Sheffield Utd. – Arsenal 1:0 (kon.)
koniec
Sheffield United
1:0 (1:0)
Arsenal FC
Pondelok 21.10.2019, 21:00 • Bramall Lane, Sheffield • Anglická Premier League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:02:34)
     
    Držanie lopty: 32 % : 68 %.
    Strely na bránu: 2:3.
    Strely mimo: 4:2.
    Rohy: 7:12.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 10:12.
     
    Húževnatí domáci napriek obrovskému tlaku Arsenalu udržali v druhom polčase svoj jednogólový náskok z prvého dejstva a najtesnejším rozdielom víťazia. Tlak „kanonierov“ bol v niektorých pasážach druhého polčasu skutočne drvivý a hostia mali obrovskú územnú prevahu, do nebezpečných streleckých pozícii sa ale cez skvele fungujúcu domácu obranu prakticky nedostávali. V zápase, kde sme veľké množstvo gólových príležitostí nevideli, tak napokon vďaka gólu Mousseta senzačne víťazí nováčik Premier League. Sheffield sa touto výhrou posúva na priebežné deviate miesto, Arsenal zostáva na piatej pozícii.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Posledný útok Arsenalu. Martinelli sa tlačil z ľavého krídla popri bránkovej čiare do pokutového územia domácich, tam mu ale lopta odskočila a Baldock ju odkopol od Martinelliho za bránkovú čiaru. Brankár Henderson bude odkopávať od svojej brány.
     
    90+4
    Sheffield získava ďalší čas vďaka zbytočnému faulu Martinelliho na McBurnieho na polovici domácich. Domáci brankár sa s rozohrávkou veľmi neponáhľa, žltú kartu za zdržiavanie hry však už má.
     
    90+3
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Calum Chambers (Arsenal FC).
     
    90+3
    Striedania domáceho trénera sa ukázali ako veľmi úspešné, dvaja striedajúci útočníci Sheffieldu totiž držia hostí v strede poľa a nedovoľujú im rozohrať. Sharp navyše loptu ešte i získal a potiahol ju k pokutovému územiu Arsenalu.
     
    90+2
    Ceballosov roh domáci odhlavičkovali a Baldock potom rezolútnym odkopom poslal loptu možno i nad strechu pozdĺžnej tribúny na Bramall Lane.
     
    90+1
    Tlak Arsenalu pokračuje. Lacazetteov individuálny prienik po ľavom krídle neuspel, domáci obranca mu však loptu odkopol na rohový kop.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Domáci center z rohu odkopli na polovicu Arsenalu, kde sa rozbehol za loptou Sharp. Guendouzi šprintérsky súboj s ním vyhral a napokon ho Sharp fauloval, i tak však Sheffield získal ďalšie cenné desiatky sekúnd.
     
    89
    Chambers si spracoval tečovaný center Kolašinaca a z pravej strany vystrelil. Jeho ranu z voleja tečoval jeden z brániacich hráčov Sheffieldu tesne mimo vlastnej brány.
     
    88
    Na center z rohu si ideálne nabehol McBurnie, prudkou hlavičkou zblízka ale poslal loptu vysoko nad Lenovu bránu.
     
    87
    Fleckov center odkopol spred brány Arsenalu jeden z brániacich hráčov na rohový kop.
     
    86
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho McBurnieho dostáva Sokratis Papastathopoulos (Arsenal FC). Domáci budú mať priamy kop z ľavého krídla.
     
    85
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Oliver Norwood, prichádza Oliver McBurnie.
     
    83
    Center z rohu odvrátila domáca obrana z vlastnej šestnástky a následný opakovaný nákop na Martinelliho letel do ofsajdu.
     
    82
    Guendouzi sa z ľavej strany prekľučkoval do pokutového územia a Basham mu na poslednú chvíľu loptu odkopol na rohový kop.

    Michal Sadlek

    Góly: 30. Mousset

    Karty:   15. Fleck (SHU), 39. O'Connell (SHU), 66. McGoldrick (SHU), 75. D. Henderson (SHU) – 35. Saka (ARS), 67. Kolašinac (ARS), 86. Papastathopoulos (ARS), 90+3. Chambers (ARS)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:12. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:12.
    Sheffield United: D. Henderson – Basham, Egan, O'Connell – Baldock, Lundstram, Norwood (C) (85. McBurnie), Fleck, Stevens – McGoldrick (78. Freeman), Mousset (56. Sharp).
    Náhradníci: Moore – McBurnie, Freeman, Jagielka, Sharp, Robinson, Bešić.

    Arsenal FC: Leno – Chambers, Papastathopoulos, David Luiz, Kolašinac – Guendouzi, Xhaka (C) (69. A. Lacazette) – Pépé (78. Martinelli), Willock (46. D. Ceballos), Saka – Aubameyang.
    Náhradníci: E. Martínez – A. Lacazette, Martinelli, Torreira, Tierney, D. Ceballos, Holding.

    Rozhodca: Dean – Cann, Robathan

    Diváci: 30 775