Bayern – Olympiakos 2:0 (kon.) | Lok. Moskva – Juventus 1:2 (kon.) | Paríž – Brugge 1:0 (kon.)
Real Madrid – Galatasaray 6:0 (kon.) | CZ Belehrad – Tottenham 0:4 (kon.) | D. Záhreb – Doneck 3:3 (kon.)
Bergamo – Manchester City 1:1 (kon.) | Leverkusen – Atlético Madrid 2:1 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
1:1 (0:1)
Manchester City
Streda 06.11.2019, 21:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Miláno • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:05:58)
     
    Držanie lopty: 42 % : 58 %.
    Strely na bránu: 2:4.
    Strely mimo: 3:3.
    Rohy: 2:9.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 12:11.
     
    V druhom dnešnom zápase tejto skupiny remizovalo doma Dinamo Záhreb so Šachtarom Doneck 3:3. Prvý Manchester City s desiatimi bodmi tak ešte nemá úplnú definitívu postupu, pretože druhý Šachtar a tretie Dinamo Záhreb majú po 5 bodov. Posledná Atalanta s jedným bodom má stále ešte teoretickú šancu na postup.
     
    Atalanta predviedla v druhom polčase skvelý výkon a jeden z najlepších tímov sveta takmer úplne vygumovala. Pašalić v úvode druhého polčasu vyrovnal a domáci mali niekoľko veľkých príležitostí, aby zápas rozhodli vo svoj prospech, ani jednu z nich ale nedokázali využiť. City sa v druhom polčase nedostalo v útoku vôbec k ničomu a jeho útoky boli úplne bezzubé. Zápas skončil kuriózne, keď ho na strane hostí po vystriedaní jedničky Edersona a vylúčení náhradného brankára Brava dochytal obranca Kyle Walker. Našťastie pre hostí ale nečelil žiadnej zložitejšej situácii a „The Citizens“ dokázali zdržiavaním hry a naťahovaním času, hlavne pri rohovej zástavke na útočnej polovici, dotiahnuť zápas do remízového konca.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Bernardo Silva znovu zatiahol loptu k rohovej zástavke, kde ju po zisku autu zase prenechal Cancelovi. Ten ešte navyše dostal loptu k Agüerovi, ktorý získal rohový kop.
     
    90+6
    Žltú kartu za zdržiavanie hry dostáva Bernardo Silva (Manchester City). Hlavný rozhodca už to jednoducho nevydržal.
     
    90+5
    Hostia úplne zjavne naťahujú čas pri každej možnej príležitosti. Bernardo Silva čakal s autovým vhadzovaním na Cancela a potom spolu s De Bruynem za obrovského piskotu domácich fanúšikov naťahuje čas i pri rozohrávke rohového kopu.
     
    90+4
    Pašalićov pas za obranu City chytil (akokoľvek neuveriteľne to znie) vybiehajúci brankár Walker. Ten si s loptou ešte ľahol na trávnik, aby získal niekoľko sekúnd.
     
    90+3
    Agüero sa tiež pokúsil o sólový prienik, hneď trojica brániacich hráčov Atalanty ho však o loptu pripravili. Domáci sa potom dostali na útočnú polovicu, kde však o loptu po nevydarenom centri Gómeza prichádzajú.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Atalanta Bergamo: z ihriska odchádza Timothy Castagne, prichádza Luis Muriel.
     
    90+2
    Žltú kartu za zásah Tolóia vysokou nohou dostáva Benjamin Mendy (Manchester City). Mendy hlavnému rozhodcovi ironicky zatlieskal.
     
    90+1
    De Bruynemu sa nevydaril individuálny prienik, loptu ale udržal pod kontrolou a prihral ju do strany na Mendyho. Tomu ju sklzom vypichol do autu Iličić.
     
    90
    Bude sa hrať ešte sedem minút.
     
    90
    Rozohrali ho len po zemi do strany s cieľom kombinovať na útočnej polovici. To sa im ale kvôli nepresnej prihrávke na Bernarda Silvu nepodarilo a lopta skončila v aute.
     
    89
    Malinovskyj vystrelil popod múr po zemi priamo na Walkera, ktorému lopta najprv vypadla, na druhýkrát ju ale chytil. Hneď po jeho výkope skolil v hlavičkovom súboji na vlastnej polovici Palomino Agüera, i hostia tak budú mať priamy kop.
     
    88
    City zakončí tento zápas v oslabení a v jeho bráne stojí Kyle Walker! Malinovskyj si postavil loptu na exekúciu priameho kopu.
     
    88
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Riyad Mahrez, prichádza Kyle Walker.
     
    86
    Bieloruskí rozhodcovia si mysleli, že Guardiola už minul všetky striedania, zostalo mu však ešte jedno. Hráči Atalanty sa tak začínajú sťažovať na zdržiavanie hry.

    Michal Sadlek

    Góly: 49. Pašalić – 7. Sterling

    Karty:   27. Djimsiti (ABC), 39. Tolói (ABC), 43. Iličić (ABC), 79. Castagne (ABC) – 70. Fernandinho (MAC), 90+2. B. Mendy (MAC), 90+6. B. Silva (MAC)   81. Bravo (MAC)

    Nepremenená penalta: 43. Jesus (MAC), mimo


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:11.
    Atalanta Bergamo: Gollini – Tolói, Djimsiti, Palomino – Hateboer, de Roon, Freuler (84. Malinovskyj), Castagne (90+2. Muriel) – Pašalić, A. Gómez (C) – Iličić.
    Náhradníci: Sportiello – A. Masiello, Kjaer, Arana, Malinovskyj, Muriel, Barrow.

    Manchester City: Ederson (46. Bravo) – Cancelo, Fernandinho (C), Otamendi, B. Mendy – De Bruyne, Gündoğan, B. Silva – Mahrez (88. Walker), Jesus (73. Agüero), Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Angeliño, Walker, Stones, García, Doyle, Agüero.

    Rozhodca: Kulbakov – Žuk, Masljanko (všetci Bielorusko)

    Diváci: 34 326