Espanyol – Valencia 1:2 (kon.) | Levante – Barcelona 3:1 (kon.) | Sevilla – Atlético Madrid 1:1 (kon.)
Real Madrid – Real Betis 0:0 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
1:2 (1:0)
Valencia CF
Sobota 02.11.2019, 13:00 • RCDE Stadium, Barcelona • Španielska LaLiga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (15:06:28)
     
    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 4:4.
    Strely mimo: 6:6.
    Rohy: 5:5.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 20:14.
     
    Zápas končí pre domácich veľkým sklamaním, keďže stratili sľubne rozohraný zápas, a potvrdzujú ho hlasným piskotom i domáci fanúšikovia. Valencia v druhom polčase postupne zvyšovala svoju aktivitu, naopak Espanyol sa z ihriska začal vytrácať a na výsledku sa to prejavilo. Prvú penaltu Valencie ešte VAR zrušil, druhú však už premenil Parejo a po jednoduchej akcii strelil víťazný gól „netopierov“ Maxi Gómez. Espanyol, narozdiel od prvého polčasu, nepredviedol v druhom dejstve v útoku okrem Sánchezovho nebezpečného priameho kopu vôbec nič a brankár Cillessen nemusel predviesť žiadny ťažší zákrok. Kríza Espanyolu tak pokračuje a z posledných šiestich zápasov prehral už piaty. Doma navyše prehral i šiesty zápas v sezóne a v tabuľke zostáva i naďalej na predposlednom mieste. Valencia sa výhrou posunula na priebežné ôsme miesto.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Trochu zúfalý nákop brankára Diega Lópeza odhlavičkoval Gayá a Parejo vysunul do otvorenej obrany Rodriga. Proti nemu vybehol brankár Espanyolu, ktorý mu sklzom loptu vypichol.
     
    90+4
    Hráči Valencie dokonca aktívnym pohybom vytlačili domácich na ich polovicu a tam ich svojim napádaním držia. Čas sa Espanyolu rýchlo kráti.
     
    90+3
    Až po nepresnom pase Pareja na Valleja sa domáci dostali k lopte. Musia však útočiť „do plných“, hostia ich totiž čakajú zoradení v obranných blokoch na vlastnej polovici.
     
    90+2
    Hostia rozohrali priamy kop po zemi do strany a pokračujú v postupnej kombinácii, tentoraz však už na útočnej polovici.
     
    90+1
    I prvú minútu nadstaveného času trávia s loptou na svojich kopačkách hostia. Brankár Cillessen ju nakopol na útočnú polovicu na Maxiho Gómeza, ktorého zasiahol lakťom do hlavy vo vzdušnom súboji Espinosa.
     
    90
    Bude sa hrať ešte šesť minút.
     
    89
    Domácim sa nedarí dostať sa do záverečného tlaku. Loptu držia na kopačkách hráči Valencie, ktorí si ju s prehľadom prihrávajú v strede poľa.
     
    88
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rubén Sobrino, prichádza José Gayá.
     
    88
    Sobrino bez cudzieho zavinenia utrpel pri zlom došliapnutí na nohu v strede poľa zrejme nejaké svalové zranenie a tiež musí byť ošetrený.
     
    87
    Costa zostal ďalej ležať na trávniku a musel byť ošetrený. Napokon odkríval v sprievode lekárov za autovú čiaru.
     
    86
    Granero si narazil loptu s Campuzanom, jeho spätnú prihrávku ale odkopol pred útočníkom Espanyolu Costa. Ten zostáva ležať na zemi a ukazuje, že dostal do nohy kŕč.
     
    85
    Center z pravej strany odvrátila obrana Valencie za šestnástku k Vargasovi, ktorý z voleja namieril presne na brankára Cillessena. Hostia držia loptu na vlastnej polovici a dopredu sa vôbec neženú.
     
    84
    Victor Gómez zasiahol v súboji o loptu do nohy Kondogbiu. Ten sa v štýle Neymar zvíja na zemi v bolesti, je však zrejmé, že svoju bolesť poriadne zveličuje. O tak tvrdý zákrok sa zase nejednalo...
     
    83
    Domáci sa snažia zaútočiť, loptu sa im ale vôbec nedarí dostať sa k pokutovému územiu hostí. Prihrávajú si tak predovšetkým na vlastnej polovici a v strede poľa.
     
    82
    Rozbehnutí hostia pokračujú v útočnej aktivite. Maxi Gómez si nabiehal za Parejovým nákopom na ľavú stranu, tam ale loptu pri kľučke proti Naldovi stratil.

    Michal Sadlek

    Góly: 31. Roca (pen.) – 69. Parejo (pen.), 80. Gómez

    Karty:   30. Kondogbia (VAL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:14.
    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – V. Gómez, Naldo, Espinosa, David López, Pedrosa – V. Sánchez (C), Roca, Darder (78. Granero) – Lej (65. Vargas), Ferreyra (74. Campuzano).
    Náhradníci: Prieto – Corchia, Campuzano, Melendo, Granero, Vilà, Vargas.

    Valencia CF: Cillessen – Wass, Garay, Diakhaby, J. Costa – Torres (63. Sobrino, 88. Gayá), Parejo (C), Kondogbia, Čeryšev (63. M. Vallejo) – Rodrigo, Gómez.
    Náhradníci: Doménech – T. Correia, Gayá, Lee Kang-in, Sobrino, Gabriel, M. Vallejo.

    Rozhodca: Pizarro – Grado, Rodriguez

    Diváci: 18 428