Česko – Anglicko 2:1 (kon.) | Čierna Hora – Bulharsko 0:0 (kon.) | Portugalsko – Luxembursko 3:0 (kon.)
Ukrajina – Litva 2:0 (kon.) | Andorra – Moldavsko 1:0 (kon.) | Island – Francúzsko 0:1 (kon.)
Turecko – Albánsko 1:0 (kon.)
koniec
Island
0:1 (0:0)
Francúzsko
Piatok 11.10.2019, 20:45 • Laugardalsvöllur, Reykjavík (Island) • Kvalifikácia ME • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme už gól videli. Francúzsko bolo po celý zápas aktívnejšie, malo častejšie loptu na svojich kopačkách a v 66. minúte Giroud rozhodol o troch bodoch pre svoj tím úspešnou realizáciou pokutového kopu. Island dnes v ofenzíve nepredviedol nič a môžme povedať, že hostia si toto víťazstvo zaslúžili. Turecko napokon zvíťazilo rovnakým víťaztsvom doma nad Albánskom a tak je aj naďalej lídrom skupiny H.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem za vašu pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera a dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj, dovidenia a dočítania pri ďalších športových prenosoch! (22:43:34)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Ale pozor, Turecko práve strelilo gól a tak je v live tabuľke momentálne na prvom mieste!
     
    90+4
    Nadstavený čas plynnie stále ďalej a čoraz viac sa už Francúzsko približuje k veľmi dôležitým trom bodom.
     
    90+3
    Island sa dostal k lopte a už sústreďuje všetky svoje sily do útoku. Dnes sa však domácim v ofenzíve vôbec nedarí, nemali ani jednu gólovú šancu.
     
    90+2
    Môžme ešte spomenúť, že krátko pred koncom zápase hrá Turecko s Albánskom stále bez gólov. Ak by sa tento výsledok v Rykjavíku a aj v Turecku už nezmenil, Francúzsko by išlo na čelo skupiny.
     
    90+1
    Aj naďalej sú však častejšie pri lopte hostia, ktorí tak nepúšťajú Island k žiadnemu záverečnému tlaku.
     
    90
    Až šesť minút sa ešte nadstavuje v druhom polčase!
     
    89
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa už čoskoro naplní. Uvidíme, koľko ešte hlavný rozhodca Gianluca Rocchi z Talianska bude nadstavovať.
     
    88
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Nanitamo Jonathan Ikoné.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Corentin Tolisso (Francúzsko).
     
    86
    Pred bránu hostí centroval Pálsson, ale defenzíva Francúzska loptu dostala do bezpečia. Island tak ešte môže kombinovať na útočnej polovici.
     
    85
    Tolisso sa skúšal presadiť individuálne, prenikol do pokutového územia, ale jeho zakončenie smerovalo len nad bránu Islandu.
     
    84
    Island získal rohový kop, ale nedokázal sa dostať k zakončeniu na bránu súpera. Francúzsko sa nebojí ešte útočiť a domáci sa musia teda znova brániť.
     
    83
    Čas sa domácim už dosť kráti a Island musí začať aj riskovať smerom dopredu. Snáď nás teda čaká aspoň zaujímavý záver zápasu.
     
    82
    Ďalšia veľká šanca pre Francúzsko! Yedder si spracoval výbornú prihrávku, loptu potiahol až do pokutového územia, ale sám pred brankárom zaváhal, Halldórsson vynikajúcim reflexným zákrokom zachránil domácich od druhého inkasovaného gólu.
     
    81
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Arnor Traustason, prichádza Arnór Sigurdsson.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva desať minút, zrejme sa však bude ešte niečo nadstavovať. Pre Island sa toto stretnutie nevyvíja dobre a potrebuje urýchlene skórovať.

    Miroslav Revaj

    Góly: 66. Giroud (pen.)

    Karty:   43. R. Sigurdsson (ISL), 63. Sigurjónsson (ISL) – 30. Giroud (FRA), 69. Varane (FRA), 88. Tolisso (FRA)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 3:9. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:6.
    Island: Halldórsson – Pálsson, R. Sigurdsson, Árnason, A. Skúlason – Gudmundsson (16. Bödvarsson), Sigurjónsson (73. Finnbogason), B. Bjarnason, Traustason (81. Sigurdsson) – Sigthórsson, G. Sigurdsson (C).
    Náhradníci: I. Jónsson, Kristinsson – Bödvarsson, Finnbogason, Fjóluson, Fridjónsson, Hermannsson, Hallfredsson, Ingason, Kjartansson, Sävarsson, Sigurdsson.

    Francúzsko: Mandanda – Pavard, Lenglet, Varane (C), Digne – Matuidi, Kanté, Tolisso – Griezmann, Giroud (78. Ben Yedder), Coman (88. Ikoné).
    Náhradníci: Maignan, Aréola – Ben Yedder, Lucas Hernández, Kimpembe, Ikoné, Lemar, NDombèlé, Sidibé, Moussa Sissoko, K. Zouma, Pléa.

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – Filippo Meli, Giorgio Peretti – Massimiliano Irrati (Taliansko)