Anglie - Austrálie 40:16 (kon.) | Nový Zéland - Irsko 46:14 (kon.)
koniec udalosti
Anglie - Austrálie

40:16

(17:9, 23:7)

cz Sobota 19.10.2019, 09:15 • Oita Stadium, prefektura Oita • MS v ragby • Štvrťfinále
     
    Dámy a pánové, z mé strany je to dnes již vše. Za 45 minut začíná ale další očekávaný duel, čímž je Nový Zéland proti Irsku. Tento zápas vám na Onlajnech přinese kolega Jan Vojkůvka.

    Bylo mi ohromnou ctí vás letošním MS částečně provázet. Přeji vám příjemný víkend a někdy přiště se budu opět u tohoto sportu těšit napočtenou! (11:16:56)
     
    Nad budoucností australského ragby se v tuto chvíli snáší otazník. Trenéru Cheikovi po tomto MS končí smlouva a o jejím prodloužení se bude rozhodně na půdě australského svazu hodně debatovat. Otázkou samozřejmě je, kolik hráčů svoji kariéru po neúspěchu ukončí, hodně často se zmiňuje například hvězda týmu David Pocock. Naopak u Anglie nic takového nehrozí, Eddie Jones ukázal, že na Austrálii, kterou kdysi trénoval, zkrátka umí a prodloužil vzájemnou bilanci na sedm výher v řadě během posledních čtyř let.
     
    První čtvrtfinále letošního MS je za námi. Anglie jednoduše v druhé půli nepustila Austrálii ke své hře a zbourala všechny prognózy expertů. Kdo by si myslel, že zápas těchto týmů skončí o 24 bodů! Anglie položila základ postupu již v první půli, kterou ovládla 17:9. Druhý poločas však zahájili lépe Australané a snížili na rozdíl jednoho bodu ve 44. minutě. Jenže o dvě minuty později dokázali Angličané jít zpět na osmibodový náskok a Wallabies už kontrovat nedokázali. Ve druhé části půle navíc z přemíry snahy tvořili velké množství technických chyb, které z trestných kopů trestal Owen Farrell. V úplném závěru si již Angličané zápas užívali a celkové skóre se zastavilo na 40:16.
     
    80+2
    Jenže předhoz Austrálie první čtvrtfinále letošního MS zápas ukončuje!
     
    80+1
    Austrálie se chce rozloučit se šampionátem pětkou a stále, i v nastaveném čase, pokračuje v plném útoku.
     
    80
    Australané už jenom čekají na konec. Pro Davida Pococka, který už předem hlásil, že jeho kariéra po MS zřejmě skončí, je to hořké loučení.
     
    79
    75 sekund před vypršením základní hrací doby je tak nařízen mlýn v místě předhozu, což je nějakých 50 metrů před brankovištěm Anglie.
     
    78
    Marika Koroibete sice dotáhl v rychlém kontru Australany k pětce, ale pětka neplatí, neboť přihrávka na něj šla do předhozu!
     
    77
    OWEN FARRELL dnes kopal na háčko osmkrát, osmkrát prokopl – 40:16!
     
    75
    ANTHONY WATSON dokonal totální zmar Austrálie! Dlouhá a riskantní přihrávka od Hodgeho nemohla prakticky vyjít, Watson míč vypíchl a poklidnou pětkou posunul Anglii do semifinále definitivně – 38:16!
     
    75
    Angličané výborně kopli přes celé hřiště a navíc zabránili rychlé rozehře autu Austrálie. Teď se hraje u australského brankoviště.
     
    74
    Australané to zkusili krátkým výkopem, aby získali míč. Jenže šiška nepřeletěla povinných deset metrů a na střídačce Anglie se už začíná pomalu slavit.
     
    72
    Po tomto přestupku následuje trestný kop a OWEN FARRELL prakticky stvrdil posun Anglie do semifinále – 33:16!
     
    71
    Angličané to tlačili maulem, který Australané strhli na zem. Anglie je v posledních minutách naprosto jistá a nepouští Wallabies prakticky k ničemu.
     
    70
    Mlýn se na australské straně znovu propadl. Je vidět, že protinožci si psychicky nevěří a objevuje se na jejich straně i frustrace.
     
    70
    Vhazování se ale Austrálii vůbec nepovedlo, Wallabies se dopustili předhozu a Anglie volí cestu mlýnem.
     
    69
    Před Hodgeem, který vyskakoval na balon, se objevil George a odpálil míč na vhazování. Chvíli se ale hrát nebude, Mako Vunipola má tržnou ránu v obličeji a musí střídat.
     
    68
    Jenže balon ztratila a musí se bránit. Nyní už jsou Australané v osmé fázi útoku a Koroibete pro sebe urval pár metrů.

    Tomáš Kalas

    Jerome Garces (FRA)
    Anglie
    Mako Vunipola, George, Sinckler, Itoje, Lawes, Curry, Underhill, Billy Vunipola, Youngs, Farrell (C), May, Tuilagi, Slade, Watson, Daly
    Náhradníci: Cowan-Dickie, Marler, Cole, Kruis, Ludlam, Heinz, Ford, Joseph
    Austrálie
    Sio, Latu, Alaalatoa, Rodda, Arnold, Pocock, Hooper (C), Naisarani, Genia, Lealiifano, Koroibete, Kerevi, Petaia, Hodge, Beale
    Náhradníci: Uelese, Slipper, Tupou, Coleman, Salakaia-Loto, White, Toomua, O´Connor