Česko – Grécko 1:1 (kon.) | Čierna Hora – S. Macedónsko 1:2 (kon.) | Fínsko – Malta 4:0 (kon.)
Dánsko – Sev. Írsko 2:1 (kon.) | Škótsko – Litva 0:0 (kon.) | Rumunsko – Ukrajina 3:0 (kon.)
Francúzsko – Azerbajdžan 5:0 (kon.) | Írsko – Taliansko 0:0 (kon.)
koniec
Francúzsko
5:0 (3:0)
Azerbajdžan
cz Štvrtok 10.10.2019, 21:00Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:51:48)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 9:8.
     
    Je konec! Francie zvládla svůj úvodní duel v kvalifikaci a vítězí vysoko 5:0! rancie vlétla do utkání jako velká voda a hned v úvodu se prosadil Odsonne Edouard! Poté hosté uklidnili hru, jenže deset minut před přestávkou přidal Edouard svůj druhý zásah! Po rohovém kopu se navíc ještě prosadil Zagadou. Po změně stran pokračovala domácí reprezentace v exhibici. Další branku přidal v 53. minutě Aouar. Hosté poté chvíli uklidnili hru, ale poslední slovo měl střídající Nordin.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí Francie si už pouze užívá své dvoubrankové vedení. Mladíci ze země galského kohouta zvládli vstup do kvalifikace na jedničku.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90
    Před branku hostujícího celku přiletěl další prudký centr, za kterým se hnal Nordin, jenže v pádu hlavičkoval vysoko nad branku.
     
    89
    Amian Adou dostal přihrávku do pokutového území, jenže jeho zakončení v pádu schoval Ibrahimov do rukavic!
     
    88
    Kamara diriguje rozehrávku Francie na vlastní polovině. Domácí stoper se rozhodl pro rozehrávku na levou stranu, ale tam nebyl nikdo v modrém.
     
    87
    Sejdijev je v dnešním duelu neúnavný. Krajní obránce hostujícího výběru se znovu dostal až do blízkosti pokutového území, ale už nedokázal přihrát.
     
    86
    Nordin se hnal sám na brankáře, ale Ibrahimov dokázal rychle vyběhnout, zmenšil střelci palebný úhel a vykopl míč levou nohou!
     
    85
    Cozza se na druhé straně v hlavičkovém souboji dopustil nedovoleného zákroku a daroval Ázerbájdžánu rozehrávku přímého kopu ze zajímavé pozice.
     
    84
    Sejdijev dostal prostor na levé straně, jenže daleko se s míčem u nohy nedostal. Důrazný obránce Amian Adou jej obral o míč.
     
    83
    Další pokus hostujícího výběru o protiútok zastavuje zdvižený praporek! Ofsajd.
     
    82
    Nordin dostal další krásnou přihrávku do běhu, přehodil si míč na pravačku, ale přízemní střelou minul přední tyč.
     
    81
    Hosté se ještě tlačí na polovinu Francie, ale o vítězi dnešního souboje už je jasno. Nikdo v červeném se navíc nedostal do zakončení.
     
    79
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Guendouzi, přichází Louza.
    77. Arnaud NORDIN - 5:0
     
    77
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie po rychlém brejku přidává také pátou branku! Diaby utekl po pravém křídle, předložil míč do pokutového území a ARNAUD NORDIN už měl snadnou práci!
     
    76
    Sejdijev dostal přihrávku do běhu na levou stranu, jenže jeho centr skončil na noze prvního obránce domácí reprezentace.
     
    75
    Nabijev si sice naběhl na přihrávku za obranu Francie, ale radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    74
    Brankář Lafont se musel opět zapojit do rozehrávky domácího mužstva. Jeho nákop směřoval na pravou stranu, ale tam nebyl nikdo v modrém.
     
    73
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Adelaide, přichází Makengo.
     
    72
    Amian Adou si dal pozor na nebezpečný centr z levé strany a nepustil míč do velkého vápna. Domácí obrana dnes hraje obětavě.
     
    71
    Diaby se krásnou kličkou zbavil strážce na hranici velkého vápna, prosmýkl se do střelecké pozice, ale skákavou střelou minul branku!
     
    70
    Cozza potáhl míč po levém křídle do blízkosti pokutového území, jenže nikdo v modrém dresu nebyl v šestnáctce.
     
    69
    Střídající Nordin se uvolnil na levém křídle a poslal přízemní pobídku do pokutového území. Nikdo v modrém na jeho přihrávku nedosáhl.
     
    68
    Ibrahimli zkusil své střelecké štěstí zakončením zpoza hranice pokutového území, ale jeho ránu ukryl pozorný brankář do rukavic.
     
    67
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Muradov, přichází Kokcu.
     
    66
    Ibrahimli si na hranici pokutového území počkal na odražený míč a akrobatickým způsobem jej odkopl mimo nebezpečný prostor.
     
    65
    Amian Adou dostal prostor na pravé straně, jenže neprošel s míčem až do blízkosti velkého vápna a neodcentroval před branku.
     
    64
    Muradov doběhl přihrávku na pravou stranu, krásně si zpracoval míč a pomohl si přihrávkou do středu hřiště. Hosté o míč po chvíli přišli.
     
    63
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Soumare, přichází Bellegarda.
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Edouard, přichází Gouiri.
     
    62
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Aouar, přichází Nordin.
     
    61
    Guendouzi dostal moře prostoru ve středu hřiště, vyslal do útoku Edouarda, jenže tomu pro změnu nevyšla klička.
     
    60
    A další možnost! Diaby tentokrát přihrávkou na střed našel Edouarda, jehož přízemní ránu neskutečně zlikvidoval hostující brankář!
     
    59
    Vyložená možnost také na straně Francie! Právě Diaby se prosmýkl do pokutového území, kde přehodil brankáře, ale jeden z obránců jeho ránu stačil vykopnout!
     
    58
    Domácí brankář se musel zapojit do francouzské rozehrávky. Jeho přihrávku si zpracoval Diaby, který si následně pomohl rozehrávkou na stopery.
     
    57
    Hosté následně zahrávali rohový kop, po kterém se k hlavičce dostal Krivocjuk, ale ve velké šanci orazítkoval tyč!
     
    56
    Exekuce přímého kopu se chopil Ibrahimli, který zvolil technické zakončení a domácí brankář se musel proletět!
     
    55
    Hosté se dostali až k hranici pokutového území, kde byl faulován Muradov. Ázerbájdžán tak rozehraje přímý kop ze skvělé pozice.
    53. Houssem AOUAR - 4:0
     
    53
    Francie právě vstřelila branku!
    Exhibice domácího mužstva pokračuje! Francie krátce po změně stran přidává čtvrtou branku! HOUSSEM AOUAR si vzal míč na polovině hřiště, protáhl se s ním až do šestnáctky a tvrdou střelou rozvlnil síť!
     
    52
    Na druhé straně držel míč u těla aktivní Muradov, který podstoupil přetlačovanou se soupeřem, ale následně nedokázal konstruktivně přihrát.
     
    51
    Aouar prošel po levém křídle až do šestnáctky, ještě chtěl vylepšit pozici pro Edouarda, ale ten se do zakončení neprosmýkl.
     
    50
    Diaby opět rozkmital své rychlé nohy po pravé straně, navedl si míč na hranici velkého vápna, ale prudkou přihrávkou neoslovil spoluhráče.
     
    49
    Diaby si chtěl narazit míč se spoluhráčem na pravé straně hřiště, jenže našel jen obránce v červeném dresu, jež mu míč ukopl do autu.
     
    48
    Muradov se hnal za vysokým nákopem na polovinu soupeře, jenže v tísni si míč nedokázal zpracovat a balón mu utekl k obránci.
     
    47
    Cozza našel Guendouziho, který si skvěle pokryl míč tělem a následně byl faulován. Francie může pokračovat v kombinaci.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Oba trenéři poslali na trávník totožné jedenáctky jako v první půli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Domácí Francie po úvodní pětačtyřicetiminutovce kráčí za triumfem v úvodním vystoupení kvalifikačního cyklu! Francie vlétla do utkání jako velká voda a hned v úvodu se prosadil Odsonne Edouard! Poté hosté uklidnili hru, jenže deset minut před přestávkou přidal Edouard svůj druhý zásah! Po rohovém kopu se navíc ještě prosadil Zagadou a do kabin se odchází za stavu 3:0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Také domácí brankář Lafont si konečně sáhl na míč. Sice to bylo nohou, ale rozehrávka na levé křídlo se také počítá.
     
    44
    Ibrahimov se musel zapojit do rozehrávky hostujícího mužstva. Brankář Ázerbájdžánu nakopl míč na polovinu hřiště, kde kralovali obránci Francie.
     
    43
    Domácí fanoušci si užívají výkon svých oblíbenců a hlasitě fandí. Naopak fotbalisté Ázerbájdžánu by se už nejraději viděli v šatně.
    41. Dan-Axel ZAGADOU - 3:0
     
    41
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie ještě do přestávky přidává také třetí zásah! Po následném rohovém kopu si na centr naskočil DAN-AXEL ZAGADOU a razantní hlavičkou nedal gólmanovi nárok!
     
    41
    Diaby dostal krásnou přihrávku do pokutového území, odkud zkoušel centrovat na malé vápno, ale Tamazov jeho pobídku odkopl na roh.
     
    40
    Sejdov střílel zpoza hranice velkého vápna, jenže zakončení mu vůbec nesedlo a míč prosvištěl vysoko nad břevnem domácí svatyně.
     
    39
    Francie hraje ve velké pohodě a už opět kombinuje na hranici pokutového území. Nikdo v modrém si ale neudělal prostor pro zakončení.
    37. Odsonne EDOUARD - 2:0
     
    37
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie ještě před přestávkou přidává druhou branku a dostává klid na kopačky! ODSONNE EDOUARD si tentokrát navedl míč do šestnáctky, rychlou kličkou si udělal prostor a přízemní střelou přidal svůj druhý zásah!
     
    36
    Aktivní Aouar tentokrát dostal přihrávku na levou stranu, odkud chtěl odcentrovat, ale míč se mu svezl po noze a skončil v autu.
     
    35
    Guendouzi znovu vymyslel krásnou přihrávku na Edouarda, jenže ten si nepotykal se zpracováním a Tamazov mu míč ukopl od nohy.
     
    34
    Aouar si z levé strany navedl míč do nebezpečného prostoru před šestnáctkou, ale jeho dělovku zablokoval první obránce v červeném.
     
    33
    Francii se nyní nepovedla průniková přihrávka na polovinu soupeře. Nikdo v modrém dlouhou pobídku nezachytil a míč skončil u brankáře.
     
    32
    Exekuce následného přímého kopu se ujal Aouar, který vymyslel krásný oblouček na malé vápno, jenže nikdo v modrém hlavou netrefil branku.
     
    31
    Guendouzi diriguje rozehrávku Francie v blízkosti pokutového území. Po jeho pobídce fauloval Tamazov, který dostává žlutou kartu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme hodně zajímavé utkání. Francie se sice v úvodu ujala vedení, ale hosté se od té doby snaží hrát útočně.
     
    29
    Edouard nabral rychlost a dral se do pokutového území. Obránci v červeném mu nedali prostor a zastavili jeho průnik.
     
    28
    Amian Adou sice uspěl v souboji na pravém křídle, ale asistent rozhodčího viděl jeho prohřešek proti pravidlům a signalizoval faul.
     
    27
    Sejdov dostal přihrávku na polovinu Francie, jenže okamžitě se kolem něj vyrojili fotbalisté v modrém, kteří mu nedovolili rozehrát.
     
    26
    Guendouzi dostal přihrávku na polovinu hřiště, nicméně záložník Arsenalu se nedokázal otočit a raději si pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    25
    Amian Adou svedl souboj o míč na pravé straně hrací plochy, jenže si pomohl nedovoleným zákrokem a poslal soupeře k zemi.
     
    24
    Obrana Ázerbájdžánu si poradila s další útočnou snahou Francie. Domácí to teď zkoušejí vzduchem, ale tam kralují urostlí soupeři.
     
    23
    Sejdijev došel pomoci spoluhráčům na vlastní polovinu. U pomezní čáry si nepotykal se zpracováním a dotírající soupeř jej obral o míč.
     
    22
    Aouar se znovu vrátil na vlastní polovinu a vypomohl spoluhráčům v obraně. Nikdo v červeném dresu nenašel cestičku do velkého vápna.
     
    21
    Edouard se znovu dral do pokutového území, jenže si nepotykal se zpracováním a obránce mu míč ukopl mimo nebezpečný prostor.
     
    20
    Cozza znovu podpořil akci Francie po pravé straně. Krajní obránce dokonce odcentroval, ale hostující obránce byl na správném místě.
     
    19
    Diaby dostal přihrávku na levou stranu, jenže si míč zpracoval hodně nešikovně a nechal se vytlačit mimo nebezpečný prostor.
     
    18
    Ekincier se snažil procedit přihrávku do pokutového území, ale domácí stoper Zagadou se na poslední chvíli přemístil a pobídku zastavil.
     
    17
    Guedouzi svedl na vlastní polovině souboj s Muradovem a pomohl si nedovoleným zákrokem. Ázerbájdžán tak rozehraje přímý kop.
     
    16
    Francouzi svému soupeři takřka nepůjčují míč. Ázerbájdžán se sice snaží napadat hodně vysoko, ale zatím neúspěšně.
     
    15
    Cozza podpořil útočnou akci Francie náběhem po levé straně, jenže dostal přihrávku za tělo a pomohl si zpětnou pobídkou.
     
    14
    Aouar dostal přihrávku na polovinu hřiště, skvěle si pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Francie bude pokračovat v kombinaci.
     
    13
    Ibrahimov se musel zapojit do rozehrávky Ázerbájdžánu. Hostující brankář nakopl míč na levé křídlo, jenže tam nebyl nikdo v červeném.
     
    12
    Cozza si dal pozor na nákop za obranu Francie, pokryl si míč tělem a pomohl si malou domů. Francie hraje koncentrovaně.
     
    11
    Další útočnou akci Francie zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal Edouard.
     
    10
    Francie už znovu kombinuje na hranici pokutového území a tlačí se do zakončení. Hostující obrana tentokrát včas vystoupila.
     
    9
    Sejdijev se znovu po křídle probil až na hranici pokutového území, ale prudkým přízemním centrem trefil jen připraveného stopera.
     
    8
    Edouard tentokrát dostal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, jenže musel míč nechat propadnout za sebe, kde nebyl nikdo v modrém.
     
    7
    Hostující obránce Sejdijev rozkmital své rychlé nohy podél pomezní čáry. Krajní obránce však ztroskotal na prvním soupeři v modrém.
     
    6
    Francie vybojovala míč na polovině hrací plochy. Soumare následně otočil hru na levou stranu, kde domácí přišli o míč.
     
    5
    Domácí celek pokračuje ve své aktivitě a nadále se tlačí do útoku. Francie ukazuje svou sílu hned od úvodního výkopu.
    3. Odsonne EDOUARD - 1:0
     
    3
    Francie právě vstřelila branku!
    Domácí celek se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Snový start pro domácí reprezentaci. Po ztrátě hostů na vlastní polovině dostal přihrávku do úniku ODSONE EDOUARD a s přehledem otevřel skóre!
     
    2
    Hosté si nechtějí přidělávat práci v defenzivě a rovnou nakopli míč na polovinu Francie. Tam se u míče dlouho neohřáli.
     
    1
    Francie obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Domácí celek bude chtít potvrdit roli favorita.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Lafont – Adou, Kamara, Zagadou, Cozza – Reine-Adelaide, Soumare, Guendouzi – Diaby, Edouard, Aouar
    Náhradníci: Alakouch, Bellegarde, Bertaud, Gouiri, Louza, Makengo, Maouassa, Nordin, Upamecano

    Ázerbájdžán: Ibrahimov – Krivocjuk, Seylighli, Tamazov, Sejdijev – Muradov, Ekincier, Ibrahimli, Sejdov, Nabijev – Oksuz
    Náhradníci: Abdullazade, Achmadov, Gayali, Jafargulijev, Kokcu, Maharramlu, Manafov, Mehbalijev, Mustafajev.
     
    Favorizovaná Francie dnešním dnem do kvalifikace teprve vstoupí! Ve skupině 2 bude čelit Gruzii, Švýcarsku, Slovensku, Lichtenštejnsku a právě Ázerbájdžánu. Dnešní hostující celek už má za sebou tři odehrané duely, ve kterých nasbíral tři body za triumf proti Slovensku. Naposledy však prohrál 0:3 s Gruzií. Na půdě Francie je jasným favoritem domácí mužstvo.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání kvalifikace o postup na EURO do 21 let. Společně se podíváme na duel mezi Francií a Ázerbájdžánem. Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 3. Edouard, 37. Edouard, 41. Zagadou, 53. Aouar, 77. Nordin

    Karty:   31. Tamazov (AZE)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 9:8.
    Francúzsko: Lafont – Adou, Kamara, Zagadou, Cozza – Reine-Adelaide (73. Makengo), Soumare (63. Bellegarde), Guendouzi (79. Louza) – Diaby, Edouard (63. Gouiri), Aouar (62. Nordin)
    Náhradníci: Alakouch, Bellegarde, Bertaud, Gouiri, Louza, Makengo, Maouassa, Nordin, Upamecano

    Azerbajdžan: Ibrahimov – Krivocjuk, Seylighli, Tamazov, Sejdijev – Muradov (67. Kokcu), Ekincier, Ibrahimli, Sejdov, Nabijev – Oksuz
    Náhradníci: Abdullazade, Achmadov, Gayali, Jafargulijev, Kokcu, Maharramlu, Manafov, Mehbalijev, Mustafajev