Kazachstan – Belgicko 0:2 (kon.) | Bielorusko – Holandsko 1:2 (kon.) | Maďarsko – Azerbajdžan 1:0 (kon.)
Cyprus – Rusko 0:5 (kon.) | Škótsko – San Maríno 6:0 (kon.) | Estónsko – Nemecko 0:3 (kon.)
Wales – Chorvátsko 1:1 (kon.) | Poľsko – S. Macedónsko 2:0 (kon.) | Slovinsko – Rakúsko 0:1 (kon.)
koniec
Wales
1:1 (1:1)
Chorvátsko
Nedeľa 13.10.2019, 20:45 • Cardiff City Stadium, Cardiff • Kvalifikácia ME • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:56:33)
     
    Držanie lopty: 37 % : 63 %.
    Strely na bránu: 3:2.
    Strely mimo: 1:3.
    Rohy: 1:2.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 10:16.
     
    Chorváti sú i po tomto zápase stále na prvom mieste (14 bodov) a pred druhým Maďarskom majú dvojbodový náskok. Spolu s ním však majú pred sebou už len po jednom zápase a v ňom ich v novembri čakajú doma Slováci. Tí sú tretí s desiatimi bodmi a štvrtý Wales má 8 bodov. Piaty Azerbajdžan s jedným bodom na konte je už bez šance na postup.
     
    Nezáživný zápas „slovenskej“ kvalifikačnej skupiny máme za sebou a zrodila sa v ňom remíza, ktorá Slovákom príliš nevyhovuje. Ani v druhom polčase sa ani jeden tím nehnal dopredu a prakticky sme nevideli žiadny zaujímavý moment, ktorý by stál za zmienku. Zápas sa však vyznačoval obrovským množstvom tvrdých zákrokov, faulov a zranení a je menším zázrakom (alebo zhovievavosťou hlavného rozhodcu), že zápas dohrali oba tímy v plnom počte. Čo je však pred zápasom so Slovenskom dosť podstatné, tak Chorvátsku sa vykartovala stopérska dvojica Lovren – Vida a už teraz je jasné, že Balkánci budú musieť na tento zápas v obrane niečo vymyslieť. Na dnešný zápas tak so slzou v oku zrejme nikto spomínať nebude...
     
    90+9
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Nákop Jedvaja na Rebića chytil vybiehajúci brankár Hennessey. Nepresným výkopom ale loptu prakticky prihral Chorvátom, ktorí sa ešte tlačia k waleskej šestnástke.
     
    90+6
    Žltú kartu za zásah lakťom do hlavy Jedvaja v hlavičkovom súboji dostáva Daniel James (Wales).
     
    90+6
    Tak napokon to Chorváti skúsili i smerom dopredu. Rakitićovu strelu ale Walesania zablokovali a Perišić potom taktickým faulom zastavil Tylera Robertsa.
     
    90+5
    Chorváti sú asi spokojní s remízou, loptu si totiž naďalej prihrávajú pred svojou šestnástkou a do kombinácie zapojili i brankára Livakovića.
     
    90+4
    Brekalo hľadal pasom za waleskú obranu Rebića, ten sa ale cez dvojicu waleských obrancov k lopte vôbec nedostal.
     
    90+2
    Nepresný pas Allena na Wilsona chytil tesne pri hranici pokutového územia gólman Chorvátov Livaković. Bale už len chodí okolo autovej čiary a evidentne chce už len dotrpieť tento zápas do konca.
     
    90+1
    Bale sa po krátkom ošetrení vrátil na trávnik, naďalej ale kríva. Pre Real Madrid neveští záver tohto zápasu nič dobré, pretože vynútene musel striedať Modrić a ani Bale nevypadá vôbec dobre...
     
    90
    Nadstavený čas je až osem minút!
     
    90
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Milan Badelj.
     
    89
    Pri Modrićovi sa objavili nosidlá, chorvátsky kapitán ale napokon odkríval za autovú čiaru. Na inom mieste hracej ploche leží na trávniku i Gareth Bale, čo je pre domácich, ktorý už minuli všetky svoje striedania, veľký problém.
     
    89
    Wilson sa zrazil s Modrićom v strede poľa. Žltú kartu za tento súboj dostáva práve Luka Modrić (Chorvátsko), ani on ale nevypadá dobre a rovnako ako Wilson musí byť ošetrený.
     
    87
    Striedajúci Tyler Roberts svojim prvým kontaktom s loptou pristrčil hrací predmet svojmu menovcovi Connorovi Robertsovi, ten sa ale k strele pretlačiť nedokázal.
     
    86
    Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Kieffer Moore, prichádza Tyler Roberts.

    Michal Sadlek

    Góly: 45+4. Bale – 9. Vlašić

    Karty:   57. Moore (WAL), 86. Allen (WAL), 90+6. James (WAL) – 15. D. Vida (CRO), 45+5. Lovren (CRO), 46. Petković (CRO), 85. Rakitić (CRO), 89. Modrić (CRO)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 1:3. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:16.
    Wales: Hennessey – C. Roberts, Rodon, Lockyer, B. Davies – Allen, Ampadu (50. Morrell) – Bale (C), Jonathan Williams (68. H. Wilson), James – Moore (86. T. Roberts).
    Náhradníci: A. Davies, D. Ward – Gunter, Taylor, A. Williams, Vokes, T. Roberts, H. Wilson, T. Lawrence, Matondo, Morrell, Vaulks.

    Chorvátsko: Livaković – Jedvaj, Lovren, D. Vida, Barišić – Modrić (C) (90. Badelj), Kovačić (46. Rakitić) – Perišić, Vlašić, Brekalo – Petković (64. Rebić).
    Náhradníci: L. Kalinić, Sluga – Melnjak, Perić, Rakitić, Oršić, Bradarić, Škorić, Pašalić, Rebić, Badelj, Bartolec.

    Rozhodca: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (všetci Holandsko)

    Diváci: 31 745