Mönchengladbach – Düsseldorf 2:1 (kon.) | Frankfurt – Dortmund 2:2 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
2:1 (0:1)
Fortuna Düsseldorf
cz Nedeľa 22.09.2019, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:38:02)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 11 – 4
    Střely mimo: 5 – 8
    Držení míče: 58% – 42%
    Rohové kopy: 10 – 4
    Ofsajdy: 5 – 1
    Fauly: 14 – 11
    Žluté karty: 2 – 3.
     
    Je dobojováno! Partii dvou týmů, které od sebe dělí pouhých třicet kilometrů, měl dlouhou dobu lépe rozehranou Düsseldorf, který se v dominantním úvodu zápasu dostal díky hlavičce Nuhua do vedení. Hlavně po změně stran ale Fortuna zalezla a narůstajícímu tlaku Borussie nakonec dvakrát podhehla. Prsty v tom měl zejména střídající útočník Marcus Thuram, který po centru Lainera nejprve vyrovnal a v osmaosmdesáté minutě dokonce otočil na 2:1, když přesnou dorážkou ukončil nepřehlednou trmu vrmu před jinak skvěle chytajícím Steffenem. Gladbach tak může slavit třetí výhru v sezóně a rovněž posun do nejlepší šestky. Fortuna naopak počtvrté za sebou nezvítězila a zůstane pouhý bod nad sestupovým pásmem.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Životní zápas hrající Marcus Thuram parádně obehrál dva hráče u rohového praporku, kde si s Wendtem a Raffaelm vychutnal menší báčko. O vítězství už Borussii nic a nikdo nepřipraví!
     
    90+4
    Karaman si solidně zpracoval přihrávku podél hranice pokutového území. Střela ze sedmnácti metrů se mu ale nepovedla a Sommer může šetřit čas před provedením odkopu.
     
    90+3
    Šanci na vyrovnání hostům nepřipravil ani Matthias Zimmermann, který centroval z přehuštěného pravého křídla, ale balón skončil mimo hřiště.
     
    90+2
    Zatím se nezdá, že by se měl Düsseldort ze dvou inkasovaných gólů nějak vzpamatovat. Nadále se hraje výhradně na domácí útočné polovině, což zaplněné tribuny Borussia-Parku samozřejmě kvitují.
     
    90+1
    V první z pěti nastavených minut mohl Raffael ze standardky střílet i centrovat. Nakonec vyhrála první varianta, ale Steffen na ni byl připraven.
     
    90
    Raffael se vyhnul skluzu Hoffmana, ale po zákroku Ayhana se už skácel k zemi. Mönchengladbach s rozehrávkou standardní situace určitě nebude spěchat.
     
    89
    Hosté už musí nechat hodně pootevřená zadní vrátka. Po nákopu z obrany však dvojice domácí fotbalisté nenaložili ideálně s nadějnou brejkovou situací.
     
    88
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Borussia se pár desítek vteřin před koncem zápasu dostává do vedení! Situace to byla hodně zmatečná, před hostující brankou vznikl obrovský zmatek, během kterého Raffael trefil břevno. Steffen vyrazil i dorážku, ale na další zakončení od MARCUSE THURAMA už stačit nemohl. Rozhodčí nejprve pískali ofsajd, ale video odhalilo, že tam žádný přestupek nebyl.
     
    87
    Lainerův centr z pravého křídla byl sražen na roh. Pravý bek Gladbachu ho sám rozehrál, ale nepovedený centr nedoletěl ani k bližší tyči.
     
    86
    Rozehrávka na krátko asi měla znamenat nějaký nacvičený signál. Domácí na něj rychle zareagovali a Fortuna tak celou situaci naprosto prohospodařila.
     
    85
    Jedna z mála příležitostí pro Fortunu, jak ve druhé půli skórovat. Karaman byl kousek před velkým vápnem faulován Bénesem a je z toho slibná standardka.
     
    84
    Marcus Thuram příliš brzy vybíhal za obranu, Wendtova čitelná přihrávka z levé postranní čáře ho tak našla v neoddiskutovatelném ofsajdu.
     
    83
    Špatné založení útoku v podání Borussie. Nákop letěl pouze na Ayhana, jehož spoluhráči se pokusí šikovněji přesunout na útočnou třetinu hřiště.
     
    82
    Bénesova standardka končí jen odmávaným ofsajdem. Hlavička prozraného provinilce z patnácti metrů by stejně branku Zacka Steffena nijak neohrozila.
     
    81
    Hodně nepovedený centr z pravého okraje šestnáctky od Thomase Pledla. Balón vyletěl mimo hrací plochu a Sommer bude vykopávat.

    Michal Břuchanský

    Góly: 74. Thuram (Lainer), 88. Thuram – 6. Nuhu (Hoffmann)

    Karty:   2. Lainer (MNC), 77. Zakaria (MNC) – 35. Bodzek (DSF), 49. Zimmermann (DSF), 65. K. Ayhan (DSF)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 14:11.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Jantschke (52. Elvedi), Wendt – Herrmann (79. Raffael), Zakaria, Bénes – Embolo, Neuhaus, Pléa (67. Thuram).
    Náhradníci: Sippel – Binsibajní, Beyer, Elvedi, Kramer, Raffael, Thuram.

    Fortuna Düsseldorf: Steffen – Hoffmann, Nuhu, K. Ayhan – Zimmermann, L. Baker (58. Thommy), Bodzek (C), Gießelmann – Zimmer (67. Pledl), Karaman, Kownacki (79. Hennings).
    Náhradníci: Kastenmeier – Ampomah, Bormuth, Contento, Hennings, Ofori, Pledl, Tekpetey, Thommy.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach