Real Madrid – Levante 3:2 (kon.) | Leganés – Villarreal 0:3 (kon.) | Sociedad – Atlético Madrid 2:0 (kon.)
Barcelona – Valencia 5:2 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:2 (3:0)
Levante UD
cz Sobota 14.09.2019, 13:00 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španielska LaLiga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 13:10. (14:56:34)
     
    Pět nastavených minut uplynulo a zápas čtvrtého kola končí! Real Madrid nakonec na domácí půdě přehrál Levante 3:2.

    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla, ale následně se domácí favorité dostali do tempa. Na pravé straně se uvolnil k centru Daniel Carvajal, našel nadýchaným pasem Karima Benzemu a ten prudkou hlavičkou uklidil míč do sítě. Benzema se za několik málo minut radoval podruhé, když tentokrát překonal Fernándeze po přihrávce Rodrígueze střelou po zemi. V závěru první půle ještě přidal třetí zásah Casemiro, který zužitkoval pobídka Viníciuse.

    Po změně stran sice pokračoval nápor Realu, ale branky padaly jen do sítě Thibauta Courtoise. Bývalý útočník madridského celku Borja Mayoral ihned po přestávce snížil ztrátu. Následně se ale opět ujal režie Real, který ale ani z vyložených šancí další gól nepřidal a tak se musel po úspěšné hlavičce Gonzala Melena ještě strachovat o tři body.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Pasivita v samém závěru se rozhodně nezamlouvá domácím fanouškům. Real musel pod tlakem odkopnout míč jen za postranní lajnu.
     
    90+3
    Po faulu Kroose mohli hosté rozehrávat nebezpečnou standardní situaci. Exekuce se ujal José Campaňa, který našel Mayorala, ale Courtois skvěle zasáhl.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned pět minut.
     
    90+1
    Do otevřenější obrany spěchal s míčem u kopačky Eden Hazard. Clerc střídajícího hráče rychlostně nestačil zastavit a tak sáhl k faulu za žlutou kartu.
     
    90
    V rozehrávce ale zaváhal Rodríguez a hosté se přece jen ještě mohli vrhnout do útoku. To by ale nesměl při zpracování chybovat i José Campaňa.
     
    89
    Levante už nemá síly na závěrečný tlak a pokus o vyrovnání. Real s přehledem kontroluje závěr utkání v kombinaci na útočné polovině trávníku.
     
    88
    Marcelo spolupracoval na levé straně s Viníciusem. Také Hazard se zapojil do kombinace, ale další přihrávka do pokutového území nevyšla podle představ.
     
    87
    Po přetaženém centru Carvajala se dostal k míči Rodríguez. Kolumbijský hráč si ještě navedl balon více k ose trávníku, ale pravačkou následně umístil střelu jen vedle tyče.
     
    86
    Fotbalistům Realu se daří držet míč daleko od své branky. Éder Militao se také vysunul do útoku, ale s Kroosem si příliš nerozuměl a o balon rychle přišel.
     
    85
    Luka Jović okamžitě po svém příchodu na trávník vybojoval rohový kop. Od rohového praporku kroutil mí do šestnáctky James Rodríguez, ale spoluhráče nenašel.
     
    84
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Luka Jović.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Real se musel bránit, ale po zisku míče rychle vystartoval do protiútoku. Hazard ve vápně přiťukl míč Benzemovi, který ale branku opět netrefil.
     
    81
    Levante myslí na vyrovnání. Po rychlém sprintu přes polovinu trávníku se dostal do vápna Morales. Jeho pokus z úhlu byl ale zablokován na další rohový kop.
     
    80
    Marcelo rozběhl přihrávkou na levou stranu Hazarda. Ten skončil po tvrdém souboji s Vezem až v reklamách. Obránce Levante je po právu potrestán žlutou kartou.
     
    79
    Real je zaskočen dalším snížením. Do útoku se sice cpal Hazard, ale jeho souhra s Benzemou nebyla z nejpřesnějších. Následná rána Rodrígueze skončila vysoko nad.
     
    78
    Levante je najednou ve hře alespoň o remízu. Na pravé straně vyplaval za obranou Roger Martí, ale než se rozhodl, co bude s balonem dělat, tak se k němu stáhl Marcelo.

    Vít Schück

    Góly: 27. Benzema (Carvajal), 32. Benzema (James Rodríguez), 42. Casemiro (Vinícius Júnior) – 50. B. Mayoral (C. Clerc), 77. Melero

    Karty:   30. Casemiro (REA), 41. L. Vázquez (REA) – 80. Vezo (LVN), 90+1. C. Clerc (LVN)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 13:10.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C) (63. Militao), Marcelo – James Rodríguez, Casemiro (62. E. Hazard), Kroos – L. Vázquez, Benzema (84. Jović), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Aréola – Jović, Nacho Fernández, E. Hazard, Militao, F. Mendy.

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Vezo, Ó. Duarte (69. Melero), Postigo, C. Clerc – Rochina (69. Martí), N. Vukčević (57. E. Bardhi), Campaña, Morales (C) – B. Mayoral.
    Náhradníci: Olazábal – E. Bardhi, Coke, León, Martí, Cabaco, Melero.

    Rozhodca: De Burgos – Díaz, Núňez