Třinec – Lausanne 2:1 (po pr.) | Pelicans Lahti – Junosť Minsk 2:4 (kon.) | EC-KAC – Biel 3:6 (kon.)
Zug – Plzeň 5:2 (kon.)
koniec po predl.
HC Oceláři Třinec
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
HC Lausanne
cz Streda 09.10.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Liga majstrov • Skupina D
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:32
    Šance pro Třinec ještě utkání rozhodnout. Na dvě minuty za hákování je vykázán Etienne Froidevaux.
     
    41:16
    Gernát zadržel ujíždějícího Joorise v rozporu s pravidly a protože byl hostující hráč v samostatném úniku, je nařízeno trestné střílení.
     
    39:30
    V samotném závěru druhé třetiny si domácí svou aktivitou vysloužili přesilovku. Lukas Frick nešikovně podrazil Adamského a Třinec bude hrát proti čtyřem.
     
    16:27
    Hosté špatně střídali a jejich hráčská lavice je potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpykává Yannick Herren.
     
    09:10
    Vyloučen Martin Gernát za hákování.
     
    06:33
    V Třinci padl gól, ale domácí se radovat nemohou. Padl totiž po odpískání, které ale přišlo – musíme dodat – předčasně. Domácí měli výhodu, při které dorážel Stránský, rozhodčí ale předtím přerušili hru. Lukas Frick ale míří za katr za hákování a Oceláři hrají pět na tři.
     
    03:59
    Galvinš v obranném rohu trefen na koleno Maxem Wärnem. Ten míří za katr za podrážení, ale s třineckým obráncem to nevypadá vůbec dobře. Zůstává ležet a je v péči domácích lékařů.
     
    00:45
    Vladimíru Draveckému při napadání v útočném pásmu vystřelila hůl příliš vysoko a zasáhla soupeře do obličeje. Hosté mají přesilovku.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 7. Hrňa (M. Stránský, Vrána), 64. M. Stránský (Vrána, Krajíček) – 34. Genazzi (Bertschy, Vermin)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Bartošák) – Roth, Gernát, D. Musil, Galviņš, Krajíček (C), M. Doudera, Zahradníček – M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko (A, TS), Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – D. Kofroň, Hladonik, Adamský (A) – Polanský.
    HC Lausanne: Stephan (Boltshauser) – Lindbohm, Frick, Heldner, Junland, Nodari, Grossmann (A) – Bertschy (TS), Jooris, Vermin – Wärn, Jeffrey (A), Ķēniņš – Moy, Almond, Leone – Antonietti, Froidevaux (C), Herren – Traber, Genazzi.

    Rozhodca: Stano (Slovensko), O. Hejduk – Gebauer, Lederer (všichni Česko)

    Diváci: 3 702