Lipsko – Zenit 2:1 (kon.) | Amsterdam – Chelsea 0:1 (kon.) | Salzburg – Neapol 2:3 (kon.)
Genk – Liverpool 1:4 (kon.) | Inter – Dortmund 2:0 (kon.) | Slavia – Barcelona 1:2 (kon.)
Benfica – Lyon 2:1 (kon.) | Lille – Valencia 1:1 (kon.)
koniec
FC Salzburg
2:3 (1:1)
SSC Neapol
cz Streda 23.10.2019, 21:00 • Red Bull Arena, Salzburg • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:10. (23:00:11)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas Salzburgu s Neapolí končí! Italský tým si odváží z Rakouska cenné vítězství 3:2!

    Neapol od úvodních minut diktovala tempo zápasu. Povedenu ránu Mertense ještě dokázal Stankovic vyrazit. Další pokus belgického útočníka po přiklepnutí od Callejóna už ale byl nad síly domácího gólmana a Neapol se dostala v sedmnácté minutě do vedení. Balon do sítě dostal i Erling Häland, ale pouze po postavení v ofsajdu. Následně Alex Meret hned několikrát podržel Neapol ve vedení zákroky proti Minaminovi a Hwang Hi-čchinovi. Minamino poté utekl Malcuitovi na levé straně a ten ho musel ve vápně faulovat. Nařízenou penaltu proměnil jistým kopem Erling Häland.

    Po změně stran sice útočili více domácí, ale vedení strhl na stranu Neapole opět Dries Mertens, který využil povedeného úniku Kévina Malcuita. Salzburg dokázal i podruhé srovnat. Na Junuzovićův pas si naskočil Erling Häland a hlavou z blízkosti překonal Mereta. Domácí se ale neradovali z vyrovnání ani celou minutu. Ihned po rozehrávce totiž našel Mertens střídajícího Lorenza Insigneho a ten křížnou ránou ke vzdálenější tyči rozhodl.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí tým se ani v závěru nemůže dostat do potřebného tlaku. Střídající Koïta se sice procpal kolem Malcuita do vápna, ale poté centrem spoluhráče nenašel.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Fernando Llorente se u postranní lajny až příliš oháněl rukama. Nakonec trefil do obličeje Minamina a je po zásluze potrestán žlutou kartou.
     
    89
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Enock Mwepu, přichází Sékou Koïta.
     
    89
    Ulmerovi sice téměř utekl balon do zámezí po špatném zpracování, ale domácí kapitán nakonec mohl pokračovat ve hře. Häland proti dvojnásobné přesile nedokázal odcentrovat.
     
    88
    Také Allan ale fauloval ve středu pole Mwepua. Salzburg bleskově rozehrál na pravou stranu, kde ale v souboji jeden na jednoho nevyzrál Ashimeru na Malcuita.
     
    87
    Ulmer už neměl ve středu pole potřebnou rychlost na zastavení Ruize a tak sáhl k nedovolenému zákroku. Neapol má v závěru zápasu více sil.
     
    86
    Lorenzo Insigne už neměl komu nahrát a tak zvolil zpoza pokutového území pokus směrem na Miguela. Balon ale prosvištěl jen kolem levé tyče.
     
    85
    Také Junuzović se snažil centrem oslovit norského útočníka. Devatenáctiletý Häland byl ale pokrytý hned dvojicí soupeřů.
     
    84
    Rakouský tým se snaží potřetí srovnat krok s Neapolí. Minaminova kolmice měla najít Hälanda, ale ten už nemá v závěru zápasu příliš sil.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Neapol vede v Salzburgu i nadále o jeden zásah.
     
    81
    Po faulu na Hälanda rozehrávali domácí nebezpečnou standardní situaci. Mwepu si dělal prostor až příliš agresivně a je pískán útočný faul.
     
    80
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází José María Callejón, přichází Eljif Elmas.
     
    79
    Fernando Llorente se sice po svém příchodu nedokázal ještě prosadit, ale tentokrát si skvěle poradil s Minaminem.
     
    78
    Insigne si posouval míč kolem bránícího Ramalha, ale ten ještě dokázal špičkou kopačky přihrát Miguelovi. Domácí začínají v defenzivě riskovat.
     
    77
    U rohového praporku získal vhazování na Ulmerovi Kévin Malcuit. Domácí tým je zaskočen dalším zásahem Neapole a musí opět přepnout do ofenzivy.

    Vít Schück

    Góly: 40. Häland (pen.), 72. Häland (Junuzović) – 17. D. Mertens (Callejón), 64. D. Mertens, 73. L. Insigne (D. Mertens)

    Karty:   45+2. Häland (SLZ), 54. trenér Marsch (SLZ) – 39. Lozano (NEA), 40. Malcuit (NEA), 90. F. Llorente (NEA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:10.
    FC Salzburg: Stankovic (33. Miguel) – Kristensen, Ramalho, Wöber, Ulmer (C) – Daka (68. Ashimeru), Mwepu (89. S. Koïta), Junuzović, Minamino – Häland, Hwang Hi-čchan.
    Náhradníci: Miguel – Ashimeru, Vallci, Onguéné, S. Koïta, Szoboszlai, Okugawa.

    SSC Neapol: Meret – Malcuit, Koulibaly, Luperto, Di Lorenzo – Callejón (C) (80. Elmas), Allan, Ruiz, P. Zieliński – D. Mertens (76. F. Llorente), Lozano (65. L. Insigne).
    Náhradníci: Ospina – F. Llorente, Elmas, L. Insigne, Younes, Gaetano, Milik.

    Rozhodca: Clément Turpin – Nicolas Danos, Cyril Gringore (vš. FRA)