Třinec – Litvínov 3:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | Kladno – Vítkovice 2:3 (po pr.)
Plzeň – Zlín 5:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Sparta Praha 2:0 (kon.)
Pardubice – Hradec Králové 1:2 (kon.)
koniec
HC Olomouc
3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Nedeľa 22.09.2019, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga (ČR) • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina nakonec nepřinesla žádnou závratnou zápletku v závěru, neboť olomoučtí hokejisté si zvládli pohlídat svůj ubojovaný náskok, o který se postaral přesnou trefou Petr Strapáč. Hanáci se tak stali prvním týmem, který v dosavadní sezóně zvládl porazit Karlovy Vary. Západočeši se tak rázem z první příčky propadají na třetí pozici, Olomouc zůstává čtvrtá. Ode mě je z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek nedělního večera. (19:27:27)
     
    Nejlepší hráči utkání: Petr Kolouch (Olomouc) – Petr Šenkeřík (Karlovy Vary)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – Karlovy Vary 35:31
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – Karlovy Vary 10:10
     
    Konec zápasu.
     
    59:01
    Burian se valil sám na branku, nicméně Novotný stačil vytáhnout fantastický zákrok. Naděje Energie ještě žijí. Západočeši totiž míří ještě do jednoho brejku.
     
    58:17
    Plutnar se vrací zpátky na hrací plochu, Olomouc svou další přesilovku nedokázala využít. Energie tak necelé dvě minuty na případně vyrovnání.
     
    57:55
    Irgl nebyl daleko od klíčové trefy! Před prázdnou brankou ale jen promáchl při dorážení, Karlovarští si museli pořádně oddechnout.
     
    57:05
    Hanáci se nikam viditelně nechtějí zbytečně tlačit, takticky se tak snaží šetřit čas před koncovkou. Na pečlivou rozehrávku zatím karlovarské kvarteto recept nenašlo.
     
    56:17
    Irglova aktivita v útočném pásmu byla proti chuti Michala Plutnara (KVA), který olomouckého veterána zvládl na chvíli znehybnit u hrazení. Ale bylo to jen za cenu porušení pravidel, Hanáci totiž budou po jeho vyloučení hrát přesilovku. Sudí faul kvalifikovali jako držení.
     
    55:14
    Burian se valil do přečíslení, jenomže proti jeho snaze o brejk se ukázala snaha Graňáka jako efektivní. Krásným obranným zákrokem, kdy svou hokejku v pádu dostal až k puku, ještě drží šanci svého týmu na vyrovnání.
     
    54:50
    Karlovarští se snaží o rychlou rozehrávku, nicméně zatím se domácím daří forčekingem držet soupeře v kleštích. Energie se však v tuto chvíli přeci jen dostala alespoň do středního pásma.
     
    53:48
    Koblasa nebyl daleko od vyrovnání! Karlovarský hráč stačil najít odražený kotouč a rychlou stahovačkou neutralizoval Švrčka. Následná rána tahem ovšem končí pouze na plexisklu, rána to byla příliš vysoká.
     
    52:48
    Konrád musel být znovu na nohách! Po ráně jednoho z karlovarských hráčů totiž puk zamířil přímo do šibenice, olomoucký golman jej však stáhl lapačkou k ledu. Oba týmy střídají.
     
    52:25
    Burian i Šenkeřík se vrací na led, hra čtyř proti čtyřem žádnou změnu skóre přeci jen nepřinesla.
     
    51:34
    Domácí mančaft předvedl hned trojici zajímavých šancí, Novotný nicméně stále drží. Na ledě to je nyní pořádně nervy drásající partie, jde téměř o každá milimetřík a každý stupeň úhlu při střelbě.
     
    50:25
    Dujsík ještě zvládl ukázat parádní bombu z první, nicméně to už rozhodčí přerušovali hru. Byla sice nařízena výhoda po faulu Petra Šenkeříka (KVA) na Viléma Burian (OLO), po oplácení byl však vyloučen i olomoucký hráč. Oba shodně budou pykat za sekání.
     
    49:59
    Burian uháněl po pravém křídle, jenomže na poslední chvíli se ke střele nedostal. Olomouc začíná svého protivníka pořádně tlačit. Energie hraje v této chvíli na velké riziko.
     
    48:47
    Karlovy Vary stále mimořádně tlačí, Olomouc se dlouhou dobu nemůže dostat ze svého pásma. Hanáci nicméně stačí ke střelcům přistupovat velmi brzy, vše ostatní pak kontroluje Konrád v brance.

    Johan Čáp

    Góly a asistencie: 8. Kolouch (Olesz, Škůrek), 20. Nahodil (Burian, Olesz), 44. Strapáč (Kolouch, Klimek) – 21. Stříteský (T. Rachůnek, Gríger), 22. Šenkeřík (Koblasa, Skuhravý)


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), Dujsík, Švrček, Valenta – Irgl, J. Knotek (A), Ostřížek – Klimek, Kolouch, Strapáč – Olesz, Nahodil, Burian – Hecl, Handl, V. Tomeček.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, M. Rohan, Kubka – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – O. Beránek, Raška I, T. Mikúš – Kohout, T. Knotek, Hlava – Vondráček, Skuhravý (C), Koblasa.

    Rozhodca: Jeřábek, Obadal – Rampír, Klouček

    Diváci: 3635