závěrečný tlak a pokus o vyrovnání. Real s přehledem kontroluje závěr utkání v kombinaci na útočné polovině trávníku.
     
    90
    V rozehrávce ale zaváhal Rodríguez a hosté se přece jen ještě mohli vrhnout do útoku. To by ale nesměl při zpracování chybovat i José Campaňa.
     
    90+1
    Do otevřenější obrany spěchal s míčem u kopačky Eden Hazard. Clerc střídajícího hráče rychlostně nestačil zastavit a tak sáhl k faulu za žlutou kartu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned pět minut.
     
    90+3
    Po faulu Kroose mohli hosté rozehrávat nebezpečnou standardní situaci. Exekuce se ujal José Campaňa, který našel Mayorala, ale Courtois skvěle zasáhl.
     
    90+4
    Pasivita v samém závěru se rozhodně nezamlouvá domácím fanouškům. Real musel pod tlakem odkopnout míč jen za postranní lajnu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Pět nastavených minut uplynulo a zápas čtvrtého kola končí! Real Madrid nakonec na domácí půdě přehrál Levante 3:2.

    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla, ale následně se domácí favorité dostali do tempa. Na pravé straně se uvolnil k centru Daniel Carvajal, našel nadýchaným pasem Karima Benzemu a ten prudkou hlavičkou uklidil míč do sítě. Benzema se za několik málo minut radoval podruhé, když tentokrát překonal Fernándeze po přihrávce Rodrígueze střelou po zemi. V závěru první půle ještě přidal třetí zásah Casemiro, který zužitkoval pobídka Viníciuse.

    Po změně stran sice pokračoval nápor Realu, ale branky padaly jen do sítě Thibauta Courtoise. Bývalý útočník madridského celku Borja Mayoral ihned po přestávce snížil ztrátu. Následně se ale opět ujal režie Real, který ale ani z vyložených šancí další gól nepřidal a tak se musel po úspěšné hlavičce Gonzala Melena ještě strachovat o tři body.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 13:10. (14:56:34)

    Vít Schück

    Góly: 27. Benzema (Carvajal), 32. Benzema (James Rodríguez), 42. Casemiro (Vinícius Júnior) – 50. B. Mayoral (C. Clerc), 77. Melero

    Karty:   30. Casemiro (REA), 41. L. Vázquez (REA) – 80. Vezo (LVN), 90+1. C. Clerc (LVN)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 13:10.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C) (63. Militao), Marcelo – James Rodríguez, Casemiro (62. E. Hazard), Kroos – L. Vázquez, Benzema (84. Jović), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Aréola – Jović, Nacho Fernández, E. Hazard, Militao, F. Mendy.

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Vezo, Ó. Duarte (69. Melero), Postigo, C. Clerc – Rochina (69. Martí), N. Vukčević (57. E. Bardhi), Campaña, Morales (C) – B. Mayoral.
    Náhradníci: Olazábal – E. Bardhi, Coke, León, Martí, Cabaco, Melero.

    Rozhodca: De Burgos – Díaz, Núňez