Ottawa – Detroit 5:2 (kon.) | Tampa Bay – Pittsburgh 3:2 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Pittsburgh Penguins
cz Štvrtok 24.10.2019, 02:15 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:13:28)
     
    Československá stopa v utkání:
    Erik Černák (TBL)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 17:57
    Ondřej Palát (TBL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:25
    Dominik Simon (PIT) 0+1, 5 střel, čas na ledě 14:50.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Victor Hedman (TBL) 1+0
    2. Alex Killorn (TBL) 1+0
    3. Andrej Vasilevskij (TBL) 37 zák., 2 góly, 94,9%.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 48 – 39 (15:12, 22:11, 11:16)
    Zablokované střely soupeře: 11 – 11
    Trestné minuty: 4 – 10
    Využité přesilové hry: 1/4 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 45% – 55%
    Bodyčky: 31 – 25.
     
    Asi nejdramatičtější zápas dosavadního průběhu sezóny je u konce! Za šedesát minut hry jsme měli možnost vidět bezmála devadesát střel na branku, což jasně vypovídá o tom, jak parádní útočný hokej to byl. Tampa byla většinu času aktivnější. Paradoxně největší tlak měla ve druhé třetině, kdy po gólech Taneva a Guentzela přišla o náskok vytvořený Alexem Killornem. Brankář Jarry se nejednou vytáhl i po druhé přestávce, domácí ale bušili tak dlouho, až v čase 47:07 uzdravený Cédric Paquette vyrovnal. Pens nakonec dojeli na svou nedisciplinovanost, v závěru se nechali dvakrát zbytečně vyloučit a v poslední minutě kvůli tomu inkasovali od Victora Hedmana. V závěrečných vteřinách si Pittsburgh ještě stihl vytvořit tlak a o výhře Lightning se rozhodlo až několik minut po závěrečném klaksonu, neboť se dlouho zkoumalo, zda Letangova střela ze závěrečné vteřiny náhodou neprošla za brankovou čáru.
     
    Po pěti minutách známe pravdu. Puk neprošel přes brankovou čáru a Tampa tak může slavit cenné vítězství!
     
    Zápas tak úplně neskončil, protože se u videa zkokumá poslední šance Letanga. Není úplně jasné, zda Vasilevského zákrok lapačkou nepřišel až ve chvíli, kdy už byl puk celým objemem za brankovou čarou.
     
    Konec zápasu.
    59:59 To bylo těsné! Letangovu poslední střelu Vasilevskij lapil na brankové čáře!
     
    59:59
    Letang ještě jednom nabil Schultzovi na dělovku od modré čáry. Guentzel puk tečoval, ale Tučňáci ve velké skrumáži kotouč za Vasilevského neprotlačili. V poslední možné desetině naposledy dorážel Letang, jenže puk skončil ve Vasilevského lapačce!
     
    59:43
    Pens se usadili v útočném pásmu, jenže spoustu času ztratili kombinací u modré čáry. Ke střele z vrcholku levého kruhu odhodlal až Schultz, ale Vasilevskij betonem zasáhl.
     
    59:16
    Hosté si okamžitě vzali oddechový čas a po vyhraném buly odvolali Jarryho na střídačku. Lightning se mezitím vysvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
    59:03 Victor HEDMAN - 3:2
     
    59:03
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts necelou minutu před koncem základní hrací doby využívají přesilovou hru a dost možná rozhodují o svém vítězství! Johnson na levé straně přenechal puk Stamkosovi, který jej vrátil na modrou čáru a VICTOR HEDMAN nekompromisní ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Dobrou práci odvedl i Palát, který clonil Jarrymu ve výhledu. Asistence: Steven Stamkos, Tyler Johnson.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:49
    Domácí se znovu nemohou pořádně dostat do útočného pásma. Nikita Kučerov trochu nezvykle odchází střídat po pár desítkách vteřin.
     
    58:22
    Opět dobrá práce v oslabení od Bluegera, díky kterému se kotouč odstěhoval mimo obranné pásmo Penguins.
     
    57:55
    Černákovu střelu od modré si Jarry pohlídal. Tampa si však zahraje další přesilovou hru, protože za hákování je vyloučen Jake Guentzel.
     
    57:33
    Hedmanovu přihrávku podél modré čáry vystihl Guentzel, jenže si nedokázal puk zpracovat a jen kvůli tomu nemohl upalovat do úniku.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 10. Killorn (Kučerov, Sergačov), 48. Paquette (McDonagh, Witkowski), 60. Hedman (Stamkos, T. Johnson) – 26. B. Tanev, 40. Guentzel (Crosby, Simon)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman, Shattenkirk, McDonagh, Sergačov, Coburn (A) – Joseph, T. Johnson, Stamkos (C) – Gourde, B. Point, Palát – Kučerov, Cirelli, Killorn (A) – Witkowski, Paquette, Maroon.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Marino, Letang (A), J. Schultz, M. Pettersson, Gudbranson, J. Johnson, Riikola (C) – Simon, Crosby, Guentzel (A) – Hörnqvist, McCann, Kahun – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Lafferty, Blandisi.

    Rozhodca: Peel, O´Rourke – Racicot, Murphy

    Diváci: 19 092