Valladolid – Mallorca 3:0 (kon.) | Villarreal – Bilbao 0:0 (kon.) | Osasuna – Alavés 4:2 (kon.)
Vigo – Getafe 0:1 (kon.) | Leganés – Eibar 1:2 (kon.) | Granada – Sociedad 1:2 (kon.)
koniec
Villarreal CF
0:0 (0:0)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 03.11.2019, 14:00 • Estadio de la Cerámica, Villarreal • Španielska LaLiga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (16:00:05)
     
    Držanie lopty: 57 % : 43 %.
    Strely na bránu: 7:2.
    Strely mimo: 3:7.
    Rohy: 8:10.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 10:8.
     
    Druhý polčas priniesol viac zaujímavých momentov, ako sme videli v prvom polčase, gól by však v tomto zápase nepadol, asi ani keby sa hralo do rána. Bližšie ku gólu boli domáci, za ktorých mohol skórovať Moreno, Cazorla a po štandardke i Albiol, skvelými zákrokmi však svoj tím podržal muž zápasu – brankár hostí Simón. Hostia výrazne zvýšili svoju aktivitu v posledných cca 20 minútach, tak veľké príležitosti, ako mali domáci, si ale vypracovať nedokázali. Bezgólová remíza je tak asi väčším sklamaním pre domáci tím. Villarreal si ňou udržal jednobodový náskok pred Bilbaom a v tabuľke je na siedmom mieste. Bilbao je na priebežnej ôsmej pozícii.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu za protesty proti neodpískanému faulu dostáva Javier Ontiveros (Villarreal CF).
     
    90+3
    Domáci ale v úplnom závere dostali hostí pod poriadny tlak. Ontiverosov center zľava odhlavičkoval Yeray ku Cazorlovi, ktorý vystrelil len do stredu brány na gólmana Simóna.
     
    90+2
    Pri nábehu na Ontiverosov center spadol v súboji s obrancom Bilbaa Moreno. Domáci požadujú penaltu, ani tentokrát ale hlavný rozhodca nijak nereaguje.
     
    90+1
    Ontiveros sa na ľavom krídle prekľučkoval hneď cez trojicu protihráčov, po jeho prihrávke však Bacca o loptu prišiel. Chukwueze následne z tohto útoku vyťažil zablokovaným centrom aspoň rohový kop.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Córdobov center z ľavej strany odkopol na roh Albiol. Nákop z neho potom hlavou zasiahol Dani García, loptu ale poslal vysoko nad Asenjovu bránu.
     
    89
    Našťastie sú obaja hráči v poriadku a pokračujú v hre. Bilbao sa v závere čoraz viac tlačí dopredu a i teraz drží loptu na polovici domáceho tímu.
     
    88
    V hlavičkovom súboji na polovici Villarrealu sa zrazili hlavami Iborra a Raúl García. Obaja sa okamžite ocitajú v opatere svojich lekárskych tímov.
     
    87
    Cazorla loptu zaviezol na polovicu hostí, kde krátku kombináciu Villarrealu ukončil tvrdou strelou Ontiveros. Jeho pokus zo strednej vzdialenosti skončil mimo Simónovej brány.
     
    86
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iker Muniain, prichádza Gaizka Larrazabal.
     
    86
    Dani García prihrávkou z ľavej strany našiel medzi obrancami Villarrealu voľného Córdobu, ktorý strelou zo strednej vzdialenosti výrazne minul Asenjovu bránu.
     
    85
    Nákop brankára Asenja doletel až k jeho konkurentovi na opačnej strane v bráne Bilbaa. Simón si loptu spracoval a chytil ju až po zhruba 20 sekundách, keď proti nemu za veľkého piskotu domácich tribún vybehol Bacca.
     
    84
    Odrazenú loptu získali hostia, ktorí v krátkom časovom slede poslali pred Asenjovu bránu hneď tri centre. Ani jeden sa však neujal, všetky odvrátila domáca obrana.
     
    83
    Williams zablokovaným centrom získal rohový kop. Nákop od rohovej zástavky potom preletel až na opačnú stranu ihriska, odkiaľ centroval Capa. Albiol loptu odhlavičkoval zo svojho pokutového územia.
     
    82
    Quintillov nákop vybojoval v súboji s Morenom Capa. Loptu potom posunul malou domov svojmu brankárovi Simónovi, ktorý ju odkopol na pravé krídlo na Williamsa.

    Michal Sadlek

    Góly:

    Karty:   60. Iborra (VLR), 90+3. Ontiveros (VLR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:7. Rohy: 8:10. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:8.
    Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol, Francisco Torres, Quintilla – Iborra – G. Moreno, Anguissa (80. Ontiveros), Cazorla (C), Moisés Gómez (63. Chukwueze) – Toko Ekambi (69. Bacca).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, Chukwueze, Ra. Funes Mori, M. Gaspar, Ontiveros, Trigueros.

    Athletic Club Bilbao: Simón – Capa, Yeray, I. Martínez, Berchiche – Dani García, San José (66. Vesga) – I. Gómez (74. I. Córdoba), Raúl García, Muniain (C) (86. Larrazabal) – I. Williams.
    Náhradníci: Herrerín – Aduriz, I. Córdoba, de Marcos, Larrazabal, Núñez, Vesga.

    Rozhodca: Latre – Izquierdo, Cantón

    Diváci: 17 460