Paríž – Štrasburg 1:0 (kon.) | Bordeaux – Metz 2:0 (kon.) | Brest – Rennes 0:0 (kon.)
Dijon – Nîmes 0:0 (kon.) | Montpellier – Nice 2:1 (kon.)
koniec
Girondins Bordeaux
2:0 (2:0)
FC Metz
cz Sobota 14.09.2019, 20:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    82
    Žlutou kartu dostává Habib Maïga (FC Méty).
     
    78
    Ještě jedna změna v hráčském složení Mét. O zvýšení útočné aktivity se v závěru pokusí Ibrahima Niane, který nahrazuje Marvina Gakpu.
    76. Samuel Kalu (BOR)
     
    76
    Nechybělo moc a Méty byly definitivně ze hry o bodový zisk! Salomon Kalu využil volného prostoru k potažení míče na hranici velkého vápna, odkud levačkou trefil vnější část spojnice břevna a pravé tyče.
     
    75
    Bordeaux osvěžuje ofenzivu, přestože si bezpečně hlídá dvougólový náskok. Dohrál Hwang Ui-jo, zatímco do akce jde anglický útočník Josh Maja.
     
    72
    Předposlední změna na straně hostujícího mužstva. Za Angbana vbíhá na trávník host z Monaka, Adama Traoré.
    69. Habib Diallo (MTZ)
     
    69
    Marvin Gakpa výborně načasoval průnikovou přihrávku na Habiba Dialla, který měl před sebou už jenom poslední překážku, ale Costil jeho střelu levačkou vyrazil do míst, kde už nebyl žádný protihráč.
     
    67
    François Kamano se ještě nestihl zapotit a už mu na kontě přistála žlutá karta za spíše taktické přibrždění hostujícího postupu.
     
    67
    Nicolas de Préville je kvůli menšímu svalovému zranění mimo hru. Na hřiště tak míří další ofenzivní hráč François Kamano.
     
    66
    Méty stále ztrácí, takže nemají důvod otálet s posílením ofenzivy. Plac opouští nevýrazný Opa Nguette a opačným směrem míří Thierry Ambrose.
     
    60
    Pár vteřinek po první žluté kartě přichází na řadu i druhé napomínání. Na své další zákroky si bude muset dávat velký pozor také hostující záložník Kévin N'Doram.
     
    59
    Thomas Delaine nabral solidní rychlost. De Prévillemu se s ním nechtělo sprintovat, a tak zvolil dosti naivní řešení v podobě skluzu, za který vyfasoval první žlutou kartu.
     
    55
    První rošáda této partie! Pro dnešek má dohráno domácí útočník Jimmy Briand, kterého na hřišti nahrazuje Yacine Adli.
    9. Nicolas de Préville - 2:0
     
    9
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    S Métami to už v deváté minutě vypadá hodně špatně! Habib Maïga naprosto pokazil rozehrávku, přihrávku podél půlící čáry zachytil Hwang Ui-jo, jenž bez většího otálení poslal míč do obrovské díry mezi stopery. NICOLAS DE PRÉVILLE se velmi snadno dostal do úniku a Úkídžžá se proti jeho přesné střele ani nestihl složit k zemi.
    7. Jimmy BRIAND - 1:0
     
    7
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Povedený začátek domácího celku korunuje vedoucí gól! Úkiddžá centr z rohového kopu nedůrazně vyboxoval, ke střele zpoza šestnáctky se ale ještě dostal Kwateng a po dalším vyražení hostujícího gólmana už z dorážky skóroval JIMMY BRIAND.

    Michal Břuchanský

    Góly: 7. Briand, 9. de Préville (Hwang Ui-jo)

    Karty:   59. de Préville (BOR), 67. Kamano (BOR) – 60. N'Doram (MTZ), 82. Maïga (MTZ)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:13.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Kwateng, Koscielny, Pablo, Jovanović – Tchouaméni, Otávio – Kalu, de Préville (67. Kamano), Hwang Ui-jo (75. Maja) – Briand (55. Adli).
    Náhradníci: Poussin – Adli, Mexer, Poundjé, Maja, Kamano, Benrahou.

    FC Metz: Úkíddžá – Centonze, Sunzu, Boye (C), Delaine – N'Doram, Maïga, Angban (72. Adama Traoré II) – Gakpa (78. Niane), Diallo, Nguette (66. Ambrose).
    Náhradníci: Delecroix – Fofana, Cabit, Cohade, Niane, Ambrose, Adama Traoré II.

    Rozhodca: Lesage – Ocak, Courbet