Česko – Anglicko 2:1 (kon.) | Čierna Hora – Bulharsko 0:0 (kon.) | Portugalsko – Luxembursko 3:0 (kon.)
Ukrajina – Litva 2:0 (kon.) | Andorra – Moldavsko 1:0 (kon.) | Island – Francúzsko 0:1 (kon.)
Turecko – Albánsko 1:0 (kon.)
koniec
Turecko
1:0 (0:0)
Albánsko
cz Piatok 11.10.2019, 20:45 • Fenerbahçe Ülker Stadium, Istanbul • Kvalifikácia ME • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:51:07)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 6 – 4
    Střely mimo: 9 – 3
    Držení míče: 61% – 39%
    Rohové kopy: 3 – 1
    Ofsajdy: 3 – 2
    Fauly: 19 – 22
    Žluté karty: 3 – 5.
     
    Je dobojováno! Po nezáživné a hodně bojovné první půli šla úroveň zápasu rapidně nahoru. Turecko začalo dělat hostující obraně velké problémy a díky pozdní trefě Cenka Tosuna se udrželo na čele kvalifikační skupiny H, kde má společně s Francií šestibodový náskok na třetí Island. Albánie podala bojovný výkon, po změně stran však nevyřešila ideálně několik brejkových situací a v samotném závěru přišla o veškerou naději na postup.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V samotném závěru ještě jeden rohový kop pro Turky. Yazıcıho rozehrávka na krátko způsobila okamžitou ztrátu míče a ještě jednu rozehrávku od Tomase Strakoši.
     
    90+3
    Bekim Balaj se ocitl nalevo od velkého vápna, ve kterém neměl žádnou podporu od spoluhráčů, a tak přízemní centr skončil v moci domácího gólmana.
     
    90+2
    Mezitím se již rozběhlo čtyřminutové nastavení, které ve skutečnosti bude ještě o několik desítek vteřin delší.
    90. Cenk TOSUN - 1:0
     
    90
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost na stadionu v Istanbulu, Turecko v devadesáté minutě podle všeho potvrzuje postup na evropský šampionát! U pravé lajny stojící İrfan Can Kahveci z prvního doteku posunul míč před vápno, kde byl Ismajli sám na dva útočníky. Strakoša se s ním ve velké vřavě nedomluvil a balón díky tomu skončil u CENKA TOSUNA, jenž hlavou zakončil do prázdné brány.
     
    89
    Technická střela Demirala se mezi tři tyče albánské branky nevešla. Tomas Strakoša okamžitě rozehrál, což značí, že se hosté nechtějí smířit pouze s remízou.
     
    88
    Další rychlá akce Albánců, které znovu chybělo jen lepší zakončení. Proti Manajově střele zpoza vápna si Günok připsal relativně jednoduchý zákrok.
     
    87
    Velice nenápadně se k zakončení ze sedmnácti metrů dostal Manaj, který tlačil míč ze svého pohledu k pravé tyči, ale vyběhnutý Günok jeho úmysl dobře vystihl.
     
    86
    Už pátá žlutá karta na hostující straně. Hlavní sudí se vrátil k jednomu z předchozích zákroků Djimsitiho, který malinko zbrzdil zmíněný turecký protiútok.
     
    86
    Manaj trochu zahnal Abrašiho, který si nalevo pomohl s Rošim. Po jeho nahrávce ztratil míč Gjasula a Yilmaz vyrazil do rychlého brejku. Zprava posílal prudkou nahrávku na Yazıcıho a ten zblízka přestřelil.
     
    85
    Ismajli srazil balón na teprve druhý turecký roh. Ten zleva rozehrál Yusuf Yazıcı, jenže centrem na bližší tyč nic kloudného nevymyslel.
     
    84
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Sokol Cikalleši, přichází Bekim Balaj.
     
    83
    Ve zbývajících deseti minutách si na své obranné zákroky bude muset dávat pozor také Amir Abraši, který byl žlutě napomenut za faul na Mahmuta Tekdemira.
     
    82
    Rey Manaj se zničehonic dostal do úniku, ale fantastický návrat jednoho z Turků mu ještě před šestnáctkou zabránil jakkoliv vystřelit.
     
    81
    Manajem faulovaný Tekdemir získal pro Turky standardní situaci z poměrně velké dálky. Celá situace vyvrcholila centrem zleva a hlavičkou Yilmaze, jež proletěla nad břevnem.

    Michal Břuchanský

    Góly: 90. Tosun

    Karty:   7. Demiral (TUR), 26. K. Ayhan (TUR), 69. Tufan (TUR) – 4. Dermaku (ALB), 7. Bare (ALB), 12. Memušaj (ALB), 83. Abraši (ALB), 86. Djimsiti (ALB)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:22.
    Turecko: Günok – Celik, K. Ayhan (46. Söyüncü), Demiral, Meraş – Tufan (80. Yazıcı), Tekdemir, Belözoğlu (C) (66. Kahveci) – Çalhanoğlu, B. Yılmaz, Tosun.
    Náhradníci: Bolat, Çakır – Söyüncü, Yokuşlu, Bayram, Yazıcı, Kabak, Ünal, Karaman, Sangaré, Türüç, Kahveci.

    Albánsko: Strakoša – Djimsiti, Dermaku, Ismajli, Veseli – Bare, Gjasula, Lenjani (57. Roši) – Cikalleši (84. Balaj), Memušaj (C) (72. Abraši), Manaj.
    Náhradníci: Beriša, Selmani – Ramadani, Memolla, Selahi, Mihaj, Traši, Qose, Balaj, Seferi, Roši, Abraši.

    Rozhodca: Haţegan – Șovre, Gheorghe (všichni ROU)