Crystal Palace – Leicester 0:2 (kon.) | Everton – Tottenham 1:1 (kon.)
koniec
Everton FC
1:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 03.11.2019, 17:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:55:21)
     
    Držanie lopty: 48 % : 52 %.
    Strely na bránu: 3:2.
    Strely mimo: 3:1.
    Rohy: 5:2.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 9:8.
     
    Tento zápas bol veľmi zvláštny. Takmer 80 minút sa okrem niekoľkých sporných situácii, ktoré riešil VAR a gólu Alliho nedialo na trávniku vôbec nič, čo by stálo za zmienku. Dôkazom toho je i fakt, že za celý zápas sme videli len jedenásť striel. Všetko sa ale zmenilo po červenej karte Son Hung-mina, po ktorého zákroku utrpel hororovú zlomeninu nohy André Gomes. Domáci sa po tomto momente vrhli dopredu a v dlhom nadstavenom čase napokon svoju aktivitu pretavili na vyrovnávajúci gól Tosuna. Everton je po tejto remíze na 17. mieste, Tottenham o dva body pred ním na 11. pozíciu. Výsledok i pozície oboch tímov v tabuľke ale zrejme pre každého futbalového fanúšika zatienilo zranenie Andrého Gomesa...
     
    90+13
    Koniec zápasu.
     
    90+13
    Sidibého prihrávku na Delpha vystihol Lucas Moura a ešte potiahol hru na opačnú stranu. Tam sa neúspešne snažil o sólový prienik Ben Davies.
     
    90+12
    Center z priameho kopu obrana hostí odvrátila z vlastnej šestnástky a následne nepustila pred svoju bránu ani center Sidibého z pravej strany.
     
    90+12
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Christian Eriksen, prichádza Ryan Sessegnon.
     
    90+11
    Delph bol faulovaný v hlavičkovom súboji na polovici Tottenhamu. Domáci budú mať priamy kop z ľavej strany.
     
    90+10
    Zákrok Sáncheza bol vyhodnotený ako neúmyselný, hra teda pokračuje ďalej bez trestu pre obrancu Tottenhamu. Everton pokračuje vo svojom tlaku na útočnej polovici.
     
    90+9
    Sáncheza obral o loptu Richarlison, ktorého potom zozadu zasiahol do nohy. Situáciu znovu posudzuje VAR.
    90+7. Cenk Tosun (EVE) - 1:1
     
    90+7
    Everton FC dal gól!
    Domáci sa dočkali odmeny za svoju aktivitu a vyrovnávajú! Digne z prvej z ľavej strany predĺžil do šestnástky nákop zo stredu poľa a na prednej tyči predskočil obrancu Tottenhamu i svojho spoluhráča Calvert-Lewina CENK TOSUN. Ten prudkou hlavičkou poslal loptu zblízka nechytateľne k pravej tyči.
     
    90+7
    Nákop Pickforda skončil na pravom krídle u Richarlisona, ktorý sa síce obtočil okolo Bena Daviesa, potom však slabým centrom poslal loptu priamo na pripraveného brankára Gazzanigu.
     
    90+6
    Rýchlu rozohrávku hostí na Lucasa Mouru prekazilo zdvihnutá zástavka čiarového rozhodcu. Pickford vyháňa všetkých svojich spoluhráčov na útočnú polovicu.
     
    90+5
    Ten získal pri odkope od svojej brány menším zdržiavaním hry niekoľko sekúnd a po jeho rozohrávke fauloval v súboji o loptu v strede poľa Delph.
     
    90+4
    Richarlison sa cez dobre brániacich hráčov Tottenhamu nedostal k lopte a po tom, čo skončila za bránkovou čiarou, ju bude odkopávať od svojej brány brankár Gazzaniga.
     
    90+3
    Domáci sa nemôžu dostať k lopte. Hostia zatiaľ majú nadstavený čas pod kontrolou a hrací predmet majú častejšie na kopačkách.
     
    90+2
    Hostia loptu držia pod svojou kontrolou a z polovice Evertonu ju prihrávkami dozadu vrátili až k svojmu brankárovi Gazzanigovi. Ten pod tlakom napádajúcich hráčov domáceho tímu odkopol hrací predmet do autu.
     
    90+1
    Holgateov center z ľavej strany skončil v rukaviciach brankára Gazzanigu. Ten loptu vykopol na útočnú polovicu.

    Michal Sadlek

    Góly: 90+7. Tosun – 63. Alli

    Karty:   30. Walcott (EVE) – 31. Eriksen (TOT), 65. NDombèlé (TOT)   79. Son Hung-min (TOT)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:8.
    Everton FC: Pickford – Sidibé, Holgate, Y. Mina, Digne (C) – A. Gomes (84. G. Sigurdsson), Delph – Walcott (68. Tosun), T. Davies (83. Calvert-Lewin), Iwobi – Richarlison.
    Náhradníci: Lössl – M. Keane, Coleman, G. Sigurdsson, Calvert-Lewin, Tosun, Kean.

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Aurier (88. Foyth), D. Sánchez, Alderweireld, B. Davies (C) – Moussa Sissoko, NDombèlé (73. Lo Celso) – Son Hung-min, Alli, Eriksen (90+12. R. Sessegnon) – Lucas Moura.
    Náhradníci: Vorm – Foyth, Winks, Dier, Lo Celso, R. Sessegnon, Parrott.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Kirkup

    Diváci: 39 001