Trnava – Žilina 2:3 (kon.) | Martin – Levice 11:3 (kon.) | Dubnica – Skalica 8:3 (kon.)
Pov. Bystrica – Spišská N. Ves 1:4 (kon.) | Bratislava Capitals – Topoľčany 3:4 (1:2 po s.n.)
koniec
HK VITAR Martin
11:3 (5:1, 1:1, 5:1)
HK Levice
Streda 23.10.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR) • 14. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Pavel Takáč (tréner HK Levice): "V prvom rade musím súperovi pogratulovať k víťazstvu, bol lepšie pripravený ako my. Vstup do stretnutia mali jeho hráči mimoriadne dobrý, náskok sa potom veľmi ťažko naháňa. Nezachytili sme úvod, hrali sme nedisciplinovane, nedokázali sme sa dostať do zápasu. Potom prišli lepšie pasáže nasledované ale šiestym gólom domáceho tímu, čo definitívne rozhodlo. V tomto momente sa zlomil zápas, tretiu tretinu ani nemôžem hodnotiť, bola to absolútna deštrukcia zo strany domáceho tímu. Ešte raz gratulujem Martinu k víťazstvu, vedeli sme, že to nebude ľahký zápas. Pripravovali sme sa naň, domáci hráči ale boli lepší vo všetkom a zaslúžene zvíťazili."

    Ernest Bokroš (tréner HK VITAR Martin): "Ďakujem za gratuláciu, vieme aké to je prehrávať vyšším rozdielom. Takýto moment sme si užili v Spišskej Novej Vsi. Preto sme dnes nabádali chlapcov, aby bol výkon oproti tomuto zápasu podstatne iný. Dúfam, že hráči budú chápať, čo sa od nich chce. Mám radosť z prvej tretiny, v ktorej sme rozhodli. Vedenie 5:1 bolo základom pre naše víťazstvo. Súhlasím s kolegom, že v druhom dejstve už pracovalo podvedomie hráčov a výkon nebol taký, aký by sme chceli. Šiesty gól a diváci, ktorí hnali hráčov dopredu, náš výkon reštartovali. Hráči sa uvoľnili, stretnutie dohrali v dobrom tempe. Videl som veci, ktoré sa mi páčili, vyzdvihol by som disciplinovaný výkon spočívajúci v tom, že sme neboli vylučovaní. V Spišskej Novej Vsi sme mali sedem vylúčených hráčov, kedy sa skutočne nedá hrať. Dnes sme tento neduh odstránili, aj pri takomto vysokom víťazstve ale vidíme viacero vecí, na ktorých musíme popracovať."

    Peter König (obranca HK Levice): "Za stavu 3:0 pre domácich sa dalo so stretnutím ešte niečo urobiť. Po štvrtom inkasovanom góle sa už s výsledkom veľmi ťažko mohlo niečo spraviť. Dopredu sme sa tlačili bezhlavo, nič nám nevychádzalo. Dávali sme si pozor na vylúčenia, ktorých nebolo veľa. V dnešnej dobe ale rozhodujú presilové hry ,aj keď dnes určite nemali výrazný vplyv na výsledok. Určite sme sa ale mohli týchto situácií vyvarovať a góly z týchto situácií neinkasovať. Určite mohlo byť inkasovaných gólov podstatne menej. Nemuseli sme si spraviť takúto hanbu, pretože hanba to skutočne je. Najbližšie cestujeme do Žiliny, bude to podobný zápas. Dúfam, že sme sa dostatočne poučili nielen z dnešného zápasu ale aj vstupu do neho. Čo sa týka výkonu, určite nedovolíme, aby sa niečo podobné zopakovalo. Nielen v piatok, ale ani do konca sezóny. Máme hráčov, ktorí už hrali Extraligu. Kvalita tu je, sú tu aj mladí chlapci, ktorí sa ešte potrebujú oťukať. Musíme samozrejme zmeniť aj štýl hry, pretože ak si každý robí, čo chce, takto to dopadne."

    David Videlka (útočník HK VITAR Martin): "Sme radi, že sa po istej dobe podarilo doma ukázať, že hokej hrať vieme. Fanúšikov sme snáď opäť pozvali do hľadiska. Hokej hráme predovšetkým pre nich. Tešíme sa z jedenástich gólov, samozrejme, chceme urobiť všetko pre to, aby výsledky boli lepšie. Dnes rozhodla úvodná tretina, kedy sme súperovi nasádzali štyri rýchle góly. Zlomili sme psychiku súpera, ktorá išla dolu. Teší nás efektivita počas presilových hier, dúfame, že nám to bude padať i naďalej. Tabuľka je vpredu pomerne vyrovnaná, pomýšľame samozrejme na play-off. Dúfame preto, že sa hra bude zlepšovať a hokej sa divákom bude páčiť. Cieľom je aj čo najvyššia priečka pred samotným play-off. Čakajú nás dve stretnutia vonku, domáce prostredie je síce našou výhodou, víťaziť musíme aj na ľade súpera. Považská Bystrica ako aj Žilina nie sú ľahkí súperi. V tejto sezóne jasný outsider ako tomu bolo v prípade uplynulej sezóny nie je. V súťaži nepôsobia Nové Zámky "B" ani Prešov, liga je vyrovnanejšia, do každého stretnutia musíme ísť naplno a s pokorou. Vtedy môžu prísť pozitívne výsledky. Nový tréner je s tímom ani nie týždeň, na tip – top výkon to určite ešte nestačí. Výkon sa s mužstvom bude samozrejme ešte časom formovať a gradovať pred play-off. Všetko sa bude robiť v prospech lepšej hry. Samozrejme, dnes sme radi za strelených 11 gólov, uvedomujeme si ale, že nie v každom ďalšom zápase takýto či približný počet gólov nestrelíme. Dôležité je pre nás dať svojej hre tvár, aby sme to, čo si povieme, bolo vidieť aj na ľade. Najbližšie domáce stretnutie odohráme s Bratislavou. Všetci vidíme, že je to náš najväčší súper v boji o víťazstvo v súťaži. Vieme, aký majú tím, hrať sa dá ale s každým a stretnutia v tejto sezóne to potvrdzujú. Bratislava už podľahla Topoľčanom či Skalici, sú to hráči ako my, z mäsa a kostí. Doma pred našimi priaznivcami, čo je naša výhoda, samozrejme urobíme všetko pre to, aby sme im oplatili prehru z úvodného merania síl." (22:03:33)
     
    Martin si poradil s Levicami hladko 11:3. Góly: 1. Themár (Rudzan), 3. Brezniak (Poliaček, Themár), 7. Videlka (Babka), 9. Babka, 18. Poliaček (Murček, Langhammer), 38. Paulíny (Jurášek, Rudzan), 43. Videlka (Rusina, Matejka), 49. Brezniak (Poliaček, Murček), 52. Jurášek (Rudzan, Paulíny), 54. Videlka (Rusina), 57. Murček (Matejka, Langhammer) – 13. Vorobyev (Kohút), 40. Mihalík (Tábi), 52. Šramaty (Hrušík, Adámik).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Pokus Nováka uzatvára toto stretnutie. Skrumáž pred bránkou gól nepriniesla.
     
    59:27
    Z otočky to skúsil Hrušík. Priestor bránky netrafil.
     
    58:32
    Potlesk na otvorenej scéne. Fanúšikovia už stojac ďakujú svojim hráčom.
     
    57:46
    Themár v závere takisto skúša šťastie z diaľky. Puk sa odráža od zadného mantinelu.
     
    57:17
    Nauš odstavený od puku. Vracia sa späť.
     
    56:33
    Martin dal gól!
    Využitá presilová hra. Domácim stačila jediná akcia na začiatku s Jakubom Langhammerom a Lukášom Matejkom, ktorú dokončil MICHAL MURČEK.
     
    56:19
    Jozef Mihálik (HCL) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    56:03
    Nauš s Rusinom vyprodukovali príležitosť pre Melchera, ktorý sa príliš oprel do puku. Ten tak netriafa odkrytú bránku.
     
    55:42
    Langhammer stojaci v bránkovisku. Takmer mu jeho pokus o teč vyšiel.
     
    55:17
    Oravec, ktorého pokus sa obtrel o konštrukciu bránky skúša udržať pásmo. Hostia vytláčajú domácich.
     
    54:34
    Rudzan z otočky. Jeho pokus skončil nad bránkou.
     
    53:46
    Štipľavý pokus vyslal Matejovie. Skorigovať sa mu výsledok nepodarilo.
     
    53:16
    Martin dal gól!
    Tomáš Rusina poslal ľahký puk pred bránku, ktorému pomohol ku gólu DAVID VIDELKA.
     
    52:43
    Domáci priaznivci si pýtajú desiatku. Či sa im želanie splní, o tom rozhodnú domáci hráči.
     
    51:59
    Martin dal gól!
    Nahadzovaný puk v podaní Matúša Rudzana, ktorý tečoval ANDREJ JURÁŠEK. Druhú asistenciu si pripisuje Adam Paulíny.
     
    51:43
    HK Levice dávajú gól! Skrumáž pred bránkou po ktorej znižuje ERIK ŠRAMATY po asistenciách Lukáša Hrušíka a Denisa Adámika.
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Daniel Modrovský

    Góly a asistencie: 1. Themár (Rudzan), 3. Brezniak (Poliaček, Themár), 7. Videlka (Babka), 9. Babka, 18. Poliaček (Murček, Langhammer), 38. Paulíny (Jurášek, Rudzan), 43. Videlka (Rusina, Matejka), 49. Brezniak (Poliaček, Murček), 52. Jurášek (Rudzan, Paulíny), 54. Videlka (Rusina), 57. Murček (Matejka, Langhammer) – 13. Vorobyev (Kohút), 40. Mihalík (Tábi), 52. Šramaty (Hrušík, Adámik)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Dvořák, Matejka – Šimon, Themár – Burzík, Oravec – Brezniak, Murček, Poliaček – Rudzan, Jurášek, Paulíny – Melcher, Langhammer, Nauš – Videlka, Babka, Rusina
    HK Levice: Hallo (Pavličko) – Kuzma, Kohút – Romaňák, Novák – Šturdík, König – Matejovie – Tužinský, Mrázik, Vorobyev – Hrušík, Mihálik, Tábi – Gubo, Klenko, Buianov – Adámik, Šramaty, Kudrna

    Rozhodca: Píšťanský, Staššák – Znak, Konc st.

    Diváci: 890