Nice – Bordeaux 1:1 (kon.)
koniec
OGC Nice
1:1 (1:0)
Girondins Bordeaux
cz Piatok 08.11.2019, 20:45 • Allianz Riviera, Nice • Ligue 1 Uber Eats • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Ligue 1 má na programu úvodní zápas 13. kola, ve kterém celek Nice hostí Bordeaux. Mírným favoritem je domácí celek, ale uvidíme, jak tento zápas nakonec dopadne.
     
    OGC NICE má po dvanácti kolech 16 bodů a nachází se na třinácté pozici, takže zatím se domácím nedaří podle představ a dnes by potřeboval nutně zabrat a bodovat. Celek Nice totiž z posledních čtyř kol uhrál pouze a jen tři body, když v posledním zápase porazil 2:0 Reims.

    GIRONDINS BORDEAUX je na tom o něco málo lépe. Hostující celek zatím nasbíral 18 bodů a v tabulce se nachází na šesté pozici. Ani hosté ale nemají příliš oslnivou formu, protože z posledních tří kol urvali jen tři body, když vyhráli také v posledním kole. Porazili 2:0 Nantes a na tento výsledek dnes chtějí navázat.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Nice – Bordeaux 1:0
    Bordeaux – Nice 0:1
    Bordeaux – Nice 0:0
    Nice – Bordeaux 1:0
    Nice – Bordeaux 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Nsoki, Dante, Hérelle – Cyprien – Atál, Danilo, Lees-Melou, Únás – Dolberg, Ganago.
    Náhradníci: Clementia – Coly, Burner, Maolida, Tameze, M. Sarr, Lusamba.

    Girondins Bordeaux FC: Costil – Jovanović, Koscielny, Mexer – Kamano, Tchouaméni, Otávio, Benito – de Préville, Hwang Ui-jo – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Poundjé, Kwateng, Maja, Bašić, Aït Binnásir, Kalu.

    Rozhodčí: Hamel – Pignatelli, Grosbost.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí zahájil dnešní střetnutí, do akce se hnal na pravé straně Adam Únás, který zapomněl balon za sebou, a tak se Nice zakončení nedočkalo.
     
    2
    Další akcí se na levé straně prezentoval Igniatius Ganago, jehož pokus byl sražený na rohový kop. Centr do vápna poslal Wylan Cyprien, jehož snažení bylo odvrácené na první tyči.
     
    3
    Do dnešního střetnutí nastoupilo OGC Nice v pruhovaných černočervených dresech, naopak Girondins Bordeaux se obléklo do bílé sady.
     
    5
    Hráči v bílých dresech kombinují a pomaloučku postupují blíže k polovině soupeře. Na stadionu panuje výborná divácká kulisa, která žene hráče za lepším výkonem.
     
    6
    Úvod zápasu nabízí taktickou bitvu a zatím se hraje od šestnáctky k šestnáctce. Nic nezměnil ani Wylan Cyprien, který se od postranní čáry nedostal na střed, jelikož narazil na obranný zákrok soupeře.
     
    7
    Vukašin Jovanović přihrál dopředu, kde si chtěl míč narazit Jimmy Briand. Jeho přihrávka byla nepřesná, a tak se do protiakce vydal Kasper Dolberg, jehož pokus zpoza šestnáctky mířil jen na připraveného brankáře.
     
    8
    Hned v úvodu zápasu zde máme první žlutou kartu, kterou vidí Pierre Lees-Melou (Nice). Domácí hráč totiž nestíhal, a tak podražením poslal pronikajícího soupeře k zemi.
     
    9
    Přímý kop se rozehrával dvaatřicet metrů od branky, a tak to vzal na sebe Nicolas de Préville. Zakončení ale postrádalo přesnost a proletělo jen vedle pravé tyče.
     
    10
    Přihrávku na levou stranu dostal Loris Benito, jehož centr byl sražen bránícím hráčem na rohový kop. Centrem se pak prezentoval Nicolas de Préville, jenž našel v šestnáctce jen prvního bránícího soupeře.
     
    11
    Loris Benito nejprve balon ztratil a následně ho chtěl získat zpátky. Ovšem dopustil se pouze faulu, a tak se k míči vrací domácí celek.
     
    13
    Pronikající Nicolas de Préville neustál souboj s Dantem, ale hlavní rozhodčí viděl zákrok jako čistý. Po nepřesné přihrávce bude Nice vhazovat.
     
    15
    Patnáct minut hry je minulostí a my stále čekáme na první branku. Ba dokonce i na první větší ohrožení branky, zatím je k vidění spíše taktická bitva.
     
    16
    Po pravé straně uháněl do pokutového území Adam Únás, jenomže s obranným zákrokem přispěchal Otávio. Nice se dožadovalo pokutového kopu, který hlavní sud razantně odmítl.
     
    17
    A další akce domácího celku končí rohovým kopem. Do velkého vápna se tentokrát hnal Igniatius Ganago, kterého zakřižoval soupeř, jenž akci zastavil.
     
    18
    Centrem od rohového praporku se prezentoval Wylan Cyprien, jehož pas mířil do zadní části šestnáctky, kde se nenacházel žádný jeho spoluhráč. Bordeaux vhazovalo, ale ještě na své polovině balon ztratilo.
     
    19
    Na dvakrát na levé straně šestnáctky zabojoval Loris Benito, od něhož se míč dostal na hranici vápna. Místo zakončení jsme ale viděli pouze odkop do strany.
     
    20
    Nepřipraveným pokusem se tentokrát prezentoval Otávio, jehož zakončení se točilo od branky a zamířilo jen vedle pravé tyče.
     
    22
    Opravdu nesledujeme nikterak oslňující fotbal a duelu by jistě pomohla úvodní branka. Aktuálně jsou u balonu hostující hráči, kteří kombinují na útočné polovině.
     
    22
    Vukašin Jovanović (Bordeaux) si u postranní čáry zezadu došlápl na Adama Únáse, jehož nevybíravě poslal na zelený pažit. Hostující hráč tak viděl jako druhý žlutou kartu.
     
    25
    Hostující mužstvo dlouhou dobu drželo míč a kombinačně se blížilo k brance. Ovšem Lorise Benita vytlačil soupeře, který soupeře donutil k přihrávce na Laurenta Koscielnyho.
     
    26
    Přenesení hry mířilo na levou stranu, kde se nacházel aktivní Loris Benito. Jenomže balon k němu nedoletěl a navíc se Bordeaux dopustilo faulu na Kaspera Dolberga.
     
    27
    Nice právě vstřelilo branku!
    Po dlouhé době se domácí mužstvo dostalo na polovinu soupeře a otevřelo skóre zápasu! Míč putoval doprava, odkud odcentroval Júsuf Atál. Jeho centr byl velice přesný a zamířil na hlavu PIERRA LEESA-MELOUA, který se z malého vápna nemýlil. Asistence: Júsuf Atál.
    27. Pierre LEES-MELOU - 1:0
     
    29
    Girondins bude hledat cestu za vyrovnáním, ale bude muset přidat v předfinální fázi. Nice zachytilo míč a vydalo se do protiakce. Júsuf Atál prohodil soupeře a našel Kaspera Dolberga, který z otočky vystřelil, ale trefil jen vyběhnutého gólmana.
    29. Kasper Dolberg (NIC)
     
    31
    Hráči v černočervených dresech drželi míč na vlastní polovině, ale po chvíli přišla nepřesná přihrávka. Bordeaux pak vymyslelo centr ze strany, který byl na penaltovém puntíku odvrácen.
     
    32
    Hostující celek se jen těžce dostává před branku, ale stále mu zbývá spousta času k tomu, aby s nepříznivým stavem něco udělal.
     
    33
    V pravé části šestnáctky se nacházel François Kamano, který se pokusil o kličku. Bránící hráč s touto variantou počítal, a tak akci Bordeaux s přehledem zastavil.
     
    35
    Na straně hrací plochy měl dost času François Kamano, který chtěl poslat balon za obranu, kam mířil Jimmy Briand. Ovšem přihrávka byla zastavena, ale Nice se míče znovu jen zbavilo.
     
    36
    Na levé straně si soupeře obhodil Wylan Cyprien, který se pokusil míč ještě dostihnout na hrací ploše, což se mu nepovedlo. Hostující tým tak bude moci otočit hru a myslet znovu na vyrovnání.
     
    37
    O průnikovou přihrávku do pokutového území se pokusil Loris Benito, který ale vyslal jen nepřesný míč, jehož se v pohodě zmocnili bránící hráči.
     
    38
    Aurélien Tchouaméni obral o míč Wylana Cypriena a vydal se kupředu. Jeho pokus zpoza šestnáctky mířil k pravé tyči, ale Walter Benítez přispěchal s perfektním zákrokem.
    38. Aurélien Tchouaméni (BOR)
     
    39
    To není možné, co Bordeaux znovu zahodilo! Přihrávka z pravé strany na první tyč, odkud vystřelil Jimmy Briand. Jeho pokus z jedné vyrazil domácí brankář, jenž je hrdinou posledních okamžiků.
     
    41
    V první pětačtyřicetiminutovce rozhoduje produktivita, zatímco Nice se prosadilo ze dvou šancí jednou, Bordeaux ze stejného počtu akcí nechalo vyniknout brankáře.
     
    42
    Další centr z levé strany vyslal na hranici malého vápna Loris Benito. Před brankou se nacházel zcela osamocený Nicolas de Préville, jehož hlavička proletěla kolem bližší tyče.
     
    44
    Už to vypadalo, že po perfektním zaseknutí se Júsuf Atál dostane přes soupeře, jenže mu v rozhodujícím momentu ujela noha, a tak jen přihrál do druhé vlny. Pokusem se pak prezentoval Igniatius Ganago, jehož zakončení bylo sražené na roh.
     
    45
    Hra se po rohovém kopu rychle otočila a dalšího centru se dočkal François Kamano, který na první tyči našel nabíhajícího spoluhráče. Briandova hlavička zamířila jen vedle pravé tyče, Bordeaux bylo znovu blízko vyrovnání.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Dlouho jsme sledovali utkání, které se hrálo od vápna k vápnu. Z ojedinělé šance se ale Nice dočkalo branky, o kterou se zasloužil Pierre Lees-Melou. Bordeaux poté zlepšilo hru směrem dopředu a vypracovalo si několik šancí. Hostující mužstvo ale zatím trápí koncovka, kterou musí Girondins v dalším průběhu utkání zlepšit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Igniatius Ganago, přichází Patrick Burner.
     
    46
    Hlavní rozhodčí už dal pokyn k pokračování zápasu. Jako první se míče chopil Kasper Dolberg a Nice volí postupný útok, který byl na levé straně přibrzděn.
     
    47
    Pokutový kop pro Bordeaux! Do šestnáctky vnikl François Kamano, který si míč výborně zasekl, a tak jej poslal k zemi Stanley Nsoki.
    47. Penaltový zákrok
     
    49
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Zaslouženě je vyrovnáno a začínáme znovu! K pokutovému kopu se postavil JIMMY BRIAND, který si stejně jako brankář vybral levý spodní roh branky. Walter Benítez se po míči sice natahoval, ale jen o kousek na něj nedosáhl.
    49. Jimmy BRIAND - 1:1
     
    52
    Hráči v bílých dresech jsou po vyrovnávacím gólu při chuti. Pas z pravé strany mířil do šestnáctky, kde se hostujícímu hráči zamotal míč pod nohami, a tak nevystřelil.
     
    53
    Na levé straně se pokusil proniknout do šestnáctky Júsuf Atál, který si naběhl do stojícího Mexera. Domácí hráč až po chvíli s bolestivou grimasou vstal a můžeme pokračovat v utkání.
     
    55
    Souboj dvou zkušených hráčů skončil lépe pro Wylana Cypriena, jenž se dočkal taktického faulu francouzského stopera. Laurent Koscielny na polovině poslal domácího hráče k zemi.
     
    56
    V hokeji by se jednalo o čistý hit, ale ve fotbale o zákrok, jenž byl za hranicí pravidel. Dante (Nice) totiž soupeři postavil do cesty strom, a tak je dalším potrestaným hráčem.
     
    58
    Nicolas de Préville měl dost času na rozehrání volného kopu, který mu ale nesedl. Nice se tak za cenu odkupu osvobodilo, ovšem musí se znovu bránit.
     
    60
    Pokračujeme ve stylu hry, který se hrát prvních třicet minut zápasu. Hraje se od vápna k vápnu a sledujeme opět taktickou podívanou. Do další akce se hnal Kasper Dolberg, jenž si pomohl útočným faulem.
     
    61
    Bordeaux je opět v kombinaci a pomalu se přesouvalo směrem dopředu. O průnikovou přihrávku se pokusil Vukašin Jovanović, jehož snažení bylo hodně nepřesné.
     
    62
    Hostující mužstvo už bylo u pokutového území, ale bylo donuceno k přihrávce zpátky. Poté míč putoval na pravou stranu, kde se faulu dopustil François Kamano.
     
    63
    Na zeleném pažitu se začíná přiostřovat, dalším nedovoleným zákrokem se prezentoval Mexer. Hlavní sudí hostujícího hráče uklidňuje a ukazuje, odkud se bude volný kop rozehrávat.
     
    64
    Wylan Cyprien poslal míč jen na střed, odkud přišel centr do pravé části šestnáctky. Před Dantem odhlavičkoval na roh soupeř, ale hlavní rozhodčí viděl útočný faul domácího zadáka.
     
    65
    Adam Únás si přeběhl na pravou stranu, odkud se pokusil o další centr. Jeho snažení se hostující obraně podařilo odvrátit, sledujeme hodně nepřesností na obou stranách.
     
    67
    Na pravé straně umotal soupeře Danilo, který se pak snažil přihrát před branku po zemi. Jenže balonu se zmocnilo Bordeaux, které míč znovu jen odevzdalo soupeři.
     
    68
    Další přihrávka domácího celku měla mířit na hranici šestnáctky, ale přišel obranný zákrok, po kterém míč zamířil k Benoîtu Costilovi, jenž rychle rozehrál.
     
    69
    Júsuf Atál předvedl rychlou práci nohama, a tak se dostal do šestnáctky. Jeho pokus z ostrého úhlu mířil do prostoru tří tyčí, ovšem Benoît Costil byl správně postaven a pokus vyrazil.
    69. Júsuf Atál (NIC)
     
    70
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Hwang Ui-jo, přichází Samuel Kalu.
     
    71
    Odražený míč zamířil na pravou stranu šestnáctky, kde se v tu chvíli nacházel příliš zbrklý François Kamano. Jemu míč utekl k soupeři, a tak Nice hru bude moci znovu otočit.
     
    73
    Na levé straně se uvolnil Loris Benito, který vyslal centr k zadní tyči. Už to vypadalo, že půjde o ztracený míč, ale k hlavičce se dostal Vukašin Jovanović, jehož pokus hlavou byl nepřesný.
     
    74
    Dalším potrestaným hráčem je Mexer (Bordeaux), který pozdě přispěchal do souboje a dost nevybíravě atakoval Júsufa Atála.
     
    75
    Do pokutového území si tentokrát naběhl Kasper Dolberg, který byl vytlačen do pořádného úhlu. Domácí útočník přesto zakončil, ale zamířil jen do boční sítě.
     
    76
    Do skákavého míče se z nějakých pětadvaceti metrů opřel Otávio, jehož pokus se točil do pravé části branky. Jenomže Walter Benítez byl znovu dobře postavený a míč zkrotil.
     
    78
    Na levé straně směrem dopředu postupoval Júsuf Atál, který nabral velkou rychlost. Po domácím hráči několik sáhl François Kamano, který ho ale nezastavil. Nice na útočné polovině ale mělo pouze dva hráče, a tak muselo počkat na doplnění.
     
    79
    Na zeleném pažitu zůstal ležet François Kamano, který má problém s levým kolenem. Hlavní rozhodčí tak přivolává na trávník lékařský tým Bordeaux.
     
    80
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Adam Únás, přichází Myziane Maolida.
     
    81
    Domácí mužstvo mohlo dát rozdílový gól, ale v jasné pozici selhalo! Myziane Maolida si navedl míč ze strany do šestnáctky, odkud vystřelil na zadní tyč. Výborným zákrokem se prezentoval Benoît Costil, jenž míč vyrazil na hranici malého vápna. Do nebezpečného prostoru nabíhal Júsuf Atál, který hlavou netrefil prázdnou bránu.
    81. Júsuf Atál (NIC)
     
    83
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází François Kamano, přichází Josh Maja.
     
    84
    Zprava odcentroval Samuel Kalu, jehož pas byl nepřesný. Míč na hrací ploše ještě udržel Nicolas de Préville, ale Bordeaux pak o něj přišlo.
     
    86
    Hráči v bílých dresech opět kombinují, ale míč si po chvíli nepokryl Aurélien Tchouaméni. Na druhou stranu se vydal Júsuf Atál, který se pokusil o kličku na hranici šestnáctky, která mu ale nevyšla.
     
    87
    Další balon získal Stanley Nsoki, který se kličkou uvolnil a mohl postupovat k brance soupeře. Domácí hráč se pak pokusil o přihrávku, která ale nebyla zpracována.
     
    88
    Za hranicí šestnáctky si z levé nohy hodil míč na pravačku Josh Maja, jehož zakončení mířilo do protipohybu brankáře, ovšem také vedle levé tyče. V přerušené hře přijde ještě ošetření, jelikož na zeleném pažitu zůstal sedět Stanley Nsoki.
     
    89
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Nicolas de Préville, přichází Júsuf Aït Binnásir.
     
    90
    Po rychlém kmitání obou nohou se k centru z pravé strany dostal Júsuf Atál. Jeho snažení mířilo blízko k brance, a tak v pohodě zasáhl Benoît Costil.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. To je také čas, v němž může jeden z týmů rozhodnout.
     
    90+2
    Bordeaux ve druhé minutě nastavení dlouho kombinovalo, ovšem nedokázalo překonat dobře pracující hráz domácího celku. Nice výborně hráče s míčem napadalo, čímž udřelo Girondins na jeho polovině.
     
    90+3
    Na pravé straně se po souboji dostali do křížku Dante a Samuel Kalu. Domácímu obránci se nelíbilo, jak ochotně se soupeř kácel k trávníku. Pomezní rozhodčí byl blízko a oba soky rozehnal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme utkání, které skončilo spravedlivou remízou. Nice se v prvním poločase dočkalo vedení, ovšem v koncovce úvodní části Bordeaux spálilo několik nadějných akcí. Po poločasové přestávce dál hosté pokračovali v aktivitě a z pokutového kopu pak vyrovnal Jimmy Briand. Dále se ale hrálo znovu spíše od šestnáctky k šestnáctce, a tak jsme se po taktické bitvě rozhodující trefy nedočkali.
     
    S konstatováním, že jsme byli svědky spravedlivé remízy, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (22:40:53)

    Michal Luxa

    Góly: 27. Lees-Melou (Atál) – 49. Briand (pen.)

    Karty:   8. Lees-Melou (NIC), 56. Dante (NIC) – 22. Jovanović (BOR), 74. Mexer (BOR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:16.
    OGC Nice: Benítez – Nsoki, Dante, Hérelle – Cyprien – Atál, Danilo, Lees-Melou, Únás (80. Maolida) – Dolberg, Ganago (46. Burner).
    Náhradníci: Clementia – Coly, Burner, Maolida, Tameze, M. Sarr, Lusamba.

    Girondins Bordeaux: Costil – Jovanović, Koscielny, Mexer – Kamano (83. Maja), Tchouaméni, Otávio, Benito – de Préville (89. Aït Binnásir), Hwang Ui-jo (70. Kalu) – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Poundjé, Kwateng, Maja, Bašić, Aït Binnásir, Kalu.

    Rozhodca: Hamel – Pignatelli, Grosbost