Paríž – Štrasburg 1:0 (kon.) | Bordeaux – Metz 2:0 (kon.) | Brest – Rennes 0:0 (kon.)
Dijon – Nîmes 0:0 (kon.) | Montpellier – Nice 2:1 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
1:0 (0:0)
RC Štrasburg Alsace
cz Sobota 14.09.2019, 17:30 • Parc des Princes, Paříž • Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:37:07)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:12.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec vyhráli Pařížané, kterým se podařilo vstřelit jednu branku, zatímco Štrasburku ani jednu. PSG rozhodlo o svém vítězství ve druhé nastavené minutě, když se nádherným způsobem trefil Neymar, jehož nůžky mohou aspirovat na jeden z nejhezčích gólů roku. Neymar se pak trefil ještě jednou, jenže jeho branka nebyla uznána, jelikož Ángel Di María byl v ofsajdu a adresoval mu přihrávku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    PSG navíc střílí ještě jednu branku! Rozhodčí nechal ještě o minutku nastavenou více a pro Štrasburk je to až krutá prohra. Ángel Di María utekl s NEYMAREM do přečíslení. Domácí střelec první branky poté doklepl míč do sítě. Nakonec se však ukázalo veškeré vzrušení jako předčasné, jelikož Ángel Di María byl v ofsajdu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Marco Verratti (Paris Saint-Germain FC).
     
    90+3
    A domácí desítka s největší pravděpodobností rozhodla toto utkání. Neymar se totiž trefil pouhé dvě minuty před koncem nastaveného času.
    90+2. NEYMAR - 1:0
     
    90+2
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, v nastaveném čase se totiž domácí prosazují a byla to vskutku krásná trefa! Idrissa Gueye poslal centr do šestnáctky. Ten šel sice kousek za NEYMARA, jenže ten předvedl parádní nůžky. Míč se navíc odrazil od tyče a Matz Sels neměl šanci na zákrok.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě čtyři minuty!
     
    90
    Na druhé straně to zkusil z podobné akce soupeř. Jeho rána už nebyla tak povedená, jelikož se vůbec nevešla mezi tři tyče. Odkop od brány.
     
    89
    Ángel Di María to zkusil přesně z hranice šestnáctky. Jeho pokus šel dobře k tyči, ale Matz Sels byl pozorný a tygřím skokem jeho pokus chytil.
     
    88
    Štrasburk to nyní zkusil dlouhým nákopem od gólmana. Jeho pokus ovšem byl daleký tak moc, že to k němu měl nejblíže Keylor Navas, jenž míč sebral.
     
    87
    A v podání domácích už je to spíše jen křeč. Nemohou se za žádnou cenu dostat přes obranu hostujícího celku, který dnes hraje opravdu dobře.
     
    86
    A ten tuto domněnku nakonec potvrdil. Hra tedy pokračuje a před námi už je jen několik posledních málo minut. U míče se znovu drží domácí fotbalisté.
     
    85
    Po rohovém kopu se míč dotkl ruky Kennyho Laly, ovšem vypadalo to na rameno. Přesto se rozhodčí raději poradí s videoasistentem.
     
    85
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Adrien Thomasson, přichází Sanjin Prcić.
     
    84
    Klidně mohl! Nejprve se k odraženému míči dostal Neymar, ovšem ten byl odzbrojen. Následně na hranici šestnáctky napřáhl Ander Herrera, ale jeho parádní ránu vyškrábl gólman na roh!
     
    83
    Díky tomu se tedy už pokračuje ve hře. U míče jsou Pařížané, kteří se ihned pustili do útoku. Uvidíme, jestli přinese nějakou branku..
     
    82
    V současné době probíhá ošetřování Colina Dagby, jenž schytal tvrdý úder loktem. Jeho ošetřování je však nakonec přesunuto za postranní lajnu.
     
    80
    V posledních minutách se hraje celkem vyrovnaná partie. Oba týmy mají dnes k výhře stejně daleko.
     
    79
    Paříž už nechává zadní vrátka otevřená a dává všechny své síly do útoku. Adrien Thomasson v rychlé protiakci proto centroval, ale jeho pas byl dlouhý.
     
    78
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Ludovic Ajorque, přichází Lebogang Mothiba.
     
    76
    Velká šance pro PSG! Tomu totiž byla po faulu na hranici šestnáctky ponechána výhoda. Díky tomu se Neymar dostal až před gólmana, ale ten předvedl parádní zákrok ramenem!
     
    76
    Do konce základní hrací době nám chybí nějakých posledních patnáct minutek a stále jsme neviděli ani jednu branku. To by byla ztráta pro Paříž.
     
    75
    K rohovému kopu se postavil Neymar, jenže jeho centr nebyl vůbec nebezpečný. Hostující hráč se vyšplhal nejvýše a poslal ho daleko od brány.
     
    74
    Abdou Diallo převedl velmi působivou individuální akci. Dostal se bez problémů až do šestnáctky, ale jeho pas před branku byl sražen na rohový kop.
     
    73
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Mohamed Simakan, přichází Dimitri Liénard.
     
    72
    Ángel Di María se dostal do dobré střelecké pozice nějakých dvacet minut od brány. Proto vypálil, ovšem jeho pokus šel přesně doprostřed brány.
     
    71
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází Ander Herrera.

    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Layvin Kurzawa, přichází Presnel Kimpembe.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Ludovic Ajorque (RC Štrasburk).
     
    70
    Fotbalisté v modrém se drží na míči a nikam s ním nespěchají. Zatím se drží na své obranné polovině. Paříž navíc nijak moc nenapadá.
     
    69
    Paříž už byla znovu na míči, ovšem další přihrávka za obranu nebyla ani trochu úspěšná. Paříži se čas velmi rychle krátí na vstřelení gólu.
     
    68
    Dobře to nyní udělal hostující fotbalista. Vystihl totiž přihrávku soupeře, navíc odrazil míč od stejného hráče do autu. Štrasburk je tedy na míči.
     
    67
    Idrissa Gueye odrazil svého soupeře a je mu pískán faul. Jemu se to vůbec nelíbí, což bylo celkem zřejmé podle jeho pohledu na rozhodčího. Ten výrok nezmění.
     
    66
    Layvin Kurzawa dostal nyní celkem solidní ránu do hlavy. Dostal totiž ránu centrem do šestnáctky, avšak odvrátil míč alespoň na autové vhazování.
     
    65
    Tak se na druhou stranu znovu dostali hosté. Dlouhý centr byl hodně přetažený, takže se k němu dostal Kenny Lala. Jeho centr vyboxoval Keylor Navas.
     
    64
    Po tom si domácí fotbalisté vytvořili menší tlak na hranici šestnáctky, jenže PSG má dnes obrovský problém trefovat zařízení.
     
    63
    Nyní už to vypadalo konečně zajímavě! Další přízemní přihrávka šla totiž do hodně rozhozené obrany, ovšem hostující obránce poslal míč na rohový kop.
     
    62
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Eric Choupo-Moting, přichází Mauro Icardi.
     
    61
    Paříž to zkoušela rychlou protiakcí, když získala balón po rohovém kopu. Další přihrávka do šestnáctky byla ovšem zablokována obranou hostů.
     
    60
    Štrasburk se navíc dostal hned rychlým útokem až do šestnáctky. Tam byl míč odehrán jen na rohový kop, odkud žádné nebezpečí nevzešlo.
     
    58
    Tak to zkusili domácí fotbalisté přihrávkou po zemi za obranu hostujícího celku, ale znovu neúspěšně. Obrana hostí je dnes hodně kompaktní.
     
    57
    A obléhání v podání PSG nadále pokračuje. Zatím je to ale naprosto bezzubý tlak, jelikož Paříž neměla v zápase jedinou pořádnou šanci.
     
    56
    Pařížané stále kontrolují míč na svých kopačkách na útočné polovině. Štrasburk ovšem dnes brání opravdu na jedničku a nepouští soupeře k ničemu.
     
    53
    Ibrahima Sissoko udržel míč na své kopačce, přestože byl napadán dvěma soupeři. Díky tomu se hosté dostali do rychlého kontru, ale nebyl úspěšný.
     
    51
    Domácí hráč nyní dobře odhadl směr kličky svého soupeře a odpálil mu balón od nohy. Bohužel pro Paříž skončila přesně na noze gólmana Štrasburku.
     
    50
    Tak to zkusilo PSG po zemi. Přízemní centr ovšem skončil jako všechny ty ostatní, jelikož hostující obránce dobře odhadl směr balónu a odkopl ho.
     
    49
    Znovu měl přijít centr do velkého vápna, ale vzduchem to dnes asi nepůjde. Byl totiž sražený a nejrychleji si k němu proklestil cestu Matz Sels.
     
    48
    Pařížané se snaží pokračovat v tempu prvního utkání. Diktují hru a jsou usazená na útočné polovině, ale stále bez nějakého většího efektu.
     
    47
    Ángel Di María posílal centr do šestnáctky, ale znovu nedolétl na místo určení. Hostující obrana totiž dobře zafungovala a centr odvrátila.
     
    46
    Sudí už zahájil i druhý poločas! Vypadá to, že ani jeden z týmů nesáhl ke změně, takže oba hráči, kteří měli zdravotní trable pokračují v utkání!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi velmi zajímavý první poločas, po kterém je stav stále bezgólový. Více ze hry měli rozhodně Pařížané, ale velkou šanci měli jen jednu, jenže Neymar svým lobem minul. Dvě velké šance měli hosté, kteří klidně mohli vést po prvním poločase. Ludovic Ajorque nejprve pálil z hranice šestnáctky, ale Keylor Navas vyškrábl míč konečky prstů. V nastaveném čase první půle hlavičkoval osamocený Lamine Koné po centru, ale mířil nad.
     
    45+4
    První poločas skončil.
    45+4. Koné hlavičkoval kousek nad.
     
    45+4
    Gólovka v podání hostů! Mohamed Simakan vyslal krásný centr, na který si osamoceně naskočil Lamine Koné. Jeho hlavička šla těsně nad branku!
     
    45+3
    Žlutou kartu dostává Layvin Kurzawa (Paris Saint-Germain FC).
     
    45+2
    Ještě probíhaly nějaké průtahy, jelikož domácímu týmu se vůbec nelíbilo, že míč byl přiřknut po jejich faulu hostujícímu celku.
     
    45+1
    Právě probíhá první z nastavených dvou minutek. Vypadá to, že branku neuvidíme v první půli.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Jean-Ricner Bellegarde (RC Štrasburk).
     
    44
    Neymar chtěl zrychlit útočnou akci svého týmu, ale jeho spoluhráč znovu hru zpomalil. Neymar se přesto dostal ke střele, ale svým obstřelem branku minul.
     
    43
    Pařížané znovu byli v okolí šestnáctky, jenže znovu se nedostali ani ke střele. Hostující hráči dnes velmi dobře brání a Paříž neví, jak dát branku.
     
    42
    Štrasburk to zkoušel nyní rychlým protiútokem. Adrien Thomasson chtěl centrovat do šestnáctky. ale domácí obránce balón odkopl daleko o brány.
     
    41
    Pablo Sarabia už si nabíhal za obranu. Fauloval však hostujícího obránce, který se navíc drží za zadní stehenní sval. Uvidíme, jestli bude schopen pokračovat.
     
    40
    Po krátkém ošetření domácího útočníka se pokračuje ve hře. Zatím to vypadá, že se střídat nebude. U míče jsou nyní domácí fotbalisté.
     
    39
    Eric Choupo-Moting se však při poslední akci nejspíše zranil. Byla mu přišlápnuta noha a vypadá to, že bude nutné první střídání v domácím týmu.
     
    38
    Eric Choupo-Moting dostal krásnou přihrávku za obranu! Stihli ho však doběhnout dva obránci, z nichž ho jeden dokázal v šestnáctce obrat o balón!
     
    37
    Na druhé straně se pokusili o útok také hosté. Přišlo rychlé předání na hranici šestnáctky, ale následný nadýchaný centr byl moc krátký.
     
    36
    Colin Dagba si z pozice obránce naběhl na přihrávku do strany. Měl před sebou hodně prostoru, ale jeho rána skončila hned na prvním hráči před ním.
     
    35
    Nyní vidíme takovou neuspořádanou hru. Oba týmy mají problém při zakládání útočných akcí, jelikož většina z nic končí nepřesným pasem.
     
    34
    Nakonec přilétl po dlouhém obléhání šestnáctky dlouhý centr, ale Matz Sels si vyskočil nejvýše, takže balón sebral ze vzduchu. Následuje jeho výkop.
     
    32
    Paris Saint-Germain FC nadále pokračuje v tlaku na útočné polovině, ale hostující hráči ho nepouštějí do nějaké gólové příležitosti.
    31. Neymarův lob nebyl úspěšný.
     
    31
    Tak to mohla být obrovská chyba v podání gólmana hostů! Ten totiž hodně vyběhl z brány, ale Neymar byl u míče dříve. Zkusil tedy přehodit Selse, ovšem minul!
     
    30
    Lionel Carole dostal přihrávku do strany. Byl v běhu, tak rovnou poslal centr z první do šestnáctky. V šestnáctce byl však je jeden spoluhráč, jenž se k míči nedostal.
     
    29
    V posledních minutách se snaží hrát s míčem na kopačkách i Štrasburk. Ten měl zatím také největší šanci zápasu, ale stále jsme branku neviděli.
     
    28
    To mohlo být pěkné, ale Pařížané to překombinovali! Neymar poslal pas z rohového kopu na spoluhráče, který si seběhl na hranici šestnáctky. Ten místo střely ještě našel Silvu, ale ten také nevypálil a domácí přišli o balón.
     
    27
    Jean-Ricner Bellegarde se do toho klidně mohl opřít. Jeho centr ovšem nebyl ani trochu přesný, jelikož skončil mimo hrací plochu a všichni to měli daleko.
     
    26
    Ibrahima Sissoko byl faulován v nebezpečné vzdálenosti od branky. Zatím se však nadále něco řeší a hostující hráči tak nemohu standardní situaci rozehrát.
     
    25
    Adrien Thomasson na druhé straně se mohl hnát do velmi nebezpečné akce! Dostal totiž balón za obranu, ovšem nakonec ho stihl domácí obránce doběhnout a odzbrojit.
     
    23
    Lionel Carole se dostal k míči na druhé straně. Poslal načechraný oblouček přes obranu, jenže jeho spoluhráč ho nepochopil, takže neměl šanci získat míč.
     
    22
    Neymar to vzal nakonec na sebe. Poslal přihrávku na Idrissu Gueyeho, kterýto měl o kousek dál, než bylo potřeba. Matz Sels proto míč bez potíží chytil.
     
    21
    Fotbalisté v bílém jsou znovu s míčem na kopačkách na útočné polovině, kde se snaží vymyslet nějakou kombinaci, zatím ale neúspěšně.
     
    20
    Štrasburk by poslední akce mohla nabudit. Nyní se znovu drží na míči. Dostal se až k šestnáctce, jenže tam si osamocený hráč proti přesile neporadil.
    19. Navas podržel svůj celek.
     
    19
    První střela na bránu v podání hostů klidně mohla být gólová! Ludovic Ajorque vypálil z hranice šestnáctky a jeho ránu vyškrábl Keylor Navas konečky prstů na rohový kop!
     
    18
    Domácí fotbalisté mají opravdu zatím obrovskou převahu na hřišti. Přesto si nepřipsali ještě ani jednu gólovou šanci, takže stav je stále bezgólový.
     
    17
    Držení míče: 62% – 38%
     
    16
    Pařížané měli k dispozici standardní situaci ze zajímavé pozice, ale centr do šestnáctky nepřinesl nejmenší nebezpečí, takže ho obrana hostí odhlavičkovala.
     
    15
    Rozhodčí ještě konzultoval spolu s asistentem možné hraní rukou. Hra se tedy na chvilku přerušila, ovšem penalta se nakonec pískat nebude.
     
    14
    To už konečně vypadalo zajímavě! Přišel totiž přízemní centr do šestnáctky hostů! Eric Choupo-Moting se dostal k míči, ale jeho pokus z velkého úhlu se už mezi tři tyče nevešel.
     
    13
    Thiago Silva to chtěl zkusit pěknou přihrávkou za obranu. Nerozuměl si ovšem s nikým ze spoluhráčů, takže míč má ve své moci Matz Sels.
     
    12
    Neymar nyní vyslal velmi povedený centr do šestnáctky! Eric Choupo-Moting byl v souboji, přesto se dostal k hlavičce. Ta šla ale nad bránu.
     
    11
    Pařížané se snažili zrychlit hru kolmou přihrávkou do šestnáctky. Hostující obránce ovšem dobře zakročil a nepropustil balón za svá záda.
     
    10
    Po něm se však už u míče nedrží. Hostující hráči si totiž moc nerozuměli, takže se míč znovu dostal do autu. Tentokrát ho budou zahrávat domácí.
     
    9
    Štrasburk se už dobrou půl minutu drží na míči a bude v tom pokračovat. Po centru se totiž míč dostal jen mimo hřiště a následovat bude aut hostů.
     
    8
    Marco Verratti předvedl velmi pěknou individuální akci, když přešel elegantními kličkami přes dva soupeře. Nakonec se ale míč dostal mimo hrací plochu.
     
    8
    Neymar několikrát naznačil kličku. Nakonec pro něj byla úspěšná, takže Pařížané jsou nadále nedaleko šestnáctky a blíží se k zajímavé šanci.
     
    7
    Štrasburk se konečně dostal k míči a mohl jít dopředu. Mohamed Simakan byl ovšem zastaven v rámci pravidel, takže o něj velmi rychle přišel.
     
    6
    Keylor Navas se také dotkl míče, když chtěl rovnou z první nakopnout balón dopředu. Přepálil ovšem všechny spoluhráče, takže u míče je gólman hostí.
     
    5
    Pablo Sarabia se to nyní pokoušel změnit! Dostal totiž přihrávku do šestnáctky, jenže zradil ho první dotek s míčem, načež ho sebral Matz Sels.
     
    4
    Štrasburk si s míčem snad ještě ani nezahrál. Domácí fotbalisté drží míč na svých kopačkách, ale zatím jen spíše obléhají útočnou polovinu bez nějaké střely.
     
    3
    Thiago Silva se hnal s míčem dopředu, když mu nohu nepříjemně přišlápl Ludovic Ajorque. Saint-Germain zůstane u míč na útočné polovině.
     
    2
    Pařížané se pokusili o první atak, ale ten nebyl úspěšný. Centr do velkého vápna totiž zastavil obránce, který stál přesně na hranici šestnáctky.
     
    1
    A dnešní utkání už nám odstartovalo! Domácí fotbalisté dnes nastupují v bílých dresech a postarali se o úvodní výkop. Hosté dnes hrají v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Kurzawa, A. Diallo, Silva, Dagba – Gueye, Verratti – Sarabia, Neymar, Di María – Choupo-Moting.
    Náhradníci: S. Rico – Paredes, A. Herrera, Kimpembe, Icardi, Meunier, Kouassi.

    RC Štrasburk: Sels – Djiku, S. Mitrović, L. Koné, Simakan – Carole, Sissoko, Bellegarde, Lala, Thomasson – Ajorque.
    Náhradníci: Kamara – Corgnet, Da Costa, Liénard, Ndour, Mothiba.

    Rozhodčí: Delerue – Pignatelli, Grosbost.
     
    Poslední vzájemné utkání – 7.4. 2019

    Paris Saint-Germain FC – RC Štrasburk 2:2

    Branky: 14. Choupo-Moting (Dagba), 83. Kehrer (Draxler) – 28. Da Costa (Carole), 40. Gonçalves.

    Paris Saint-Germain FC: Buffon – Dagba, Silva (C), Kimpembe, Kurzawa (62. Draxler) – Dani Alves, Paredes, Verratti, Bernat – Nkunku (78. Kehrer), Choupo-Moting (62. Mbappé).
    Náhradníci: Aréola – Kehrer, Nsoki, Mbappé, Draxler.

    RC Štrasburk: Sels – Lala, P. Martinez, S. Mitrović (C), Caci, Carole – Sissoko, Prcić, Gonçalves (66. Liénard) – Da Costa (75. Grandsir), Ajorque (87. Mothiba).
    Náhradníci: Kamara – Ndour, Zemzemi, Liénard, Fofana, Grandsir, Mothiba.
     
    RC Štrasburk

    To Štrasburk rozhodně nepatří k favoritům letošního ročníku, což v úvodu sezóny i dokázal. Po čtyřech utkáních má totiž na svém kontě tři body za tři remízy a v současné době mu patří až sedmnácté místo. V prvních dvou kolech Štrasburk remizoval, když remizoval 1:1 a 0:0. Následovala porážka na vlastním hřišti, když padl s Rennes 0:2. V posledním kole před reprezentační pauzou hrál Štrasburk doma, kde remizoval 2:2 s Monakem.

    Nejlepší střelec – Adrien Thomasson (2)
     
    Paris Saint-Germain FC

    Největší favorit letošního ročníku francouzské Ligue 1 zatím potvrzuje pozici jedničky. Nachází se totiž na prvním místě, když ve čtyřech zápasech získal devět bodů. Stejný bodový zisk mají však ještě další tři týmy. Pařížané jsou tedy první díky nejlepšímu skóre, které je +8. Paris vstoupil do sezóny vítězstvím na vlastním hřišti 3:0. Hned v druhém kole však přišla porážka. Tu si Pařížané připsali na stadionu Rennes, kde padli 1:2. Následovala však další dvě vítězství, přičemž Paříž v těchto zápasech vstřelila šest branek, ale neinkasovala ani jednou.

    Nejlepší střelec – Eric Maxim Choupo-Motin (3)
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u dnešního utkání v rámci pátého kola francouzské Ligue 1. V tomto zápase se spolu střetne superfavorit v podobě Paris Saint-Germain FC a RC Štrasburk. Start duelu je naplánován na 17:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Denisa Józsová

    Góly: 90+2. Neymar (Gueye)

    Karty:   45+3. Kurzawa (PSG), 90+4. Verratti (PSG) – 45. Bellegarde (SSG), 71. Ajorque (SSG)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:12.
    Paríž Saint-Germain: Navas – Kurzawa (71. Kimpembe), A. Diallo, Silva, Dagba – Gueye, Verratti – Sarabia (71. A. Herrera), Neymar, Di María – Choupo-Moting (62. Icardi).
    Náhradníci: S. Rico – Paredes, A. Herrera, Kimpembe, Icardi, Meunier, Kouassi.

    RC Štrasburg Alsace: Sels – Djiku, S. Mitrović, L. Koné, Simakan (73. Liénard) – Carole, Sissoko, Bellegarde, Lala, Thomasson (85. Prcić) – Ajorque (78. Mothiba).
    Náhradníci: Kamara – Corgnet, Da Costa, Liénard, Ndour, Mothiba, Prcić.

    Rozhodca: Delerue – Pignatelli, Grosbost