Fínsko – Česko 1:2 (kon.)
koniec
Fínsko
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Česko
cz Štvrtok 07.11.2019, 13:00 • Dmitrov • Euro Hockey Tour (ženy)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (15:03:11)
     
    Nejlepší hráčkou na finské straně byla vyhlášena Noora Tulusová, na té české pak kdo jiný, než brankářka českého výběru, a sice Klára Peslarová.
     
    Je dobojováno. Češky sice inkasovaly od Finek kontaktní branku a čelily pak několika dalším pokusům, svůj těsný náskok ale uhájily a podruhé na turnaji v rámci Euro Hockey Tour vítězí. V dnešním duelu je to však výhra obzvláště chutnější, neboť se zrodila proti velkému favoritovi. S Finkami totiž Češky v srpnu prohrály vysoko 2:9. Po velmi dobrém výkonu dnes prohru odčinily a právem slaví hodně cennou výhru.
     
    Konec zápasu.
    59:47 Kotouč z obranného pásma vyslaly Češky, skončil ale jen u tyče.
     
    59:47
    Kotouč mířil na prázdnou branku a Češky tak mohly definitivně rozhodnout, ovšem skončil jen u tyčky finské branky.
     
    59:23
    Vhazuje se po pravé ruce Kláry Peslarové.
     
    59:23
    Proti jedovaté střele zasáhla Klára Peslarová a opět tak hodně podržela svůj tým. Hra je pozastavena a česká lavička si vybírá oddechový čas.
     
    58:50
    Finky hrají bez brankářky a zkoušejí to se šesti bruslařkami v poli.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:45 Petra NIEMINENOVÁ - 1:2
     
    57:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak nyní se to už Finkám povedlo a dostávají se na kontaktní branku. Tuominenová poslala z rohu puk do prostoru mezi kruhy, kdy ho na pravé straně svižnou ranou poslala za záda Peslarové PETRA NIEMINENOVÁ – 1:2. Finsko je tak Česku na dostřel jediné branky. Asistence: Minnamari Tuominenová.
     
    57:04
    Nebezpečnou střelu soupeřek srazila betony Klára Peslarová a poté ho Alena Mills poslala znovu do neutrální zóny.
     
    56:04
    Češky vyhodily znovu puk do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Finkám tak zase o něco utekl čas a zkrátil se. Šance na zvrat tak pomalu mizí.
     
    55:24
    Tam to ovšem výborně udělala Barbora Patočková, která vypíchla puk a poslala ho do středního pásma.
     
    54:34
    Necelých pět a půl minuty mají Finky na to, aby se zápasem něco udělaly, naopak Češky, aby nadějné vedení ubránily. Nyní mají kotouč Finky a derou se před branku Peslarové.
     
    53:40
    Klára Hymlárová po zemi poslala puk do mezikruží, kde ale nezakončila přesně Alena Mills.
     
    52:22
    Finky čelily dalšímu menšímu tlaku hráček Česka a vyhazovaly puky od vlastní branky. Ale do středního pásma kotouč nedokázaly vyhodit.
     
    50:34
    Jdeme do poslední desetiminutovky třetí části hry. U puku jsou české hráčky a znovu spěchají před finskou branku.
    48:24 Kateřina MRÁZOVÁ - 0:2
     
    48:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky navyšují své vedení. KATEŘINA MRÁZOVÁ si nabruslila do prostoru mezi kruhy a pohotovou střelou pak dostala kotouč za Rätyové záda – 0:2. Bez asistence.
     
    46:55
    Klára Hymlárová sprintovala před Rätyovou, dobře jí sekundovala soupeřka, která nakonec znemožnila české hráčce zakončit z dobré pozice.
     
    46:02
    Finky neopustily pásmo Češek a dlouho operovaly před brankou Peslarové. Až nyní se Češkám povedlo dostat puk do neutrální zóny.
     
    45:44
    Svižnou střelou nyní ohrozila Peslarovou znovu Minnamari Tuominenová, ale Klára předvedla další pohotový zákrok lapačkou. Hra je přerušena.
     
    45:18
    Minnamari Tuominenová vylekala Peslarovou, na kterou poslala štiplavou střelu. Ovšem česká brankářka byla pohotová a kotouč dostala do své moci.
     
    44:41
    Tereza Vanišová si najela na levou stranu, kde převzala puk, ale byla tísněně obranou Finek. Její střela proto byla sražena mimo tři tyče a branku Rätyové příliš neohrozila.
     
    43:54
    Z levé strany střílela Klára Hymlárová, její pokus ale do lapačky dostala Rätyová a hned před dotěrnými českými hráčkami přerušila hru.
     
    43:34
    Česko je v plném počtu.
     
    42:55
    Klára Peslarová nedostala puk pod lapačku a ten získala jedna z Finek. Objela branku a poslala puk na modrou čáru, kde však nikdo nebyl a ten skončil ve středu pole.
     
    42:10
    Finský tým kombinoval před brankou Peslarové, ale obrana dokázala dostat kotouč do středního pásma. Češky se tak osvobozují.
     
    41:45
    Ale ne na příliš dlouho. Zedníková podrazila soupeřku a nabídla tak Finkám další přesilovou hru.
     
    41:34
    Vyloučení v týmu Česko (Martina Zedníková – 2 min., podrážení).
     
    41:10
    Český celek se ubránil dalšímu oslabení a nyní je už v plném počtu.
     
    40:21
    Češky dostaly puk před branku Finek a ukrojily tak další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní jsme se žádné branky nedočkali a Češky tak zatím drží těsný náskok, kterého dosáhly v jedenácté minutě první třetiny v přesilové hře. Finky měly několik pokusů, které však k vyrovnání nevedly. Ještě tak určitě zabojují ve třetí třetině, která začne přibližně ve 14:28.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Finky dlouho kombinovaly před českou branku, nakonec byla jejich střela sražena mimo a český tým se hned na to osvobozuje a posílá puk až před Rätyovou.
     
    39:10
    Vyloučení v týmu Česko (Tereza Radová – 2 min., podrážení).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:25
    Ida Karjalainenová jela v tandemu se spoluhráčkou, poté dostala na levý kruh přihrávku, který ale minula. Finky tak opět před Peslarovou nezahrozily.
     
    37:53
    Alena Mills napřahovala ke střele na pravé straně, ale nakonec kotouč netrefila.
     
    37:14
    Češky nadále velmi dobře brání prostor před Peslarovou, která nyní nemusela do žádného zákroku. Poté český celek zkrotil skákavý puk a dostal ho pryč z pásma.
     
    36:18
    U puku v obranném pásmu českého týmu byly dříve obránkyně Česka a nepustily tak finského soupeře do žádné akce. A hned na to pak otáčejí hru před Rätyovou.
     
    35:04
    Ronja Savolainenová nedostala skrze obranu českého týmu puk před branku Peslarové a další akci Finek tak končí zmarem.
     
    33:23
    Češky se pokusily protečovat kotouč do útočného pásma, ale ten skončil jen u modré čáry. Poté si ho do své moci převzaly Finky a jdou dopředu.
     
    32:52
    Další pozorný zákrok Peslarové, ta byla ve svém brankovišti opět pozorná a zastavila další nebezpečný finský pokus. Poté přerušila hru a vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    32:06
    Jenni Hiirikoskiová z pravé strany vyslala tvrdou střelu, po které zaduněly betony Kláry Peslarové. Ta připsala další přesný zákrok a podržela český tým!
     
    31:12
    Z prostoru mezi kruhy napřáhla ke střele Aneta Lédlová, její pokus byl sražen a poté končí u brankářky Noory Rätyové.
     
    30:46
    Jsme za polovinou základní hrací doby a český celek stále drží těsný náskok.
     
    30:37
    Český tým je v plném počtu.
     
    29:53
    Další pokus, Noora Tulusová z levé strany vyslala přízemní střelu, která však končí znovu u obrany českého týmu, jenž se záhy osvobozuje.
     
    29:02
    Jenni Hiirikoskiová příklepem vyslala pokus z vrcholu mezikruží, ale trefila jen nohu jedné z českých obránkyň. Finky ale nadále operují před brankou Peslarové.
     
    28:37
    Nyní mají Finky šanci srovnat stav, když budou hrát přesilovou hru.
     
    28:37
    Vyloučení v týmu Česko (Adéla Hanzlíková – 2 min., podrážení).
     
    28:25
    Aneta Lédlová spěchala za pukem do útočného pásma, kde nabrala rychlost, ale nedojela ho. Zakázané uvolnění českého týmu stěhuje hru před Kláru Peslarovou.
     
    27:21
    Noora Tulusová slepla puk před Peslarovou, ten se odrazil od obránkyně českého týmu a opět tak jde český tým na druhou stranu.
     
    27:15
    Jenni Hiirikoskiová pronikla do útočného pásma, ovšem vystavila se ofsajdové pasti a hra je tak vykázána zpět do středního pásma, kde se bude za okamžik vhazovat.
     
    26:15
    Klára Peslarová pomohla obraně a v rohu kluziště získala puk, který poté spoluhráčkám přenechala. Česko tak míří do další útočné akce na opačném konci hřiště.
     
    26:05
    Další přerušení hry před finskou klecí a Češky tak udržely útočné pásmo. Ve stejném čase si finská lavička bere oddechový čas.
     
    25:19
    Naopak hned na to unikly Češky a zakombinovaly před Rätyovou, která musela hasit nebezpečí na pravé straně branky, kde ukryla puk pod lapačku.
     
    24:42
    Přihrávka Vainikkaové na Tuominenovou na modrou čáru končí ve středním pásmu, které finský tým musí opustit.
     
    24:12
    Ronja Savolainenová si sjela blíže brance Peslarové, ovšem její pokus z nápřahu z pravého kruhu skončil jen u boční konstrukce české branky.
     
    23:10
    Další možnost českého týmu, ten se zdržel těsně u branky Noory Rätyové, ale znovu se před finskou brankářkou nedokázal prosadit. Soupeřky pak otáčejí hru.
     
    22:50
    Nyní se do pásma Češek dostaly Finky, počínaly si tam ale nepřesně.
     
    21:38
    Od modré čáry střílela Daniela Pejšová, její pokus ještě před Rätyovou tečovala jedna ze spoluhráček, ale kotouč do finské branky nedostala.
     
    21:14
    Alena Mills si sjížděla k nahozenému kotouči do mezikruží, nakonec na něj vůbec nedosáhla.
     
    20:40
    Češky se snažily zavézt puk do útočného pásma, nakonec ho tam jen nahodily a u své branky ho podržela Noora Räyová a raději přerušila hru.
     
    20:15
    Finsko je v plném počtu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi a Češky si v ní vedly velmi dobře. Úvodní aktivitu Finek totiž ustály a poté udeřily v přesilové hře. Na začátku jedenácté minuty se k puku u modré čáry dostala Alena Mills a její střela z dálky pak propadla za Rätyové záda. Finky nedokázaly odpovědět a zatím tak musejí dohánět jednobrankovou ztrátu. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně ve 13:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Deset vteřin před vypršením první části hry zasáhla proti střele Mills Rätyová a přerušila hru. Ještě se tak bude buly vhazovat před její klecí.
     
    19:35
    Další zakázané uvolnění českého týmu v přesilové hře. Znovu se bude vhazovat před Klárou Peslarovou. Konkrétně po její levé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:56
    Finský celek získal puk a hned ho poslal až před českou branku. Následně pak se Češky dopustily zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Peslarovou, což rozhodně Finkám vyhovuje.
     
    18:15
    Vyloučení v týmu Finsko (Aino Karppinenová – 2 min., hákování).
     
    17:55
    Češky v závěru první třetiny stále drží těsné vedení, kterého dosáhly využitím přesilové hry. Nyní však čelí tlaku Finek, které se na delší dobu uhnízdily v jejich pásmu.
     
    16:56
    Matilda Nilssonová podél pravého mantinelu zavezla puk do pásma a poté její tým znovu hrozil před brankou Peslarové. Ta ale zasáhla a přerušila hru.
     
    15:59
    Český tým je kompletní.
     
    15:01
    Petra Nieminenová z pravé strany nemířila přesně a puk skončil za českou brankou. Tam si ho Finky sebraly a opět kombinovaly před Peslarovou.
     
    14:32
    Finky se uhnízdily v pásmu českého týmu a snaží se v přesilové hře o vyrovnání. Ale zatím byla obrana soupeřek proti.
     
    13:59
    Vyloučení v týmu Česko (Klára Peslarová – 2 min., podrážení). Trest odpyká Tereza Mazancová.
     
    13:28
    Minnamari Tuominenová napřáhla od modré čáry, ale její pokus skončil jen vedle branky Peslarové. Nicméně stále se finský celek drží v útočném pásmu.
     
    12:15
    Finky jsou v plném počtu.
     
    11:32
    Nyní se Češky samy vykázaly z útočné třetiny a tohle oslabení už jejich soupeřky zvládnou.
     
    11:11
    Další početní výhoda se českému týmu zatím nedaří a Finky vyhazují puky do bezpečí.
     
    10:15
    Vyloučení v týmu Finsko (Nelli Laitenová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
    10:01 Alena MILLS - 0:1
     
    10:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky využívají přesilovou hru. Kotouč se dostal k modré čáře, kde si ho našla ALENA MILLS, nohou si ho přikopla na hůl a poté svižnou střelou nachytala Nooru Rätyovou, která poprvé loví puk ze své sítě – 0:1. Asistence: Natálie Mlýnková.
     
    09:12
    Přesilovku mají také české hráčky a už se s pukem dostávají do útočného pásma.
     
    08:54
    Vyloučení v týmu Finsko (Tanja Niskanenová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    07:51
    Kateřina Mrázová si nabruslila podél levého mantinelu až k zadní čáře, ale na kotouč nakonec nedosáhla.
     
    07:07
    Češky zastavily útok Finek a poté se jaly do útoku. Ale ve středním pásmu jim kotouč sebral opět agilní finský tým.
     
    06:08
    Z vrcholu levého kruhu se dostala k odraženému puku Pavlína Horálková a svižnou ranou poslala kotouč na branku Finek. Tam ho zastavila Rätyová a následně přerušila hru. První pěkná akce českého týmu.
     
    05:20
    Po špatné kombinaci českých hokejistek znovu puk získaly Finky a šly směrem před branku Peslarové. Avšak ta byla bez práce.
     
    04:40
    Český tým dostal puk z obranného pásma do toho středního, ale tam si ho převzal finský tým, který tak může proniknout do další útočné akce.
     
    03:32
    Po levé straně šla směrem do útočného pásma Kateřina Mrázová, před finskou klecí ale na puk nedosáhla. Finky poté ihned otáčejí hru.
     
    03:20
    Češky jsou v plném počtu.
     
    02:22
    Češky získaly puk a hned ho poslaly až před finskou branku. Šetří tak cenné vteřiny z českého oslabení.
     
    01:43
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru Finky, při vyloučení Terezy Radové. Od modré čáry hned střílela Hiirikoskiová, ale její pokus byl sražen mimo.
     
    01:20
    Vyloučení v týmu Česko (Tereza Radová – 2 min., krosček).
     
    01:01
    Nyní už ano, zblízka na ní šla střela, kterou česká brankářka schovala do lapačky a přerušila hru. Vhazovat se bude po její pravé ruce.
     
    00:33
    Finky se hned vrhly do útočné akce a kombinovaly před brankou Peslarové. Ta zatím ale nemusela zasahovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dozněla česká hymna, ještě si vyslechneme tu finskou a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová, Savolainenová, Laitinenová, Tuominenová, Lindstedtová, Rantalaová, Karppinenová – Karvinenová, Tapaniová, Neieminenová – Tulusová, Vainikkaová, Hakalová – Karjlalainenová, Niskanenová, Nilssonová – Kuoppalaová, Liikalaová, Rajahuhtaová

    Česko: Peslarová (Zechovská) – Seroiszková, Horálková (A), D. Pejšová, Škrdlová, Zedníková, Radová, Hanzlíková – Křížová (A), Mrázová, Přibylová – Mills (C), Hymlárová, Mlýnková – Vanišová, Patočková, Lédlová – Kaltounková, T. Mazancová, Čajanová.
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se obě reprezentace utkaly na konci srpna, kdy Finky český výběr smetly 9:2. Dnes tak hokejistky Česka mají co vracet.
     
    Česko

    Češky měly start do turnaje v Dmitrově daleko snazší. Narazily na Švýcarky, kterým nepovolily ani gól a nakonec své soupeřky přestřílely vysoko 8:0. Nejvíce branek padlo v prostřední části hry, kdy Češky nasázely rovných pět branek. Na led také letěly pomyslně čepice, neboť na hattrick dosáhla útočnice Kristýna Kaltounková. Tahle výhra sice český výběr hodně namotivovala a určitě jim vlila krev do žil. Ovšem Češky se nyní musí vrátit zase zpátky na zem, protože proti Finsku je nečeká vůbec nic lehkého a bude to velká dřina ubránit nebezpečné útoky hráček ze země tisíců jezer.

    Nominace Česka

    Brankářky:
    Klára Peslarová, Kateřina Zechovská

    Obránkyně:
    Daniela Pejšová, Klára Seroiszková, Martina Zedníková, Pavlína Horálková, Adéla Škrdlová, Adéla Hanzlíková, Věra Horáková, Tereza Radová

    Útočnice:
    Barbora Patočková, Alena Mills, Denisa Křížová, Klára Hymlarová, Aneta Lédlová, Kateřina Mrázková, Natálie Mlýnková, Tereza Vanišová, Vendula Přibylová, Kristýna Kaltounková, Sára Čajanová, Tereza Mazancová
     
    Finsko

    Finky svůj první duel sehrály s domácí reprezentací, a sice s Rusky. Zápas byl hodně vyrovnaný, po první třetině vedlo Rusko, v té druhé pak Finky srovnaly. Jenže v poslední části základní hrací doby strhly vedení ruské hráčky znovu na svou stranu a Finsko muselo dotahovat. A ztrátu smazaly finské hokejistky doslova v hodině dvanácté. V čase 59:29 totiž v přesilové hře vyrovnala Lindstedtová a zápas šal do prodloužení. Ovšem v něm se nerozhodlo a nakonec vše došlo do samostatných nájezdů. V nájezdech se pak jako jediná prosadila Olga Sosinovová, která tak rozhodla o ruské výhře. Dnes si finské hráčky brousí zuby na český výběr a v utkání budou rozhodně favoritkami.

    Nominace Finska

    Brankářky:
    Meeri Räisänenová, Noora Rätyová

    Obránkyně:
    Sanni Rantalaová, Rosa Lindstedtová, Aino Karppinenová, Jenni Hiirikoskiová, Ronja Savolainenová, Nelli Laitinenová, Minnamari Tuominenová

    Útočnice:
    Susanna Tapaniová, Elisa Holopainenová, Annina Rajahuhtaová, Ida Karjalainenová, Petra Nieminenová, Julia Liikalaová, Tanja Niskanenová, Michelle Karvinenová, Sanni Hakalaová, Noora Tulusová, Viivi Vainikkaová, Ida Kuoppalaová, Matilda Nilssonová
     
    Hezké čtvrteční odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Reprezentace žen rozehrály včera první zápasy v rámci Euro Hockey Tour a dnes tento turnaj v ruském Dmitrovu pokračuje znovu. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi ženskými reprezentacemi Finska a Česka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 58. Nieminenová (Tuominenová) – 11. Mills (Mlýnková), 49. Mrázová


    Fínsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová, Savolainenová, Laitinenová, Tuominenová, Lindstedtová, Rantalaová, Karppinenová – Karvinenová, Tapaniová, Neieminenová – Tulusová, Vainikkaová, Hakalová – Karjlalainenová, Niskanenová, Nilssonová – Kuoppalaová, Liikalaová, Rajahuhtaová
    Česko: Peslarová (Zechovská) – Seroiszková, Horálková (A), D. Pejšová, Škrdlová, Zedníková, Radová, Hanzlíková – Křížová (A), Mrázová, Přibylová – Mills (C), Hymlárová, Mlýnková – Vanišová, Patočková, Lédlová – Kaltounková, T. Mazancová, Čajanová