Pittsburgh – Anaheim 2:1 (kon.) | Toronto – Tampa Bay 3:7 (kon.) | NJ Devils – Edmonton 3:4 (0:1 po s.n.)
Montreal – Detroit 2:4 (kon.) | Ottawa – St. Louis 4:6 (kon.) | Nashville – Washington 6:5 (kon.)
Winnipeg – Minnesota 5:2 (kon.) | Chicago – San Jose 4:5 (kon.) | Dallas – Calgary 2:3 (1:2 po s.n.)
Colorado – Boston 4:2 (kon.) | Arizona – Vegas 4:1 (kon.)
koniec
Winnipeg Jets
5:2 (0:1, 2:0, 3:1)
Minnesota Wild
cz Piatok 11.10.2019, 02:00 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Winnipeg Jets a Minnesota Wild. Duel začíná dvě hodiny po půlnoci.
     
    Minnesota Wild

    Hostující Minnesota Wild zatím neprožívá povedený vstup do nového ročníku NHL. Celek od velkých jezer totiž ve dvou duelech dvakrát prohrál a stále čeká na první bod. V úvodním utkání dokonce Minnesota schytala debakl 5:2 na ledě Nashvillu. Ve druhém klání pro změnu prohrála 4:2 na ledě Colorada. V obou duelech dostal šanci v brance Devan Dubnyk. Uvidíme, zda tomu tak bude i dnes. Nejproduktivějším hráčem Minnesoty je Ryan Suter, který má na kontě tři body.
     
    Winnipeg Jets

    Kanadský Winnipeg je na tom o něco lépe. Winnipeg už má za sebou čtyři odehrané duely, ve kterých získal čtyři body a zatím je na sedmé pozici Západní konference. Všechna čtyři utkání navíc Jets odehráli na ledě soupeřů. Winnipeg naposledy vyhrál 4:1 na ledě Pittsburghu. Nejproduktivnějšími hráči Jets je dvojice Laine, Scheifele. Oba mají na kontě šest kanadských bodů.
     
    Vzájemné duely

    Oba soupeři se spolu střetli v přípravě. Winnipeg zvítězil 4:1 a 5:4 v prodloužení.
     
    Do dnešního duelu nezasáhne nikdo z českých a slovenských hráčů.
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey, Pionk, Heinola, Poolman, Bitetto, D. Kulikov – Wheeler, Scheifele, Laine – Ehlers, Copp, Connor – Letestu, Lowry, G. Bourque – Appleton, Roslovic, Perreault.

    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Dumba, Suter, Spurgeon, Brodin, Hunt, Soucy – Fiala, E. Staal, M. Foligno – Zuccarello, M. Koivu, Zucker – Greenway, Kunin, Parise – Hartman, J. Eriksson Ek, Donato..
     
    Jak už je za oceánem tradicí, začne duel o pár minut později.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Winnipeg bude hrát v modrém, zatímco Minnesota oblékne bílé dresy.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká a kanadská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí hokejisté uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Winnipeg se ihned vydal do útoku, ale obrana Wild byla připravená.
     
    00:22
    Mark Letestu projel s pukem přes modrou čáru a pohotově střílel zápěstí. Jeho svižná rána prolétla kolem klece Minnesoty.
     
    01:05
    Neal Pionk dojel nahození za domácí branku a rozjel další útok Winnipegu. Na jeho prudkou přihrávku si nenabruslil nikdo z hráčů Jets.
     
    01:23
    Následnou útočnou akci Winnipegu zastavuje postavení mimo hru. Příliš rychlý byl při přechodu do útočného pásma Patrik Laine. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    02:10
    Ville Heinola otálel s rozehrávkou z obranného pásma a dostal se pod tlak. Napadat se jej vydal Eric Staal, ale domácí zadák to nakonec zvládl.
     
    02:32
    Kevin Fiala obdržel krásnou přihrávku do jízdy na modrou čáru, rychle si srovnal puk na čepeli, ale střelou zápěstím těsně minul horní roh!
     
    03:06
    Josh Morrissey se ujal rozehrávky Winnipegu z obranného pásma. Domácí obránce našel Coppa, který byl dobře bráněn soupeřem.
     
    03:39
    Ville Heinola s přehledem vystínoval rozjetého soupeře a dovolil mu pouze nahodit puk za branku, kde už kralovali zadáci Winnipegu.
     
    04:10
    Jason Zucker si nabruslil na prudkou přihrávku za obranu Winnipegu, ale nepotykal si se zpracováním a kotouč mu utekl až k mantinelu.
     
    04:50
    Domácí Winnipeg si zahraje první přesilovku dnešního utkání. Dvě minuty za držení dostává Mats Zuccarello.
     
    05:13
    Obrovská šance Winnipegu! Dubnyk už bezmocně ležel na zádech v brankovišti, ale hned dva hráči v modrém jej nedokázali propálit!
     
    05:45
    Kyle Connor dostal krásnou přihrávku mezi kruhy, odkud pohotově zakončil, ale Devan Dubnyk jeho přízemní střelu fantasticky vykopl betonem!
     
    06:10
    Až nyní se Minnesota osvobodila vyhozením puku přes modrou čáru. Hostující celek tak může vystřídat unavenou čtveřici hráčů.
     
    06:50
    Hosté v plném počtu.
     
    07:05
    Domácí se hnali do přečíslení, jenže před branku přiletěla vysoká přihrávka, na kterou Laine nedosáhl.
     
    07:27
    Po dlouhé době musel zasahovat také domácí brankář. Connor Hellebuyck však slabé nahození dobře viděl a bez problémů puk udržel mezi betony.
     
    08:10
    Eric Staal vybojoval pro Minnesotu puk v rohu útočného pásma. Zkušený útočník zadovkou přihrál na modrou čáru, ale následná střela minula branku.
     
    08:35
    Mark Letestu dojel vyhození Minnesoty na modré čáře a udržel pro Winnipeg útočné pásmo. Hokejisté v modrém si vytvářejí mírný tlak.
     
    09:10
    Domácím se tentokrát nepovedla rozehrávka a kotouč kolem mantinelu proskákal na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře.
     
    09:31
    Kulikov zavezl puk do útočného pásma, kde ustál souboj s obráncem a dokázal přihrát na modrou čáru. Následně už zakončení nepřišlo.
     
    10:05
    Kevin Fiala se krásně otočil mezi kruhy a forhendem vyslal prudkou střelu, která pouze zaduněla o mantinel za brankou.
     
    10:28
    Blake Wheeler vystoupil proti prudké střele od mantinelu a obětavým zákrokem srazil kotouč mezi diváky. Vhazuje se před Hellebuyckem.
     
    11:05
    Scheifele dojel přihrávku mířící do rohu útočného pásma. Domácí hokejisty následně přihrál na modrou čáru, ale obrana Minnesoty puk protečovala do bezpečí.
     
    11:26
    Laine dostal krásnou přihrávku na levou stranu útočného pásma, jenže jeho střela zápěstím skončila na betonu pozorného brankáře.
     
    12:10
    Neal Pionk vybojoval puk za brankou Minnesoty, našel Kulikova, který kotouč rychle nahodil před branku, ale Dubnyk nemusel zasahovat.
     
    12:28
    Mason Appleton nahodil puk do útočného pásma, jenže zadáci Minnesoty byli pozorní a získali puk pro sebe. Hosté jej následně vyvezli.
     
    13:08
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Minnesota se poprvé během letošního ročníku NHL postarala o úvodní branku utkání! Po chybě Heinoly v rozehrávce se ke kotouči dostal RYAN HARTMAN a pohodlně otevřel skóre! Bez asistence.
    13:08 Ryan HARTMAN - 0:1
     
    13:35
    Zucker zavezl puk do útočného pásma, bekhendem se jej snažil předložit mezi kruhy, ale tam nebyl nikdo v bílém dresu Wild.
     
    14:10
    Luke Kunin dostal zpětnou přihrávku na modrou čáru, odkud pohotově zakončil příklepem, ale jeho rána prolétla kolem levé tyče domácí branky.
     
    14:32
    Joel Eriksson Ek dostal krásnou přihrávku na levý kruh, jenže při zakončení nedokázal srovnat své tělo a těsně minul branku.
     
    15:04
    Laine nahodil puk na modrou čáru, nicméně tam kralovali zadáci v bílém, kteří puk bez problémů odehráli mimo nebezpečný prostor.
     
    15:23
    Devan Dubnyk měl dobře zakrytý výhled a neviděl zakončení od modré čáry. Hostující gólman měl pořádně štěstí, jelikož dělovka minula branku Minnesoty.
     
    16:10
    Anthony Bitetto poslal kotouč do útočného pásma v době, kdy v něm kroužil další hokejista Winnipegu. Ofsajd, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    16:21
    Dubnyk si musel dát pozor na další dělovku od modré čáry. Hostující brankář si proti kotouči včas povyjel a vykopl jej pravým betonem.
     
    17:10
    Blake Wheeler napadal rozehrávku Minnesoty na modré čáře. Domácí útočník je hodně aktivní a v úvodní třetině podává skvělý bruslařský výkon.
     
    17:35
    Laine vymyslel přihrávku na pravou stranu, jenže obránci Minnesoty své soupeře opět velmi rychle dostoupili a nedali jim prostor k zaútočení.
     
    18:07
    Kulikov střílel od modré čáry, nicméně do jeho rány se položil obětavý obránce, který puk srazil mimo nebezpečný prostor pro Dubnyka.
     
    18:25
    Mark Letestu hledal prudkou přihrávkou Coppa, který proti sobě měl hned dva soupeře, kolem kterých se neuvolnil do zakončení.
     
    18:39
    První přesilovka také pro Minnesotu. Nikolaj Ehlers dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:09
    Hosté mohli přidat svou druhou branku! Mikko Koivu přihrávkou zpoza branky našel Zuckera, který na dlouhou ruku tečoval kotouč na tyč!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hokejisté Minnesoty! Hosté v úvodu přestáli dvě obrovské šance Winnipegu, kdy jim pomohl skvělý Dubnyk. Minnesota poté převzala dirigentskou taktovku a ve 14. minutě otevřel skóre Ryan Hartman! V závěru třetiny navíc Minnesota hrála přesilovku, ve které důrazný Zucker napálil kotouč do tyče. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    Střely na branku: 14 – 15
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Minnesota uspěla na úvodním vhazování druhé třetiny. Hosté v jejím úvodu budou dohrávat přesilovou hru z první části hry.
     
    20:39
    Domácí v plném počtu.
     
    21:05
    Neal Pionk dojel nahození Minnesoty do rohu útočného pásma a bekhendem vyhodil puk mimo nebezpečný prostor. Winnipeg může zaútočit.
     
    21:37
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Winnipeg hned v úvodu druhé třetiny srovnává na 1:1! Scheifele ustál souboj za brankou, bekhendem přihrál před klec Minnesoty a BLAKE WHEELER už měl snadnou práci! Asistence. Mark Scheifele, Patrik Laine.
    21:37 Blake WHEELER - 1:1
     
    22:20
    Ehlers se dostal k odraženému puku před brankou, pohotově chtěl dorážet bekhendem, ale Devan Dubnyk vytáhl zákrok večera!
     
    22:45
    Tucker Poolman dostal nabito na modrou čáru a pohotově pálil příklepem. Devan Dubnyk jeho ránu viděl a ukryl kotouč do lapačky.
     
    23:15
    Zucker se snažil prosmýknout do útočného pásma, ale domácí obránce mu vystavil stopku na modré čáře čistým hitem.
     
    23:39
    Adam Lowry svedl souboj s obráncem u mantinelu v útočném pásmu, jenže neudržel balanc a poroučel se k zemi. Vylučovat se nebude.
     
    24:10
    Anthony Bitetto se položil do střely od modré čáry a před vlastní brankou kotouč zastavil svým tělem. Parádní práce domácího obránce.
     
    24:34
    Laine poslal přihrávku na modrou čáru, jenže nikdo z jeho spoluhráčů následně nedokázal zakončit. Winnipeg však pořádně zrychlil tempo.
     
    25:07
    Connor ustál souboj u mantinelu a na poslední chvíli přihrál na modrou čáru. Ehlersovu ránu pak jeden z obránců přizvedl mimo led.
     
    25:35
    Mark Letestu číhal na přihrávku mezi kruhy, jenže v tísni nedokázal puk zasáhnout podle představ a nasměroval jej pouze na beton Devana Dubnyka.
     
    26:30
    Minnesota se vydala do útočného pásma, jenže nikdo v bílém nedojel nahozený kotouč a obrana Winnipegu situaci s přehledem zvládla.
     
    27:10
    Zach Parise bojoval o kotouč za brankou soupeře, jenže v těžké pozici nedokázal zadovkou najít nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    27:26
    Brodin střílel zápěstím od modré čáry, jenže jeho dělovka prolétla kolem zadní tyče. Odražený puk znovu získala Minnesota, která pokračuje v tlaku.
     
    28:10
    Koivu opět střílel z levého kruhu, nicméně rána finského hokejisty jen zaduněla o mantinel za brankou Winnipegu.
     
    28:21
    Mats Zuccarello si zpoza branky vybruslil do prostoru mezi kruhy a zakončil forhendem. Dubnyk jeho ránu dokázal vyrazit ramenem.
     
    29:00
    Marcus Foligno si udělal prostor na modré čáře a vyslal dělovku příklepem. Domácí brankář jeho ránu viděl a vykopl puk betonem.
     
    29:10
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Winnipeg otáčí vývoj dnešního utkání a dostává se do vedení! Mark Scheifele projel do útočného pásma, nádhernou přihrávku přes celou šířku našel PATRIKA LAINEHO, který bez přípravy prostřelil Dubnyka! Asistence: Mark Scheifele, Blake Wheeler.
    29:10 Patrik LAINE - 2:1
     
    29:38
    Bude se vylučovat. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Dmitrij Kulikov.
     
    30:03
    Mark Letestu vybojoval puk a v oslabení se vydal do útoku. Jeho ránu od mantinelu však Devan Dubnyk s přehledem lapil do lapačky.
     
    30:18
    Minnesotě se úvod početní převahy vůbec nepovedl. Hosté se nemohou usadit v útočném pásmu. Winnipeg opět dokázal vyhodit puk.
     
    31:06
    Matt Dumba číhal na přihrávku na modrou čáru, ale jeden z domácích hráčů na poslední chvíli tečoval kotouč špičkou čepele za modrou čáru.
     
    31:38
    Domácí v plném počtu.
     
    32:05
    Winnipeg přestál další oslabení a může se vydat do útoku. Mark Scheifele si už hledal prostor v útočném pásmu, ale akci domácích zastavil ofsajd.
     
    32:35
    Joel Eriksson Ek dojel nahození do rohu útočného pásma, kde se s pukem rychle otočil, ale už nedokázal prudce zakončit.
     
    33:05
    Patrik Laine pálil od modré čáry, jenže tentokrát mu zakončení vůbec nesedlo a Devan Dubnyk si připsal snadný zákrok.
     
    33:21
    Tucker Poolman střílel od modré čáry, jeho ránu před brankou tečoval ještě jeden z hráčů Winnipegu, ale puk nakonec skončil na boční síti.
     
    34:10
    Zach Parise nabral rychlost ve středním pásmu a tlačil se do pásma útočného. Domácí zadáci však ukázali přehled a nepustili jej ke střele.
     
    34:25
    Matt Dumba vyslal nenápadnou střelu od mantinelu, ale jeho pokus nakonec zacinkal o horní tyč branky Winnipegu!
     
    35:07
    Kulikov se skvěle vrátil s rozjetým Fialou a nepustil švýcarského útočníka za modrou čáru. Parádní práce ruského obránce v barvách Winnipegu.
     
    35:28
    Minnesotě se vůbec nepovedla rozehrávka a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce Devana Dubnyka.
     
    36:04
    Zakázané uvolnění také na straně kanadského výběru. Dubnyk si pohlídal dráhu kotouče. Vhazovat se bude před klecí Winnipegu.
     
    36:26
    Koivu vybojoval puk v útočném pásmu v souboji u mantinelu a poslal jej zadovkou mezi kruhy. Nikdo v bílém se v tomto prostoru nepohyboval.
     
    37:10
    Nikolaj Ehlers projel s pukem do útočného pásma, jenže neobešel důrazného obránce a o puk bleskově přišel.
     
    37:25
    Winnipeg si v závěru třetiny zahraje přesilovku. Ryan Hartman dostává dvě minuty za podrážení.
     
    38:05
    Winnipeg se v úvodu své početní převahy nemůže udržet v útočném pásmu. Důrazní zadáci Minnesoty vyhodili puk do bezpečí.
     
    38:15
    Scheifele si najel na přihrávku za branku, jenže si nepotykal se zpracováním. K odraženému puku se ale dostal Wheeler, který příklepem orazítkoval břevno!
     
    39:05
    Minnesota se na malou chvíli ve vlastním oslabení dokonce usadila v útočném pásmu, jenže Laine se položil soupeři pod nohy a získal puk.
     
    39:25
    Hosté v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Prostřední perioda patřila domácímu Winnipegu! Za domácí celek nejprve dokázal vyrovnat Blake Wheeler! Winnipeg následně pokračoval ve skvělém výkonu a Minnesotu několikrát podržel fantastický Devan Dubnyk. Krátce před polovinou utkání však po krásné akci přidal druhou branku Winnipegu Patrik Laine! Kanadský celek tak po čtyřiceti minutách vede 2:1.
     
    Střely na branku: 22 – 31
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Minnesota uspěla na úvodním vhazování závěrečné periody. Wild se v posledních dvaceti minutách budou snažit zvrátit nepříznivý výsledek.
     
    40:25
    Domácí se řítili do nadějně vypadajícího protiútoku. Blake Wheeler nabral rychlost po pravém křídle, ale přihrávkou na modrou čáru akci zbrzdil.
     
    41:10
    Kyle Connor operoval s kotoučem na hokejce v útočném pásmu, ale svým nahozením trefil jen jednoho z hokejistů Minnesoty.
     
    41:25
    Hellebuyck si musel dát pozor na odražený kotouč! Důrazný Parise se jej snažil zasunout kolem betonu domácího brankáře, ale ten se skvěle roztáhl!
     
    42:05
    Adam Lowry napadal rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu. Domácí hokejista dostal pod tlak Hartmana, ale ten s vypětím všech sil udržel puk.
     
    42:26
    Jonas Brodin dojel nepřesnou rozehrávku soupeře a rozjel další útočnou akci Minnesoty. Na jeho pobídku však nedosáhl nikdo v bílém dresu.
     
    43:00
    Kulikov svedl důrazný souboj v rohu obranného pásma. Ruský obránce ve službách Winnipegu následně vyhodil puk do bezpečí.
     
    43:10
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Minnesota se vrací zpátky do utkání! BRAD HUNT dostal přihrávku na modrou čáru, krásně si vybruslil do střelecké pozice a bekhendem překonal domácího brankáře!
    43:10 Brad HUNT - 2:2
     
    44:03
    Další útočnou akci Winnipegu zastavuje postavení mimo hru. Příliš rychlý byl tentokrát Mark Scheifele. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    44:28
    Neal Pionk dostal přihrávku za vlastní branku, kde uklidnil hru a počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly posílá na led také kouč Minnesoty.
     
    45:06
    Dmitrij Kulikov rozjel další útok Winnipegu. Na přihrávku ruského obránce si nabruslil Andrew Copp, který kotouč protečoval za branku.
     
    45:28
    Anthony Bitetto nabral rychlost na levé straně ledové plochy, jenže vinou špatného zpracování mu puk utekl k zadákům Minnesoty.
     
    46:03
    Kevin Fiala se krásně prokličkoval do prostoru mezi kruhy, jenže v nejdůležitější chvíli mu puk utekl od hokejky.
     
    46:31
    Gabriel Bourque dostal přihrávku do rohu útočného pásma, jenže ihned se u něj vyrojili hned dva zadáci v bílém, kteří jej obrali o kotouč.
     
    47:02
    Hartman schytal tvrdý hit od Marka Scheifeleho. Rozhodčí měl ostrý střet přímo před očima a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    47:28
    Neal Pionk se dostal k odraženému puku a bez problémů rozehrál odrazem o mantinel. Hokejisté Winnipegu si musí dávat pozor na zadní vrátka.
     
    47:46
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Carson Soucy – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Nikolaj Ehlers – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:10
    Wheeler přihrál na modrou čáru Pionkovi, který si netroufl na zakončení a znovu nahodil puk po mantinelu za branku Minnesoty.
     
    48:47
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Winnipeg si bere zpět své ztracené vedení a hala doslova bouří nadšením! Patrik Laine krásně naznačil střelu, ale místo toho našel prostor, kde byl osamocený KYLE CONNOR, jež dopravil puk do prázdné branky! Asistence: Patrik Laine, Neal Pionk.
    48:47 Kyle CONNOR - 3:2
     
    49:15
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A další zásah na straně domácího celku! Winnipeg se výrazně přibližuje k triumfu! Josh Morrissey nabral rychlost ve středním pásmu, projel s nim až před branku, kde jeho první střelu Dubnyk vyrazil, ale JACK ROSLOVIC kotouč doklepl do sítě! Asistence: Josh Morrissey, Andrew Copp.
    49:15 Jack ROSLOVIC - 4:2
     
    50:02
    Devan Dubnyk si dal pozor na Coopovu ránu od modré čáry a ukryl kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    50:19
    Adam Lowry uspěl na vhazování v útočném pásmu, jenže po jeho úspěchu nedokázal nikdo v modrém dresu Winnipegu přesně zakončit.
     
    51:03
    Gabriel Bourque se otočil v obranném pásmu a vyhozením o mantinel poslal kotouč mimo nebezpečný prostor. Winnipeg drží své vedení s přehledem.
     
    51:18
    Zucker nabral obrovskou rychlost ve středním pásmu, jenže pouze objel branku Winnipegu a vůbec nezakončil.
     
    52:10
    Kevin Fiala nabral velkou rychlost ve středním pásmu, jenže Neil Pionk mu vložil do cesty hokejku a vypíchl švýcarskému šikulovi kotouč.
     
    52:35
    Ville Heinola dostal přihrávku do středního pásma a vystřelil ještě před modrou čáru. Dubnyk si s jeho slabým projektilem hravě poradil.
     
    53:06
    Gabriel Bourque dostal přihrávku na modrou čáru a chytrou tečí poslal kotouč za branku Minnesoty. Winnipeg skvěle nakládá s časem.
     
    53:33
    Adam Lowry nabral rychlost ve středním pásmu, projel do obrovské šance, jenže přízemní střelou na zadní tyč nechal vyniknout Devana Dubnyka!
     
    54:00
    Domácím se nyní vůbec nepovedla rozehrávka a vyhozený kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před Helleybuckem.
     
    54:22
    Matt Dumba dojel odražený puk v útočném pásmu a nahodil jej před branku. Nikdo v bílém dresu však na brankovišti neprojevil důraz.
     
    55:06
    Tucker Poolman u mantinelu skvělým hitem zastavil rozjetého Zuckera. Obrana Winnipegu pracuje na jedničku a drží si dvoubrankové vedení.
     
    55:30
    Neal Pionk před rozjetým Zuccarellem zadovkou vyhodil puk mimo nebezpečný prostor. Minnesota se nemůže dostat do šancí.
     
    56:00
    Ehlers dostal prostor v útočném pásmu, srovnal si puk na čepeli, ale jeho nahození prolétlo kolem vzdálenější tyče.
     
    56:21
    Pionk získal puk ve středním pásmu a krásným obloučkem jej poslal za branku Minnesoty. Hostujícímu celku už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    57:05
    Winnipeg ustál další útočnou snahu svého soupeře a Patrik Laine s přehledem vyhodil puk do středního pásma.
     
    57:20
    Devan Dubnyk už je na střídačce! Minnesota zkouší zdramatizovat závěr utkání v šesti bruslařích!
     
    57:41
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jenže Minnesotě se její risk nevyplatil! PATRIK LAINE totiž dostal možnost rozhodnout, dojel nahození do středního pásma a trefil prázdnou klec! Bez asistence.
    57:41 Patrik LAINE - 5:2
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:15
    Kulikov nahodil puk od modré čáry směrem na branku Minnesoty. Dubnyk měl čistý výhled a s přehledem schoval puk do lapačky.
     
    59:07
    Adam Lowry střílel od modré čáry, jenže do rány se mu postavil jeden z obránců Minnesoty, který jeho ránu srazil mimo nebezpečný prostor.
     
    59:28
    Joel Eriksson Ek dojel vyhození Winnipegu do středního pásma. Ani hráči Minnesoty se už nikam neženou. Duel se pouze dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Winnipeg zvládl domácí duel a poráží Minnesotu 5:2! Hosté si naopak připisují třetí porážku v řadě a stále čekají na první body! V úvodu závěrečné části přitom dokázal vyrovnat Hunt! Winnipeg se však nenechal zlomit a ve 49. minutě vrátil domácím vedení Connor! O dvacet osm sekund později navíc přidal další branku Roslovic! Minnesota v závěru ještě zkusila štěstí bez brankáře, ale Patrik Laine trefil prázdnou klec. Finský útočník tak dnes zaznamenoval dvě branky a dvě asistence.
     
    Střely na branku: 32 – 40
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Patrik Laine (WPG) 2+2
    2. Blake Wheeler (WPG) 1+1
    3. Connor Hellebuyck (WPG) 38 zákroků, 2 góly, 95%
     
    Do dnešního duelu nezasáhl nikdo z českých ani slovenských hokejistů.
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 15 325 diváků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (04:51:53)

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 22. Wheeler (Scheifele, Laine), 30. Laine (Scheifele, Wheeler), 49. Connor (Laine, Pionk), 50. Roslovic (Morrissey, Copp), 58. Laine – 14. Hartman, 44. Hunt


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey, Pionk, Heinola, Poolman, Bitetto, D. Kulikov – Wheeler, Scheifele, Laine – Ehlers, Copp, Connor – Letestu, Lowry, G. Bourque – Appleton, Roslovic, Perreault.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Dumba, Suter, Spurgeon, Brodin, Hunt, Soucy – Fiala, E. Staal, M. Foligno – Zuccarello, M. Koivu, Zucker – Greenway, Kunin, Parise – Hartman, J. Eriksson Ek, Donato.

    Rozhodca: Chmielewski, O´Rourke – Shewchyk, Gawryletz

    Diváci: 15 325