Slovácko – Opava 4:0 (kon.) | Ostrava – Sigma Olomouc 2:2 (kon.) | Příbram – Zlín 0:0 (kon.)
Sparta Praha – Bohemians 4:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
4:0 (2:0)
Bohemians 1905
cz Sobota 26.10.2019, 17:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • Česká FORTUNA:LIGA • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To už je z naší strany vše. Přeji Vám krásný zbytek sobotního večera! (19:49:53)
     
    Jílek: Semih Kaya začal hrát pravidelně, navíc vedle Davida Lischky. Taková ta pravidelnost je pak znát. Každý zápas ještě udělá jednu nebo dvě chyby, ale celkově jde nahoru. Jemu i Lischkovi pomáhá to, že se stoperská dvojice stabilizovala.
     
    Jílek: Dnes jsme měli jen díky neproduktivitě Bohemky v poločase dvougólové vedení. Musíme na tom pracovat, pořád si to opakovat. Tréninkový proces je nějak nastaven, s hráči nějak pracujeme. Pak si to musíme přenést i do zápasu, abychom vydrželi hrát po celé utkání to, co chceme hrát. Aby byla ofenzivní i defenzivní složka vyvážená.
     
    Jílek: Michal Trávník to nemá jednoduché. Vypadli nám defenzivní záložníci, takže hraje z těch záložníků nejníže, což je pro něj nezvyklé. Popasoval se s tím ale dobře. A víme, že v něm máme i hráče, který umí hrát výše.
     
    Václav Jílek (trenér Sparty): Dali jsme rychlý gól a prvních 10 – 15 minut jsme hráli dobře. Pak jsme ale začali propadat a hráči soupeře z toho těžili. Jednalo se o díry v organizaci hry, kdy byly mezi hráči velké mezery a soupeř toho využíval. Musím složit poklonu Milanovi Hečovi, který tam měl 3 – 4 výborné zákroky a hodně nás podržel. Ve druhém poločase už soupeř tolik šancí neměl. Řekl bych, že z hlediska organizace hry to bylo z naší strany mnohem lepší.

    Hlavně v prvním poločase byla naše produktivita vynikající. Ze dvou šancí jsme dali dva góly a to nám do dalšího průběhu zápasu hodně pomohlo. Celkově jsme ale hráli mezi obránci hodně pomalu. Pak tam není ta nabídka. V tomto ohledu budeme apelovat na hráče do dalších zápasů. Do ofenzivy opět odehrál dobrý zápas Adam Hložek.
     
    Klusáček Dřív se říkalo, že tři rohy rovná se gól. To už ale dneska neplatí. Moje filozofie je hrát aktivně. To jsme dnes splnili, šancí jsme si vytvořili dostatek, ale bohužel nám to tam nespadlo.
     
    Luděk Klusáček (trenér Bohemians): Bylo to pro nás trochu nešťastné utkání. Chtěli jsme hrát aktivně, na vítězství. Poznamenalo nás, že jsme dostali ve 4. minutě ten úvodní gól. Přesto kluci nepropadli panice, dostali se do hry, ale doplatili jsme na produktivitu. Měli jsme tam 3 – 4 dobré příležitosti, srovnat jsme nedokázali a naopak přišel druhý gól. Škoda, že tam po přestávce nespadl trestňák Podaného, to ještě mohlo zápas zdramatizovat. I za stavu 4:0 jsme hráli dopředu, na riziko. O něčem svědčí statistika střel na bránu a také to, že nejlepším hráčem Sparty byl i přes výsledek 4:0 vyhlášen brankář Heča.
     
    Utkání je za námi, ale ještě od našeho přenosu nemusíte odcházet. Zprostředkujeme Vám totiž ohlasy z pozápasové tiskovky.
     
    Fotbalisté Sparty vítězí v pražském derby proti Bohemians vysoko 4:0. Zatímco v prvním poločase hosté předváděli i přes průběžný stav sympatický výkon a dopláceli hlavně na neproměňování šancí, tak po změně stran už měli Letenští hru pod kontrolou.

    Skóre zápasu otevřel už ve 4. minutě po Frýdkově centru Libor Kozák. Hosté pak neproměnili řadu příležitostí a Sparta naopak v úvodním dějství vytěžila z minima maximum. Hložek po půlhodině našel v šestnáctce Guélora Kangu a ten se nemýlil. Po změně stran už kralovali domácí i herně. Gól Frýdka ještě nebyl po konzultaci s asistenty u videa uznán, ovšem v 52. minutě se nádhernou střelou prosadil Martin Hašek a rudí se definitivně uklidnili. Skóre duelu pak uzavřel v 71. minutě po Frýdkově rohu Semih Kaya.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Adam Hložek ještě chtěl pohnout s ukazatelem stavu. Z levého křídla si navedl míč na střed hřiště, ovšem svou střelou pouze vyprášil rukavice Le Gianga.
     
    90+1
    Utkání bude nastaveno o dvě minuty!
     
    89
    Benjamin Tetteh se snažil ve skluzu zasáhnout centr spoluhráče. Místo míče ale trefil nohy Daniela Krcha a sudí mu tak odpískal útočný faul.
     
    88
    Z pravé strany se snažil dostat míč do ohně Milan Havel. Domácí se ale bez potíží ubránili.
     
    86
    Zatímco za hostující bránou hoří bengálské ohně, rozpoutali domácí hráči v šestnáctce zajímavý závar. Hložek nahrál před bránu Tettehovi, který neprostřelil obranný val Bohemky. Poté se ještě dostal k míči Kanga, ale už se vyhnal z ideálního střeleckého úhlu a poslal míč nad břevno.
     
    85
    Nadešel čas pro druhou pyrotechnickou vložku sparťanských fanoušků v utkání.
     
    84
    Hra se už přeci jen uklidnila. Sparta se už dopředu tolik tlačit nepotřebuje a hosté se zřejmě již smířili s vysokou porážkou.
     
    82
    Před rozběhnutým Kangou nyní zachraňoval David Bartek, který míč odehrál do autu.

    Martin Augustin

    Góly: 4. Kozák (M. Frýdek), 31. Kanga (Hložek), 52. M. Hašek, 71. Semih Kaya (M. Frýdek)

    Karty:   54. Trávník (SPA) – 45+1. Jindřišek (BOH)


    Rohy: 5:8.
    AC Sparta Praha: Heča – Sáček (80. Juliš), Semih Kaya, Lischka, M. Frýdek (C) – Moberg Karlsson (62. Vindheim), Trávník, Kanga, M. Hašek, Hložek – Kozák (72. Tetteh).
    Náhradníci: Nita – L. Krejčí, Tetteh, Juliš, Vindheim, Matěj Hanousek, Hancko.

    Bohemians 1905: P. Le Giang – Hůlka, Krch, Pokorný – Bartek, Jindřišek (C), Vaníček, Podaný (62. Ugwu) – M. Havel, Keita (60. Nečas), Vodháněl (79. Záviška).
    Náhradníci: Valeš – Schumacher, Nečas, J. Rada, Köstl, Ugwu, Záviška.

    Rozhodca: Proske – Kotík, Vaňkát

    Diváci: 12 157