Kazachstan – Cyprus 1:2 (kon.) | Bielorusko – Estónsko 0:0 (kon.) | Holandsko – Sev. Írsko 3:1 (kon.)
Chorvátsko – Maďarsko 3:0 (kon.) | Slovensko – Wales sk 1:1 (kon.) | Rakúsko – Izrael 3:1 (kon.)
S. Macedónsko – Slovinsko 2:1 (kon.) | Lotyšsko – Poľsko 0:3 (kon.) | Belgicko – San Maríno 9:0 (kon.)
Rusko – Škótsko 4:0 (kon.)
koniec
Holandsko
3:1 (0:0)
Severné Írsko
cz Štvrtok 10.10.2019, 20:45 • Stadion Feijenoord • Kvalifikácia ME • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nizozemska poměrem 3:1. I ve druhém dějství jsme sledovali drtivou územní převahu hráčů Nizozemska, jenomže ti dlouho nohu naráželi na připravenou obranu. Severní Irsko se snažilo podnikat ojedinělé útoky, navíc jeden z nich přeci jenom nabídl šokující vedení, které zas tak dlouho netrvalo. Nizozemsko si totiž přichystalo rychlou odpověď, načež dvakrát udeřilo v nastaveném čase. (22:40:28)
     
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:13.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Memphis Depay (Nizozemsko).
    90+4. Memphis DEPAY - 3:1
     
    90+4
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Definitivní hřebíček za dnešním utkáním! Jeden z hostů nepřesně nahrával, navíc našel pouze kopačku Frenkieho de Jonga, který si seběhl až k pokutovému území. Tam se mu podařilo načasovat nahrávku pro MEMPHISE DEPAYE, který placírkou poslal míč mimo dosah brankáře.
     
    90+3
    Severní Irsko bylo hodně blízko ke třem bodům, avšak absolutně nezvládlo koncovku zápasu. Hosté mají necelé dvě minuty na vyrovnávací branku.
    90+1. Luuk de Jong - 2:1
     
    90+1
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Velice šťastná branka přináší nizozemské reprezentaci kýžené vedení! Na levém křídle se k centru dostal Bergwijn, jehož nabídku ještě jeden z hráčů prodlužoval ke vzdálenější konstrukci, kde se vynořil LUUK DE JONG. Jeho první zakončení nebylo ideální, avšak druhý kontakt s míčem přinesl branku.
     
    90+1
    Depay je v dnešním duelu nejaktivnějším hráčem, jenomže jeho střelecké pokusy jsou hodně špatné. Ten další tentokráte vyletěl několik metrů nad branku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, ještě je o co hrát. Navíc oba celky můžou počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Corry Evans, přichází Tom Flanagan.
     
    86
    Severní Irsko naprosto zanevřelo na jakékoliv útočení, naopak sám na sebe to zkoušel vzít Dallas, který neměl proti přesile protihráčů sebemenší šanci.
     
    85
    Depay nakonec dokázal v ideální pozici najít naskakujícího Malena, který se ve vzduchu vynořil zcela sám. Jeho hlavička nakonec putovala vedle branky.
     
    84
    Na levém křídle si o nahrávku řekl aktivní Malen, který se ještě snažil spolupracovat s Depayem. Dlouhá kombinace nakonec nepřináší nic nebezpečného.
     
    83
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází George Saville, přichází Jordan Thompson.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, nyní to bude hodně napínavé. Nizozemsku se podařilo vyrovnat, což je pro domácí určitě málo.
     
    81
    De Jongovi se podařilo ustát souboj s Fergusonem, jenomže ani jeho nabídka do chumlu hráčů nevyšla. Posléze druhý jmenovaný odkopával na opačnou stranu.
    80. Memphis DEPAY - 1:1
     
    80
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Jenomže tu máme velice rychlou odpověď v podání domácích! Zdánlivě nenápadná kombinace Nizozemska nakonec přinesla velice přesnou nahrávku na volného MEMPHISE DEPAYE, který využil krátkého času na zakončení. Nakonec míč bodlem poslal ke vzdálenější tyči, brankář neměl sebemenší nárok na zákrok.
     
    80
    Nizozemsko se opět díky slušné kombinaci dostalo na opačnou polovinu, načež Malenovo přenesení hry na pravou stranu zaplulo na nohu připraveného Evanse.
     
    79
    Navíc to Depay vzal opět sám na sebe, přičemž si hodil balón na pravou nohu, avšak poté zakončoval výrazně nad branku. Následoval ironický potlesk fanoušků Severního Irska.
     
    78
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Denzel Dumfries, přichází Luuk de Jong.
     
    77
    Téměř ihned po rozehrávce jsem sledovali sympatické zakončení z kopačky Depaye. Peacock-Farrell vyrazil míč pouze před sebe, poté ho ale jako první zastihl.
     
    76
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, do vedení se dostali hosté, kteří se okamžitě stáhli před své pokutové území. Nizozemsko to nyní bude mít hodně složité.
    75. Josh MAGENNIS - 0:1
     
    75
    Severní Irsko právě vstřelilo branku!
    Studená sprcha pro aktivněji hrající Nizozemsko, které z ojedinělé šance inkasuje! De Ligt netrefil ideálním způsobem trefit míč, přičemž ho napodobil také Blind. Druhý jmenovaný navíc doslova odletěl od Dallase, kterému se na malém vápně povedlo najít JOSHE MAGENNIS, který hlavičkou prostřelil Cillessena.
     
    74
    Peacock-Farrell nepředvedl zrovna jistý zákrok, neboť mu míč vypadl z rukavic. Nakonec hlavní sudí odpískal útočný faul, o který se postaral Dumfries.
     
    73
    Do kombinace se zapojil také Blind, jenomže až příliš dlouho hledal spoluhráče. To nakonec nevadilo, jenomže van de Beek trefil pouze jednoho z protihráčů.
     
    72
    Nizozemsko pořádně přitápí. Tentokráte se domácí dostali do pokutového území, kde hostující Evans musel odhlavičkovat míč z předbrankového prostoru.
    68. Bergwijn nedokázal kloudně zakončit.
     
    68
    Depayovi se podařilo za obranou najít Bergwijna, který se ocitl ve velkém úhlu. Zřejmě se o ofsajd nejednalo, nicméně žádné kloudné zakončení jsme neviděli.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Michael Smith (Severní Irsko).
     
    66
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Marten de Roon, přichází Donny van de Beek.
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Kyle Lafferty, přichází Josh Magennis.
     
    65
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Ryan Babel, přichází Donyell Malen.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, i nadále jsme se žádné branky nedočkali. Nizozemsko je aktivnější, jenomže stále naráží na pozornou obranu.
     
    63
    O míč usilovala smečka hráčů, nakonec byl nejúspěšnější Saville, kterého ihned atakoval Wijnaldum. Jednalo se o nedovolený zákrok, následovat bude standardka.
     
    62
    Do pokutového území se dostal také obránce van Dijk, který poslal míč vysoko do vzduchu. Ven z branky se vydal Peacock-Farell, který sevřel balón do náruče.
     
    61
    Ferguson se chtěl natlačit před de Jonga, což mu sice nevyšlo, avšak to mu nakonec nemusí vůbec vadit. Sudí odhalil nedovolený zákrok druhého jmenovaného.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Jonny Evans (Severní Irsko).
     
    60
    Míč se na malý moment ocitl za postranní lajnou, což vedlo k autovému vhazování. Po něm Bergwijn zkoušel najít Babela, který byl bráněn hodně natěsno.
     
    59
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl také Depay, který se sám postaral o standardní situaci. Jeho vzdušná nabídka našla hlavu prvního protihráče.
     
    58
    Obrana Severního Irska se snad poprvé v utkání rozestoupila, čehož soupeř mohl využít. Finální nahrávka na Babela byla o něco málo delší, než by hráč potřeboval.
     
    57
    Dumfries se chtěl vydat kolem protihráče, který se mu šikovně postavil před míč. Byl z toho faul domácího obránce, Evansovi rozehrávka vůbec nevyšla.
     
    56
    Evans tentokráte dokázal předskočit Bergwijna, jenomže jeho celek se ani tentokráte daleko nedostal. De Ligt navíc bezmyšlenkovitě odkopával neposedný míč.
     
    55
    De Roon šikovně roztáhl hru na Babela, který se rovněž pokusil o centr. Zničehonic se málem k míči dostal Dumfries, avšak na poslední chvíli zakročil Evans.
     
    54
    Nizozemsko přeneslo hru na levou stranu, kde se tentokráte o centr pokusil Blind. Tomu se na zadní tyči povedlo najít Dumfriese, jenž to měl hodně těžké.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Bailey Peacock-Farrell (Severní Irsko).
     
    53
    Dumfries se na pravém křídle dostal k centru, jenomže v pokutovém území to hrálo do karet Evansovi. Hostující zadák ihned odklidil míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    52
    Peacock-Farrell tak ani tentokráte nemusel krotit žádný střelecký pokus, naopak posléze sám rozehrával od své branky. Na levém křídle si o nahrávku řekl Ferguson.
     
    51
    Evans si dával s rozehráním standardní situace celkem dost načas. Posléze to na sebe vzal Bergwijn, po jehož nahrávce zakončoval nad branku Wijnaldum.
     
    50
    Do akce se dostal také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení právě Fergusona. Opakovaný záběr to také potvrdil, Cillessen tak ihned rozehrál.
     
    49
    Severní Irsko ještě rozehrávalo volný kop. Cathcart nakonec zkoušel na levém křídle najít Fergusona, jenomže míč přeci jenom doskákal za postranní lajnu.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali pokus o centr v podání Davise, kterému se nepovedlo najít nikoho ze spoluhráčů, nýbrž pouze Blinda.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou branku. Celou dobu jsme sledovali velkou územní převahu hráčů Nizozemska, kteří se neustále nacházeli na polovině soupeře, jenomže stále narážejí na pozornou obranu. Severní Irové předvádějí dobrý obranný výkon, za celý první poločas jsme neviděli žádnou vyloženou šanci.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Smith obstaral autové vhazování, které velice zodpovědně poslal na kopačku svého brankáře.
     
    43
    Nejprve Blind zkoušel centrovat do přehuštěného prostoru, jenomže našel pouze prvního z protihráčů. Tentýž hráč domácích pro změnu zavadil o Laffertyho.
     
    42
    Hosté vybojovali první rohový kop. K rozehrávce se nakonec postavil McNair, jehož nebezpečný centr se kroutil do malého vápna, kde číhal pozorný van Dijk.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    De Jong si chtěl za pokutovým územím narazit s Dumfriesem, avšak i tentokráte se povedlo zasáhnout připravené brance. Irové navíc podnikají protiútok.
     
    36
    Další přenesení hry pro změnu směřovalo na Babela, který musel s vypětím všech sil vyskočit do vzduchu. Nakonec přeci jenom přeposlal míč na Bergwijna.
     
    35
    Tentokráte se o rohový kop postaral Depay, který to nemyslel vůbec špatně. K hranici malého vápna se tlačil také de Ligt, jenomže před ním odvracel Cathcart.
     
    34
    Nizozemsko i přesto zůstalo kousek od pokutového území, kde se Dumfries pokoušel odcentrovat přes smečku protihráčů, avšak nakonec trefil pouze protihráče.
     
    33
    Ani Dallas se daleko s balónem nedostal, trefil prvního protihráče před sebou. To vedlo ke střeleckému pokusu Bergwijna, jenž poprvé vůbec neuspěl.
     
    32
    Hostující Saville se ještě pokoušel udržet míč na vymezeném prostoru, avšak se mu to nakonec nepodařilo. Mezitím Cillessen urychleně rozehrál od své branky.
     
    31
    Ferguson sice rozehrál standardní situaci cvičeným signálem, jenomže pas poslal mimo dosah všech svých spoluhráčů. Naopak se k němu dostal Cillessen.
     
    30
    De Jong se dostal hluboko na vlastní polovinu, kde nakonec spolupracoval s van Dijkem. Kolmice druhého jmenovaného málem našla obránce Dumfriese.
     
    29
    Až nyní se domácí konečně trochu prosadili. Nejprve Babel vracel pod sebe na Wijnalduma, který trefil pouze protihráče. Následná Blindova dorážka putovala vedle.
     
    28
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, na úvodní branku tohoto zápasu stále čekáme. Zatím sledujeme celkem vyrovnanou podívanou.
     
    27
    Podél postranní lajny se vydal vpřed zatím nevýrazný Babel. Jeho nahrávka putovala do středu hrací plochy, kde číhá mohutný blok hráčů Severního Irska.
     
    26
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval Lafferty, který zezadu poslal k zemi Dumfriese. Nizozemsko rozehrálo po zemi, Depayovi ale utekl míč daleko od nohy.
     
    25
    Depay velice šikovně roztáhl hru na volného Blinda, který měl na centr do pokutového území hodně prostoru. Nakonec ho poslal pouze do rukavic brankáře Severního Irska.
     
    24
    Za pokutovým územím se nekompromisním způsobem opřel do míče McNair, který trefil před sebou stojícího protihráče. Cillessen tak nemusel zasahovat.
     
    19
    Ferguson si dával s provedením autového vhazování celkem dost načas. Nakonec jsme sledovali kostrbatou kombinaci, která nepřinesla nic zajímavého.
     
    18
    Už to vypadalo, že se Irsko dostane z nepříjemného obležení, jenomže Evans měl na práci s míčem příliš málo času. I tak jeho celek vybojoval další aut.
     
    17
    Velice zkušeně to před malým momentem provedl van Dijk, který se vypořádal s napadajícím McNairem. Výsledkem bude odkop od branky Jaspera Cillessena.
     
    16
    Nizozemsko se opět prokombinovalo až na útočnou polovinu, jenomže to je zatím naprosto vše. Domácí Blind si opět nevěřil na průnik podél postranní lajny.
     
    15
    Hodně nepovedeně to zamýšlel obránce de Ligt, který se pokoušel na levém křídle najít osamoceného Depaye, jenomže míč poslal pouze za brankovou čáru.
     
    14
    Smith za sebe nepustil nahrávku pro Wijnalduma, přičemž druhý jmenovaný ještě vybojoval rohový kop. Domácí zůstanou v útoku, bude se zahrávat další roh.
     
    13
    Další kolmice byla pro Laffertyho až příliš dlouhá, hostující forvard se za balónem vůbec nevydal. Cillessen tak měl snadnou cestičku k volnému předmětu.
     
    12
    Nákop na McNaira se stal kořistí domácího Blinda, který s vypětím všech sil dopravil míč na kopačku Cillessena, jenž musel volit okamžitý odkop od branky.
     
    11
    Severní Irsko vzorně napadalo rozehrávku soupeře, který se zatáhl hluboko na vlastní polovinu. Van Dijk s velkým rozmyslel zvolil nahrávku na volného Blinda.
     
    10
    Domácí hráči rozjeli kombinaci na vlastní polovině, načež se přesunuli na tu opačnou. Babel se dostal do menšího nátlaku, nakonec však našel Dumfriese.
     
    9
    Nakonec se k míči postavil obránce Evans, který ho zkoušel přenést na pravou stranu. Tam si sbíhal Dallas, před kterým se povedlo zakročit van Dijkovi.
     
    8
    Kousek od středového kruhu byl hodně důrazně dohrán hostující Evans, do kterého naskočil středopolař de Roon. Jednoznačný faul, volný kop pro hráče Severního Irska.
     
    7
    Nizozemsko si vybojovalo úvodní rohový kop, který z levé strany obstaral Blind. Jeho centr nakonec našel hlavu de Ligta, ten hlavičkoval z velké vzdálenosti.
     
    6
    Nekompromisním způsobem jednal van Dijk, který vysokým nákopem poslal míč na opačnou polovinu. Obránce Ferguson poslal balón zpět ven z hřiště.
     
    5
    Od levé autové čáry vhazoval domácí Blind, který si pro spolupráci chtěl vybrat Depaye. Druhého jmenovaného dlouho otravoval Smith, sudí odpískal nedovolený zákrok.
     
    4
    Peacock-Farrell předvedl dalekonosný odkop, který měl na opačné straně najít forvarda Laffertyho. Před ním se nejvýše do vzduchu dostal právě van Dijk.
     
    3
    Z druhé vlny se do míče opřel obránce van Dijk, který se poprvé pokoušel vystrašit brankáře Peacocka-Farrella, jenomže rána byla skutečně hodně nepřesná.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Nizozemsko: Cillessen – Dumfries, de Ligt, V. van Dijk (C), Blind – Wijnaldum, de Roon, F. de Jong, Bergwijn – Depay, Babel.
    Náhradníci: Bizot, Vermeer – Aké, S. Berghuis, L. de Jong, de Vrij, Malen, Promes, Strootman, van de Beek, van Aanholt, Veltman.

    Severní Irsko: Peacock-Farrell – Smith, Cathcart, J. Evans, Ferguson – C. Evans, S. Davis (C), Saville – McNair, K. Lafferty, Dallas.
    Náhradníci: Carson, McGovern – Boyce, Donnelly, T. Flanagan, Kennedy, Lavery, McGinn, Magennis, C. McLaughlin, Thompson, Whyte.

    Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Haquette (všichni Francie).
     
    Severní Irsko

    Na opačné straně stojí hráči Severního Irska, kteří se celkem překvapivě nacházejí na druhé pozici, přičemž mají naprosto totožný počet bodů jako vedoucí Německo. Severní Irsko tedy nasbíralo úctyhodných dvanáct bodů, přičemž prohrálo pouze v jediném duelu, a sice v tom posledním. Hostující tým tohoto duelu totiž na vlastní půdě nestačil právě na Německo, kterému podlehl výsledkem 0:2. Severní Irsko ale zbylé čtyři zápasy dokázalo zvládnout velice dobře, navíc během nich inkasovalo pouze dvě branky. Severní Irsko by potřebovalo tento zápas zvládnout, v opačném případě se na něj Nizozemsko bodově dotáhne.
     
    Nizozemsko

    Fotbalisté Nizozemska se po čtyřech zápasech nacházejí na průběžné třetí pozici své skupiny, nicméně svůj zápas pátého hracího dne mají ještě před sebou. Nizozemsku se doposud podařilo nasbírat devět bodů, manko na vedoucí Německo je pouze tříbodové. Domácí celek tohoto zápasu vyhrál ve třech zápasech, jenomže jednou přeci jenom pocítil hořkost porážky. Bylo tomu tak v souboji proti prvnímu Německu, které na hřišti soupeře vyhrálo poměrem 3:2. Druhý vzájemný zápas těchto dvou celků nakonec přeci jenom vyzrál proti Nizozemsko, kterému se povedlo zvládnou také poslední zápas proti Estonsku (4:0).
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kvalifikace mistrovství Evropy má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Nizozemskem a Severním Irskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Góly: 80. Depay (Malen), 90+1. L. de Jong, 90+4. Depay (F. de Jong) – 75. Magennis (Dallas)

    Karty:   90+4. Depay (NED) – 53. Peacock-Farrell (NIR), 60. J. Evans (NIR), 67. Smith (NIR)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:13.
    Holandsko: Cillessen – Dumfries (78. L. de Jong), de Ligt, V. van Dijk (C), Blind – Wijnaldum, de Roon (66. van de Beek), F. de Jong – Bergwijn, Depay, Babel (65. Malen).
    Náhradníci: Bizot, Vermeer – Aké, S. Berghuis, L. de Jong, de Vrij, Malen, Promes, Strootman, van de Beek, van Aanholt, Veltman.

    Severné Írsko: Peacock-Farrell – Smith, Cathcart, J. Evans, Ferguson – C. Evans (87. T. Flanagan), S. Davis (C), Saville (83. Thompson) – McNair, K. Lafferty (66. Magennis), Dallas.
    Náhradníci: Carson, McGovern – Boyce, Donnelly, T. Flanagan, Kennedy, Lavery, McGinn, Magennis, C. McLaughlin, Thompson, Whyte.

    Rozhodca: Bastien – Zakrani, Haquette (všichni Francie)